Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(*** @ 2015 04 10, 21:05)
Man keista girdet kaip tu vis su ta dregme kovoji. Kiek % jos pas tave? Pas mane tai viskas seniausiai isdziuve, vienu momentu buvau net susirupines kai 30% buvo, bet va gyvenant laikos kazkur ~45%.

Per savo pietinius langus gaunu tiek karscio kad siandien prie 24c nezinojau kur detis, rekupas dirba 50% (250m3) bet gaivos jokios nera.

Apipurkš nuo galvos iki kojų savo namą PIR/PUR putomis ir tu su drėgme kovosi.
Papildyta:
vienu momentu buvau net susirupines kai 30% buvo, bet va gyvenant laikos kazkur ~45%.

Tai kur tas išgirtas rotacinių drėgmės atstatymas? Blefas?
Atsakyti
Skamba kaip makaronai tas molio ir gipsinio tinko dregmes balansas, gal istikro ivilkus i poletilenini maiseli nama net rotacinis sunkiai susitvarko smile.gif o per dideles apsukos atvesina..

O tai negyvenant kai sienos isdziuvusios is kur ta dregme gali atsitatyt? Gi niekas nesako kad papildo dregme, tiesiog neissausina bet tam turi but kakoks dregmes saltinis pvz gyventojas.

QUOTE(cibulis @ 2015 04 10, 21:15)
Apipurkš nuo galvos iki kojų savo namą PIR/PUR putomis ir tu su drėgme kovosi.
Papildyta:

Tai kur tas išgirtas rotacinių drėgmės atstatymas? Blefas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 balandžio 2015 - 21:20
QUOTE(*** @ 2015 04 10, 21:19)
O tai negyvenant kai sienos isdziuvusios is kur ta dregme gali atsitatyt? Gi niekas nesako kad papildo dregme, tiesiog neissausina bet tam turi but kakoks dregmes saltinis pvz gyventojas.

Tai jau rotaciniai nepildo drėgmės? Ir neatsato? Ir elekros neprisuka. Pasižiūri į šeimininkės triusikus ir dirba nemokamai. Kažkoks absurdas. Tai vieni geri, tai kiti. Apsispręsk.

Tau prie jūros tikrai reikėjo plokštės. Supjovei grybą. Mantesas geriau pasirinko.
Papildyta:
rekupas dirba 50% (250m3) bet gaivos jokios nera.

Čia kažkas negerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 balandžio 2015 - 21:57
Kada as esu sakes kad kazkas geriau kaip rotacinis? Pacia pirma diena pazystamas ventiliaciju projektuotojas paklause ar zadu turet baseina biggrin.gif aisku atsakymas ne, nu tai kam tau plokstelinis? Gaivai reikia turbut bent jau 0.5

45% degme esanti pas mane manau yra aukso vidurys!

Gaivai uztikrint manau reikia daugiau kaip puse oro apykaitos, puse mano atveju butu 300m3. Reikejo turbut imt 700tini o ne 500.

QUOTE(cibulis @ 2015 04 10, 21:30)
Tai jau rotaciniai nepildo drėgmės? Ir neatsato? Ir elekros neprisuka. Pasižiūri į šeimininkės triusikus ir dirba nemokamai. Kažkoks absurdas.  Tai vieni geri, tai kiti. Apsispręsk.

Tau prie jūros tikrai reikėjo plokštės. Supjovei grybą. Mantesas geriau pasirinko.
Papildyta:

Čia kažkas negerai.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 04 10, 22:30)
Kada as esu sakes kad kazkas geriau kaip rotacinis? Pacia pirma diena pazystamas ventiliaciju projektuotojas paklause ar zadu turet baseina biggrin.gif aisku atsakymas ne, nu tai kam tau plokstelinis? Gaivai reikia turbut bent jau 0.5

45% degme esanti pas mane manau yra aukso vidurys!

Gaivai uztikrint manau reikia daugiau kaip puse oro apykaitos, puse mano atveju butu 300m3. Reikejo turbut imt 700tini o ne 500.

manau gaivai tau dabar piolnai utektu baypaso ijungto. paduotu is lauko 15 laipsniu ora ir turetum gaiva. Ir galiu spresti kad pas mane langai geriau parinkti langai visi pietus vakarai dabar sauletom dienom pakelia temperatura 1,5 laipsniu per diena. per nakti isilygina ir vel kambariuos 19 laipsniu. Cia jau keturias dienas nesildant. Liuks saules kontroles paketai tikrai pasiteisino. Jie salyginai mazai praleidzia silumos i visas puses ko man ir reikejo. ziema is saules naudos mazai nes jos dazniausiai nera. o kai jau atsiranda buna per daug smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 11 balandžio 2015 - 08:05
QUOTE(mantesas @ 2015 04 11, 07:59)
manau gaivai tau dabar piolnai utektu baypaso ijungto. paduotu is lauko 15 laipsniu ora ir turetum gaiva. Ir galiu spresti kad pas mane langai geriau parinkti langai visi pietus vakarai dabar sauletom dienom pakelia temperatura 1,5 laipsniu per diena. per nakti isilygina ir vel kambariuos 19 laipsniu. Cia jau keturias dienas nesildant. Liuks saules kontroles paketai tikrai pasiteisino. Jie salyginai mazai praleidzia silumos i visas puses ko man ir reikejo. ziema is saules naudos mazai nes jos dazniausiai nera. o kai jau atsiranda buna per daug smile.gif

ziema saules nera? nunu, siemet jau nuo sausio berods antros dekados kas antra diena bendradarbius erzindauvau tipo: "ziurek kai siandien mano elektrine virina" smile.gif ta saules eletrine aisku tik fantazijose. kol kas. jei pas tave stovetu ne saules kontroles o teisingi stiklai, tai butum nauda jau nuo sausio jautes, taip kaip mes ofise sededami prie pietiniu vitrinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 11 balandžio 2015 - 20:25
QUOTE(madwifi @ 2015 04 11, 20:25)
ziema saules nera? nunu, siemet jau nuo sausio berods antros dekados kas antra diena bendradarbius erzindauvau tipo: "ziurek kai siandien mano elektrine virina" smile.gif  ta saules eletrine aisku tik fantazijose. kol kas. jei pas tave stovetu ne saules kontroles o teisingi stiklai, tai butum nauda jau nuo sausio jautes, taip kaip mes ofise sededami prie pietiniu vitrinu.

