Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 20:48)
Neaišku ar vien to įrenginio 967 eurus užtektų? Gali tekti pirkti iš papildomo sąrašo ir kaina išaugs. Dar gali būti, kad mokesčiai neįskaičiuoti. O kiek gali kainuoti atsisiuntimas?

As nesakau tau pirkti o pasiziureti tech. skaicius smile.gif
ar parodyti kokiam kytresniam santechnikui http://www.maico-ven...n_IM0013048.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 22 vasario 2015 - 19:00
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 18:30)
Kaip bus su A++ standartu, nežinau. Bet žinau tik tiek, kad PHI realiai testuoja konkretų modelį ir pagal visiems vienodą metodiką išrūšiuoja rekuperatorius. Todėl man jų metodika atrodo patikimesnė nei gamintojų teorinis NK suskaičiavimas. Ir dar gamintojai giriasi nebūtais dalykais.

nesuprantu as taves, taigi visa laika pabrezi kad tau tu skaiciuku reikia del busimo sertifkavimo ir supranti kad tie keli mistiniai procenteliai niekad neatpirks uz PAULa permoketu babkiu, juolab kad medeinos pavyzdys visiskai neirodo iskirtinio PAUL nasumo, labiau netgi atvirksciai. Tai kam tada vadovautis PHI skaiciais, kurie galimai netiks lietuviskam sertifikavimui. Gal reiketu issiaiskint kokiu sertifikatu reikia ir tada jau jais remiantis issirinkti tinkama rekupa.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 18:30)
Tas brangesnis yra pilnas komplektas. Ar pigesnis veiks? Jam įtariu reikės daugiau visokių papildomų priedų? Jei tikrai pakaktų vien pigesnio įrenginio, tai jis su pultelių kainuotų apie 3000 Lt. Tik man atstovai sakė, kad reikia imti brangesnį.
Papildyta:

Kaip bus su A++ standartu, nežinau. Bet žinau tik tiek, kad PHI realiai testuoja konkretų modelį ir pagal visiems vienodą metodiką išrūšiuoja rekuperatorius. Todėl man jų metodika atrodo patikimesnė nei gamintojų teorinis NK suskaičiavimas. Ir dar gamintojai giriasi nebūtais dalykais.

Kalbėk su gamintojais, o ne atstovais kurie suinteresuoti gauti didesnį pelną smile.gif

Abejoju jog rekupo naudingumą ims iš PHI duombazes sertifikuojant į A++, kita savaite gal turėsiu atsakymą pagal kokius popierius vertins rekupo naudingumą.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 22, 18:37)
Lyg issiaiskinau ar ne del to https://www.dropbox....172936.jpg?dl=0
Papildyta:

del to NVK turi mazet kylant lauko temperaturai, o pas tave atvirksciai, nebent viduj labai sausas oras ir tas NVK kilimas yra labai nedidelis, kaip ir grafike desiniau kondensacijos zonos.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 22, 18:51)
As nesakau tau pirkti o pasiziureti tech. skaicius  smile.gif
ar parodyti kokiam kytresniam santechnikui http://www.maico-ven...n_IM0013048.pdf

O ką santechnikas - sukonstruos man iš dalių?
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 02 22, 18:52)
nesuprantu as taves, taigi visa laika pabrezi kad tau tu skaiciuku reikia del busimo sertifkavimo ir supranti kad tie keli mistiniai procenteliai niekad neatpirks uz PAULa permoketu babkiu, juolab kad medeinos pavyzdys visiskai neirodo iskirtinio PAUL nasumo, labiau netgi atvirksciai. Tai kam tada vadovautis PHI skaiciais, kurie galimai netiks lietuviskam sertifikavimui. Gal reiketu issiaiskint kokiu sertifikatu reikia ir tada jau jais remiantis issirinkti tinkama rekupa.

Aš manjakiškai Paul nesirenku. Sakau, kad Systemair labiau apsimoka, nes dvigubai pigesnis, o NK tik 3 proc. prastesnis. O PHI testuoja pagal vieną metodiką, todėl galima palyginti.

Dėl A++ reikalavimų rekupui ir man įdomu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 02 22, 21:05)
nebent viduj labai sausas oras ir tas NVK kilimas yra labai nedidelis, kaip ir grafike desiniau kondensacijos zonos.

