Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

Ka su tom tarpinem galima padaryt?
Pataisyt?
Hm

QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 21, 10:35)
Na sudeti vata gali ir gerai, ar ta ekovata uzpus, nereikia iskarto nuvertinti, darant termovizija galima iskarto pasakyti, kad dideliu problemu sioje vietoje nepamatysi, o didziausia problema kels stiklu  tarpines ir tas skaiciavimas trecias skaitmuo po kablelio nueis suniui ant uodegos, nes visur tik teoriniai skaiciavimai, o praktiniai parodo ka kitka.

Atsakyti
Prisijuokiau kaip reikalas. Ačiū visiems už patarimus. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 02 20, 21:16)
P.S. del sertifikavimo - pabandyciau padet gaut is KTU sertifikuotoju Statybos katedroj parama tavo pirmam LT A+++.  mirksiukas.gif

Čia jau labai įdomu. Gali visiems rašyti, ką sugalvojai, gali asmeniškai. Kad mano namas turėtų atititikti A++ klasę aš neabejoju. Yra tik keli kabliukai:
1. Šalčio tiltų skaičiavimas. Šiuo atveju didžiausią kiaulę gali pakišti poliai, bet kitą vertus suskaičiavus visas atitvaras šalčio tiltai gali būti pliusiniai.
2. Langų Uw reikšmės. Langų Uw turi būti ne prastesnis nei 0,70. Mano langų Uw yra 0,73.
3. Atsinaujinanti energija. Kiek žinau geoterminis šiuo metu nėra priskiriamas prie atsinaujinančios energijos. Ką tokiu atveju daryti: kalti saulės elektrinę ir gaminti elektrą? Ar dar kokie variantai yra.

Ir aišku jei jau sertifikuoti kaip A++, tai tada rekuperatoriaus klausimas vienareikšmiškai aiškus: Paul Novus. Man tik įdomu, kurį geriau imti: paprastą Paul Novus ir daryti GŽŠ, bet lieka atviras klausimas dėl drėgmės. Ar imti Paul Novus F 300, bet jis iš esmės kaip rotacinis. Netikiu, kad sertifikavimui sueitų Paul nurodomas 116 proc. efektyvumas dėl drėgmės, greičiausiai jie imtų, kad Paul Novus F 300 efektyvumas yra tik 84 proc.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 20, 21:26)
ivertinus mano auksciau isdetytus faktus, galima drasiai daryti isvada, kad rekuperatoriaus naudingumo koeficiento pokytis nuo 80 iki 90% duoda neapciuopiama ekonomini efekta. kitaip tariant, nera absoliuciai jokios prasmes pirkti teoriskai efektyvesni, bet praktiskai brangesni rekuperatoriu. nebent yra didelis noras pirkti brangiau ir moketi daugiau. basta smile.gif

Sutinku, bet aš vis dar galvoju apie PHPP užduotas sąlygas ir A++ klasės standartą. O šiuo atveju nematau kito kelio.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 20, 22:58)
Cibuli, tu jau nemazai issiaiskinai apie rekuperatorius. Manau, cia visi tau siek tiek pavydi. Niekas nepaneigs, kad Vokieciai moka gaminti kokybiskai. Pirk ta Paul be entalpinio silumokaicio (NK net 94% prie 140m3/h blink.gif ). Jis vertas tu pinigu. Toki nama pasistacius butu "griekas" nedatempt iki A++, kai finiso tiesioji pries akis. Kaip sakant "second place is the first loser".
Paskuj tik nepasididziuok ir paviesink rezultatus.

Šitas pasakymas yra labai geras. Ir aš galvoju, kad būtų kvaila pasiduoti finišo tiesiojoj, bet lygiai taip pat sutinku, kad finansiškai labiau apsimoka geras rotacinis.
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 20, 23:03)
1. Na tokie yra pasivhouse testavimo rezultatai. O kodėl mes turime ten būti pirmoje vietoje? Beje, jei taip studijuojate passiv.de puslapį, tai atkreipkit dėmesį, kad ten esame pirmieji, kurie sertifikavę vėdinimo įrenginį su rotoriniu rekuperatoriumi. Pagal Jūsų teiginį, kad rotoriai maišo kvapus, neatrodo keista, kad vokiečiai išdavė rotoriniui rekupui sertifikatą ir leidžia naudoti pasyviuose namuose, kur ištraukimas daromas iš WC?

