Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(remiga @ 2015 02 23, 15:58)
Ventiliacijos nuostoliai nuo bendų šilumos nuostolių sudaro apie 30%, arba 250x0.3=75Lt

Čia praktiškai Zero namas išeina, 250Lt/sezonui.... pagyvensim pamatysim.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 02 23, 14:14)

Šiaip visai nepaminėtas entalpinis efektyvumas (tiksliausiai apibūdinantis situaciją), kuris gali pakoreguoti skaičius 10-15%. Arba kitaip sakant skaičiuodami energinį efektyvumą pamiršo įrašyti entalpijos efektą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 23 vasario 2015 - 16:13
QUOTE(BangaS @ 2015 02 23, 18:11)
Čia praktiškai Zero namas išeina, 250Lt/sezonui.... pagyvensim pamatysim.
Papildyta:
Šiaip visai nepaminėtas entalpinis efektyvumas (tiksliausiai apibūdinantis situaciją), kuris gali pakoreguoti skaičius 10-15%. Arba kitaip sakant skaičiuodami energinį efektyvumą pamiršo įrašyti entalpijos efektą.

Yra ten pamineta ,kad temperaturiniam efektuvumui analogiskai skaiuojamas dregminis efektyvumas .
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 02 23, 16:11)
1. Čia praktiškai Zero namas išeina, 250Lt/sezonui.... pagyvensim pamatysim.

2. Šiaip visai nepaminėtas entalpinis efektyvumas (tiksliausiai apibūdinantis situaciją), kuris gali pakoreguoti skaičius 10-15%. Arba kitaip sakant skaičiuodami energinį efektyvumą pamiršo įrašyti entalpijos efektą.

1. Man irgi juokingai mažai išeina, net nesitiki. Su kaimynu sukirtom, kad man visai žiemai šildymui užteks iki 100 eurų. Jis nepatikėjo, nepatikėjau ir aš. Bet taip turėtų būti. 4u.gif

2. Tai pagal jus Paul Novus F 300 (entalpinis) yra efektyvesnis nei Paul Novus 300 (paprastas), nors PHI skaičiai rodo atvirkščiai? Ir pagal tokią logika, visi rotaciniai, kurie atgauna drėgmę, turėtų būti efektyvesni už paprastus plokštelinius. Ar teisingai mąstau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 23, 18:52)
1. Man irgi juokingai mažai išeina, net nesitiki. Su kaimynu sukirtom, kad man visai žiemai šildymui užteks iki 100 eurų. Jis nepatikėjo, nepatikėjau ir aš

Sakyk kaimynui statymus 100-gubinam ,9 dali galiu as laiduoti ,jei kokiu kliauziu nepridarys,, stroitieli '' ir bus GŠS ir ziemos bus kaip sios dvi pastarosios praktiskai praejusios .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 vasario 2015 - 17:13
QUOTE(cibulis @ 2015 02 23, 14:48)
Gavau atsakymą iš Paul gamyklos, kuris rekuperatorius realiai efektyvesnis: Paul Novus 300 (93 proc.) ar Paul Novus F 300 (84 proc.) net ir įvertinus dėl entalpijos nurodomus 116 proc.

Štai gamyklos atsakymas: The standard heat exchanger has the higher recovery rate. So in middle Europe the Standard one is better.

Standart - tai Paul Novus 300. Vadinasi dėl entalpijos neva pasiekiamas 116 proc. NK yra tik marketinginis triukas, o realiai entalpiniai yra tik tam, kad geriau atgautų drėgmę ir užšalinėtų ne prie 0, o prie -7 ar -8. Todėl Paul Novus F 300 naudingumas yra būtent 84 proc., o ne 116 proc. O tokį naudingumą turi daugybė rotacinių.
Papildyta:
Įdėjau į pasyvių namų temą, bet ten yra dalis ir apie vedinimą.

Na, tamstai visiskai nebedaug liko galutinai isitikinti, kad stebuklu nebuna, Lietuvoje dirba rotacinis, o rotacinio efektyvumas 80%
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 23, 17:07)
Sakyk kaimynui statymus 100-gubinam ,9 dali galiu as laiduoti ,jei kokiu kliauziu nepridarys,, stroitieli '' ir bus GŠS ir ziemos bus kaip  sios dvi pastarosios praktiskai  praejusios .

