Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 15:56)
Mane dar šito gamintojo sistema domina. Tai vokiškas produktas. 2 kolektoriai, difuzoriu montavimo dezutes, patys difuzoriai, 150 m ortakiu. Visos detalės be darbų kainuoja 1857 eurų (6413 Lt).

Matosi, kad kokybiskas reikalas, ivairiu sprendimu yra ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 20, 21:54)
1. O kokios imones prekiauja tais olandu ir lenku ortakiais?
2. Per viena 63 vidinio diametro ortaki daugiau 30m3/h perduoti be garso neplanuociau.

1. Nežinau ar galima pavadinti prekiavimu, nes pirmiausiai mano projektas buvo kruopščiai apskaičiuojamas ir tik tada užsakinėjo medžiagas ir dalis. Dar nemažai atvamzdžių voliojasi rūsyje ~10 metrų, kuriuos teks išmest. Tai visa tai parūpino ir darbus atliko "rekuperatorių centras". Dar neseniai norėjau kokių ortakių nusipirkt iš jų ar šiaip dalių, bet nejaučiau labai malonaus bendravimo, tai tą mintį toliau su jais bendraut- atmečiau.
2. Taip, srautas kažkas panašaus toks ir yra. Bet kas nori, gali leisti ir 40m3/h, jei negaila elektros ir nebijo nuo fotelio būti įtrauktas į ortakį. Jei srauto triukšmo riba maža (t.y. mažesnė nei rekomenduojama), tai bus galima tą srautą ir laikyt netoli tos ribos, naktį. O dienos metu bus galima nustatyt kiek tik reikia/norisi, vistiek to triukšmo tiek nesijaus kai nemiegama smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 22 kovo 2015 - 14:30
Primenu, kad ši tema skirta diskusijoms apie namo vėdinimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 03 24, 20:45)
Primenu, kad ši tema skirta diskusijoms apie namo vėdinimą  4u.gif

Tai kurioje vietoje buvo kalbama ne apie vėdinimą?
Atsakyti
Jei tie plastikiniai ortakiai pagaminti iš polietileno, be jau paminėto degumo, dar yra kitas minusas. Dėl oro srauto trinties į vamzdžių sieneles, PE įsielektrina, labiau traukia dulkes, o tai gali privesti prie dažnesnio valymo poreikio.
Nesakau kad dėl to PE ortakių reikia bijoti kaip velnias kryžiaus. Tiesiog papildomas argumentas apsisprendimui. Pas mane patį dalis orinio ŽŠ iš PE. Bet tam uždaro tipo ŽŠ segmentui tiesiog neradau kitos alternatyvos, nes būtinai reikėjo lankstaus. O vidaus instaliacijai yra puiki alternatyva - skarda. Kur ir lankstumas nėra kritinis kriterijus, ir rūdijimo tikimybė nėra didelė.
QUOTE(cibulis @ 2015 03 19, 22:29)
Aš dabar irgi domiuosi ortakiais. Man irgi atvežė lanksčių ortakių gabalus. <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Kalbos kertelėje pas mintą.
QUOTE(cibulis @ 2015 03 25, 22:03)
Tai kurioje vietoje buvo kalbama ne apie vėdinimą? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 25, 22:14)
Jei tie plastikiniai ortakiai pagaminti iš polietileno, be jau paminėto degumo, dar yra kitas minusas. Dėl oro srauto trinties į vamzdžių sieneles, PE įsielektrina, labiau traukia dulkes, o tai gali privesti prie dažnesnio valymo poreikio.

Man vieni lanksčių ortakių montuotojai sakė, kad dėl kažkokių priežasčių ardė 4 metų senumo lanksčių ortakių sistemą. Viduje nei trupučio nebuvo dulkių. Aišku, jei galima jais tikėti.
Atsakyti
Jei ardė rekuperatorinės sistemos padavimo ortakius, tai tas faktas nieko nesako. Gi rekuperatoriai bet kokiu atveju su filtrais. Jei tas pats ir ištraukimo ortakiuose, tai gerai. Aišku jei galima jais tikėti.
QUOTE(cibulis @ 2015 03 25, 22:16)
Man vieni lanksčių ortakių montuotojai sakė, kad dėl kažkokių priežasčių ardė 4 metų senumo lanksčių ortakių sistemą. Viduje nei trupučio nebuvo dulkių. Aišku, jei galima jais tikėti. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 25, 23:36)
Jei ardė rekuperatorinės sistemos padavimo ortakius, tai tas faktas nieko nesako. Gi rekuperatoriai bet kokiu atveju su filtrais. Jei tas pats ir ištraukimo ortakiuose, tai gerai. Aišku jei galima jais tikėti.