2. Todėl, kad tai labai ilgas ir labai brangus procesas. Sertifikavus visus, niekad jie neatsipirks...

3. Jus prašėt pateikti info apie sertifikatus, aš pateikiau, dabar klausiat ką jie reiškia, aš atsakiau, kad pvz. Eurovent sertifikatas pasako, kad tą ką matot ant popieriaus atitinka realybę. Dabar konkrečiai šneku, apie rotoriaus parinkimo programą, kuri ir turi "Eurovent"ą. Jus abejojat pateiktais efektyvumais - būtent sertifikatas yra tam, kad įrodyti, kad skaičiai yra teisingi.

1. Geras argumentas. Man patiko. 4u.gif Tik galbūt jie atlaidžiau žiūrėjo, kai pirmą vertino arba ten yra kažkokių kitų sąlygų dėl kvapų. Šiaip tas aš tų kvapų labai nebijau, bet tik vardinu visų rekuperatorių privalumus ir trūkumus. Pagal kažkokius standartus juk reikia pasilyginti.

2. Gal žinot, kiek kainuoja sertifikavimas?

3. Aš tik apie tai, kad nesutampa PHI testuoto modelio efektyvumas ir jūsų skelbiamas buklete. Manyčiau, kad labiau reikėtų pasitikėti PHI duomenimis. Be to norėjau sužinoti ar turite kažkokių kitų laboratorijų sertifikatų konkrečiam įrenginiui? Ne gamybai, visiems modeliams, o konkrečiai vienam modeliui. Beje, ar kas nors Europoje be PHI dar sertifikuoja rekuperatorius? Gal galite duoti nuorodą pažiūrėti, kokius skaičius jie gauna.

Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 20, 23:20)
As tai cia nesuprantu apie koki pavyda kalbate, suprantu vieni ikalbineja pirkti Nissan kiti BMW X6, va cia su pajausi skirtuma, o siuo klausimu apie rekupa? Na jeigu jam parasyta tiesiai sviesiai rekupo reikia ne su mazesniu, kaip NVK 92 tai ko cia dabar triznioti puse metu?  Nori buti pirmunu tai pirmyn, o jeigu ziuri ar atsipirks, cia jau kitas reikalas.

Aš suprantu, kokio rekūpo man reikia pagal PHPP skaičiavimus. Bet lygiai taip pat suprantu, kad Paul Novus 300 yra brangus dalykas ir svarstau ar verta tiek permokėti dėl 10-12 proc. geresnio NK.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 20, 23:24)
Viskas būtų gražu, bet Lietuviškas A++ reikalauja didžiąją dalį energijos "pasigaminti" iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Visgi geoterminis į šią sąvoką anot mūsų valdininkų nepapuola....

Aš irgi esu šitą dalyką girdėjęs ir nelabai žinau, kaip spręsti problemą. Man šovė labai paprasta mintis. Reikia pirmadienį pasiskambinti į KTU ir ATC ir išsiaiškinti ar man yra šansų gauti A++ klasę. Jei nėra tada, viskas bus aišku su rekuperatorimi, nes A+ klasei pakanka ir gero rotacinio, o šilumos nuostolius ilgai ir pigiai dengs geoterminis. Tik įtariu, kad jie be skaičiavimų nelabai galės atsakyti, bet verta pasiaiškinti.
Atsakyti
Negalvok, kad mes liudim, tavo post'us skaitydami smile.gif))
KTU pazistamas m daktaras dirba, vienas is nedaugelio sertifikuojamciu su daug ++.
Medeina irgi jis sertifikavo, kiek zinau
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 20, 23:42)
Aš taip pat keliu ranką už "Paul" su 116%% efektyvumu ir lauksiu tyrimo rezultatu.

Man įdomiau ar verta imti Paul Novus 300 su 94 proc. efektyvumu, ar geriau Paul Novus F 300 su 84/116 proc. efektyvumu. Įtariu, kad Novus F 300 realus efektyvumas yra tik 84 proc.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 12:01)
3. Atsinaujinanti energija. Kiek žinau geoterminis šiuo metu nėra priskiriamas prie atsinaujinančios energijos. Ką tokiu atveju daryti: kalti saulės elektrinę ir gaminti elektrą? Ar dar kokie variantai yra.