yra skirtumas kur pajuris kur vilnius. As prie misko tai manpietine saule biski ir medziai uzstoja bet is principo sia ziema is tikro buvo labai mazai saules
Atsakyti
Gal kam bus įdomu, kaip skiriasi lietuviški ir vokiški vėdinimo standartai. Mano namui Zehnder gamykla (Vokietijos padalinys) padarė preliminarų ventiliacijos projektą. Čia pirmas aukštas, o čia - antras aukštas. Žalios spalvos apskritime Lietuvos projektuotojų siūlomi sprendimai, raudoname - vokiečių siūlome sprendimai. Čia dar bendra projekto informacija: pirmas ir antras lapas.

Su oro padavimu lietuviški ir vokiški standartai (projektuotojai) praktiškai sutampa. Antras aukštas vienas prie vieno. O štai ištraukimas gerokai skiriasi. Man nepatiko, kad vokiečiai ypač sumažina ištraukiamus oro kiekius vonioje ir virtuvėje. Vokiečiai siūlo oro kaitą - 220 kubų, Lietuvos projektuotojai lygiai tiek pat. Tai yra 50 proc. vidinio namo tūrio. Žodžiu, labai didelio skirtumo kaip ir nėra. Tik su ištraukimu iš vonios ir virtuvės vokiečiai pataupo. Gal ir WC patalpose šiek tiek sumažina, bet iš esmės principai panašūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 balandžio 2015 - 20:41
Velnio mašina jau pas mane valgomajame biggrin.gif Rego500
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Idomiai cia pas tave priprojektuota, matos kad tas kas projektavo vamzdyno neklos kitaip kaip paaiskint kad vamzdziai i 2a patenka ten kur zemiausias 2a lubu taskas. Mano manymu i 2a vamzdynas turetu islyst salia 2a wc, jai wc kabinamas visas vamzdynas pasisleptu gipso dezei.

Difuzoriai kiek per toli nuo lango. 1a salione difuzorius tiesiai i pakausi pucia. Nekarta mineta cia kad difuzorius neturi buti zmonem virs galvos.

Prie 200m3/h kazin ar nesijaus po durim svilpimas?

QUOTE(cibulis @ 2015 04 13, 20:37)
Čia pirmas aukštas, o čia - antras aukštas. Žalios spalvos apskritime Lietuvos projektuotojų siūlomi sprendimai, raudoname - vokiečių siūlome sprendimai.

Papildyta:
Kuklesnis uz vertikalu smile.gif

QUOTE(saaba @ 2015 04 14, 07:49)
Velnio mašina jau pas mane valgomajame biggrin.gif  Rego500

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 04 14, 07:53)
1. Idomiai cia pas tave priprojektuota, matos kad tas kas projektavo vamzdyno neklos kitaip kaip paaiskint kad vamzdziai i 2a patenka ten kur zemiausias 2a lubu taskas. Mano manymu i 2a vamzdynas turetu islyst salia 2a wc, jai wc kabinamas visas vamzdynas pasisleptu gipso dezei.

2. Difuzoriai kiek per toli nuo lango. 1a salione difuzorius tiesiai i pakausi pucia. Nekarta mineta cia kad difuzorius neturi buti zmonem virs galvos.

3. Prie 200m3/h kazin ar nesijaus po durim svilpimas?

1. Būtent taip ir bus: į antrą aukštą vamzdžiai pakils per WC ir pasislėps už pakabinamo bakelio GKP. Ten gi vokietis parašęs, kad projektas prelimenarus. Aš norėjau tik parodyti kaip vienos ir kitos šalies projektuotojai, standartai skirtingai supranta oro kiekius.

2. O kokiu atstumu nuo lango turi būti? Ar koks atstumas nuo lango optimaliausias? Žmonių galvų niekaip neišvengsi. Nebent nedaryti virš lovų ar rašomųjų stalų.

3. Nesupratau. Po kokiomis durimis, kurioje vietoje ir kodėl?
Atsakyti
Sveiki,

Diletanto klausimas. Truputį skaičiau, bet ne per daug, tai į principus labai neįsigilinau. Bute yra rotacinis rekuperatorius (DOMEKT REGO 250). Ar vasarą jį palikti, ar geriau išjungti?

Jei teisingai suprantu, tai žiemą iš išmetamo oro yra paimama dalis šilumos paduodamam orui pašildyti. Jei nepakanka, tai pats šilumokaitis prišildo iki reikiamos temperatūros. Aš įsivaizdavau (pataisykit, jei klystu), kad perjungus į vasaros režimą viskas veikia atvirkščiai: iš paduodamo oro paimama šiluma šildo išmetamą orą ir taip bent dalinai atvėsinamas paduodamas oras. Tačiau paskaitinėjau internete ir susidariau įspūdį, kad vasarą apskritai geriau išjungti rekuperatorių. Tik pas mane san. mazgai prie jo prijungti, tai toks variantas tikriausiai nėra geras.
Atsakyti