Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(Pupcis @ 2015 02 25, 00:42)
Tai viskas gerai su tais F7. Amalvos rego kompaktai komplektuojami su M5. Galima pasikeisti i F7. Renovent, ziurejau, standartineje komplektacijoje G3. Papildomai galima uzsisakyti F7. Flexit, girdejau, geri rekupai. Tik tiek, kad tarkim, su F7 rekupo elektros sanaudos bus dvigubai didesnes nei to paties rekupo su G3 del didesnio slegio kritimo filtre. Cia aktualu tiems, kurie skaiciuoja papildomus centus namo islaikymui.

na pirkti rekupą su G3 klasės filtrais tikrai nerekomenduočiau, nesvarbu, kad toks filtras stovi tik ant oro ištraukimo. Nepamirškit, kad per tokį filtrą praėję nešvarumai užneš šilumokaitį, tuo pačiu mažins šilumos mainus per rekupą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 02 26, 10:55)
Su geresniais filtrais iškart krentą rekuperatoriaus  NVK, didėja elektros sąnaudos vienam m3 oro.
Papildyta:

iš kur dabar tokia info, kad esant aukštesnės klasės filtrui rekupo nvk mažėja? Tikrai ne, tačiau įrenginio SFP didėja, atitinkamai varikliai šiek tiek daugiau elektros vartoja nei su prastesniais filtrais.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 02 24, 19:29)
Pas Systemair'ą ant rotacinių rekupų standartiškai stovi F7 padavime, ant priešpriešinių srautų - jau prastesni. Kadangi sau žiūrinėjau tik rotacinius modelius, kažkaip maniau, kad ant visų rekupų tipų F7 stovi. Kažkaip keista, kodėl būtent priešpriešinių srautų 'nuskriausti'...

todėl, kad dažniausiai priešpriešinių srautų rekuperatoriuje yra didesni vidiniai pasipriešinimai nei rotoriniam rekuperatoriuje. Taip gaunasi, kad esančio Systemair modelio su priešpriešiniu srautu rekuperatoriumi varikliai nebeprapučia nieko jei įdėsi F7 filtrus, todėl ir įdėjo silpnesnės klasės filtrus.
Atsakyti
Raituzai, jeigu pirkčiau šitą arba štai šitą jūsų įrenginį, kokį sertifikatą man duotumėte? Koks naudingumas būtų nurodytas? Prie kokių oro kiekių?

Man reikalinga gamintojo rekuperatoriaus deklaracija, kurioje būtų nurodytas projektinių oro srautų rekuperatoriaus šilumogrąžos energetinis efektyvumas (naudingumo koeficientas) ir ventiliatorių elektros vartojimas 1 m3 oro patiekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 vasario 2015 - 12:40
QUOTE(cibulis @ 2015 02 26, 12:37)
Raituzai, jeigu pirkčiau šitą arba štai šitą jūsų įrenginį, kokį sertifikatą man duotumėte? Koks naudingumas būtų nurodytas? Prie kokių oro kiekių?

Man reikalinga gamintojo rekuperatoriaus deklaracija, kurioje būtų nurodytas projektinių oro srautų rekuperatoriaus šilumogrąžos energetinis efektyvumas (naudingumo koeficientas) ir ventiliatorių elektros vartojimas 1 m3 oro patiekti.

Rego 500 tech duomenyse raso josg prie 100 pa/ 500 kubu naudoja 86 W, tai 1 kubui turetu buti - 0.172 W
Efektyvumas priklauso nuo rotoriaus dydzio, man ir idomu kaip ta gamintojo deklaracija atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 26 vasario 2015 - 13:15
Įtariu, kad tas pats yra ir su rekuperatoriais.
Atsakyti
100%.
Vakar rase apie papildus, kuriuose 50% maziau naudingu medziagu, nei parasyta...
lotuliukas.gif
Verta pamastyt, apie teoriskai "suskaiciuotus" namus

