QUOTE(korida @ 2015 02 22, 15:45)
Cia cibului pamastyti pries darant sprendima ,nors jau buvau jam sakes ...
Palyginimui su masinom ar taureikia panasiu tech. savybiu ar reikia vardo ir blizguciu Ar audi ar VW ar seat ar skoda ... ar tojota ar lexsus ...
Norėjai pasakyti, kad vietoje Paul galima paimti analogą, pvz., Zehnder. Tik niekur kainų neradau. Aš užklausiau Lietuvos Zehnder atstovų, bet jau savaitę kaip nesulaukiu jokių žinių. Bet iš PHI sertifikuotų yra
tik šitas Zehnder. Jo NK geras, bet darbinis tūris tik iki 150 kubų.
Man kol kas labiausiai pagal kainą ir NK labiausiai patiko
Systemair Save VTC 200. 90 proc. NK, darbinis tūris sertifikuotas tokiam NK iki 200 kubų, nors bendra kubatūra iki 260 kubų. Kaina irgi gera. Kauniečiai sako, kad atiduotu kažkur už 5500 Lt. Tada dar už maždaug 5800 Lt pasidarau GŽŠ. Kalbu apie šitą latvišką daiktą:
pirma nuotrauka ir
antra nuotrauka. Bendra sistemos kaina apie 11 300 Lt, kai Paul Novus F 300 kainuoja apie 12 000 Lt. Gaunu tikrai aukštą NK ir tikimybe, kad rekuperatorius neužšalinės visiškai. Latviai nurodo, kad kai lauke -22, į rekupą šilumokaitis padavinės +1,36 laipsnius. Žodžiu, iki kokių -25 tikrai garantuotas darbas. Dar su įrenginiu galima ir vėsintis: prie +30 į namą tiektų +16,5.
Tik įdomu, kokio gylio gręžinio reikėtų šitam šilumokaičiui. Jeigu jo galia 3 kW, tai realiai reikia apie 60 metrų gręžinio. Todėl jei daryčiau geoterminį, kurio galia būtų apie 5 kW, tai ar abiems (geoterminiam ir GŽŠ) pakaktų vieno 120 m gylio gręžinio. Ar visgi reikia pasidaryti ir antrą gręžinį?
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 02 22, 17:27)
Taip išeina, jei yra mechaninė vėdinimo sistema be rekuperacijos, tai A++ atitinka, ir viskas labai gražu. O po sertifikavimo tada jau gali įsidėti tokį rekuperatorių, koks yra ekonomiškai efektyviausias, nebūtinai turintis sertifikatą su >90% skaičiuku.
Iš kur tokį dalyką ištraukėte, kad be rekuperatoriaus gausite A++ klasę? Man tai atrodo kaip visiškas absurdas.