Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(Loreciukaz @ 2015 02 20, 11:34)
rusio.. o kam? pas mus yra "dirbtuves", kur laikoma viskas. obuoliai, bulves, darzoves ir t.t ir pan. Grindys 10, visos 4 sienos po 25 cm ( viena is tu sienu glaudziasi prie gyv. patalpu ), stogas 35. Patalpa absoliuciai neturi silumos saltinio, tik nuostolius per kartas nuo karto varstomas duris smile.gif
siemet kada buvo -15, patalpoje laikesi ~1.5-2 laipsnius pliuso. O siaip visa ziema stabiliai 3-4 lapsniai. Man atrodo visoms sodo gerybems ir t.t ir pan - pats tas.

beje klausimas kas pigiau - ar papildoma 15kv.m patalpa "is sono", ar "is apacios".

p.s patalpa labai reikalinga, nes joje saugomas ir kuras, ir irankiai, ir t.t ir pan. sakyciau rekia daugiau, kad butu kokia 20 kv.m

o kaip vaizdas tos papildomos patalpos? dažnai priestatai gadina namo vaizdą, būna prielipais iš reikalo. kai statai naują namą, nori grožio. gal paskui jau žmonės pripranta ir apsilipina visokiom būdelėm poreikiams patenkinti, apie kuriuos iš karto nepagalvojo, nes norėjo pigiau pasistatyt.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 20, 12:12)
Kaip pats darantis vyna, isiterpsiu, kad jam name numatyciau patalpa nesildona ar pan, dideles vesumos jam nereikia.
Gerybems vistiek bus kazkokia ukine patalpa, sandeliukai. Susidesit smile.gif
Anksciau name buvo rysys, 35m2- tai ten katiline ir pirtele tilpo.

nešildoma papildoma patalpa reikalauja papildomo stogo, kuris turėtų būt čerpinis, papildomų sienų ir pamatų.
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 02 20, 12:34)
rusio.. o kam? pas mus yra "dirbtuves", kur laikoma viskas. obuoliai, bulves, darzoves ir t.t ir pan. Grindys 10, visos 4 sienos po 25 cm ( viena is tu sienu glaudziasi prie gyv. patalpu ), stogas 35. Patalpa absoliuciai neturi silumos saltinio, tik nuostolius per kartas nuo karto varstomas duris smile.gif
siemet kada buvo -15, patalpoje laikesi ~1.5-2 laipsnius pliuso. O siaip visa ziema stabiliai 3-4 lapsniai. Man atrodo visoms sodo gerybems ir t.t ir pan - pats tas.

beje klausimas kas pigiau - ar papildoma 15kv.m patalpa "is sono", ar "is apacios".

p.s patalpa labai reikalinga, nes joje saugomas ir kuras, ir irankiai, ir t.t ir pan. sakyciau rekia daugiau, kad butu kokia 20 kv.m

nu nežinau, nežinau g.gif
bet vasarą ten pekla, rūsyje stabili žemesnė temperatūra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 20, 06:27)
O jus galvojate, kad ES tik apie liaudi galvoja, rankutes i save ir atitinkamai suinterisuotiems asmenims nesvirsta? Prasom kokie kysininkavimo skandalai http://ekonomika.bal...dalo-22316.html

Ko čia dėti ES valdininkai ir Siemensas?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 02 20, 07:14)
Kas per iskrypes mastymas ? Statyk mazesni nama,bus pigiau.... doh.gif  o jei poreikis yra simtui o ne astuonesdesimciai ?    pagal tavo mastyma ir masina pigiai galima nusipirkti.. Ne mersa bet ziguliuka... 
Kas jum pasyvistam yra ? Su tokiom teorijom bandote pateisinti savo namu isbrangima ?  Statybos kvadrato kaina juk bus tokia pat,o gal dar ir didesne mazam namukui. Tik isleista suma skirsis nes turesi mazesni nama.  cia panasei kai ateini i parduotuve desros..ar galima tokios desros kilograma,tik pigiau.. Taip galima,astuonis simtus gramu,bus pigiau....

