Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 14:40)
Matau, kad dar nelabai suprantate A klasės namo statybos. A klasė tai ne tik +5 ar +10 cm daugiau vatos, putplasčio. Tai pirmiausia ir šalčio tiltų nutraukimas, jų nebuvimas. O būtent rūsys dėl juostinių pamatų sukelia šalčio tiltą. Aišku jį galima panaikinti, bet toks dalykas yra gana brangus. Štai jums ir statybos kaštų optimizavimas.

taip, tikrai nesu pasikausčiusi blink.gif
kaip galima panaikinti tą šalčio tiltą?
ar įmanomi plokštuminiai pamatai šalia rūsio?
kaip kad Milao savo koncepcijoje braižo, tik po tom negyvenamom patalpom būtų rūsys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šv. Barbora: 20 vasario 2015 - 14:58
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 14:55)
1. kaip galima panaikinti tą šalčio tiltą?

2. ar įmanomi plokštuminiai pamatai šalia rūsio?
kaip kad Milao savo koncepcijoje braižo, tik po tom negyvenamom patalpom būtų rūsys  g.gif

1. Viskas įmanoma, bet esmė kiek tai kainuos. Aš kalbu apie statybos kaštų optimizavimą. Gerai apšiltintas rūsys po namu tikrai įmanomas, bet jis bus brangus. Vienas iš variantų iš XPS putplasčio daryti U formos pamatų padą (tokį turi Finnfoam). Tokiu atveju įmanoma uždaryti šalčio tiltą į pamatus. Kitas būdas kelias pirmas eiles mūro virš rūsio mūryti iš šalčio ciklą nutraukiančių blokelių: akytnetonio, putstiklio, keraminių, kurių tarpai užpildyti šiltinimo medžiaga.

2. Jo mintis gera, kad į rūsį reikia vaikščioti per garažą. O jei garaže mašinos, tai gali būti nepatogu naudoti tokiu rūsiu arba reikia daryti didelį garažą, kad būtų patogu patekti į rūsį.

O šiaip tai mano mintis tokia: aš prieš rūsius po namu, jie turi būti šalia namo kaip atskiri statiniai. Taip ir pigiau ir nėra šalčio tilto.
Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 13:18)
apie pinigus tiesa, o kur gyvenimo komfortas? žiemą nebenueisi bulvių, obuolių ir agurkų parsinešti su tapkutėm ir maike  lotuliukas.gif
beje, statybos optimizavimas ir protinga architektūra apima ir tai, kad tas rūsys gali būti pvz. po katiline ar garažu, nuo kurių gyv. patalpos ir taip atskiriamos papildomu šiltinimo sluoksniu.

na jei tame "sklepe" bus 1-2 C silumos, su maikute ir i ji nelabai palakstysi mirksiukas.gif
tiesos del atskiro rusio tikrai yra, nes siuolaikiniame siltame name, kuriame palaikoma apie 20-21 C, nesildomoj uzdarytoj patalpoj bus na gal 15-16 C ir tai matyt geriausiu atveju g.gif
Atsakyti
Taip, tik koncepcija. Negi tas paveiksliukas panašus į projektą, kurį galima derinti? smile.gif
QUOTE(Paladė @ 2015 02 20, 14:43)
ar tai tik koncepcija, ar jau suderintas projektas? noriu apie gaisrininkų pritarimą pasiaiškinti, kaip jie traktuotų tokį rūsį g.gif  Kai rūsys po namu, reikalingas įėjimas ir iš lauko, ne tik iš namų. o į tokį kaip atrodytų įėjimas iš lauko  g.gif <{POST_SNAPBACK}>

Viskas įmanoma, tik kainos skiriasi. Plokščio pamato įrengimui gruntas stipriai tankinamas. O ir po to pamatas slegia gruntą. Jei rūsys prišlietas prie plokščio pamato, tuomet rūsio siena prie plokščio pamato turės būti kažkokiom specialiom priemonėm taip sutvirtinta, kad gruntas po namu jos neišverstų. Paprasčiau ir pigiau būtų tą rūsį tiesiog atitraukti kuo toliau plokščio pamato. Ir koks skirtumas, jei į rūsį patenki pro garažą, nusileidus laiptais pasukti į kairę ar į dešinę?
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 14:55)
ar įmanomi plokštuminiai pamatai šalia rūsio?
kaip kad Milao savo koncepcijoje braižo, tik po tom negyvenamom patalpom būtų rūsys  g.gif <{POST_SNAPBACK}>

Laiptams tikrai manau kad galima atrasti vietos tolimiausiame garažo kampe, kur prieisi nors ir pilnai užpildžius garažą mašinomis. Be to, kiek gi žmonių mašinas garažuose laiko. Dažniausiai garaže dviračiai, žoliapjovės, motociklai, padangos ir panašūs padargai.
QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 16:04)
...O jei garaže mašinos, tai gali būti nepatogu naudoti tokiu rūsiu arba reikia daryti didelį garažą, kad būtų patogu patekti į rūsį.
O šiaip tai mano mintis tokia: aš prieš rūsius po namu, jie turi būti šalia namo kaip atskiri statiniai. Taip ir pigiau ir nėra šalčio tilto. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 02 20, 10:57]
Ko čia dėti ES valdininkai ir Siemensas?
Papildyta:

