Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(Verteris @ 2015 06 05, 13:11)
Nuskambėjo tai kaip čia pasakius... Būtų toks atsakymas gautas per oficialų palaikymo kanalą, oi kaip jus paturėtų visokių 'customer relations' ir pan. konsultantai, blogeriai ir t.t.

Aš paklausiu kitaip - ar Amalva, turinti nemažą kiekį valdymo modulių, pultelių ir t.t. turi paruošusi 'suderinamumo matricą' - t.y. tiesiog lentelę, koks produktas su kuo suderinamas - koks rekupas su kokiu pulteliu, koks kontroleris su kokiu pulteliu, koks softas su kuo ir t.t. Nes atsakymas 'galėjote pasidomėti' nekaip kvepia - suprantu, kad entuziastai gal ir sugeba pasidomėti, bet eilinis vartojas su eilinio vartotojo IT kompetencijomis tikrai gilios analizės kas ten su kuo suderinama pasidaryti sau negali...

Na, forume aš išsakau grynai savo nuomonę ir turimas žinias, o neatstovauju kurią nors įmonę...
Dėl Amalvos valdiklių ir jų palaikymo:
Nesuprantu, kodėl dabar keliama problema? Taigi technologijos nestovi vietoje ir atsiranda vis nauji valdikliai, kurie turi vis daugiau funkcijų ir galimybių. Šiandien yra "C5", rytoj bus "C6", o po kurio laiko gal bus ir kažkoks "C20". Perkant naujausią mobilų telefoną, mes žinome, kad po kažkurio laiko, jau nebus galimybės įsirašyti naujausią "android" versiją, tas pats ir su vėdinimo įrenginių automatika, ji keičiasi, tik ne taip dažnai kaip telefonai.
Dabartinis "C3" valdiklis yra pakeistas naujuoju "C5" valdikliu nuo naujų metų, kuris ir turi daugiau valdymo galimybių, nei senasis.
"Apps" programėles yra skirtos konkrečiam valdikliui ir negali būti taikomos kitiems valdikliams arba tuo labiau kitų gamintojų valdymo automatikai, nebent kažkoks entuziastas pats adaptuos programėlę pagal savo poreikius, kaip tai padarė pilietis iš Rusijos.
Dėl suderinamumo "matricos", tokio daikto kaip ir nėra, bet šiai dienai yra tik trys valdikliai:
C3, C4 ir C5.
Atsakyti
Po kurio laiko tai cia pusmetis! Pagal tave iseitu kad jai man suges rekupas tai amalva gali sakyt jog tokiu atsarginiu daliu neturime, labai senas jusu aparatas.. Nebepalaikomas..
Ziurek MS, windows XP ypac seni o suporta atjunge labai nesenai, arba sako jog kaikuriose Vokieciu parduotuvese gali rasti kainas nurodytas vokieciu markem.. Cia viskas priklauso nuo gamintojo poziurio, o su Amalvos poziuriu viskas aisku, pirkit iranga kaip cigareciu pakeli o po metu bukit madingi keiskit i nauja..

As tau sakau realiai, net neisivaizdavau, is matytos reklamos, aprasymo kad ping2 modulis kuris turetu valdyt iranga is mobilaus veikia tik per web interface kuris net nera pritaikytas mobiliam ekranui.. Cia yra klaidinga reklama. Tikiuosi koks entuziastas papurtys tavaja kotora per vartotoju teises, nemaisto produktu inspekcija. Kas galetu paneigt kad jusu imonei taip elgtis yra pelninga.

Pvz kai isejo C5 buvo reklamuojama grafine sasaja naujoji ir kad perkant C5 ping2 bus nebereikalingas, sitoi vietoi zmogus perkantis legacy aparata (pvz buvo akcija AC varikliu esanciam aparatui) su nuolaida galetu greitai susimauti o poto nusivilti..
90% ne pro vartotoju pultas gali but net galutinai apsispresti padedantis veiksnys.