Ir aišku jei jau sertifikuoti kaip A++, tai tada rekuperatoriaus klausimas vienareikšmiškai aiškus: Paul Novus. Man tik įdomu, kurį geriau imti: paprastą Paul Novus ir daryti GŽŠ, bet lieka atviras klausimas dėl drėgmės. Ar imti Paul Novus F 300, bet jis iš esmės kaip rotacinis. Netikiu, kad sertifikavimui sueitų Paul nurodomas 116 proc. efektyvumas dėl drėgmės, greičiausiai jie imtų, kad Paul Novus F 300 efektyvumas yra tik 84 proc.
Papildyta:

Sutinku, bet aš vis dar galvoju apie PHPP užduotas sąlygas ir A++ klasės standartą. O šiuo atveju nematau kito kelio.

Dėl atsinaujinančios energijos - čia reiktų tų pačių sertifikuojančių įmonių/asmenų konsultacijos, nes interpretacijos visokios sklando. Iš vienos pusės ŠS yra kaip ir skiriamas prie atsinaujinančios energijos (pagal visokias ten EU programas), iš kitos pusės apie A++ namą dažnai šnekama kaip apie 'beveik nevartojantį energijos, ar pliusinės energijos namą', tai tokiu atveju ir visokie šildymai biokuru gali nepraeiti.

O šnekant apie vėdinimą A++ name, tai va ką tik pavarčiau STR'ą ir bandžiau surast ką ten šneka apie rekuperacijos naudingumo koeficientą. Ogi nieko iš esmės. T.y. jis toks paminėtas, o kaip nustatomas - nieko konkretaus neradau. Taigi šiuo atveju, manau, pilnai pakanka prie ventiliacijos projekte numatyto normalaus oro apykaitos gamintojo deklaruojamo/paskaičiuojamo rekuperatoriaus naudingumo koeficiento.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 21, 02:12)
1. Taip pritariu teiginiui, kad Cibulis ne informacijos ieško, o nori iš žmoių išgirsti - "taip Paulas pats geriausias, pirk jį ir būsi kiets". Iš manęs Cibuli to nesulauksi.

2. Aš manau, kad tau taip pat, kaip ir man, šildantis geoterma tikslinga investuoti kaip galima mažesnę pinigų sumą vėdinimo sistemai, su nors ir prastesniu, bet garantuotu šilumos atgavimu kiaurus metus, be papildomų išlaidų ŽŠ įrengimui.

3. Bent vienu džiaugiuosi, Cibulis ne tas žmogus kuris tyli, tad ir kiti Lietuvos piliečiai, išgirdę Cibulio atsiliepimus, supras, kad tai standartinių  gabumų įrenginys, tik kainuojantis nesveikai ir bent jau jie nekartos Cibulio klaidų smile.gif.

4. Už tai, kad Cibulis pirks Paul:
1. Noriukas5
2. ***
3. Pupcis
4. Raituzas
5. mintas

5. Už tai, kad Cibulis pirks protingai paskaičiavęs išleistos papildomos sumos suteikiamą galimybę sutaupyti:
-

1. Aš norėjau ne teiginio, kad jis pats geriausias. Aš kaip tik ieškojau informacijos ar jis toks yra kaip skelbia gamintojai. Visą reikalą sugadino šitas monitoringas, todėl natūraliai pradėjau abejoti ar tai ne marketinginis triukas.

2. Pritariu 100 proc. 4u.gif

3. Jei nupirksiu, tikrai pasidalinsiu. Aš už informacijos viešinimą, kad kiti nekartų klaidų.

4. Šioks toks spaudimas. biggrin.gif

5. Nesupratau.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 02 21, 09:52)
Mane tai stebina jo optimizmas kai jis pretenduoja i silciausio Lietuvos namo titula nemokedamas nieko pats daryt.. Sumes belenkaip vata ir ko bus verti tie jo vedinimo nuostoliai po kablelio?

Būtų kvaila, jei aš pats turėčiau pasistatyti A++ klasės namą. Aš užsiimu vadybą, t.y. renkuosi, ieškau geriausių statybininikų ir juos kontroliuoju siekdamas rezultato. Todėl ir blaškausi dėl vatos, ekovatos, nes lygiai kaip ir su rekuperatoriumu noriu geriausio rezultato. Ir tikiu, kad jį pasieksiu.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 02 21, 12:18)
Dėl atsinaujinančios energijos - čia reiktų tų pačių sertifikuojančių įmonių/asmenų konsultacijos, nes interpretacijos visokios sklando. Iš vienos pusės ŠS yra kaip ir skiriamas prie atsinaujinančios energijos (pagal visokias ten EU programas), iš kitos pusės apie A++ namą dažnai šnekama kaip apie 'beveik nevartojantį energijos, ar pliusinės energijos namą', tai tokiu atveju ir visokie šildymai biokuru gali nepraeiti.

