Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(mariuzs @ 2015 05 18, 11:47)

O ką toks dalykas reiškia:
Vidinis sluoksnis yra nuolat antistatinis. Patentuotas išorinis sluoksnis yra antistatinis 2 metus nuo pagaminimo laikotarpio. Sandarumo klasė D.

O kas bus kai antistatinis lauko sluoksnio baigsis? Kokią sandarumo klasę turi skarda ir plastikas?

Lindabo radau, kad irgi D klasė. O kokia Amalvos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gegužės 2015 - 11:58
QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 10:40)
4. Per 90 mm storio plastiką, jei oro greitis yra iki 2,5 m/s, gali patiekti 38,7 kubų oro (duomenys antrame lentelės psl. Argi to nepakanka? Koks oro greitis būna skardiniuose ortakiuose?

Per bet kurį 90mm vamzdį prie 2,5 m/s patekės 38,7 kubų oro todėl tai absoliučiai neįdomus parametras. Tai matematiškai apskaičiuojamas dydis visai neapibudinantis vamzdžio oro pralaidumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 gegužės 2015 - 18:52
QUOTE(cibulis @ 2015 05 18, 11:57)
O ką toks dalykas reiškia: 
Vidinis sluoksnis yra nuolat antistatinis. Patentuotas išorinis sluoksnis yra antistatinis 2 metus nuo pagaminimo laikotarpio. Sandarumo klasė D.

O kas bus kai antistatinis lauko sluoksnio baigsis? Kokią sandarumo klasę turi skarda ir plastikas?

Svarbu vidinis, kuris turi sąlyti su cirkuliuojančiu oru, išlieka nuolat antistatinis. Dėl išorinio sluoksnio, tai nematau prasmės, kodėl jis antistatinis turėtų būti...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 05 18, 18:45)
Per bet kurį 90mm vamzdį prie 2,5 m/s  patekės 38,7 kubų oro todėl tai absoliučiai neįdomus parametras. Tai matematiškai apskaičiuojamas dydis visai neapibudinantis vamzdžio oro pralaidumo.

Mintai, žiūriu tavo projektą ir matau, kad visur galutiniame taške išpučiama per 100 mm vamzdį. Mano skardinio pusiau projekte (ne visai baigtas) lygiai tas pats - išpūtimas 100 mm vamzdžiais.

Jei dėčiau plastikinius, tai jų išorė 90 mm, o vidus - 74 mm. Skardinių vidus irgi nebus lygiai 100 mm. Bus apie 97-98 mm. Skirtumas yra, bet ar jis toks ženklus? Kita vertus, įsivaizduokime, kad į kambarį norime paduoti 30 kubų oro. Kaip padidės rekuperatoriaus sąnaudos, jei orą vaikysime per 100 mm skardą ir jei per 90 mm plastiką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 gegužės 2015 - 12:53
QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 14:52)

Jei dėčiau plastikinius,... o vidus - 74 mm. Skardinių vidus irgi nebus lygiai 100 mm.

Skardiniu vidus 100 o isore didesne ...
Skerspjuvio plotas skiriasi 1,830 karto doh.gif nors jums tas nieko nesako 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 19 gegužės 2015 - 14:22
QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 12:52)
Mintai, žiūriu tavo projektą ir matau, kad visur galutiniame taške išpučiama per 100 mm vamzdį. Mano skardinio pusiau projekte (ne visai baigtas) lygiai tas pats - išpūtimas 100 mm vamzdžiais.

Klysti, pas mene pagal projektą dviejuose taškuose oras išpučiamas 125 mm diametro ortakiais ir trejuose 100mm ortakiais.

Jei dėčiau plastikinius, tai jų išorė 90 mm, o vidus - 74 mm. Skardinių vidus irgi nebus lygiai 100 mm. Bus apie 97-98 mm. Skirtumas yra, bet ar jis toks ženklus?

Tikrai ženklus.