QUOTE(cibulis @ 2015 02 26, 15:18)
Įtariu, kad tas pats yra ir su rekuperatoriais.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 26, 16:32)
Verta pamastyt, apie teoriskai "suskaiciuotus" namus

O ką verta mąstyti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 26, 12:37)

Konkreciam irenginiui, pagal jusu uzduota oro kieki bus paruostos irenginio technines charakteristikos, kuriame matysis visi efektyvumai, varikliu suvartojama elektros energija. Gaunant pastato energetine klase, pilnai uzteks siu techniniu charakteristiku.
Jei reikia, galime israsyti eksploataciniu savybiu deklaracija, bet tai elementarus popieriukas, kur jokiu skaiciu apie efektyvumus nesimatys.
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 26, 20:38)
Konkreciam irenginiui, pagal jusu uzduota oro kieki bus paruostos irenginio technines charakteristikos, kuriame matysis visi efektyvumai, varikliu suvartojama elektros energija. Gaunant pastato energetine klase, pilnai uzteks siu techniniu charakteristiku.
Jei reikia, galime israsyti eksploataciniu savybiu deklaracija, bet tai elementarus popieriukas, kur jokiu skaiciu apie efektyvumus nesimatys.

Tai gal galite viešai paskelbti štai šito įrenginio deklaraciją, kurią aš gaučiau, jei dėčiau minėtą įrenginį? Kaip tas dalykas atrodys, kas ten bus surašyta? Mano projektiniai kiekiai: 200 kubų.

Nuo kitų naujų metų reikės statyti tik A klasės namus. Jų vėdinimo sistemai irgi yra keliami atitinkami reikalavimai. Ar jau esate išrašę, nors vieną techninį pasą, deklaraciją ar panašų dokumentą (Dop), kuris liudytų apie jūsų įrenginio techninius parametrus? Kaip jis atrodė?

Bet, Raitūzai, nebijokite. Čia ne vien jūsų problema. Dar neradau nei vieno rekuperatorių pardavėjų, gamintojų, kurie galėtų man išrašyti Dop'ą, kuriame būtų nurodyta, kokiu NK dirbs rekūpas. Visi pasimetę, neturi, nežino, nerašė ir t.t. Vienintelis atsakymas būna - PHI sertifikatas, jei turi.

Flexit, pvz., visišką briedą mala. Siunčia man su programa suskaičiuotus tokius duomenis. Sakau, tai ar galite šiuos duomenis pateikti ant firminio lapo, antspauduoti, su parašais ir t.t. Man reikės Dop'o. Antspauduoti jie negali, bet tokius lapus pateikti gali. Panašu, kad rekuperatorių naudingumo sistemoje Lietuvoje visiškai nėra tvarkos.
Atsakyti
Tu galvoji- jie nori paskui po teismus bylinetis, jei ju rekupas nors 1 % duos mazesni NVK ? biggrin.gif
Cia panasiai kaip su tačkom tam straipsny.
Va isoešk ju deklaracija Dop ir pradek formuot teismine praktika del vartotoju mulkinimo... mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 02 26, 19:55)
Tai gal galite viešai paskelbti štai šito įrenginio deklaraciją, kurią aš gaučiau, jei dėčiau minėtą įrenginį? Kaip tas dalykas atrodys, kas ten bus surašyta? Mano projektiniai kiekiai: 200 kubų.

Nuo kitų naujų metų reikės statyti tik A klasės namus. Jų vėdinimo sistemai irgi yra keliami atitinkami reikalavimai. Ar jau esate išrašę, nors vieną techninį pasą, deklaraciją ar panašų dokumentą (Dop), kuris liudytų apie jūsų įrenginio techninius parametrus? Kaip jis atrodė?

Bet, Raitūzai, nebijokite. Čia ne vien jūsų problema. Dar neradau nei vieno rekuperatorių pardavėjų, gamintojų, kurie galėtų man išrašyti Dop'ą, kuriame būtų nurodyta, kokiu NK dirbs rekūpas. Visi pasimetę, neturi, nežino, nerašė ir t.t. Vienintelis atsakymas būna - PHI sertifikatas, jei turi.

