Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(mantesas @ 2015 03 18, 11:19)
... Vienas isleidimas yra sudvejintas (tai yra du vamzdziai pajungti i viena metalini isejima, kaip foto) tai einant 60 kubu per ji garso jokio. ...

Štai pas mane tie plyšiniai:
user posted image

QUOTE(mantesas @ 2015 03 18, 11:19)
Tiesa ir padavimas i nama tera 125 mm skersmens vamzdziais
Pas mane numatomas: iš lauko į rekupą 200mm, nuo rekupo iki kolektorinių dėžių su perėjimu iš 200 į 160mm. Beja, stiprus triukšmo slopinimas yra tos kolektorinės dėžės, mantesas, turbūt matėt, kad viduje išklota akustine medžiaga ir korėta guma. Patys ortakiai iš vidaus dengti minkšta elastiška plastmase, taip kad jokia skardinių ortakių sistema triukšmo slopinimu neprilygs lanksčių ortakių sistemai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 18 kovo 2015 - 13:52
Grynai skardini vamzdi kiaurai gipsa matomai mazai kas ir jungia, yra tam sonodekai.

QUOTE(saaba @ 2015 03 18, 13:50)
user posted image

Pas mane numatomas: iš lauko į rekupą 200mm, nuo rekupo iki kolektorinių dėžių su perėjimu iš 200 į 160mm. Beja, stiprus triukšmo slopinimas yra tos kolektorinės dėžės, mantesas, turbūt matėt, kad viduje išklota akustine medžiaga ir korėta guma. Patys ortakiai iš vidaus dengti minkšta elastiška plastmase, taip kad jokia skardinių ortakių sistema triukšmo slopinimu neprilygs lanksčių ortakių sistemai.

Ten pas jus toje ismetmo dezei, matomai desis placios groteles. Kazkada sau domejaus tokiu tai ustebino kainos.. Todel aplink kambari padariau gipso duobe ty lubos aukstesnes lyginant su bendru lubu lygiu, o ismetimo deze ismeta sonu ora o ne zemyn. Dabar salione nesimato nevieno difuzoriaus, groteles pailgas nupirkau pigias baltas is senuku..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 kovo 2015 - 14:25
QUOTE(saaba @ 2015 03 18, 13:50)
user posted image

Na as kazkaip nestorinau paemimo ir ismetimo ortakiu i lauka nes rekupo angos tera 125. Bet jei reikes ateity galesiu pasistorint nes trasa laisva pasiekiama garazo palubeje
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 03 18, 14:50)
Patys ortakiai iš vidaus dengti minkšta elastiška plastmase, taip kad jokia skardinių ortakių sistema triukšmo slopinimu neprilygs lanksčių ortakių sistemai.

O kokio gamintojo šitie ortakiai? Mačiau kažkurie yra ne tik 75mm išorinio diametro, bet ir didesnio. Turiu omenį, kur iš išorės gofra, o vidus lygus.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 18, 23:49)
O kokio gamintojo šitie ortakiai? Mačiau kažkurie yra ne tik 75mm išorinio diametro, bet ir didesnio. Turiu omenį, kur iš išorės gofra, o vidus lygus.

gamintojo nezinau pirkau is tenko isore 83 rodos ir vidus 75 diametro
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 18, 23:49)

Manieji- olandų. Yra ir lenkų, bet jų spalva skiriasi (lyg yra tik mėlyna). Norėjau pataupyt ir ortakius dėt olandų, o kolektorius gaminti pagal užsakymą, bet olandai nesutiko ir būtų nedavę garantijų. Išorė 7,5, o vidus 6,3. Vidus nebūtų lygus, tai vos pasijungus rekupui sistema kauktų kaip kurčiųjų dūdininkų orkestras.
Atvažiavę rekuperacinės sistemos montuotojai davė pačiupinėt ir lenkiško ir olandiško ortakio atvamzdį. Olandiškas ortakis pasirodė minkštesnis/elastingesnis. Bet gali būti, kad tas lenkiškas buvo brandesnio amžiaus nei iš naujos ritės paimtas olandiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 19 kovo 2015 - 10:43
QUOTE(saaba @ 2015 03 19, 11:42)
Manieji- olandų. Yra ir lenkų, bet jų spalva skiriasi (lyg yra tik mėlyna). Norėjau pataupyt ir ortakius dėt olandų, o kolektorius gaminti pagal užsakymą, bet olandai nesutiko ir būtų nedavę garantijų. Išorė 7,5, o vidus 6,3. Vidus nebūtų lygus, tai vos pasijungus rekupui sistema kauktų kaip kurčiųjų dūdininkų orkestras.
Atvažiavę rekuperacinės sistemos montuotojai davė pačiupinėt ir lenkiško ir olandiško ortakio atvamzdį. Olandiškas ortakis pasirodė minkštesnis/elastingesnis. Bet gali būti, kad tas lenkiškas buvo brandesnio amžiaus nei iš naujos ritės paimtas olandiškas.

Jeigu nepaslaptis, kiek gavosi visas ortakynas? medziagos ir darbai? koks plotas?
Buvau visom keturiom už skardiniu ortakius, bet žiūriu kad su lubų aukščiu gali buti problemų, todel bandau isivertinti ir plastikinius ortakius g.gif ...
Dekui
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 18, 14:22)
Ten pas jus toje ismetmo dezei, matomai desis placios groteles.
Taip, tas "plyšinis difuzorius" kaina 380Lt su PVM. Bet pasirinkimų lyg nėra- toks ir ne kitoks, ne taip kaip su apvaliais difuzoriais, kur anksčiau Pupcis įmetė nuorodų su variantais.

