Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 22:26)
Čia gerą pavyzdį pateikei. Kiekvienam savo. Aš noriu tokio namo, kad senatvėje šildymas kainuotų kapeikas. Be to man patinka siekti pasyvaus arba A++ klasės standarto. Man humanitarui tai nemenkas iššūkis. Ir be to tokie namai turi ateitį. Jei kas, aš atsiimčiau kiekvieną į namą sukištą centą. O kas įdomiausia, kad mano namas tikrai nekainavo brangiai. Be sklypo ir projekto esu išleidęs 282 000 Lt. Išorė praktiškai baigta. Liko vidaus apdaila, šildymas, vėdinimas, vanduo ir nuotekos.

Nu tikrai pigiai stataisi, nieko nebeliko, dar kur tai 300.000Lt ir galesi jau eiti gyventi😜
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 22:16)
Būtų puiku išgirsti jūsų klaidas. Ne tik man, bet ir visiems. Iš klaidų mokomės.

Mano klaidos tokios:

1. Darėm su kaimynais vertikalinį keli projektą. Vienas kaimynas siūlė daryti laužimą į kitą pusę ir paleisti vandenį kaimynams. Nesutikau, tai dabar per gerą būdą turiu vandenį prie savo sklypo.

2. Kai darė pamatus, paprašiau, kad sklypą pažemintų 10 cm, kad nereikėtų vėliau iškasinėti smėlio tarp pamatų. Galutinis variantas - namą sužemino 10 cm. Aš dar pats susižemianu sklypą 10 cm, tai iš viso išėjo 20 cm. O kai bala šalia, tai visai nelinksma.

3. Reikėjo stogą iškalti medžio plaušo plokštę. Brangu, bet namui būtų geriau.

4. Dėl langų reikėjo labiau pasidomėti ir galbūt būčiau turėjęs dar šiltesnius.

Daugiau kaip ir viskas tenkina, bet kol negyvenu, tai nežinau.

Manau, kiekvienas statytojas yra pridares klaidu.
Vienas minusas, del kurio tikrai gailiuosi - skardinis stogas.
Siaip, jei kita nama statyciau, tai projekta ir fasada daryciau zymiai sudetingesniu ir idomesniu formu.
Tikrai nesistengciau nama pritraukti prie auksciausios A++++++ klases. A klase yra optimalu.
Pasyvus isvis yra nelogiskas experimentas.
Pagalvociau gerai apie saules batereikas vadens sildymui.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 02 21, 20:38)
siaip kai pagalvoji namai yra namai, ju pagrindine funkcija nera babkiu kalimas, todel sneket apie investiciju graza gal nevertetu. ju funkcija yra sukurt komfortiska aplinka seimai. o labai geras siltinimas ir kiti pasyvaus namo atributai, butent ta ir suteikia del mazu temperaturu svyravimu tiek laike tiek erdveje ir stabilaus kontroliuojamo vedinimo.
Jei norit geros investiciju grazos spekuliuokit akciju birzoj.

drinks_cheers.gif Ir aš taip galvoju, kad namas nėra investicija. Nors aš labai su sklypu išlošiau. Pirkau vos už 70 000 Lt. Dabar jis jau kainuoja 150 000 Lt. O kai bus viskas (asfaltas, miesto vanduo ir nuotekos) ir daug namų jo kaina bus 500 000 Lt, nors plotas tik 6 arai. Nuo mano sklypo iki Vilniaus centro tik 8 km. Man vien sklypas atpirks visas namo išlaidas. Blogai tai, kad po kelių metų gali reikėti mokėti NT mokestį. O dar butą turiu. Buožė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 21:34)
Pirkau naują Sony Xperia. Pasirodo, kad 20,7 fotokamera kala per galingas nuotraukas. Sumažinau.

z3 ? ir as prie menesi paemiau, maloniai nustebino kad ekrano stiklas jau normalus, o ne su ta suknista sonio plevele dengtas kaip ankstesniuose modeliuose. ir nera butinybes mazint, jei nuoroda dedi, o ne tiesiai cia i teksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 21 vasario 2015 - 21:45
QUOTE(bruonius @ 2015 02 21, 21:38)
1. Nu tikrai pigiai stataisi, nieko nebeliko, dar kur tai 300.000Lt ir galesi jau eiti gyventi😜
Papildyta:

2. Manau, kiekvienas statytojas yra pridares klaidu.
Siaip, jei kita nama statyciau, tai projekta ir fasada daryciau zymiai sudetingesniu ir idomesniu formu.
Tikrai nesistengciau nama pritraukti prie auksciausios A++++++ klases. A klase yra optimalu.