Tikrai iškrypęs, o gal pakankamai tiesus? Aš sakiau tik vieną dalyką: optimizuota architektūra ir galbūt mažesnis plotas. Nesakau, kad iš karto imk ir mažink.

O šiaip tai tikrai yra pigesnės dešros. O dar geriau ne dešrą valdyti, bet gryną mėsą su daug daržovių. Ir tą mėsą reikia valgyti 2-3 kartus per savaitę. Iš esmės dešra nėra sveika. Štai tau ir optimizuotos statybos.
Atsakyti
Yra irodyta taisykle: namas gylyn- brangyn, aukstyn- pigyn. Jums sprest smile.gif

QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 10:49)
nešildoma papildoma patalpa reikalauja papildomo stogo, kuris turėtų būt čerpinis, papildomų sienų ir pamatų.
Papildyta:
nu nežinau, nežinau  g.gif
bet vasarą ten pekla, rūsyje stabili žemesnė temperatūra  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 09:22)
nėra prasmės statyti mažą namą vien dėl to, kad bus pigiau, jei jis neatitinka tavo poreikių. Mums reikia rūsio, tai namas be rūsio tas pats, kas didelis butas, kur dabar gyvenam.

AŠ jums ir kitiems nesiūlau automatiškai mažinti namo ploto, jei nusprendėte statyti A klasės namą. Jokiu būdu. Aš kalbėjau apie optimizuotą architektūrą, protingus plotus. Bet faktas, kad statybos nuo A klasės brangs, todėl mano galva norite jūs to ar nenorite, bet namų plotai mažės. Ypač kai ateis A++ klasės era. Kito kelio nėra.

Čia kaip su mašinomis. Euro normos vis griežtėja, todėl Europoje pilna mažų A, B klasės mašinų. O JAV dzin ant aplinkos apsaugos, degalų kainų, todėl ir važinėja su Dodge RAM ar Toyota Tundra. Įstatymai viską sudėlios į vietas.
Papildyta:
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 09:22)
Mums reikia rūsio, tai namas be rūsio tas pats, kas didelis butas, kur dabar gyvenam.

Jei galvojate apie A klasės namą ir jums tikrai reikalingas rūsys, tai jį darykite ne po namu, o šalia namo. Sutaupysite mažiausiai 50 000 Lt. Štai jums ir puikus pavyzdys, ką reiškia statybos optimizavimas, protinga architektūra.

Be rūsio A klasės namą lengviau pastatyti ir apšiltinti. Jis natūraliai bus pigesnis. O kai darysite rūsį šalia, tai jam tikrai nereikės A klasės ir pastatysite daug pigiau.

Papildyta:
QUOTE(zeng @ 2015 02 20, 10:39)
Kodel iskrypes mastymas? Pasiulymas statyti mazesni buvo isgirdus verkslenima del nauju reikalavimu labiau siltinti nama. Sios dienos realijomis labiau iskrypes atrodo mastymas statyti 300m2 nama siltinant ji 15cm arba "tiek kiek noriu, mano reikalas kiek ir ko supleskinsiu sildydamas".

drinks_cheers.gif Sutinku. Tik dar ne visi supranta. Lietuviui reikia daug, bet į senatvę tas didelis namas per gerklę išlenda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 vasario 2015 - 12:01
QUOTE(biesas66 @ 2015 02 20, 07:14)
Kas per iskrypes mastymas ? Statyk mazesni nama,bus pigiau.... doh.gif   o jei poreikis yra simtui o ne astuonesdesimciai ?    pagal tavo mastyma ir masina pigiai galima nusipirkti.. Ne mersa bet ziguliuka...  
Kas jum pasyvistam yra ? Su tokiom teorijom bandote pateisinti savo namu isbrangima ?  Statybos kvadrato kaina juk bus tokia pat,o gal dar ir didesne mazam namukui. Tik isleista suma skirsis nes turesi mazesni nama.   cia panasei kai ateini i parduotuve desros..ar galima tokios desros kilograma,tik pigiau.. Taip galima,astuonis simtus gramu,bus pigiau....