Tiketi galima. Tie ortakiai is antistatinio plastiko. Dulkes prie ju kimba ne daugiau, kaip prie metaliniu ortakiu. Centrinio dulkiu siurbimo sistemos vamzdziai taip pat is antistatinio plastiko. Siuos tai esu praktiskai isbandes. Dulkes nekimba. Man asmeniskai, tie plastikiniai vedinimo sistemos ortakiai lyginant su skardiniais patinka del keleto priezasciu. 1. Del kolektorinio oro paskirstymo budo silpnesnis garsu perdavimas tarp skirtingu patalpu per ortakius. 2. Paprastesnis ir greitesnis montazas. 3. Geras sandarumas. 4. Nesudetingas ir kokybiskas valymas. Apie valyma mazai kas galvoja, o jis tikrai anksciau ar veliau buna butinas. Skardinius ortakius "meistrai" susuka skardvarsciais. Kaip paskui tuos ortakius valyti, kai valymo kempine kabinasi uz astriu skardvarsciu, astriu briaunu balniniuose atsisakojimuose ir t.t.
Plastikines sistemos minusa as matau tik viena- norint tureti didesnius srautus reikia vesti du ar tris lygiagrecius ortakius, del ko sistema isbrangsta. Itariu, kad mano ausis "tenkintu" ne daugiau 20 m3/h oro srauto sukeliamas snaresys per d75/63 ortaki. Maciau kazkas gamina ir didesniu diametru ortakius. Ten buvo triju dydziu. 75 maziausias. Cia rasiau apie ortakius lygiu vidiniu pavirsiumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 25 kovo 2015 - 23:24
Jungti kniedėmis?
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 23:19)
Kaip paskui tuos ortakius valyti, kai valymo kempine kabinasi uz astriu skardvarsciu, astriu briaunu balniniuose atsisakojimuose ir t.t. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 00:34)
Jungti kniedėmis?

As jungiau kniedemis. Specas Ed'as juokesi, kad pries n metu kniedijo, o paskuj pradejo naudoti samariezus. Logiska, naudojant samariezus darbas spartesnis. Laikas- pinigai.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 25, 22:36)

Manau kad galima. Kadangi lankstūs ortakiai komplektuojami mažo diametro vamzdžiais, oro srautas ten yra pastoviai labai didelis. Prie didelio oro srauto dulkėms nėra galimybių nusėsti ortakyje.

Skardiniuose, kadangi diametras didelis, oro srautai nedideli, dėl ko mažas pratekėjimo pasipriešinimas, mažas vamzdžių triukšmingumas, ir nors skarda dulkių netraukia, bet dėl mažo oro srauto yra tikimybė, kad į ortakį įtrauktos dulkės gali jame nusėsti.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 23:19)
Man asmeniskai, tie plastikiniai vedinimo sistemos ortakiai lyginant su skardiniais patinka del keleto priezasciu. 1. Del kolektorinio oro paskirstymo budo silpnesnis garsu perdavimas tarp skirtingu patalpu per ortakius. 4. Nesudetingas ir kokybiskas valymas.

1. Pas mane ortakiai pravesti taip, kad laukiau, jog per ortakius gali sklisti garsas iš vieno kambario į kitą, bet kadangi difuzsoriai prie skardinių ortakių jungiasi per lanksčius ortakius, o aš tam naudojau dar ir triukšmą slopinančius, tai triukšmas per sienas labiau sklinda nei per ortakius. Manau, kad triukšmo sklidimo per ortakius galimybė yra labiau dėl blogo montavimo, kai taupoma ant lanksčių, garsą slopinančių ortakių.

4. aš vienoje iš vėdinimų temų buvau įkėlęs youtube filmuką apie skardinių ortakių valymą. Valymo principas - apvalus šepetys sukamas ir stumiamas lanksčiu troseliu, o visi išjudinti nešvarumai susiurbiami. Kadangi to pats nepadarysi (technika per brangiai kainuos, kad nusipirkti ir naudoti vienam kartui per 10 metų) skardinių ortakių valymas jau kainuos pinigus už samdomą darbą, bet ir lanksčių ortakių valymas nėra jau toks lengvas uždavinys. Jei jie išsilankstę, sunkiai skudurą prakiši su lanksčiu trosu. Be to visų ortakių ardymas, o jei paskirstymo dėžės paslėptos po apdaila doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2015 - 11:18
Prisimenu tą filmuką. Tik tokią įrangą ir pačiam susirinkti nesunku. Šepetys ilgais plaukais pritvirtinamas prie vielos, viela prakišama pro patį ploniausią techninį vamzdį, o kitas galas įstatomas į drelę. Ir visas stebuklas.
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 11:17)
aš vienoje iš vėdinimų temų buvau įkėlęs youtube filmuką apie skardinių ortakių valymą. Valymo principas - apvalus šepetys sukamas ir stumiamas lanksčiu troseliu, o visi išjudinti  nešvarumai susiurbiami. Kadangi to pats nepadarysi (technika per brangiai kainuos, kad nusipirkti ir naudoti vienam kartui per 10 metų) <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti