QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 22:26)
Čia gerą pavyzdį pateikei. Kiekvienam savo. Aš noriu tokio namo, kad senatvėje šildymas kainuotų kapeikas. Be to man patinka siekti pasyvaus arba A++ klasės standarto. Man humanitarui tai nemenkas iššūkis. Ir be to tokie namai turi ateitį. Jei kas, aš atsiimčiau kiekvieną į namą sukištą centą. O kas įdomiausia, kad mano namas tikrai nekainavo brangiai. Be sklypo ir projekto esu išleidęs 282 000 Lt. Išorė praktiškai baigta. Liko vidaus apdaila, šildymas, vėdinimas, vanduo ir nuotekos.
Nu tikrai pigiai stataisi, nieko nebeliko, dar kur tai 300.000Lt ir galesi jau eiti gyventi😜
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 22:16)
Būtų puiku išgirsti jūsų klaidas. Ne tik man, bet ir visiems. Iš klaidų mokomės.
Mano klaidos tokios:
1. Darėm su kaimynais vertikalinį keli projektą. Vienas kaimynas siūlė daryti laužimą į kitą pusę ir paleisti vandenį kaimynams. Nesutikau, tai dabar per gerą būdą turiu vandenį prie savo sklypo.
2. Kai darė pamatus, paprašiau, kad sklypą pažemintų 10 cm, kad nereikėtų vėliau iškasinėti smėlio tarp pamatų. Galutinis variantas - namą sužemino 10 cm. Aš dar pats susižemianu sklypą 10 cm, tai iš viso išėjo 20 cm. O kai bala šalia, tai visai nelinksma.
3. Reikėjo stogą iškalti medžio plaušo plokštę. Brangu, bet namui būtų geriau.
4. Dėl langų reikėjo labiau pasidomėti ir galbūt būčiau turėjęs dar šiltesnius.
Daugiau kaip ir viskas tenkina, bet kol negyvenu, tai nežinau.
Mano klaidos tokios:
1. Darėm su kaimynais vertikalinį keli projektą. Vienas kaimynas siūlė daryti laužimą į kitą pusę ir paleisti vandenį kaimynams. Nesutikau, tai dabar per gerą būdą turiu vandenį prie savo sklypo.
2. Kai darė pamatus, paprašiau, kad sklypą pažemintų 10 cm, kad nereikėtų vėliau iškasinėti smėlio tarp pamatų. Galutinis variantas - namą sužemino 10 cm. Aš dar pats susižemianu sklypą 10 cm, tai iš viso išėjo 20 cm. O kai bala šalia, tai visai nelinksma.
3. Reikėjo stogą iškalti medžio plaušo plokštę. Brangu, bet namui būtų geriau.
4. Dėl langų reikėjo labiau pasidomėti ir galbūt būčiau turėjęs dar šiltesnius.
Daugiau kaip ir viskas tenkina, bet kol negyvenu, tai nežinau.
Manau, kiekvienas statytojas yra pridares klaidu.
Vienas minusas, del kurio tikrai gailiuosi - skardinis stogas.
Siaip, jei kita nama statyciau, tai projekta ir fasada daryciau zymiai sudetingesniu ir idomesniu formu.
Tikrai nesistengciau nama pritraukti prie auksciausios A++++++ klases. A klase yra optimalu.
Pasyvus isvis yra nelogiskas experimentas.
Pagalvociau gerai apie saules batereikas vadens sildymui.