4u.gif Ačiū už pasitikėjimą. O dėl GŽŠ jau kaip ir nusprendžiau, kad reikia daryti. Tik kuris variantas geresnis:

1. Latvių Artiva, kuris, pasak latvių, net prie -22 duoda +1,36 bet jam reikia galingo gręžinio, nes šilumokaičio galia lyg 3 kW.
2. Ar Systemair, kuris tokiomis pačiomis sąlygomis kaip latvių (300 kubų, lauke -22, į rekūpą paduoda -3), bet jam reikia 2,2 kW galios gręžinio.

Man Systemair šiandieną pasiūlė VBC 125-3, bet jis prie 200 kubų, -20 lauke ir +5 paduodamas, +2 grįžtamas į rekūpą pučia tik -5. Nekeičiant srauto (200 kubų), -1 laipsnio orą į rekupą paduos nuo -7 lauke.

Tikėtina, kad aš visgi varinėsiu ne 200 kubų oro, o greičiausiai kokius 160 kubų. Tokiu atveju -1 laipsnio oras į rekupą pradės eiti nuo -8 laipsnių lauko oro. Įdomu tai, kad sistemos galia tik 0,5 kW, todėl realiai nėra ko baimintis dėl gręžinio gylio.

Ar visgi geriau imti VBC 160-3 arba VBC 250-3? Kokios mintys?
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 23, 18:29)
Na, tamstai visiskai nebedaug liko galutinai isitikinti, kad stebuklu nebuna, Lietuvoje dirba rotacinis, o rotacinio efektyvumas 80%

O aš manau, kad plokštelinis su GŽŠ puikiai dirbs ir tikrai išspaus 90 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 vasario 2015 - 20:32
QUOTE(cibulis @ 2015 02 23, 21:35)
4u.gif A....s?
Papildyta:

O aš manau, kad plokštelinis su GŽŠ puikiai dirbs ir tikrai išspaus 90 proc.

gali buti. pabandykite, pasiziuresime. ir kaina bus proto ribose..
beje, jusu sugebejimas ir pastangos isfiltruoti geriausia varianta is mases ivairaus meslo vertas pagarbos. labai geras pavyzdys daugumai. sekmes statybose! gera nama pasistatysite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 23 vasario 2015 - 20:54
QUOTE(bruonius @ 2015 02 23, 20:47)
gali buti. pabandykite, pasiziuresime. ir kaina bus proto ribose..
beje, jusu sugebejimas ir pastangos isfiltruoti geriausia varianta is mases ivairaus meslo vertas pagarbos. labai geras pavyzdys daugumai. sekmes statybose! gera nama pasistatysite.

4u.gif Jau net paraudonavau iš gėdos. O kad dar žinotumėte, kokią šiandieną šito daikto kainą gavau, tai vos pats nenugriuvau. Man šitas rekuperatorius su šituo pašildytuvu kainuotų kaip geras rotacinis. Tik pašildytuvo galia mažoka: pūsdamas 160 kubų, į rekūpą duos 0 laipsnių iki -7 lauko temperatūros, arba prie -8 lauko temperatūros į rekūpą pūstų -1.

Jei Systemair duos gerą kainą galingesniam pašildytuvui, tai praktiškai nėra klausimų, ką reikia rinktis. Man tik įdomu, ar pakaks vieno 120 m gylio gręžinio 5 kW geoterminiam ir 1,5 kW GŽŠ? Gal visgi reikia daryti gilesnį gręžinį arba du gręžinius?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 23, 22:21)
4u.gif Jau net paraudonavau iš gėdos. O kad dar žinotumėte, kokią šiandieną šito daikto kainą gavau, tai vos pats nenugriuvau. Man šitas rekuperatorius su šituo pašildytuvu kainuotų kaip geras rotacinis. Tik pašildytuvo galia mažoka: pūsdamas 160 kubų, į rekūpą duos 0 laipsnių iki -7 lauko temperatūros, arba prie -8 lauko temperatūros į rekūpą pūstų -1.

Jei Systemair duos gerą kainą galingesniam pašildytuvui, tai praktiškai nėra klausimų, ką reikia rinktis. Man tik įdomu, ar pakaks vieno 120 m gylio gręžinio 5 kW geoterminiam ir 1,5 kW GŽŠ? Gal visgi reikia daryti gilesnį gręžinį arba du gręžinius?

