Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(mintas @ 2015 02 20, 16:20)
Bet kokiu atveju, orientavausi į ~120m3/h oro srautą.

Dabartinis ~80% NVK tiesa pasakius nedžiugina, tikėjausi šiek tiek geresnio, nors plokštelinio vis tiek nepirkčiau, nes elektrinio teno neplanuočiau naudoti, tad būčiau priverstas investuoti į ŽŠ, o čia vien kaloriferis pakankamai brangiai kainuoja, plius reikės cirkuliacinio, bei valdymo automatikos, tad bendra vėdinimo sistemos kaina išaugtų iki man nepriimtinų dydžių.

Dabar vėdinimo sistemos dar nebaigiau įrenginėti, bet kaip ir viską susipirkęs, tad jau žinau, kad su savo vėdinimo sistema sutilpau į 10000 Lt. Tiksliau dar negaliu pasakyti, skaičiuoti reiks. Turint omenį, kad panašiai kainuotų natūralaus vėdinimo sistema, ar net brangiau, jei kalba eitų apie aereco firmos komplektujančias natūralaus vėdinimo sistemai, manau, kad mano vėdinimo sistemos kainos/kokybės santykis yra labai, labai geras.

4u.gif Šaunuolis, kad viską taip atvirai ir sąžiningai išdėstei. Kiek suprantu, tai pas tave sistema eksploatuojama ne pilnu pajėgumu, todėl gal ir anksti daryti visas išvadas, bet prie 120 kubų turėtų pūsti maždaug 89 proc. naudingumu. Sakai, kad dabar yra tik apie 80 proc. Štai ir atsakymas, kad PHI sertifikatai rodo teisingiau, nors tai ir ne visai tas pats modelis.

Bet kiek suprantu pripažįsti, kad plokštelinis su ŽŠ ar GŽŠ duotų didesnį efektyvumą nei rotacinis? Tik aišku, kad lieka kainos klausimas.

10 000 Lt už vėdinimo sistemą tikrai gera kaina. Aš į tiek niekaip netilpsiu. Jei darysiu GŽŠ ir imsiu rimtesnį plokštelinį, tai įtariu kad bus apie 20 000 Lt, jei ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 20, 16:30)
"Impuls" sporto klubuose  montuojami įvarių tipų rekuperatoriai t.y. ir rotaciniai ir plokšteliniai ir specialus baseininiai rekuperatoriai su sausinimo režimu. Rekuperatoriaus tipas priklauso nuo patalpos paskirties.
Jei kažkas juto virtuvės kvapus tikėtina, kad blogai buvo sureguliuoti oro srautai, arba nesuveikė kokia nors automatika, todėl ir persimesdavo iš virtuvės kvapai į kitas patalpas.

Arba virtuvės oro išmetimas įrengtas netoli, sporto salės paėmimo smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 16:34)

10 000 Lt už vėdinimo sistemą tikrai gera kaina. Aš į tiek niekaip netilpsiu. Jei darysiu GŽŠ ir imsiu rimtesnį plokštelinį, tai įtariu kad bus apie 20 000 Lt, jei ne daugiau.

Aš vat ir skaičiuoju kainą kokybę.

Investuoji ~10000Lt gauni ~80% NVK (truputį daugiau, bet neesmė)

Investuoji mano atveju ~15000 Lt, gauni ~90% našumą.

Ar verta damokėti papildomą ~50% kainos, už papildomą ~10% našumą, kai energijos išsaugojimo NVK, klausimas ar net ir 5% didesnis NVK susidarys. Jei ŽŠ atviro tipo, kaip pas Bangą ar Vilienę, tada dėl drėgmės problemų nėra, bet aš sau tokio ŽŠ tikrai nedaryčiau, planavau glikolinį, bet viską pasvarstęs ir primetęs tai, kad vis tiek namą šildysiu geoterminiu, papildomos investicijos į vėdinimo sistemos NVK didinimą yra išmesti pinigai.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 16:34)
10 000 Lt už vėdinimo sistemą tikrai gera kaina.

Iš akies primetu, kad mano vėdinimo sistemos kaina suksis truputį virš 8000 Lt, bet kol neskaičiavau, tol drąsiai to pasakyti negaliu, į 10000 Lt tai tikrai sutilpsiu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 20, 18:59)

...
, bet viską pasvarstęs ir primetęs tai, kad vis tiek namą šildysiu geoterminiu, papildomos investicijos į vėdinimo sistemos NVK didinimą yra išmesti pinigai.

Cia Mintas esme pasake ,suinvestuoji jei i SS tai ,,micro vaikymasis'' (bendrai paemus )praranda visa ekonomine esme-prasme .Spaudi namuka iki A klases o auksciau prarandama ekonomine esme...
Arba tada atsisakome pagrindiniu brangiu sildymo prietaisu ir einame A++ keliu .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 20, 16:59)
Papildyta:

investavau apie 9 tukst LT tik uz medziagas ir renoventa 180 m3 turiu 100 kvadratu vedinimo su lanksciu ortakiu sistema ir oro srautu disbalansu kai lauke yra daugiau nei -6 (sia ziema tokiu atveju buvo iki 10 kartu) del disbalanso krenta rekupo naudingumo procentas, bet ta nukritusi procenta kompensuoju keliomis malkomis zidinyje arba ateityje geoterminio darbu. Kas kritusi naudingumo proc sumazins dar 4 kartus (del geoterminio pigesnes silumos) rekupe teno nera. Sistema mane tenkina pilnai.