Kodėl iškrypęs? Aš labai toli nuo "pasyvistų", mano namukas viso labo link B (gal net C paribiai) klasės eina ir šiaip labai skeptiškai žiūriu į A++. Bet net nėr prasmės čia piktintis, kai nori ar nenori šita tvarka bus įvesta.

Realiai arba tu turi tokiam kokiam nori namui pakankamai pinigų, arba ne. Jei ne, tai tenka leistis į kompromisus. Ir ploto mažinimas yra vienas iš jų. Kuo tai iškrypęs mąstymas? Iš pradžių visiems reikia dvigubo garažo, klinkerio mūro, miegamųjų kambarių ne mažiau 20kv.m... tada prasideda skaičiavimai ir viskas sumažėja... smile.gif

Įdomu, kad buto ~70kv.m. visiems užtenka, bet namas turi būt ne mažiau 160kv.m. smile.gif

Su ta pačia dešra... nu jei tu neturi pinigų brangesnei dešrai, tai reiškia, kad negali ir šiek tiek pigesnės ar tiesiog mažesnio kiekio nusipirkt? Kraštutinumai yra blogis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 20 vasario 2015 - 12:15
QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 13:05)
Jei galvojate apie A klasės namą ir jums tikrai reikalingas rūsys, tai jį darykite ne po namu, o šalia namo. Sutaupysite mažiausiai 50 000 Lt. Štai jums ir puikus pavyzdys, ką reiškia statybos optimizavimas, protinga architektūra.

Be rūsio A klasės namą lengviau pastatyti ir apšiltinti. Jis natūraliai bus pigesnis. O kai darysite rūsį šalia, tai jam tikrai nereikės A klasės ir pastatysite daug pigiau.
Papildyta:

apie pinigus tiesa, o kur gyvenimo komfortas? žiemą nebenueisi bulvių, obuolių ir agurkų parsinešti su tapkutėm ir maike lotuliukas.gif
beje, statybos optimizavimas ir protinga architektūra apima ir tai, kad tas rūsys gali būti pvz. po katiline ar garažu, nuo kurių gyv. patalpos ir taip atskiriamos papildomu šiltinimo sluoksniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šv. Barbora: 20 vasario 2015 - 12:21
QUOTE(gediminas_ @ 2015 02 20, 12:13)
Kodėl iškrypęs? Aš labai toli nuo "pasyvistų", mano namukas viso labo link B (gal net C paribiai) klasės eina ir šiaip labai skeptiškai žiūriu į A++. Bet net nėr prasmės čia piktintis, kai nori ar nenori šita tvarka bus įvesta.

Realiai arba tu turi tokiam kokiam nori namui pakankamai pinigų, arba ne. Jei ne, tai tenka leistis į kompromisus. Ir ploto mažinimas yra vienas iš jų. Kuo tai iškrypęs mąstymas? Iš pradžių visiems reikia dvigubo garažo, klinkerio mūro, miegamųjų kambarių ne mažiau 20kv.m... tada prasideda skaičiavimai ir viskas sumažėja... smile.gif

Įdomu, kad buto ~70kv.m. visiems užtenka, bet namas turi būt ne mažiau 160kv.m. smile.gif

Su ta pačia dešra... nu jei tu neturi pinigų brangesnei dešrai, tai reiškia, kad negali ir šiek tiek pigesnės ar tiesiog mažesnio kiekio nusipirkt? Kraštutinumai yra blogis  drinks_cheers.gif

Labai teisingas požiūris. Net nežinau kaip pasakyti: toks ne tipinis lietuviškas, neužterštas, švarus.

Tipinis lietuviškas mąstymas: jei negaliu, tai blogai, nes man netinka ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 12:18)
apie pinigus tiesa, o kur gyvenimo komfortas? žiemą nebenueisi bulvių, obuolių ir agurkų parsinešti su tapkutėm ir maike  lotuliukas.gif

Jeigu toks komfortas jums vertas 15k euro, tai kodėl gi ne ax.gif biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 02 20, 12:19)
Labai teisingas požiūris. Net nežinau kaip pasakyti: toks ne tipinis lietuviškas, neužterštas, švarus.

Tipinis lietuviškas mąstymas: jei negaliu, tai blogai, nes man netinka ir t.t.

