QUOTE(Milao @ 2015 03 25, 22:36)
Jei ardė rekuperatorinės sistemos padavimo ortakius, tai tas faktas nieko nesako. Gi rekuperatoriai bet kokiu atveju su filtrais. Jei tas pats ir ištraukimo ortakiuose, tai gerai. Aišku jei galima jais tikėti.
Manau kad galima. Kadangi lankstūs ortakiai komplektuojami mažo diametro vamzdžiais, oro srautas ten yra pastoviai labai didelis. Prie didelio oro srauto dulkėms nėra galimybių nusėsti ortakyje.
Skardiniuose, kadangi diametras didelis, oro srautai nedideli, dėl ko mažas pratekėjimo pasipriešinimas, mažas vamzdžių triukšmingumas, ir nors skarda dulkių netraukia, bet dėl mažo oro srauto yra tikimybė, kad į ortakį įtrauktos dulkės gali jame nusėsti.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 23:19)
Man asmeniskai, tie plastikiniai vedinimo sistemos ortakiai lyginant su skardiniais patinka del keleto priezasciu. 1. Del kolektorinio oro paskirstymo budo silpnesnis garsu perdavimas tarp skirtingu patalpu per ortakius. 4. Nesudetingas ir kokybiskas valymas.
1. Pas mane ortakiai pravesti taip, kad laukiau, jog per ortakius gali sklisti garsas iš vieno kambario į kitą, bet kadangi difuzsoriai prie skardinių ortakių jungiasi per lanksčius ortakius, o aš tam naudojau dar ir triukšmą slopinančius, tai triukšmas per sienas labiau sklinda nei per ortakius. Manau, kad triukšmo sklidimo per ortakius galimybė yra labiau dėl blogo montavimo, kai taupoma ant lanksčių, garsą slopinančių ortakių.
4. aš vienoje iš vėdinimų temų buvau įkėlęs youtube filmuką apie skardinių ortakių valymą. Valymo principas - apvalus šepetys sukamas ir stumiamas lanksčiu troseliu, o visi išjudinti nešvarumai susiurbiami. Kadangi to pats nepadarysi (technika per brangiai kainuos, kad nusipirkti ir naudoti vienam kartui per 10 metų) skardinių ortakių valymas jau kainuos pinigus už samdomą darbą, bet ir lanksčių ortakių valymas nėra jau toks lengvas uždavinys. Jei jie išsilankstę, sunkiai skudurą prakiši su lanksčiu trosu. Be to visų ortakių ardymas, o jei paskirstymo dėžės paslėptos po apdaila
.