1. Jei nesijuoki, tai ačiū.

2. Tau reikia klinkerio ir pan. dalykų, o man reikia šilto namo. Tiesą pasakius medžiagas gaunu už išskirtines kainas. Štai čia yra straipsnis apie mano namą. Jis man padėjo sutaupyti labai daug. Gaunu medžiagas už tokias kainas kaip daugiabučių statybininkai. Aišku ne visas ir ne visą laiką, bet šitas straipsnis labai padeda. Todėl jei statyčiau paprastą namą, tai jis man nebūtų atsipirkęs arba būčiau išleidęs daugiau. Dabar tikrai uždirbau. Ir dar turiu minčių sutaupyti. Tik aišku naudoju tikrai ne pigiausias medžiagas. Gailiuosi nebent dėl to, kad nesudėjau medinių langų ir viso namo neapvariau klinkeriu. Langai mediniai būtų kainavę +9000 Lt, klinkeris +25 000 Lt. Dėl viso kito visai nesigailiu.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 21, 21:38)
Nu tikrai pigiai stataisi, nieko nebeliko, dar kur tai 300.000Lt ir galesi jau eiti gyventi😜
Papildyta:

Manau, kiekvienas statytojas yra pridares klaidu.

drinks_cheers.gif
o kas blogai su skardiniu, barska ar ka? as jei darysiu slaitini tai tik skardini ir tik is rheinzink.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 02 21, 21:43)
z3 ? ir as prie menesi paemiau, maloniai nustebino kad ekrano stiklas jau normalus, o ne su ta suknista sonio plevele dengtas kaip ankstesniuose modeliuose. ir nera butinybes mazint, jei nuoroda dedi, o ne tiesiai cia i teksta.

Ne, tik Z2. Norėjau Z3, bet pinigų pagailėjau. Galvojau, kad labai didelis, bet dabar labai patinka. Super aparatas už 1140 Lt (su originaliu dangteliu išėjo 1200 Lt). Parduosiu seną Nokia ir iš viso telefonas man kainuos apie 1000 Lt. Parametrai už tokią kainą labai geri. Labai norėjau irgi Z3, nes jis maloniai mažesnis, bet dabar nesigailiu dėl Z2. Kelias savaites buvo keista, bet dabar nenorėčiau mažesnio telefono. Vienintelis jo minusas, kad džinsuose su pažemintu liemeniu ne itin patogu nešioti kišenėje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 21:55)
Ne, tik Z2. Norėjau Z3, bet pinigų pagailėjau. Galvojau, kad labai didelis, bet dabar labai patinka. Super aparatas už 1140 Lt (su originaliu dangteliu išėjo 1200 Lt). Parduosiu seną Nokia ir iš viso telefonas man kainuos apie 1000 Lt. Parametrai už tokią kainą labai geri. Labai norėjau irgi Z3, nes jis maloniai mažesnis, bet dabar nesigailiu dėl Z2. Kelias savaites buvo keista, bet dabar nenorėčiau mažesnio telefono. Vienintelis jo minusas, kad džinsuose su pažemintu liemeniu ne itin patogu nešioti kišenėje.

tai reikejo imt z3 compact ir kaina ir dydis kaip tik.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 22:47)
1. Jei nesijuoki, tai ačiū.