"Prasisukot", cibuli! Ziurekit nenumazinkit pasildytuvo galingumo, paskui teks per salcius vedinti atidarinejant langus, geles nusals biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 23, 21:34)
"Prasisukot", cibuli! Ziurekit nenumazinkit pasildytuvo galingumo, paskui teks per salcius vedinti atidarinejant langus, geles nusals biggrin.gif

Padėliojau, ką duoda Systemair pašildytuvai. Nesuprantu koks skirtumas tarp VBC 125 ir VBC 160, nes jie generuoja tas pačias temperatūras. VBC 250 jau visai kitas reikalas.

O gal geriau imti latvišką aparatą. Šitas tikras monstras - net 3 kW. Tik jam atitinkamo gręžinio reikia. Įtariu, kad latviškas tikrai gerai veiktų tik reikia daryti atskirą kokių 60-70 metrų gylio gręžinį. Ar visgi galima šitą latviška pajungti kartu su geoterma į vieną 120 m gylio gręžinį? Nebent tą vieną gręžinį pagilinti iki 150 metrų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 23, 23:01)
Padėliojau, ką duoda Systemair pašildytuvai. Nesuprantu koks skirtumas tarp VBC 125 ir VBC 160, nes jie generuoja tas pačias temperatūras. VBC 250 jau visai kitas reikalas.

O gal geriau imti latvišką aparatą. Šitas tikras monstras - net 3 kW. Tik jam atitinkamo gręžinio reikia. Įtariu, kad latviškas tikrai gerai veiktų tik reikia daryti atskirą kokių 60-70 metrų gylio gręžinį. Ar visgi galima šitą latviška pajungti kartu su geoterma į vieną 120 m gylio gręžinį? Nebent tą vieną gręžinį pagilinti iki 150 metrų?

Idomu, kiek metu sildytum ieinanti rekuperatoriaus ora elektriniu tenu uz to grezinio kaina? Kokius 50, as manau..
Atsakyti
Gavau dar norvegų Flexit pasiūlymą - modelis UNI 3 RE. Tai rotacinis įrenginys. Rodo, kad prie lauko -23 į namus pūs net +17,3, t.y. turės net 90 proc. efektyvumą. Pučiamas oro tūris - 177 kubai. Dar atkreipkite, kad šitas norvegas su 7 klasės oro filtrais ištraukimui ir padavimui. Man pardavėjas sakė, kad 7 klasės filtrai sukuria didesnį pasipriešinimą nei 5 klasės filtrai, tačiau tikrai geriau išvalo orą. Įrenginio kaina irgi proto ribose. Įdomu ar galima pasitikėti gamintojo skelbiamais duomenimis. Palyginti su plokšteliniu šitam nereikia gręžinio.

Pardavėjai sakė, kad būtent Flexit yra rotacinių aparatų išradėjai ar pradininkai Europoje ir lyderiai Skandinavų rinkoje. Jei šitas rotacinis tikrai pučia 90 proc. efektyvumu ir prie -23 duoda +17,3, tai irgi labai viliojantis dalykas. Tik įdomu ar čia ne marketinginis dalykas? Pardavėjų klausiau ar gamintojas gali išrašyti sertifikatą, kad jų apartas pučia ne mažesniu nei 90 proc. naudingumu, tai taip ir nesupratau. Maždaug prie tam tikrų sąlygų lyg ir pučia, bet ar gaučiau tokį dokumentą, tai neaišku.

Pasirodo, kad PHI nėra sertifikuoto nei vieno Flexit įrenginio. Man pardavėjas pusiau juokais, pusiau rimtai sakė, kad atsieit PHI neleidžia jiems sertifikuoti, nes labai gerus rezultatus gautų.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 23, 22:19)
Idomu, kiek metu sildytum ieinanti rekuperatoriaus ora elektriniu tenu uz to grezinio kaina? Kokius 50, as manau..

Man tai įdomu ar iš viso reikia šitiems GŽŠ papildomo gręžinio, o gal ir to paties 120 metrų pakaktų? Jei pakaktų 120 metrų, tai aš ar taip ar taip daryčiau apie 100 metrų gylio gręžinį geoterminiam, nes vanduo yra nuo 90 iki 100 metrų, todėl būtų kvaila nepragręžti papildomų 20 metrų, jei jų tikrai pakaktų. 20 papildomų metrų kainuotų apie 1400 Lt. Tikrai ne daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 vasario 2015 - 22:49