74mm diametro vamzdis prie 2,5m/s greičio vamzdyje paduoda 38,71 m3/h oro

100mm diametro vamzdis prie 2,5m/s greičio vamzdyje paduoda 70,69 m3/h oro

125mm diametro vamzdis prie 2,5m/s greičio vamzdyje paduoda 110,45 m3/h oro

Arba 125mm diametro vamzdis paduoda 40m3/h oro, kai oro greitis tame vamzdyje mažiau nei 1m/s.

Mano padavimo ortakiais, neviršijant 2,5 m/s oro greičio galima paduoti iki 433m3 oro per valandą. Pagal projektą man buvo pasiūlytas 240m3/h našumo rekuperatorius, tad pagal projektą mano ortakiais turėjo būti užtikrinamas oro srautas neviršijantis ~1,5m/s. Tai čia prie maksimalių oro srautų, o rekuperatorių rekomenduojama eksploatuoti ~50% našumu, prie kurio oro greitis tik ~0,8m/s. Iš čia ir gaunam labai mažą ortakyno pasipriešinimą, be to ir ortakių triukšmingumą prie difuzorių neviršijantį 25decibelų absoliučiai nenaudojant jokio triukšmo slopintuvo. Nors dėl triukšmingumo yra ir kitų niuansų, ne tik mažas oro greitis ortakiuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 gegužės 2015 - 16:09
Nors iš kitos pusės, ten kur pas mane suprojektuotas 100mm diametro vamzdis pajungus difozorių su dviem 90mm plastikiniais ortakiais, o ten kur pas mane suprojektuotas ortakis 125mm diemetro, pajungus difozorių su trimis 90mm plastikiniais ortakiais galima pasiekti panašius oro srautus. Tiesa, plastiko ortakyno kaina spėju būtų daugiau nei dvigubai didesnė už skardą, o ir kolektorių turinčių reikalingą ortakių pajungimo skaičių, gali būti kad nerasi, reikės juos pirkti po kelis, tiek padavimui, tiek ištraukimui. Vieno man pasiūlyto kolektoriaus kaina kiek pamenu ~500 Lt buvo, o jis dar ir ne daug atšakų turėjo, tad tikėtina, kad analogiško plastikinio ortakyno, vien kolektoriai kainuos tiek, kiek kainavo mano visos ortakyno medžiagos apskritai. Apie plastikinio ortakyno metražą iš vis galima tik patylėti.

Pas mane į svetainę paduodamas oras per vieną 125 diametro ortakį ir vieną 100mm diametro ortakį, su plastikiniais 90mm diametro vamzdeliais, norint išlaikyti panašų oro tekėjimo pasipriešinimo lygį, reikėtų į svetainę tiesti 5 vnt 90mm ortakių. Jei ortakiai būtų mažesnio diametro, ortakių skaičius atitinkamai turėtų būti didinamas.

Tiesa, visi skaičiavimai čia tik atsižvelgiant į ortakių diametrą, neimant omenin, jog dėl ortakių vidinio paviršiaus glotnumo skirtumo, šie skaičiai dar bus koreguojami skardinių ortakių naudai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 gegužės 2015 - 16:38
QUOTE(mintas @ 2015 05 19, 15:30)

... rekuperatorių rekomenduojama eksploatuoti ~50% našumu, prie kurio oro greitis tik ~0,8m/s.

Skirtumas akivaizdus. Bet kiek jis gali įtakoti elektros sąnaudas?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 05 19, 16:33)
Nors iš kitos pusės, ten kur pas mane suprojektuotas 100mm diametro vamzdis pajungus difozorių su dviem 90mm plastikiniais ortakiais, o ten kur pas mane suprojektuotas ortakis 125mm diemetro, pajungus difozorių su trimis 90mm plastikiniais ortakiais galima pasiekti panašius oro srautus. Tiesa, plastiko ortakyno kaina spėju būtų daugiau nei dvigubai didesnė už skardą, o ir kolektorių turinčių reikalingą ortakių pajungimo skaičių, gali būti kad nerasi, reikės juos pirkti po kelis, tiek padavimui, tiek ištraukimui.