Evil_e, gavosi 7822Lt. Tik ortakynas su dėžutėmis, kolektoriais, darbais (toje kainoje įeina darbai 2928Lt). Jokių kitų medžiagų ar vamzdžių kas priklausytų aplink rekuperatorių- nepirkom. 208m2 plote išvedžiotas vėdinimas; 3,5x50m rulonai= 175 metrai ortakių visame name.
Sprendėm dėti lanksčius ortakius taip pat dėl aukščio taupymo, bet kuo toliau tuo daugiau pliusų įžvelgiu lyginant su skardiniais biggrin.gif Pats galėjau kai ką nusimontuot, persidėt ir pan. (nes antro aukšto lubos keitėsi).

Tokia randominė foto, iš pirmo aukšto į antro aukšto palubėje esančias kolektorines dėžes einantys ortakiai:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 19 kovo 2015 - 15:36
QUOTE(saaba @ 2015 03 19, 15:32)
Taip, tas "plyšinis difuzorius" kaina 380Lt su PVM. Bet pasirinkimų lyg nėra- toks ir ne kitoks, ne taip kaip su apvaliais difuzoriais, kur anksčiau Pupcis įmetė nuorodų su variantais.

Evil_e, gavosi 7822Lt. Tik ortakynas su dėžutėmis, kolektoriais, darbais (toje kainoje įeina darbai 2928Lt). Jokių kitų medžiagų ar vamzdžių kas priklausytų aplink rekuperatorių- nepirkom. 208m2 plote išvedžiotas vėdinimas; 3,5x50m rulonai= 175 metrai ortakių visame name.
Sprendėm dėti lanksčius ortakius taip pat dėl aukščio taupymo, bet kuo toliau tuo daugiau pliusų įžvelgiu lyginant su skardiniais biggrin.gif Pats galėjau kai ką nusimontuot, persidėt ir pan. (nes antro aukšto lubos keitėsi).

Tokia randominė foto, iš pirmo aukšto į antro aukšto palubėje esančias kolektorines dėžes einantys ortakiai:
user posted image

vamzdzio metras apie 10 lt kainuoja difuzoriu dezute prie ismetimo-istraukimo apie 100 lt viena ir paskirstymo dezes 2 vnt penkiu angu po 500 lt. Galima laisvai susiskaiciuot. Man su rekuperatorium atsiejo nepilnai 9 tukst litu. Darbas pacio. plotas 105 kvadratai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 19 kovo 2015 - 15:57
QUOTE(saaba @ 2015 03 19, 16:32)

user posted image

O gal galit pasidalinti vedinimo projekta? Mes turim su skardiniais ortakiais, tai padavimas - miegamuosiuose, istraukimas - pagalbinese patalpose. Ar su lanksciais ortakiai gaunasi kad ir pavadimas ir istraukimas eina i kiekviena kambari?

Dekui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evil_e: 19 kovo 2015 - 15:48
mantesas, kainas pakonkretino gana teisingai.
Evil_e, čia jau religija- kur dėti ištraukimą, kur padavimą o kur abu. Kas nors ką nors pakomentuos plačiau, o mano atveju (IIa.) tik miegamajame ir vaikų kambary dėjom abu traktus, nes duris darysim sandaresnes dėl triukšmo ir skersvėjų mažinimo, o ofise ir svečių kambaryje tik padavimas, vonioje- ištraukimas. Paieškosiu projekto, nes buvo koreguojamas apie dešimtį kartų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 19 kovo 2015 - 16:07
QUOTE(saaba @ 2015 03 19, 10:42)

Aš dabar irgi domiuosi ortakiais. Man irgi atvežė lanksčių ortakių gabalus. Baltu prekiauja Tenko. Jis lyg ir olandų gamybos. Šitas žalias vežamas iš lenkų (prekiauja Ventek). Abiejų matmenys vienodi: išorė 73 mm, vidus - 62 mm (mano matavimai). Baltas vamzdis - lankstesnis, žalias - kietesnis. Balto vamzdžio vidus labiau grublėtas, žalio - mažiau grublėtas. Ventek sako, kad juodo vidaus vamzdžiai yra pigesnis variantas, nes turėtų būti tik balto (permatomo) plastiko vidus. Žodžiu, varo vieni ant kitų ir kuris realiai geresnis ir kodėl taip ir nesupratau.

Čia žalio vamzdžio sertifikatas. (gal kas išverstų, ką lenkai rašo?). Čia balto vamzdžio sertifikatas. Dar balto vamzdžio sertifikatų: 1, 2, 3, 4, 5. Dar toks balto ortakio sertifikatas.

Dar galvoju apie skardinius Lindab ortakius. Man rimčiausi atrodo skardiniai. Jų privalumas: mažesnis pasipriešinimas sistemoje ir kažkaip atrodo geriau kvėpuoti per cinkuotą skardą. Lanksčių ortakių privalumas: sutaupo lubų aukščio, nebus garso sklidimo iš vieno kambario į kitą, mažiau triukšmo, bet kažkaip atrodo įtartinas reikalas kvėpuoti per plastiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 kovo 2015 - 22:40