Butent ,gi tuo metu buvau pakures burzuika ,kuri dar ziauriai sausina ora ,aisku termomeetru matavimo paklaidos galejo būti palankios skaiciavimams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 22, 18:55)
Kalbėk su gamintojais, o ne atstovais kurie suinteresuoti gauti didesnį pelną smile.gif

Abejoju jog rekupo naudingumą ims iš PHI duombazes sertifikuojant į A++, kita savaite gal turėsiu atsakymą pagal kokius popierius vertins rekupo naudingumą.

Aš manau, kad sertifikuojant reikės nepriklausomų laboratorijų sertifikatų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 19:13)
Aš manau, kad sertifikuojant reikės nepriklausomų laboratorijų sertifikatų.

Įstatymas to nenurodo mano ziniom:

21.10. mechaninio vėdinimo su rekuperacija sistemos su į patalpas tiekiamo oro pašildymu elektrinių ventiliatorių sunaudojamas elektros energijos kiekis vienam m³ oro debitui 0,01 Wh/m³ tikslumu ir rekuperatoriaus naudingumo koeficientas 0,01 vnt. tikslumu. Jei yra rekuperatoriaus elektrinių ventiliatorių sunaudojamą elektros energijos kiekį vienam m³ oro debitui ir rekuperatoriaus naudingumo koeficiento vertę patvirtinantys dokumentai, turi būti nurodytas rekuperatoiaus gamintojo pavadinimas, tipas (markė) ir skaičiavimuose naudojamos šiuose dokumentuose nurodyti duomenys. Jei tokių dokumentų nėra, arba nėra žinomas rekuperatoriaus gamintojas ar gaminio tipas (markė), skaičiavimuose turi būti naudojamas 2 Wh/m³ rekuperatoriaus elektrinių ventiliatorių elektros energijos kiekis vienam m³ oro debitui ir 0,65 rekuperatoriaus naudingumo koeficientas;;
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 22, 19:32)

21.10. mechaninio vėdinimo su rekuperacija sistemos su į patalpas tiekiamo oro pašildymu elektrinių ventiliatorių sunaudojamas elektros energijos kiekis vienam m³ oro debitui 0,01 Wh/m³ tikslumu ir rekuperatoriaus naudingumo koeficientas 0,01 vnt. tikslumu. Jei yra rekuperatoriaus elektrinių ventiliatorių sunaudojamą elektros energijos kiekį vienam m³ oro debitui ir rekuperatoriaus naudingumo koeficiento vertę patvirtinantys dokumentai, turi būti nurodytas rekuperatoiaus gamintojo pavadinimas, tipas (markė) ir skaičiavimuose naudojamos šiuose dokumentuose nurodyti duomenys. Jei tokių dokumentų nėra, arba nėra žinomas rekuperatoriaus gamintojas ar gaminio tipas (markė), skaičiavimuose turi būti naudojamas 2 Wh/m³ rekuperatoriaus elektrinių ventiliatorių elektros energijos kiekis vienam m³ oro debitui ir 0,65 rekuperatoriaus naudingumo koeficientas;;
Tai kaip tik numato. Sertifikuoti įrenginiai turės mažesnę paklaida nei nežinomi. Langams reikia sertifikatų, net sandarymo matuotojai turi būti sertifikuoti. Tas pats bus ir rekuperatoriams.

Atsakyti
Belieka susirasti rekuperatorių gamintoją, kuriam "negaila" ant popieriumi parašyti kad ir 300%. Realiausia ieškoti tikriausiai Kinijoje biggrin.gif
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 22, 19:32)

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 02 22, 19:44)
Belieka susirasti rekuperatorių gamintoją, kuriam "negaila" ant popieriumi parašyti kad ir 300%. Realiausia ieškoti tikriausiai Kinijoje  biggrin.gif

Tik kad tiksliai nenurodo kieno tas popieriukas turi buti, ar gamintojo ar kokios sertifikuojancios įmonės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 22, 19:48)
Tik kad tiksliai nenurodo kieno tas popieriukas turi buti, ar gamintojo ar kokios sertifikuojancios įmonės smile.gif

Tikėtina, kad tikrai ne pačio gamintojo.
Atsakyti