Iskart cibulis klaus kodel iki -6 ogi todel kad 6 metrai apsiltinto vamzdzio eina per pliusini garaza ir dar pora metru oras eina katilineje iki rekupo, todel eksplotuojant iki 100 kubu debitu man lauko oras susyla kokius 4 -5 laipsniu (gal ir maziau del termometru paklaidos)
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 20, 17:09)
Cia Mintas esme pasake ,suinvestuoji jei i SS tai ,,micro vaikymasis'' (bendrai paemus )praranda visa ekonomine esme-prasme .Spaudi namuka iki A klases o auksciau prarandama ekonomine esme...
Arba tada atsisakome pagrindiniu brangiu sildymo prietaisu ir einame A++ keliu .

Labai teisingos pastabos. Su viskuo sutinku. Tik vienas nedidelis dalykas. Aš pasyvaus namo standarto nenoriu. Geras dalykas, bet jis man neįdomus. Daug įdomiau pasiekti A++ klasės standartą, nes tokių namų Lietuvoje šiuo metu nėra nei vieno (pasirinkite: energinio naudingumo klasė ir nurodykite A++). Štai čia yra A++ klasės reikalavimai. Lentelė rodo, kad reikia rekupo, kurio naudingumas būtų ne mažesnis nei 90 proc. Kiek suprantu, tai tokį turi tik plokšteliniai ir tik keli modeliai (vienas Systemair, du Paul ir keli Zehnder). Tuomet aišku reikia ŽŠ ar GŽŠ, jei nori, kad neužšalinėtų.

Man tik įdomus vienas dalykas. Aš tik svarstau, neperku. Ar geriau imti Paul Novus 300 ar Paul Novus F 300. Pirmo NK yra 93-94 proc., bet jis negrąžina drėgmės. Antro NK yra tik 84 proc., bet dėl entalpijos jo NK siekia 116 proc. Jei mes gerai su MadWifi išsiaiškinome, tai ta entalpija ne kas kita, kaip drėgmės grąžinimas, nes atsieit paprasti plokšteliniai išsausina patalpas, todėl reikia drėkintuvo, kuris gamintų drėgmę. Kad to nereikėtų daryti Paul Novus F 300 grąžina drėgmę, todėl jo NK yra 116 proc. Pagal šią logiką labiau apsimoka rotaciniai, nes jų NK panašus - apie 84 proc., todėl atstatydami drėgmę jie turės tuos pačius 116-120 proc. NK, bet jie kainuoja pigiau.

Vadinasi jei nevertinti drėgmės, tai geriausią NK turi grynai plokšteliniai. Ir jei jie žiauriai neišsausina patalpų (o čia priklauso nuo kiekvienos šeimos gyvenimo įpročių), tai realiai drėgmės neturėtų trūkti ir paprasti plokšteliniai tikrai geras dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 20, 16:30)
Rekuperatoriaus tipas priklauso nuo patalpos paskirties.

Vengsite mano klausimų ar atsakysite į juos? Pagal viešųjų ryšių technologijas jūsų nutylėjimas reiškia klausimų vengimą ir neigimą. O tai reiškia, kad neturite ką pasakyti arba vengiate atsakyti, nes produktas yra blogas. Taip kad geriau bendrauti, jei jau pradėjote, o ne lįsti į krūmus.

P.S. Aš turiu vieną dalyką, kuriuo dažnai naudojuosi, kai nežinau, nors kiti galvoja, kad žinau. Aš pasakau tiesiai šviesiai: aš nežinau. Taip gal kažkam ir atrodau silpnas, bet aš esu tikras toks, koks esu. Ir šiaip žinau šiek tiek daugiau nei vidurkis, bet vis tiek klausinėju nei teigiu, nes nemanau, kad žinau tiek, kad galėčiau kitus mokyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 vasario 2015 - 20:23
QUOTE(mintas @ 2015 02 20, 17:59)
Papildyta:

Investuoji mano atveju ~15000 Lt, gauni ~90% našumą.

Ar verta damokėti papildomą ~50% kainos, už papildomą ~10% našumą, kai energijos išsaugojimo NVK, klausimas ar net ir 5% didesnis NVK susidarys. Jei ŽŠ atviro tipo, kaip pas Bangą ar Vilienę, tada dėl drėgmės problemų nėra, bet aš sau tokio ŽŠ tikrai nedaryčiau, planavau glikolinį, bet viską pasvarstęs ir primetęs tai, kad vis tiek namą šildysiu geoterminiu, papildomos investicijos į vėdinimo sistemos NVK didinimą yra išmesti pinigai.
Papildyta:
Iš akies primetu, kad mano vėdinimo sistemos kaina suksis truputį virš 8000 Lt, bet kol neskaičiavau, tol drąsiai to pasakyti negaliu, į 10000 Lt tai tikrai sutilpsiu.

10% rekuperatoriaus nasumo padidejimas mano namo sildymo/vedinimo saskaita sumazintu absoliuciai neapciuopiama ir neivardinama suma, artejancia prie 0. Jei man sildymas sezonui kainuoja apie 2100Lt, o vedinimas metams apie 1500Lt, bendra suma 3600Lt, tai net jei rekuperatoriaus efektyvumas leistu sutaupyti 360Lt per metus, as sakyciau, kad is esmes sitas pokytis yra visiskai neesminis, nes tokia suma as galiu sutaupyti nusiderejes malku/briketu kaina. be to, 10% rekuperatoriaus efetyvumo padidejimas tikrai neleis sutaupyti 10% islaidu sildymui/vedinimui. gerausiu atveju 3%. kas is esmes yra 0.
vedinimo sistema man kainavo kazkus apie 8-10.000Lt. daugiau pinigu isleisti vedinimo sistemai butu beprasmiska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 20 vasario 2015 - 21:18
QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 20:06)
Vengsite mano klausimų ar atsakysite į juos?

Nesiruošiu Jums įrodinėti, kad balta spalva yra balta, ar, kad juoda yra juoda. Pradėjau šią diskusiją, nes negalvojau, kad esat toks užsiciklines ant to pačio ir negirdite, ar nenorite girdėti kitų argumentų, norite to stebuklingo "Paul" įrenginio, bet vis ieškot argumentų, kaip čia pačiam sau įrodyti, kad nusipirksiu "kručiausią" rekuperatorių.
Kas keisčiausia, esate pats pasiskaičiavęs kiek Jums kainuos papildomai šilumos išlaidų, jei bus rekuperatorius ne 92%, o 82% naudingumo ir patys matėt, kad tas skaičius juokingai mažas, bet ne, esat pasiruošęs sukišti 15K litų papildomai į rekuperatorių su 116% naudingumu ir negana to, papildomai jam kasti gruntinį šilumokaitį. Kada atsipirks šį investicija net nenorite gilintis, nors jei yra atliekamų pinigų, kam tada gilintis į atsiperkamumus. Jūsų teiginys, kad "noriu pirmasis pasistatyti Lietuvoje namą A++ energetines klasės", viską pasako, Jums reikalingas brangus daikčiukas, kurio niekas dar neturi, kad galėtumėt juo pasigirti. Taigi, eilinio rekuperatoriaus Jums nereikia... Norėčiau, kad nepatingėtumėt išeikvoti tiek pat energijos, kiek išeikvojote energijos šitame forume ir ateityje įsigijęs "Paul" rekuperatorių mums paviešintumėte jo veikimo rezultatus žiemą, be jokių "pagražinimu".
Atsakyti
Kolega. smile.gif
Del P.S.
Man atrodo, kad info ir ziniu tau pakanka, bet yra problemu su sprendimu priemimu smile.gif))
Kai padeti ant leksteles keli tinkantys variantai ir neiseina pasirinkt sau tinkamo.
Ir kas gi atsakys Kas geriau ? smile.gif)))
Visi beveik identiski ir tinkantys.
Cia jau ne ziniose esme, o pasirinkime.
P.s neveltui vedinimo tema pastarosiom savaitem Favorituose(skraiduole).
P.S. del sertifikavimo - pabandyciau padet gaut is KTU sertifikuotoju Statybos katedroj parama tavo pirmam LT A+++. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 20 vasario 2015 - 21:22
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 20, 21:13)
Nesiruošiu Jums įrodinėti, kad balta spalva yra balta, ar, kad juoda yra juoda.

Aš tik noriu atsakymų į savo klausimus, o ne moralo.
Atsakyti
ivertinus mano auksciau isdetytus faktus, galima drasiai daryti isvada, kad rekuperatoriaus naudingumo koeficiento pokytis nuo 80 iki 90% duoda neapciuopiama ekonomini efekta. kitaip tariant, nera absoliuciai jokios prasmes pirkti teoriskai efektyvesni, bet praktiskai brangesni rekuperatoriu. nebent yra didelis noras pirkti brangiau ir moketi daugiau. basta smile.gif
Atsakyti
Na chebryte negi jums visiems dabar sunku pagirti Paul rekuperatoriu, koksai jisai saunuolis, liuks aparatas, kaip ir daugelis minejo ar NVK 80 ar 116 sutaupyta sumele mazesne negu Marytes ku....is, dabar visi pries ir zmogus negali pateisinti tokios isleistos sumos, gal pradedam statymus daryti - pirks si aparata ar ne? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 20, 21:49)
Na chebryte negi jums visiems dabar sunku pagirti Paul rekuperatoriu, koksai jisai saunuolis, liuks aparatas, kaip ir daugelis minejo ar NVK 80 ar 116 sutaupyta sumele mazesne negu Marytes ku....is, dabar visi pries ir zmogus negali pateisinti tokios isleistos sumos, gal pradedam statymus daryti - pirks si aparata ar ne?  blink.gif

Aisku pirks. As tai jau rudeni zinojau
Atsakyti