Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(Milao @ 2015 02 21, 22:28)
Tą vėdinimo reikalavimą kaip suprasti? Jei prie mechaninio vėdimo sistemos rekuperatoriaus nėra, tai A++ atitinka, o jei rekuperatorius sumontuotas, tik poros procentų NK pritrūksta, tai viskas, A++ pamiršk?
Beje kokia prasmė tekstą kelti kaip paveiksliuką, ir dar tokio dydžio?

Pas mūsų biurokratus reikėtų kreiptis smile.gif Iš telefono man lengviau paveiksliuka įmesti, bet kita karta dėl tavęs pakopijuosiu vien tekstą.
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 21, 17:57)
Šiaip mechaniniai valymo filtrai (kišeniniai ar paneliniai) neturėtų filtruoti kvapus, jie tik gali sulaikyti smulkias sunkias daleles (suodžius, dulkes). Spėju, kad pas Jus yra geroje vietoje padarytas oro paėmimas ir ten neužpučiamas oro gūsis. Pas mane namie yra tas pats, nors žiemą išėjus į kiemą jaučiasi dūmų kvapas, tačiau pas mane oro paėmimas yra padarytas po stogine ir niekad nesiurbiu nei dūmų kvapo nei automobilio išmetamųjų dujų.

tai kad pasiurbimo vieta prieš pat kaimyno kaminą ir būtent ten labiausiai jaučiama dūmų smarvė. Prieš montuodamas net mąsčiau, ar tik specialiai dėl to, kad oro paėmimą nuvesti toliau nuo tos smarvės, man nevertėtų daryto ŽŠ. Tada į ilgį nebūčiau kreipęs dėmesio, svarbiausia sakiau paėmimą nuvesti toliau nuo smarvės. Bet nusprendžiau pabandyt taip ir pažiūrėti ar labai nervins, o dabar net minties neturiu ką nors daryti.

Vis tik apžiūrėjęs filtrus, atkreipiau dėmesį, kad lauko filtras pajuodavęs, o tai įrodo, kad dūmų jis gauna ir nemažai. Ar tik nebus taip, kad dūmų smarvė tai smulkių dalelių degimo produktai?
Atsakyti
Paskutiniu metu Medeina pučia labai prastai. Pasiaiškinimas: tai filtrai užsikišę, tai termometrai sustreikuoja. O gal čia kaip tik arčiau realybės esantis naudingumas, nes Paul Focus F 200 ir turėtų pūsti apie 81 proc. naudingumu?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 12:46)
Paskutiniu metu Medeina pučia labai prastai. Pasiaiškinimas: tai filtrai užsikišę, tai termometrai sustreikuoja. O gal čia kaip tik arčiau realybės esantis naudingumas, nes Paul Focus F 200 ir turėtų pūsti apie 81 proc. naudingumu?

Nesamones rodo ir tiek. 2a rodo tik 20c o oras is namu i rekupa imamamas virst 23c. Prie silto kiemo oro naudingumas mazas o prie salto reikia pasildyti tiekiama ora biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 12:46)

81% labiau panašus į vidutinį, momentinis tai aišku, kad labai skirtingas kiekvienu metu, kaip ir su kuro sąnaudomis, momentinės ir vidutinės. Gamintojai visuomet deklaruoja maksimalų galimą momentinį, sertifikuojant mano supratimu nustatomas tikėtinas vidutinis.

Nemanau, kad eksploatuojant normaliomis sąlygomis bus pasiektas aukštesnis bendras vidutinis, nei buvo pasiektas sertifikuojant. Be to nereikia pamiršti, kad sertifikuojama buvo Vokietijoje prie jos švelnaus klimato. Eksploatuojant įrenginius Lietuvoje bendras NVK gali skirtis ir stipriau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 22, 02:19)
tai kad pasiurbimo vieta prieš pat kaimyno kaminą ir būtent ten labiausiai jaučiama dūmų smarvė. Prieš montuodamas net mąsčiau, ar tik specialiai dėl to, kad oro paėmimą nuvesti toliau nuo tos smarvės, man nevertėtų daryto ŽŠ. Tada į ilgį nebūčiau kreipęs dėmesio, svarbiausia sakiau paėmimą nuvesti toliau nuo smarvės. Bet  nusprendžiau pabandyt taip ir pažiūrėti ar labai nervins, o dabar net minties neturiu ką nors daryti.

Vis tik apžiūrėjęs filtrus, atkreipiau dėmesį, kad lauko filtras pajuodavęs, o tai įrodo, kad dūmų jis gauna ir nemažai. Ar tik nebus taip, kad dūmų smarvė tai smulkių dalelių degimo produktai?

Patarimas is patirties, nedarykite oro paemimo is tos vietos, kur iseinate parukyti, kai jus rukysite, rukys visi esantys namuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 22, 12:51)
Nesamones rodo ir tiek. 2a rodo tik 20c o oras is namu i rekupa imamamas virst 23c. Prie silto kiemo oro naudingumas mazas o prie salto reikia pasildyti tiekiama ora biggrin.gif

Kad nesąmonės, tai tikrai. Antrame aukšte +20,6, pirmame +24, o į rekupą ateina +23,3? Net jei ir sudedame abiejų aukštų temperatūrą (20,6+24 = 44,6/2 = 22,3) vis tiek niekaip neišeina į rekuparatorių pučiama +23,3 temperatūra.