QUOTE(Raituzas @ 2015 06 05, 14:56)
Na, forume aš išsakau grynai savo nuomonę ir turimas žinias, o neatstovauju kurią nors įmonę...
Nesuprantu, kodėl dabar keliama problema? Taigi technologijos nestovi vietoje ir atsiranda vis nauji valdikliai, kurie turi vis daugiau funkcijų ir galimybių. Šiandien yra "C5", rytoj bus "C6", o po kurio laiko gal bus ir kažkoks "C20". Perkant naujausią mobilų telefoną, mes žinome, kad po kažkurio laiko, jau nebus galimybės įsirašyti naujausią "android" versiją, tas pats ir su vėdinimo įrenginių automatika, ji keičiasi, tik ne taip dažnai kaip telefonai.
Dabartinis "C3" valdiklis yra pakeistas  naujuoju "C5" valdikliu nuo naujų metų, kuris ir turi daugiau valdymo galimybių, nei senasis.
"Apps" programėles yra skirtos konkrečiam valdikliui ir negali būti taikomos kitiems valdikliams arba tuo labiau kitų gamintojų valdymo automatikai, nebent kažkoks entuziastas pats adaptuos programėlę pagal savo poreikius, kaip tai padarė pilietis iš Rusijos.
Dėl suderinamumo "matricos", tokio daikto kaip ir nėra, bet šiai dienai yra tik trys valdikliai:
C3, C4 ir C5.

Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 06 05, 15:56)
Dabartinis "C3" valdiklis yra pakeistas  naujuoju "C5" valdikliu nuo naujų metų, kuris ir turi daugiau valdymo galimybių, nei senasis.
C3, C4 ir C5.

Aš irgi iš savo požiūrio taško komentuoju. Jei kas nors iš Amalvos čia paskaito - laikykit tai vartotojo (potencialaus) atbuliniu ryšiu ir galimybe gerinimui.

Taigi jau vienam šitam laiške suskambėjo virš penkių abreviatūrų, nieko nesakančių vartotojui, pirmą kartą pamačiusiam Amalvos produkciją. Kodėl gi neparuošus matricos - rekupai Domekt dirba su valdikliais Cx, Kompakt - su Cy ir t.t. Valdiklis Cy dirba su X,Y,Z sąsajom, Cx su Y,Z ir t.t.? Valdiklis Cy turi funcijas K,N,M, valdiklis Cx funkcijas K,N,L ir pan. Nes dabar Amalvos saitą vartyt ir surišt kas su kuo ir kaip, tai jau reikia paplušėt.

Arba tiesiog eini Systemair, Flexit ar kitų konkurentų pirkt - ten viskas paprasčiau (gal net ne funkcionalumo, o pasirinkimo prasme).
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 06 05, 15:13)
Po kurio laiko tai cia pusmetis! Pagal tave iseitu kad jai man suges rekupas tai amalva gali sakyt jog tokiu atsarginiu daliu neturime, labai senas jusu aparatas.. Nebepalaikomas..

klysti, atsargines detales laikome net tokiems modeliams, kurie buvo nuimti nuo gamybos net prieš 10 metų.

QUOTE(*** @ 2015 06 05, 15:13)
Pvz kai isejo C5 buvo reklamuojama grafine sasaja naujoji ir kad perkant C5 ping2 bus nebereikalingas, sitoi vietoi zmogus perkantis legacy aparata (pvz buvo akcija AC varikliu esanciam aparatui) su nuolaida galetu greitai susimauti o poto nusivilti..
90% ne pro vartotoju pultas gali but net galutinai apsispresti padedantis veiksnys.

čia labai supratau ką norėjai pasakyti? Dėl "C5" viskas teisingai, perkant įrenginį su šiuo valdikliu papildomai jokio ping2 nebereikia pirkti, nes valdiklyje jau bus ping2 funkcijos.
Atsakyti
Kaip man nustatyti rekuperatoriu dabar, kad tenes niekada neisijungtu, bet ir kad rotorius niekada nesustotu?

Sakykim patalpose noriu palaikyti 20C temperatura ir noriu kad tokios temperaturos butu tiekiamas oras is rekuperatoriaus.

Jei statau ziemos rezima, tuomet nustacius temperatura 20 ar zemesne, lauke orui isilus labiau, stabdomas rotorius ir namas sildomas tiekiamu oru iki nekomfortabiliu siltu temperaturu. Jeigu nustatai aukstesne temperatura, tuomet rekuperatorius ir tieks aukstesne temperatura, nes iki nustatytos temperaturos tiekiama ora sildys tenas. Is vis absurdas.