O šnekant apie vėdinimą A++ name, tai va ką tik pavarčiau STR'ą ir bandžiau surast ką ten šneka apie rekuperacijos naudingumo koeficientą. Ogi nieko iš esmės. T.y. jis toks paminėtas, o kaip nustatomas - nieko konkretaus neradau. Taigi šiuo atveju, manau, pilnai pakanka prie ventiliacijos projekte numatyto normalaus oro apykaitos gamintojo deklaruojamo/paskaičiuojamo rekuperatoriaus naudingumo koeficiento.

o ka jie patars, kai dar nei vieno A++ namo nesertifikave musu kraste. ŠS esamu momentu nepriskiriami prie atsinaujinančios energijos saltiniu.

O kiek reiketu "prikisti" fotovoltiniu elementu ar pasistatyti kokia vejo jegaine nusako rodiklis:

A++ klasės pastatuose didžiąją sunaudojamos energijos dalį turi sudaryti
energija iš atsinaujinančių išteklių. Atsinaujinančios energijos suvartojimo
pastate dalį nusako rodiklis Kers. Pagal STR 2.01.09:2012:
Kers>1.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 02 21, 10:54)
Taip, kad esme ne rekupe dabar, o sprendime del namo klases ir oficialaus sertifikato  g.gif

Mano mintį supratote laibai tiksliai. Nei pridėsi, nei atimsi. 4u.gif Jei įmano pasiekti A++, tai tikrai pirksiu Paul, bet jei ne, tai dar nežinau. Tada pakaktų Systemair su 90 proc. NK. O gal ir rotacinį įsidėčiau. Mane vis dar domina ir antros kartos Air Pohoda, jei jie sertifikuos įrenginį PHI. Sako, kad jau sertifikuoja ir laukia rezultatų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 12:12)

2. Langų Uw reikšmės. Langų Uw turi būti ne prastesnis nei 0,70. Mano langų Uw yra 0,73.

Kol negausi popieriuko, patvirtinančio, kad tavo langai atitinka Uw=0.70 reikalavimą ar jį viršija, apie A++ energinę klasę gali pamiršti.

Dėl pamatų esu įsitikinęs kad problemų nekils.

Dėl atsinaujinančios energijos išnaudojimo, tai čia irgi kabliukas. Greičiausiai geraiausias sprendimas bus kelios saulės baterijos ant namo stogo ar kur nors kieme, pav. ant pavėsinės stogo ar šeip kur dar.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 21, 12:14)
Negalvok, kad mes liudim, tavo post'us skaitydami smile.gif))
KTU pazistamas m daktaras dirba, vienas is nedaugelio sertifikuojamciu su daug ++.
Medeina irgi jis sertifikavo, kiek zinau

Puiku. Gal galima jo kontaktą gauti asmeniškai? Paklausčiau ar įmanoma pasiekti A++?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 21, 12:32)
O kiek reiketu "prikisti" fotovoltiniu elementu ar pasistatyti kokia vejo jegaine nusako rodiklis:

A++ klasės pastatuose didžiąją sunaudojamos energijos dalį turi sudaryti
energija iš atsinaujinančių išteklių. Atsinaujinančios energijos suvartojimo
pastate dalį nusako rodiklis Kers. Pagal STR 2.01.09:2012:
Kers>1.

Įdomu, kas ta didžioji dalis ir kas tas Kers>1? Gal domėjaisi?
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 02 21, 11:43]
Puiku. Gal galima jo kontaktą gauti asmeniškai? Paklausčiau ar įmanoma pasiekti A++?
Pirmiausia i skyriu atitinkama uzsuk lotuliukas.gif blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 02 21, 12:18)

Kai man pastatė langus, gavau popieriuką su mano langų Uw. Minėjo, kad jį turėsiu pateikti, kai bus sertifikuojamas mano namas. Iš rekuperatorių pardavusių tokio popieriuko negavau, bet jo NVK parametrai nekinta kiekvienu konkrečiu atveju, tai spėju užteks pateikti pirkimą patvirtinančių dokumentų.
Atsakyti