Flexit, pvz., visišką briedą mala. Siunčia man su programa suskaičiuotus tokius duomenis. Sakau, tai ar galite šiuos duomenis pateikti ant firminio lapo, antspauduoti, su parašais ir t.t. Man reikės Dop'o. Antspauduoti jie negali, bet tokius lapus pateikti gali. Panašu, kad rekuperatorių naudingumo sistemoje Lietuvoje visiškai nėra tvarkos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 26 vasario 2015 - 21:11
Rekuperatoriui yra keliami reikalavimai, jei montuojamas. O ar yra toks reikalavimas, kad rekuperatorius aplamai reikalingas?
QUOTE(cibulis @ 2015 02 26, 20:55)
Nuo kitų naujų metų reikės statyti tik A klasės namus. Jų vėdinimo sistemai irgi yra keliami atitinkami reikalavimai. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 26, 21:10)
Tu galvoji- jie nori paskui po teismus bylinetis, jei ju rekupas nors 1 % duos mazesni NVK ?  biggrin.gif
Cia panasiai kaip su tačkom tam straipsny.
Va isoešk ju deklaracija Dop ir pradek formuot teismine praktika del vartotoju mulkinimo... mirksiukas.gif

Aš ne apie teismus. Man priduodant aukštesnės nei A klasės namą bus reikalingas sertifikatas, kuriame turi būti nurodyta, ką tas įrenginys gali. Aš ir klausiu Raitūzo konkretaus įrenginio sertifikato, jei pirkčiau mano nurodyta rekūpą. Pučiamo oro tūris - 200 kubų. Sertifikuojant reikia pagrįsti, kad sumontuotas rekūpas pučia ne mažiau nei reikia pagal projektą. Štai ir viskas.

Jei noriu A++ klasės namo, tai duomenys tokie: 200 kubų, NK ne mažesnis nei 90 proc.
Jei noriu pasyvaus namo: pučiamo oro kiekio - nežinau (įtariu, kad būtų mažesnis), bet NK turėtų būti virš 92 proc.
Jei noriu A+ klasės namo: 200 kubų ir ne mažesnis nei 80 proc. NK.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 26, 21:17)
Aš ne apie teismus. Man priduodant aukštesnės nei A klasės namą bus reikalingas sertifikatas, kuriame turi būti nurodyta, ką tas įrenginys gali. Aš ir klausiu Raitūzo konkretaus įrenginio sertifikato, jei pirkčiau mano nurodyta rekūpą. Pučiamo oro tūris - 200 kubų. Sertifikuojant reikia pagrįsti, kad sumontuotas rekūpas pučia ne mažiau nei reikia pagal projektą. Štai ir viskas.

Jei noriu A++ klasės namo, tai duomenys tokie: 200 kubų, NK ne mažesnis nei 90 proc.
Jei noriu pasyvaus namo: pučiamo oro kiekio - nežinau (įtariu, kad būtų mažesnis), bet NK turėtų būti virš 92 proc.
Jei noriu A+ klasės namo: 200 kubų ir ne mažesnis nei 80 proc. NK.

Sorry, bet kas tas Dop as nelabai zinau?
Deklaracijos nenoriu cia skelbti, tiesiog todel, kad joje jokiu skaiciu neraso jr jokios vertes jums neduos. Jj rasoma, todel, kad tokie lietuvos istatymai israsyt si dokumenta.
Kodel jums netiko flexit techniniai duomenis, panasiai bus pateikti ir musu parametrai. Dar karta kartoju, kad siu duomenu uzteks, sertifikuojant namo energetine klase.
Esu ne vienam administracines paskirties pastatui pateikes siuos duomenis ir tie pastatai sekmingai gavo A+ klases.
Atsakyti