Bet jei priimti faktą, kad visgi į rekupą ateina teisingos tenmperatūros oras +23,3, tai tada su naudingu tikrai prastai. Nes rekūpo naudingumą tai skaičiuoja pagal prie rekūpo lentelės pateikiamus duomenis, o ne pagal lentelę, kur rodo abiejų aukštų temperatūras.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 21, 17:19)
Nebenoriu kartotis, sumine atitvaru reikšmė skaičiuojama. Savaime suprantama juk nestatysi namo su stogo R =14, o sienų R =4. Iš čia ir atsirado ta lentelė su rekomenduojamom varžom. Su Karoliu pasikalbek, jis gražiau paaiskins nei aš smile.gif

Jei tai tiesa, tai galiu pasakyti, kad labai teisingu keliu pasuko.

Matyt skaito SM, ir kai pametė, kaip mes jų sertifikavimo metodiką sudirbom, pasirinko mūsų siūlytą kelią biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 vasario 2015 - 13:01
QUOTE(mintas @ 2015 02 22, 01:19)

O kokius filtrus naudoji? Kiek žinau yra kažkurie, kurie geriau sulaiko aplinkos nešvarumus. Lyg tai ir su aktyvuota anglimi jie gaminami.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 02 22, 12:58)
1. Gamintojai visuomet deklaruoja maksimalų galimą momentinį, sertifikuojant mano supratimu nustatomas tikėtinas vidutinis.

2. Be to nereikia pamiršti, kad sertifikuojama buvo Vokietijoje prie jos švelnaus klimato. Eksploatuojant įrenginius Lietuvoje bendras NVK gali skirtis ir stipriau.

1. Gal Raitūzas daugiau paaiškins, kaip būtent sertifikuojami rekupatoriai: pagal teorinius skaičiavimus ar yra ir laboratorinių bandymų. Aš kiek supratau, tai jie skaičiuoja NK, o ne nustato jį realiai. Bet, pvz., šiltinimo medžiagų laidumą ima ne patį geriausią, o vidurkį. Daro 10 ar kiek bandymų ir išveda vidurkį. Tai gal ir rekūpų neima pačio aukščiausio, o ima tik vidurkį. Bent jau manau, kad PHI taip turėtų elgtis. O gamintojai, skaičiuodami naudingumą popieriuje, tai gal ir geriausią momentinę reikšmę ima.

2. Dabar Kaune tikrai pakankamai šiltas oras, todėl ir Paul Focus F 200 turėtų dirbti maksimaliu naudingumu. Oras dabar nėra problema.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 14:08)
O kokius filtrus naudoji? Kiek žinau yra kažkurie, kurie geriau sulaiko aplinkos nešvarumus. Lyg tai ir su aktyvuota anglimi jie gaminami.
Papildyta:

1. Gal .....ima.

2. Daba... ema.

Standartiniai filtrai, ne aktyvuotos anglies. Tiesiog nereikia rukyti toje zonoje, kur paimamas oras. Kita vertus, cigareciu dumu smarve, pasklindanti visame name rodo, kad ventiliacija veikia puikiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 22, 14:00)
Kad nesąmonės, tai tikrai. Antrame aukšte +20,6, pirmame +24, o į rekupą ateina +23,3? Net jei ir sudedame abiejų aukštų temperatūrą (20,6+24 = 44,6/2 = 22,3) vis tiek niekaip neišeina į rekuparatorių pučiama +23,3 temperatūra.

Toks tavo skaičiavimas teisingas tik jeigu ištraukiami oro kiekiai iš pirmo ir antro aukšto vienodi. Jeigu iš pirmo aukšto ištraukiama daugiau, kaip iš antro, tuomet realu, kad iki rekupo ateina 23.3C.
Atsakyti
Priminsiu čia prieš kurį laiką buvusią diskusiją dėl oro išmetimo į pastogę (man irgi būtų patogiausia padaryt tokį išmetimą). Gal kas daugiau patirties sukaupė - apšala automobilų stiklai ar ne nuo tokio išmetimo? Lyg ir buvo kelios naktys, kai tai atsitiko, klausimas - o kokiu atstumu automobiliai nuo tos išmetimo angos buvo ir ar visi stiklai apšalo, ar tik artimiausi?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 02 22, 01:19)
tai kad pasiurbimo vieta prieš pat kaimyno kaminą ir būtent ten labiausiai jaučiama dūmų smarvė. Prieš montuodamas net mąsčiau, ar tik specialiai dėl to, kad oro paėmimą nuvesti toliau nuo tos smarvės, man nevertėtų daryto ŽŠ. Tada į ilgį nebūčiau kreipęs dėmesio, svarbiausia sakiau paėmimą nuvesti toliau nuo smarvės. Bet  nusprendžiau pabandyt taip ir pažiūrėti ar labai nervins, o dabar net minties neturiu ką nors daryti.

Na jei degimas geras, tai didžioji degimo produktų dalis yra vandens garai ir CO2, kurie yra bekvapiai. Taip kad gali būt, kad didžioji tos dūmų smarvės dalis eina iš suodžių ir kitokių smulkių nepilno degimo liekanų...
Atsakyti