Jei statau vasarini rezima, tuomet nustacius temperatura 20 ar aukstesne bus viskas tvarkoje, rotorius veiks, tiekiamas i patalpas oras bus vesinamas rotoriaus pagalba ir name temperatura kils minimaliai, bet, mano namas siuo metu tikrai neperkaista ir jo vesinti vakarais visai nereikia, tad kai nakti temperatura krenta iki kokiu ~5C laipsniu ir tuomet stabdomas rotorius nes ijungiamas ByPass rezimas, i nama paduodamas labai saltas oras ir name pasidaro salta.

Tiesa pasakius as dar nejungiu vasarinio rezimo, nors atrodo ir bandziau pazaisti, bet ne kas gavosi, tad apie vasarini rezima labiau teoriniai pamastymai. Vis tik nenoriu atvesinti namo per nakti, nes is praktikos jau zinau, kad kai tiekiamas zemesnes temperaturos oras name iskart pasijaucia, kad stipriai atveso, ir ryte atsikeles supranti kad per nakti persalai, nes nosyje pavasaris pabudes. Tarsi persisaldymas su neteisingai nustatytu kondicionieriu.

Atkreipiau demesi kad man komfortiskiausia, kai name 22-23C laipsniai. Kai name 20C laipsniu man jau vesu, o jei dar rekuperatorius paduoda vesesnes temperaturos ora tai is vis dubakas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 birželio 2015 - 14:53
QUOTE(*** @ 2015 06 03, 07:47)
Grynai bereikalo jauciuos ismetes pinigus pingui ir paskubejes nusipirkt irengini.

O tai kam tau butinai reikalingas apsas? As pats labai dziaugiuosi pingu, nors apso ir nenaudoju. Taip jis man ir nepatiko, nors lygtais ir visas jo funkcijas perpratau. Nieko nera geriau, kaip valdyti rekuperatoriu per webini pingo interfeisa. Puikiausiai galima valdyti ir per telefona. O tame webiniame interfeise prieini prie absoliuciai visu rekuperatoriaus valdymo nustatymu bei darbo rezimo kontroles. Pavyzdziui, per apsa nesimato ar rotorius siuo momentu sustojes, o per webini interfeisa rodo net ir daugiau detaliu, pavyzdziui valdomu sklendziu padetis, teno ar pajungto saldymo irenginio apkrovima procentais ir dar daugiau.

Beje ant iphone naudojau ruso parasyta programele is app store, veike puikiai, reiskias amalvai tik noro truksta.

Kas per softas?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 06 06, 15:04)
O tai kam tau butinai reikalingas apsas? As pats labai dziaugiuosi pingu, nors apso ir nenaudoju. Taip jis man ir nepatiko, nors lygtais ir  visas jo funkcijas perpratau. Nieko nera geriau, kaip valdyti rekuperatoriu per webini pingo interfeisa. Puikiausiai galima valdyti ir per telefona. O tame webiniame interfeise prieini prie absoliuciai visu rekuperatoriaus valdymo nustatymu bei darbo rezimo kontroles. Pavyzdziui, per apsa nesimato ar rotorius siuo momentu sustojes, o per webini interfeisa rodo net ir daugiau detaliu, pavyzdziui valdomu sklendziu padetis, teno ar pajungto saldymo irenginio apkrovima procentais ir dar daugiau.

Pingas yra pingas, pinigai uz ji jau sumoketi, app'as visai kas kita, tas ruso pagamintas obuoliui visai patiko..

QUOTE(mintas @ 2015 06 06, 15:04)
Kas per softas?

https://itunes.apple...d...3?l=en&mt=8
Atsakyti
user posted image

Nelabai radau paaiskinimus ka kuris reiskia, jai kas netingi punktais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 06 07, 09:49)
user posted image

