Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(litunas @ 2015 03 09, 17:45)
OVR kopustus tusinant ar vista kepant , atidirba  biggrin.gif

True, bet sakau gal nera poreikio visose galimose patalpose tureti ovr mygtuka ?

Tarkim turime kazkur vienoje vietoje (pvz prie rekupo) ir esant poreikiui aktyvuojame. Ar neteisingai mastau?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 03 09, 17:10)
Kaip supratau patalpoje kurioje bus rekupas siulai deti gaisro davikli ir + papildoma laida atsivesti kuris gaisro atveju (apsaugos centrale) isjungtu rekupa. Taip?

Ar naudojate OVR, t.y. kazkurk turite issivede tuos jungiklius ? Dar nevelu man tai pasidaryt, tik kazkaip suabejojau ju poreikiu.

Taip, siūlau gaisro davikli (jei aplinka dulkėta pvz. neįrengta palėpė- temperatūrinį, jei nedulkėta- dūminį), kuris būtų pajungtas, kartu su kitų patalpų gaisriniais į centralę. Rekupe yra karštų detalių (el. tenas), todėl gaisrinis daviklis virš (netoli) rekupo nepakenktų.
Papildomas laidas rekupo avariniam atjungimui, tam, kad gaisro atveju (suveikus bet kuriam patalpų gaisriniam davikliui) būtų atjungtas rekupas.
Dėl OVR ko gero daryčiau sekančiai:
Virtuvėje OVR aktyvuojama nuo gartraukio didesnio greičio įjungimo mygtuko (čia reikalingą invazija į gartraukio valdymo elektrotechniką...). Pats turiu pasidaręs panašiai, kaip Raitūzas savo bloge išdėstė (gartraukis dviejų greičių, OVR aktyvuojama nuo antro greičio). Pirkau pigesnį (už 300Lt) integruojamą 90cm pločio gartraukį, kurį paskerdęs perdariau. Atskiras ventiliatorius, triukšmo slopintuvas, sandari sklendė su pavarą- susidaro sumelė viską sudėjus...
Vonioje dėčiau higrostatą- drėgmės daviklį su "sausu" kontaktu, kuris pakilus drėgmei aktyvuotų OVR. Būtų šiokia tokia automatinė drėgmės kontrolė vonioje. Arba pigesnis variantas daryti OVR aktyvavimą nuo atskiro jungiklio pvz. naudojant dviejų klavišų jungiklį. Pirmas klavišas įjungia apšvietimą, antras rekupo OVR. Nežinau, kaip pas kitus, bet pas mus pasinaudojus dušu visada aprasoja langai vonioje. Jeigu nėra papildomos ventiliacijos, po kažkurio laiko pirmiausiai ant lango sandarinimo gumos , vėliau ir rėmo pradeda augti pelėsis (perbraukus su šluoste matosi toks juodos spalvos). Aš voniose nenaudoju rekupo OVR. Turiu susimontavęs papildomą ištraukimo ventiliatorių. Naudojant ventiliatorių rasa nuo lango pašalinamą apie 5 kartus greičiau nei su rekupu. Pelėsio nebūna.
Amalvos rekupai turi vieną OVR įėjimą, o SystemAir neprisimenu dabar du ar tris.
Taip pat patarimas normaliai darant nereikia naudoti mechaninių atbulinių sklendžių rekupo įsiurbime/išmetime iš lauko. Geriau motorines sklendes, dar geriau motorines su grąžinimo spyruokle (dingus elektrai užsidaro). Tos mechaninės sklendės ankščiau ar vėliau pradeda strigti (kiek aš susidūręs), taip pat sudaro gana ženklų pasipriešinimą ventiliatoriams. Čia turėjau minty apvalias atbulines sklendes RSK. Dažnai išmetime montuoja stačiakampes gravitacines sklendes. Šios gal ir nestringa (nesu susidūręs su jomis).
Atsakyti
Pupcis, OVR funkcijai kokio dvigyslio laido reikia nuo šviesos jungiklių- 0,5 ar 0,75mm2? smile.gif
Atsakyti
Manau ir 0,5 uztenka, cia gi paprastas trumpas.

QUOTE(saaba @ 2015 03 13, 10:18)
Pupcis, OVR funkcijai kokio dvigyslio laido reikia nuo šviesos jungiklių- 0,5 ar 0,75mm2? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 10, 01:26)
Amalvos rekupai turi vieną OVR įėjimą, o SystemAir neprisimenu dabar du ar tris.