Dėkui, stengiuos gyvent taip, kad nereiktų pykt ant visų aplinkui biggrin.gif Visuomet aplink save rasi kam labiau sekasi, kas geriau gyvena, daugiau uždirba ir t.t. Jei dėl to ne pats tempsies į viršų, o ant kitų pyksi, tai gyvensi labai liūdną gyvenimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 20 vasario 2015 - 12:26
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 20, 12:18)
beje, statybos optimizavimas ir protinga architektūra apima ir tai, kad tas rūsys gali būti pvz. po katiline ar garažu, nuo kurių gyv. patalpos ir taip atskiriamos papildomu šiltinimo sluoksniu.

Matau, kad dar nelabai suprantate A klasės namo statybos. A klasė tai ne tik +5 ar +10 cm daugiau vatos, putplasčio. Tai pirmiausia ir šalčio tiltų nutraukimas, jų nebuvimas. O būtent rūsys dėl juostinių pamatų sukelia šalčio tiltą. Aišku jį galima panaikinti, bet toks dalykas yra gana brangus. Štai jums ir statybos kaštų optimizavimas.
Atsakyti
Kaip tokia koncepcija?
[attachmentid=233941]
Šilto namo gan svarbi sąlyga - plokščias pamatas. Nešildomom patalpom priešingai - plokščias pamatas ne tik kad bereikalingai ištaškyti pinigai, bet netgi daugiau žalos eksploatuojant nei naudos, nes į nešildomas patalpas nebegali patekti šiluma iš žemės. Rūsys po plokščiu pamatu atsieis labai brangiai. Taip pat negalima rūsio daryti ir visai šalia plokščio pamato, nes namo slėgis į gruntą vers rūsio sienas. Tai rūsį siūlau daryti šalia nešildomų patalpų, bet ne po jomis. Nešildomų patalpų viena siena remsis ant vienos rūsio sienos, o kitos gali remtis į namą, jei nesunkios (pvz karkasinės). Jei sunkios - reiks poliukų.
Manau toks variantas tenkina pradines sąlygas (šiltas namas, rūsys su pateikimu ne per lauką) ir sąlyginai nebrangiai realizuojamas. Mano namas būtent pagal tokią koncepciją. Tik rūsys pas mane iš tikro labiau rūsio parodija - metro pločio, apie pusantro gylio. Tai tokį susiplanavau rūsį ne šalia nešildomų patalpų, o tiesiai po jomis.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 02 20, 13:49)
Kaip tokia koncepcija?
[attachmentid=233941]
Šilto namo gan svarbi sąlyga - plokščias pamatas. Nešildomom patalpom priešingai - plokščias pamatas ne tik kad bereikalingai ištaškyti pinigai, bet netgi daugiau žalos eksploatuojant nei naudos, nes į nešildomas patalpas nebegali patekti šiluma iš žemės. Rūsys po plokščiu pamatu atsieis labai brangiai. Taip pat negalima rūsio daryti  ir visai šalia plokščio pamato, nes namo slėgis į gruntą vers rūsio sienas. Tai rūsį siūlau daryti šalia nešildomų patalpų, bet ne po jomis. Nešildomų patalpų viena siena remsis ant vienos rūsio sienos, o kitos gali remtis į namą, jei nesunkios (pvz karkasinės). Jei sunkios - reiks poliukų.
Manau toks variantas tenkina pradines sąlygas (šiltas namas, rūsys su pateikimu ne per lauką) ir sąlyginai nebrangiai realizuojamas. Mano namas būtent pagal tokią koncepciją. Tik rūsys pas mane iš tikro labiau rūsio parodija - metro pločio, apie pusantro gylio. Tai tokį susiplanavau rūsį ne šalia nešildomų patalpų, o tiesiai po jomis.

ar tai tik koncepcija, ar jau suderintas projektas? noriu apie gaisrininkų pritarimą pasiaiškinti, kaip jie traktuotų tokį rūsį g.gif Kai rūsys po namu, reikalingas įėjimas ir iš lauko, ne tik iš namų. o į tokį kaip atrodytų įėjimas iš lauko g.gif
Atsakyti