As tuo norejau pabrezti, kad ir Vakaru Europoje vyrauja korupcija, ne tik Lietuveleje, ir tuo pagrindu kuriamos visokios direktyvos, kas kam stambiai patepe, pakuzdejo, ka daryti, kokia linkme eiti, parekauti skambiai ir t.t. juk ne is dangaus nukrenta tokie kiekiai polistiroliai, vatos, kolektoriai, kiek jiems sunaudojama energijos ir kiek uztersiama aplinka?
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 02 20, 13:49)
Kaip tokia koncepcija?
[attachmentid=233941]
Šilto namo gan svarbi sąlyga - plokščias pamatas. Nešildomom patalpom priešingai - plokščias pamatas ne tik kad bereikalingai ištaškyti pinigai, bet netgi daugiau žalos eksploatuojant nei naudos, nes į nešildomas patalpas nebegali patekti šiluma iš žemės. Rūsys po plokščiu pamatu atsieis labai brangiai. Taip pat negalima rūsio daryti  ir visai šalia plokščio pamato, nes namo slėgis į gruntą vers rūsio sienas. Tai rūsį siūlau daryti šalia nešildomų patalpų, bet ne po jomis. Nešildomų patalpų viena siena remsis ant vienos rūsio sienos, o kitos gali remtis į namą, jei nesunkios (pvz karkasinės). Jei sunkios - reiks poliukų.
Manau toks variantas tenkina pradines sąlygas (šiltas namas, rūsys su pateikimu ne per lauką) ir sąlyginai nebrangiai realizuojamas. Mano namas būtent pagal tokią koncepciją. Tik rūsys pas mane iš tikro labiau rūsio parodija - metro pločio, apie pusantro gylio. Tai tokį susiplanavau rūsį ne šalia nešildomų patalpų, o tiesiai po jomis.

o kaip jungsis konstrukcijos?
jei gyvenama dalis kaip atskiras pastatas su savu šiltinimo kevalu, tai nešildoma dalis kaip prie jos jungiasi?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 20, 21:59)
As tuo norejau pabrezti, kad ir Vakaru Europoje vyrauja korupcija, ne tik Lietuveleje, ir tuo pagrindu kuriamos visokios direktyvos, kas kam stambiai patepe, pakuzdejo, ka daryti, kokia linkme eiti, parekauti skambiai ir t.t. juk ne is dangaus nukrenta tokie kiekiai polistiroliai, vatos, kolektoriai, kiek jiems sunaudojama energijos ir kiek uztersiama aplinka?

Dabar supratau ir manau, kad korupcija blogai.

Bet aš 101 proc. už A+ ir A++ namus. Aš iš pradžių norėjau statyti 230-250 kv. m namą su garažu, bet sumažinau namą iki 137 kv. m ir vietoj garažo liko tik stoginė. Man tokio namo per akis, o už sutaupytus pinigus aš pastatysiu šiltą, labai šiltą namą. Tas namas bus toks, kuris man dirbs, o ne aš jam. Man reikia tinginio namo. Tikrai neturiu noro eiti ir kūrenti malkų. Todėl manau, kad ES direktyva gal ir lobistinė, bet tikrai gera. Progresas turi būti.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2015 02 21, 17:53)
o kaip jungsis konstrukcijos?
jei gyvenama dalis kaip atskiras pastatas su savu šiltinimo kevalu, tai nešildoma dalis kaip prie jos jungiasi?

Žiauriai geras klausimas, nes mokėti teisingai sujungti skirtingus tūrius be šalčio tilto yra irgi menas. Ne viskas taip paprasta. 4u.gif
Atsakyti
Tai as ir nesakau, kad statomes kiaurus namus 300 kv.m. , mano pozicija yra tokia - viskas turi buti su saiku, niekur neperspausta, neisplesta. Pats esu pasistates 153 k.m. nama, na galejo buti siltesnis, bet sios klaidos buvo padarytos is nezinojimo, reikejo pora meteliu siame forume pasedeti, nors pries 6-9 metelius tokiu issamiu diskusiju nebuvo, dabar siu klaidu nedaryciau, jau keleta kartu esu minejes ivairiose temose. Taciau kisti pinigus i tam tikrus dalykus reikia apsvarstyti, koks atsiperkamumas, jeigu iki 5 meteliu tai apsimoka, o jeigu daugiau tai geriau su draugais bare praosti, nors yra kitas dalykas kaip hobiai, siekiai uzsibrezto tikslo. Pvz. gali paimti mano draugus, kurie uzsiima zvejyba laukiniu karpiu, na ant irangos sukista n tukstanciu litu, na nuvaziuojam savaitgaliui prasedim pora paru, boiliu i vandeni suberiam uz keleta simtu litu, na pagaunam koki karpiuka, pabuciuojam ji, nusifotkinam ir paleidziam atgal ir ka gali kiti pasakyti- durniai ir tiek, kiekvienam savo, jeigu nori pasistatyti alia pasyvu nama tai pirmyn, siek savo tikslo, o jeigu nori savo pinigus investuoti su atsipirkimu, tai ir skaiciuoji.
Atsakyti
siaip kai pagalvoji namai yra namai, ju pagrindine funkcija nera babkiu kalimas, todel sneket apie investiciju graza gal nevertetu. ju funkcija yra sukurt komfortiska aplinka seimai. o labai geras siltinimas ir kiti pasyvaus namo atributai, butent ta ir suteikia del mazu temperaturu svyravimu tiek laike tiek erdveje ir stabilaus kontroliuojamo vedinimo.
Jei norit geros investiciju grazos spekuliuokit akciju birzoj.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 21, 20:22)
Pats esu pasistates 153 k.m. nama, na galejo buti siltesnis, bet sios klaidos buvo padarytos is nezinojimo, reikejo pora meteliu siame forume pasedeti, nors pries 6-9 metelius tokiu issamiu diskusiju nebuvo, dabar siu klaidu nedaryciau, jau keleta kartu esu minejes ivairiose temose.