Gal galima tikslesne nuoroda apie "Systemair" OVR įėjimus? Nes mano žiniom, jie taip pat neturi keliu OVR įėjimu.
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 03 13, 10:59)
Gal galima tikslesne nuoroda apie "Systemair" OVR įėjimus? Nes mano žiniom, jie taip pat neturi keliu OVR įėjimu.

O OVR įėjimas - čia ne paprastas 'dry contact' principas, tipo 'jei trumpas - įjungiam OVR režimą'? Tokiu atveju kokia prasmė kelių įėjimų - kiek reikia kontaktų, tiek lygiagrečiai ant to pačio įėjimo įjungi. Jei bet kuris ir prijungtų kontaktų užtrumpinamas, tai režimas ir įsijungia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 13 kovo 2015 - 11:25
QUOTE(Verteris @ 2015 03 13, 11:25)
O OVR įėjimas - čia ne paprastas 'dry contact' principas, tipo 'jei trumpas - įjungiam OVR režimą'? Tokiu atveju kokia prasmė kelių įėjimų - kiek reikia kontaktų, tiek lygiagrečiai ant to pačio įėjimo įjungi. Jei bet kuris ir prijungtų kontaktų užtrumpinamas, tai režimas ir įsijungia?

taip, viska teisingai aprašei, tai yra trumpas kontaktas, prie kurio galima lygiagrečiai jungti bet kiek jungiklių.
Kalba eina apie kelis OVR atskirus įėjimus, kuriuos galima nepriklausomai programuoti.
Kaip pvz.
1 OVR'as. Įjungus virtuvės gartraukį, pasileidžia rekuperatorius, kurio darbinis našumas pasidaro 100% tiekimas, o 50% ištraukimas.
2 OVR'as. Įjungus WC šviesą pasileidžia rekuperatorius, kurio darbinis našumas pasidaro 100% tiekimas, ir 100% ištraukimas.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus! Vadinasi dar reikia atsivesti nuo rekupo vietos du laidus- vienas į gartraukį ir kitas- per du vonios kambarius.
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 03 13, 12:30)
taip, viska teisingai aprašei, tai yra trumpas kontaktas, prie kurio galima lygiagrečiai jungti bet kiek jungiklių.
Kalba eina apie kelis OVR atskirus įėjimus, kuriuos galima nepriklausomai programuoti.
Kaip pvz.
1 OVR'as. Įjungus virtuvės gartraukį, pasileidžia rekuperatorius, kurio darbinis našumas pasidaro 100% tiekimas, o 50% ištraukimas.
2 OVR'as. Įjungus WC šviesą pasileidžia rekuperatorius, kurio darbinis našumas pasidaro 100% tiekimas, ir 100% ištraukimas.

Isijunia 1 arba 2tras variantas abieju pritaikyt neis
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 03 13, 11:59)

Kai ieškojau sau rekupo domėjausi tais dalykais. SystemAir (modelis, kuris mane domino) turi tris diskretinius konfigūruojamus įėjimus (DI1, DI2, DI3). Dabar radau šias nuorodas (14psl):
http://catalogue.sys...1vbb-Vsedt.aspx
(7psl):
http://catalogue.systemair.com/file/YBk0hR...!!.aspx
Turėjau ir kitą manualą, "smulkesnį", bet dabar neradau.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 13, 17:50)
Kai ieškojau sau rekupo domėjausi tais dalykais. SystemAir (modelis, kuris mane domino) turi tris diskretinius konfigūruojamus įėjimus (DI1, DI2, DI3). Dabar radau šias nuorodas (14psl):
http://catalogue.sys...1vbb-Vsedt.aspx
(7psl):
http://catalogue.systemair.com/file/YBk0hR...!!.aspx
Turėjau ir kitą manualą, "smulkesnį", bet dabar neradau.

SAVE VSR 500 modelio montavimo instrukcijoje aš irgi radau identišką tų 3 įėjimų aprašymą, http://catalogue.sys...ML2HCXegK3.aspx 35'tas puslapis
Atsakyti
O kiek galima dar sukinėti lanksčius ortakius iki difuzoriaus? Gavosi kiek per arti daromo lango, norėtusi pasukti 90 laipsnių ir pavesti į šoną. Ar geriau jį čia tiesiog trumpunti kur kabo?

user posted image
Atsakyti