QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 14, 20:58)
plastikiniuose praktiskai nereikia jokiu triuksmo slopintuvu, kas supaprastina pati projektavima. Taip Cibulis teisus, pakanka zinoti patalpos oro kiekius.
Visą tai žinodamas vis tiek apie skardą galvoji? Daryk plastiką ir nereikės projekto. Plastiko projektuotojai projektą padarys nemokamai. Gali kelioms firmoms išsiųsti ir pamatysi rezultatą. Plastiko projekte net iš esmės ortakių kelio nerodo. Nurodo tik kokį oro kiekį nori paimti, paduoti.
Skardoje daro visokius perėjimus, kelnes, triukšmo slopintuvus. Pats supranti. Kiek esu siuntęs skirtingiems skardos projektuotojams, tai visi labai skirtingai tą patį namo projektą interpretavo. Visi ginčijosi, įrodinėjo savo tiesas. Vadinasi, su skarda turime daugiau-mažiau menišką sprendimą, kurį lemia tik labai geras projektas ir geras montuotojas.
Už skardos projektą norėjo nuo 400 iki 1000 Lt. Bet jie tiek neverti. Man vienas bachūriukas darė, tai šiek tiek grybų pripjovė. Teisingiau į daug klausimų nesugebėjo atsakyti. Sumokėjau 200 Lt už bandomąjį dalyką. Taip ir liko tik projektas.
Su plastiku visai nebijau dėl rezultato. Buvo sunku suvokti, bet dabar jau po truputį pradedu suprasti skirtumus. Be to aš greičiausiai dėsiu ne 74, o 90 mm plastikinius vamzdžius. Jie turi krūvą sertifikatų, todėl nebijau jokio tepalo.