Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(Pupcis @ 2015 03 20, 21:54)
O kokios imones prekiauja tais olandu ir lenku ortakiais? Per viena 63 vidinio diametro ortaki daugiau 30m3/h perduoti be garso neplanuociau. Nors realiai jauciu gausis kokie 20 m3/h. Kazkur maciau tokie patys ortakiai yra net apie 150 diametro.

Daugiau 30 kubų niekas ir neduoda. Patys gamintojai skaičiuoja, kad čia maksimumas.

Įtariu, kad su plastikiniais ortakiais yra tas pats kas su šiltais namais. Iš pradžių visi neigė, varė, bet suprato, kad visai neblogas dalykas. Esmė tik iš ko pagaminti. Arba paprasčiau, kurie geresni: žali ar balti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 20, 22:59)
Daugiau 30 kubų niekas ir neduoda. Patys gamintojai skaičiuoja, kad čia maksimumas.

Įtariu, kad su plastikiniais ortakiais yra tas pats kas su šiltais namais. Iš pradžių visi neigė, varė, bet suprato, kad visai neblogas dalykas. Esmė tik iš ko pagaminti. Arba paprasčiau, kurie geresni: žali ar balti?

Jei ka, visa vandentiekio sistema siais laikais yra plastikine. Jei siandien vedziociau ventiliacija, naudociau tik plastikinius vamzdzius
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 20, 09:14)
Lindab ortakiai vienas su kitu susileidžia be jokių varžtelių, o o kitiems skardiniams ortakiams reikia medvarščių sutvirtinimui, todėl jie papildomai sukuria pasipriešinimą sistemoje, ūžesį. Dar  sako, kad nėra tokie sandarūs kaip Lindab ar plastikiniai ortakiai.

O dėl kainos tai esmė ta, kad su plastikiniais gaučiau pigiau nei su skardiniais. Konkrečiai man pritaikytų išskirtinę kainą. O Ciongas, kurie montavo visų sertifikuotų pasyvių namų ortakius, dirba tik su Lindabu.

Prisipažinsiu, nebuvo tekę girdėti apie kuo nors įpatingesnius ortakius, tokius kaip "Lindab". Ką gi Google pagalba info greitai galima surasti, tai iš esmės nuo amalvos ortakių, kuriuos naudojau aš, šie skiriasi tik antra gumine tarpine, bei klausimas ar nors kiek naudos duodančia "click" sistema, nes vis tiek ir šiuos ortakius vėliau, vadovaujantis montavimo instrukcija , reikia sutvirtinti skardvaržčiais.

Nematau nieko kuo nors efektyvesnio už artimiausiuose Senukuose įsigytus Amalvos ortakius ir fasonines dalis.

Dvi tarpinės, nebus sandariau, nes ir viena tarpinė užtikrina pakankamą sandarumą, o nesandarios vietos yra ties skardvaržčiais, kurie priklauso abejais atvejais, jei vadovautis gamintojų pateikiama montavimo instrukcija.

Click sistemos naudos irgi nėra, nes galiausiai viskas laikysis vis tiek ant skardvaržščių.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 13:40)
Prisipažinsiu, nebuvo tekę girdėti apie kuo nors įpatingesnius ortakius, tokius kaip "Lindab". Ką gi Google pagalba info greitai galima surasti, tai iš esmės nuo amalvos ortakių, kuriuos naudojau aš, šie skiriasi tik antra gumine tarpine, bei klausimas ar nors kiek naudos duodančia "click" sistema, nes vis tiek ir šiuos ortakius vėliau, vadovaujantis montavimo instrukcija , reikia sutvirtinti skardvaržčiais.

Nematau nieko kuo nors efektyvesnio už artimiausiuose Senukuose įsigytus Amalvos ortakius ir fasonines dalis. 

Dvi tarpinės, nebus sandariau, nes ir viena tarpinė užtikrina pakankamą sandarumą, o nesandarios vietos yra ties skardvaržčiais, kurie priklauso abejais atvejais, jei vadovautis gamintojų pateikiama montavimo instrukcija.

Click sistemos naudos irgi nėra, nes galiausiai viskas laikysis vis tiek ant skardvaržščių.

nemaisyk lindab safe su lindab safe click'u nes ten nereikia skardvarsciu. https://eshop.lindab...ons_en-GB_3.pdf
Lindabo kataloguose maciau ir lanksciu ortakiu pasirinkimą, gal kam teko ciupineti ? Dviejų dydžių vidniu 63mm bei 75mm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 kovo 2015 - 13:57
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 14:40)

Darykit jus ka norit su tais skardiniais vamzdziais, oro pratekejimo sujungimo vietose neisvengsite. Kai pamaciau kaip viskas atrodo, pats paemiau aliuminio lipnia juosta ir hermetizavau 100% sujungimu vedinimo sistemoje. Dabar nors zinau, kad viskas yra sandaru. Pats padariau ir kitiems rekomenduoju.
Atsakyti
Sveiki,