Būtų puiku išgirsti jūsų klaidas. Ne tik man, bet ir visiems. Iš klaidų mokomės.

Mano klaidos tokios:

1. Darėm su kaimynais vertikalinį keli projektą. Vienas kaimynas siūlė daryti laužimą į kitą pusę ir paleisti vandenį kaimynams. Nesutikau, tai dabar per gerą būdą turiu vandenį prie savo sklypo.

2. Kai darė pamatus, paprašiau, kad sklypą pažemintų 10 cm, kad nereikėtų vėliau iškasinėti smėlio tarp pamatų. Galutinis variantas - namą sužemino 10 cm. Aš dar pats susižemianu sklypą 10 cm, tai iš viso išėjo 20 cm. O kai bala šalia, tai visai nelinksma.

3. Reikėjo stogą iškalti medžio plaušo plokštę. Brangu, bet namui būtų geriau.

4. Dėl langų reikėjo labiau pasidomėti ir galbūt būčiau turėjęs dar šiltesnius.

Daugiau kaip ir viskas tenkina, bet kol negyvenu, tai nežinau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 21:16)
Būtų puiku išgirsti jūsų klaidas. Ne tik man, bet ir visiems. Iš klaidų mokomės.

Mano klaidos tokios:

1. Darėm su kaimynais vertikalinį keli projektą. Vienas kaimynas siūlė daryti laužimą į kitą pusę ir paleisti vandenį kaimynams. Nesutikau, tai dabar per gerą būdą turiu vandenį prie savo sklypo.

taigi pas tave daugiau kaip 5 metrai sauso smelio "po kiliu", kokios dar problemos gali but su pavirsiniu vandeniu?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 21, 20:22)
Pvz. gali paimti mano draugus, kurie uzsiima zvejyba laukiniu karpiu, na ant irangos sukista n tukstanciu litu, na nuvaziuojam savaitgaliui prasedim pora paru, boiliu i vandeni suberiam uz keleta simtu litu, na pagaunam koki karpiuka, pabuciuojam ji, nusifotkinam ir paleidziam atgal ir ka gali kiti pasakyti- durniai ir tiek, kiekvienam savo, jeigu nori pasistatyti alia pasyvu nama tai pirmyn, siek savo tikslo, o jeigu nori savo pinigus investuoti su atsipirkimu, tai ir skaiciuoji.

Čia gerą pavyzdį pateikei. Kiekvienam savo. Aš noriu tokio namo, kad senatvėje šildymas kainuotų kapeikas. Be to man patinka siekti pasyvaus arba A++ klasės standarto. Man humanitarui tai nemenkas iššūkis. Ir be to tokie namai turi ateitį. Jei kas, aš atsiimčiau kiekvieną į namą sukištą centą. O kas įdomiausia, kad mano namas tikrai nekainavo brangiai. Be sklypo ir projekto esu išleidęs 282 000 Lt. Išorė praktiškai baigta. Liko vidaus apdaila, šildymas, vėdinimas, vanduo ir nuotekos.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 02 21, 21:26)
taigi pas tave daugiau kaip 5 metrai sauso smelio "po kiliu", kokios dar problemos gali but su pavirsiniu vandeniu?

Tokios. Mano sklype nėra vandens, nes tikrai visur smėlis. Bet čia matomas ant kelio stovintis vanduo, kuris gali pralaužti apsauginius barjerus ir ateiti iki namo. Aišku taip nei karto nebuvo, dar bus tvora ir bus viskas OK, bet šiaip padariau gerą kaimynas, bet taip nereikėjo daryti. Dabar sako, kad čia mano bala. Kai bus asfaltas (o jis tikrai bus Vilniaus mieste), tai bus lietaus kanalizacija ir viskas bus OK. Bet kol kas vaizdas nepatinka. Aišku po truputį viskas susigers, išgaruos ir pavasariop bus sausa.

Pirkau naują Sony Xperia. Pasirodo, kad 20,7 fotokamera kala per galingas nuotraukas. Sumažinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 vasario 2015 - 21:37