Man ir siūlo tokį variantą, kur oro kiekis didesnis nei 38-40 kubų atvesti du 90 mm vamzdžius. Tokiu atveju turėtumėm apie 75-80 kubų debetą. Labai daug patalpų, kur oro kiekis didesnis nei 40 kubų nelabai ir yra. Pvz., į svetainę reikėtų paduoti 90 kubų. Galima padaryti du, o dar geriau tris išpūtimo vamzdžius. Virtuvėje reikia ištraukti 72 kubus. Vadinasi, reikia į difuzorių atvesti du vamzdžius.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 05 19, 16:30)
Klysti, pas mene pagal projektą dviejuose taškuose oras išpučiamas 125 mm diametro ortakiais ir trejuose 100mm ortakiais.
Tikrai ženklus.

100mm diametro vamzdis prie 2,5m/s greičio vamzdyje paduoda 70,69 m3/h oro

125mm diametro vamzdis prie 2,5m/s greičio vamzdyje paduoda 110,45 m3/h oro

Arba 125mm diametro vamzdis paduoda 40m3/h oro, kai oro greitis tame vamzdyje mažiau nei 1m/s.

Mano padavimo ortakiais, neviršijant 2,5 m/s oro greičio galima paduoti iki 433m3 oro per valandą. Pagal projektą man buvo pasiūlytas 240m3/h našumo rekuperatorius, tad pagal projektą mano ortakiais turėjo būti užtikrinamas oro srautas neviršijantis ~1,5m/s. Tai čia prie maksimalių oro srautų, o rekuperatorių rekomenduojama eksploatuoti ~50% našumu, prie kurio oro greitis tik ~0,8m/s. Iš čia ir gaunam labai mažą ortakyno pasipriešinimą, be to ir ortakių triukšmingumą prie difuzorių neviršijantį 25decibelų absoliučiai nenaudojant jokio triukšmo slopintuvo. Nors dėl triukšmingumo yra ir kitų niuansų, ne tik mažas oro greitis ortakiuose.

Gal galite pasakyti prie kokių projektinių oro padavimo kiekių kokie ortakių diametrai buvo parinkti? Arba kitaip sakant, kokie skaičiuotini oro greičiai padavimo taškuose/difuzoriuose? Dabar aš irgi projektavimo stadijoje, tai noriu palyginti ką siūlo projektuotoja...

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 05 19, 19:50)
Gal galite pasakyti prie kokių projektinių oro padavimo kiekių kokie ortakių diametrai buvo parinkti? Arba kitaip sakant, kokie skaičiuotini oro greičiai padavimo taškuose/difuzoriuose? Dabar aš irgi projektavimo stadijoje, tai noriu palyginti ką siūlo projektuotoja...

pas mane tai grubiai iki 30-40m3/h oro srautui buvo parenkami 100mm diametro vamzdziai, o apie 70m3/h oro srautui - 125mm diametro. Jei dar grubiau, tai jei kambari planuojama jog bus vienas zmogus i ta kambari atvedam 100mm vamzdi, jei du zmones 125mm vamzdi bet sorry, as ne projektuotojas tesingiau butu su jais konsultuotis.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 18:10)
Man ir siūlo tokį variantą, kur oro kiekis didesnis nei 38-40 kubų atvesti du 90 mm vamzdžius.

Ir tavo ortaynas bus keturgubai didesnio pasipriesinimo nei mano (jei gerai pamenu, ortakyno pasipriesinimas dideja geometrine progresija).

Jei noretum kazko panasaus, tai ten kur planuojamas oro srautas iki 38m3/h turetum deti du 90mm plastikinius vamzdzius, o ten kur oro srautas iki 70m3/h turetum atvesti jau tris 90mm vamzdzius.

Nevertinant del turbulencijos didesnio plastikiniu vamzdziu pasipriesinimo, tik su tokiais plastikiniu ortakiu kiekiais tu priartesi prie skardiniu ortakiu pralaidumo.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 05 19, 15:20)
Skardiniu vidus 100 o isore didesne ...
Skerspjuvio plotas skiriasi 1,830 karto  doh.gif  nors jums tas nieko nesako  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kauns valdo lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(darius333 @ 2015 05 20, 11:51)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Atsakyti