O jei oro padavimą/paėmimą daryti per rūsį su grotelėmis grindyse? T.y. į kambarius.
Tiesiog lubos jau padarytos ir jų perdarinėti nesinori dėl poros vamzdžių....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 21 kovo 2015 - 14:23
QUOTE(bruonius @ 2015 03 21, 11:25)
Jei siandien vedziociau ventiliacija, naudociau tik plastikinius vamzdzius

Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 17:29)

Uztenka vienintelio argumento - lankstumas, o dar nereikia varztu, kampu, izoliaciju. Ir dar mazas diametras leidzia didinti lubu auksti, zodziu vieni pliusai ir tik vienas minusas - degumas.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 21, 16:33)
ir tik vienas minusas - degumas.

O kas gali būti su degumu? Man vienas plastikinių ortakių montuotojas pasakojo, kad Austrijos ambasada Lietuvoje pasirinko plastikinius ortakius, nors dėl priešgaisrinių reikalavimų negalima. Sako, kad Austrijos ambasada mūsų teritorija, todėl darome, ką norime.

Aš dar prie plastikinių trūkumų priskirčiau plastiko kokybę. Jei jis tikrai higieniškas, tai gerai, bet ką gali žinoti iš ko jis pagamintas.

Beje, kurio plastikinio ortakio plastmasė geresnė: lankstesnė ar kietesnė? Baltas - lankstesnis, žalias - kietesnis.

Įdomu ar yra skirtumo tarp ortakių ar visi gamintojai iš esmės gamina tą patį produktą? Čia dar yra įdomios informacijos.
Papildyta:
Mane dar šito gamintojo sistema domina. Tai vokiškas produktas. 2 kolektoriai, difuzoriu montavimo dezutes, patys difuzoriai, 150 m ortakiu. Visos detalės be darbų kainuoja 1857 eurų (6413 Lt).
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 17:50)
O kas gali būti su degumu? Man vienas plastikinių ortakių montuotojas pasakojo, kad Austrijos ambasada Lietuvoje pasirinko plastikinius ortakius, nors dėl priešgaisrinių reikalavimų negalima. Sako, kad Austrijos ambasada mūsų teritorija, todėl darome, ką norime.

Aš dar prie plastikinių trūkumų priskirčiau plastiko kokybę. Jei jis tikrai higieniškas, tai gerai, bet ką gali žinoti iš ko jis pagamintas.

Beje, kurio plastikinio ortakio plastmasė geresnė: lankstesnė ar kietesnė? Baltas - lankstesnis, žalias - kietesnis.

Įdomu ar yra skirtumo tarp ortakių ar visi gamintojai iš esmės gamina tą patį produktą? Čia dar yra įdomios informacijos.

PE yra inertiskas plastikas naudojamas daugybeje sriciu, tame tarpe ir maisto pramoneje. Nepirkit kinisku pigienu, pirkite pagaminta EU ir gausite ivairiapusiai testuota sertifikuota produkta. Vieninteli minusa izvelgiu, tai PE degumas. Ir tai yra tikrai nemazas minusas. Ir man tas pats kas ten atsitiks su austrijos ambasada, degul dega jie ten iki pamatu, bet man ne tas pats, jei degtu mano namas.
Bet is esmes tai plastikiniai ortakiai atveria fantastines galimybes vedinimo sitemu irengime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 21 kovo 2015 - 17:08
QUOTE(bruonius @ 2015 03 21, 16:57)
PE yra inertiskas plastikas naudojamas daugybeje sriciu, tame tarpe ir maisto pramoneje. Nepirkit kinisku pigienu, pirkite pagaminta EU ir gausite ivairiapusiai testuota sertifikuota produkta. Vieninteli minusa izvelgiu, tai PE degumas. Ir tai yra tikrai nemazas minusas. Ir man tas pats kas ten atsitiks su austrijos ambasada, degul dega jie ten iki pamatu, bet man ne tas pats, jei degtu mano namas.

O kas gali sukelti degumą? Judantis oras, elektros laidai, dar kažkas? Ar čia kalbate apie įprastą garsą? Jei yra priešgaisrinė sistema, tai gal nieko tokio.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 18:06)
O kas gali sukelti degumą? Judantis oras, elektros laidai, dar kažkas? Ar čia kalbate apie įprastą garsą? Jei yra priešgaisrinė sistema, tai gal nieko tokio.

Negali zinoti kas gali sukelti gaisra, todel sita baime labiau yra subjektyvi paranoja ir tiek. Jei jus nejauciat diskomforto, tada veskit plastikinius, nes sprendimai ir galimybes yra fantastiniai.
Atsakyti