2. Tau reikia klinkerio ir pan. dalykų, o man reikia šilto namo. Tiesą pasakius medžiagas gaunu už išskirtines kainas. Štai čia yra straipsnis apie mano namą. Jis man padėjo sutaupyti labai daug. Gaunu medžiagas už tokias kainas kaip daugiabučių statybininkai. Aišku ne visas ir ne visą laiką, bet šitas straipsnis labai padeda. Todėl jei statyčiau paprastą namą, tai jis man nebūtų atsipirkęs arba būčiau išleidęs daugiau. Dabar tikrai uždirbau. Ir dar turiu minčių sutaupyti. Tik aišku naudoju tikrai ne pigiausias medžiagas. Gailiuosi nebent dėl to, kad nesudėjau medinių langų ir viso namo neapvariau klinkeriu. Langai mediniai būtų kainavę +9000 Lt, klinkeris +25 000 Lt. Dėl viso kito visai nesigailiu.

Jei juokciausi, pirmiausia juokciausi is saves, nes i nama jau sukisau ~200.000€ ir dar galo nera. Tie pinigai pradeda labai smarkiai teketi, kai prasideda vidaus irengimas. Po to trinkeles, pievute, tvora, vartai ir ziuri, kad biudzeta virsijai du kartus.
Tamsta padarei gera sandori su sklypu, gali dziaugtis. Nechalturini statybose, netaupai kur nereikia, pastatysi silta smagu nama ir dziaugsies gyvenimu. Nebus geda nei paciam paziuret, nei kitam parodyti.
As gal kiek buciau saikingesnis su tais turbo rekuperatoriais ir A+++++ kategorijomis, bet kiekvienas savaip durniuoja😀
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 02 21, 21:58)
tai reikejo imt z3 compact ir kaina ir dydis kaip tik.

Ne taip pasakiau. Būtent ir galvojau apie Z3 Compact, bet jis vis tiek apie 100 eurų brangesnis. Man tikrai patinka Z2. Pas patį Z3? Tas tai tikrai kosminis. Galvojau apie Samsung S5, bet dabar tik už Sony. Super aparatai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 02 21, 22:48)
drinks_cheers.gif
o kas blogai su skardiniu, barska ar ka? as jei darysiu slaitini tai tik skardini ir tik is rheinzink.

Yra dvi rimtos stogo dangos: 1) glazuruotos cerpes 2) skaluno ploksteles. Visa kita yra siaip, chaltura.
Skarda barska, gerai apsiltintintos lubos garsa slopina, bet ne iki galo.
Atsakyti
siande per BTV nauja laida "Statyk" Kauspedas gerai pasnekejo - sako namas tai kaip teatras, jame kuriami nauji seimos gyvenimo scenarijai... kazkaip panasiai.
Siaip labai naujas, sviezias poziuris i tokio tipo laidas. rekomenduoju paziuret. smagiai padaryta.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 21, 21:59)
Jei juokciausi, pirmiausia juokciausi is saves, nes i nama jau sukisau ~200.000€ ir dar galo nera. Tie pinigai pradeda labai smarkiai teketi, kai prasideda vidaus irengimas. Po to trinkeles, pievute, tvora, vartai ir ziuri, kad biudzeta virsijai du kartus.
Tamsta padarei gera sandori su sklypu, gali dziaugtis. Nechalturini statybose, netaupai kur nereikia, pastatysi silta smagu nama ir dziaugsies gyvenimu. Nebus geda nei paciam paziuret, nei kitam parodyti.
As gal kiek buciau saikingesnis su tais turbo rekuperatoriais ir A+++++ kategorijomis, bet kiekvienas savaip durniuoja😀

Aš už gerus žodžius. Bet kiek nervų kainavo visą tai. Ir vakar su vienais statybininkais susibariau. Tuoj pražilsiu. Kai sieki rezultato ir nori dar nebrangiai tai tenka kryžiaus kelius praeiti. Ne visi tai supranta.

Dėl vidaus sutinku, kad bus skausminga ir daug. Aš namo pabaigimui esu numatęs 250 000 - 300 000 Lt. Tikiuosi, kad ir tvora išeis. Bet tikriausiai su vidumi išeina toks dalykas, kad jau daug išleidai išorei ir kiekvienas vidaus litas atrodo, kad būtų dvigubai brangesnis nei išorės. Čia toks psichologinis dalykas.
Atsakyti