1. Ventiliatoriaus išmetančio orą į lauką galingumas procentais
2. Kambario oro temperatūros daviklis. Rodo ištraukiamo oro temperatūrą C laipsniais. Mėlyni skaičiai yra užduota temperatūra, o juodi skaičiukai reali tiekiama temperatūra. (Mano rekupas šio daviklio neturi)
3. Iš patalpų ištraukiamo oro filtras. Virš jo matosi slėgio daviklio indikacija, spėju ji turėtų užsidegti raudonai, jei filtrai užsiteršę. Pas mane tokios indikacijos nėra.
4. Iš lauko paimamo oro filtras. Virš jo matosi slėgio daviklio indikacija, spėju ji turėtų užsidegti raudonai, jei filtrai užsiteršę. Pas mane tokios indikacijos nėra.
5. Lauko oro temperatūros daviklis (nereikia pamiršti, kad jis matuoja per ortakius jau pašilusio oro temperatūrą). Mano rekupas šio daviklio neturi.
6. Rotoriaus sukimosi greitis procentais
7. Į patalpas tiekiamo oro ventiliatoriaus galingumas procentais
8. Teno šildančio tiekiamą orą galingumas procentais
9. Šaldymo prietaiso (jei pajungtas) tiekiamo oro vėsinimas procentais
10. Dar vieno tiekiamo į patalpas oro šaldymo prietaiso galingumas procentais (ir vėl, jei toks pajungtas). Mano rekupas šio prietaiso valdymo galimybės neturi.
11. Tiekiamo į patalpas oro temperatūros daviklis. Rodo tiekiamo oro temperatūrą C laipsniais, Mėlyni skaičiai yra užduota temperatūra, o juodi skaičiukai reali tiekiama temperatūra. Būtent dėl šio skirtumo ir įsijungę tiekiamo oro vėsinimo prietaisus valdantys valdikliai 9 ir 10. Mano rekupas turi vienintelį šį temperatūros daviklį smile.gif. Plius apačioje matosi tiekiamo į patalpas oro srautas. Manasis rekupas tokios info neturi.

Plius dar kairėje pusėje su žaliais taškiukais matosi elektrinės ortakių sklendžių valdikliai. Kai žali taškiukai ir kvadratėlyje sklendė horizontali - oras tiekiamas. Kai taškelis raudonas, o kvadratėlyje sklendė vertikali - rekuperatorius išjungtas ir valdikliai sandariai uždarę ortakius.

Mano rekuperatoriuja matosi tik vienas temperatūros daviklis ir tik vieną šaldymo prietaisą galintis reguliuoti valdiklis. Vis tik manojo klasė žemesnė.

Jei šaldymo ar šildymo prietaisai nepajungti, ar sklendės nepajungtos, tai jie ir neveikia. Pagal pingą matome tik tai, ką daro rekuperatoriaus šių prietaisų valdymo elektronika.

Mano supratimu, labai informatyvus interfeisas. Metei žvilgsnį ir matai visus rekuperatoriaus parametrus. Neteko matyti nei vieno apso perteikiančio tiek info iš karto ir dar taip aiškiai.

Iš paveiksliuko matosi, kad patalpose oras įšilęs ir bandoma vėsintis. Kadangi lauke oras vėsesnis 17C nei patalpose22.4C, o užduotas tiekti dar vėsesnis15C, tai rekuperatorius šilumos neregeneruoja, sustabdytas rotorius veikia ByPass režimas. Kadangi tiekiamas oras vis dar per šiltas18.5C nei užduotas 15C, tai elektronika įjungusi visus šaldymo prietaisus valdančią elektroniką 9 ir 10, bet kadangi jie nesumontuoti, tiekiamas oras iki užduotų temperatūrų 15C neatvėsinamas.

Užkliuvo tai, kad tiekiamas lauko 17C temperatūros oras praėjęs rekuperatorių dar pašyla iki 18.5C laipsnių. Tam įtakos turi šiltesnė rekuperatoriaus aplinka, bei 43% galingumu veikiantis variklis, kuris orą taipogi šildo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 birželio 2015 - 18:02
QUOTE(*** @ 2015 06 07, 10:49)
user posted image

Čia ping2 ar koks valdiklis tokį vaizdą duoda?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 06 07, 17:55)
Čia ping2 ar koks valdiklis tokį vaizdą duoda?

Taip, pingas.
Atsakyti
dekui!

QUOTE(mintas @ 2015 06 07, 18:00)
Taip, pingas.

Siuo metu vakare situacija tokia
user posted image

Vasaros vesos grazinimas buvo aktyvuotas amalvos darbuotoju, bet kaip tai veikia kolkas nepajutau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 07 birželio 2015 - 21:44