QUOTE(Milao @ 2015 03 29, 17:50)
Mintai, o ar nesvarstęs varianto vietoj polistirolo ant PUR daryti PUR ant polistirolo? Jei purškiama storai, tai žinoma, visų varveklių nei aptinkuosi, nei žmonėm parodysi. Būtina lyginti pjaunant. Bet vieno plonyčio sandarumo sluoksniuko nelygumai bus tokie, kad pasislėps armavimo sluoksnyje.
Pirmiausiai plonas ~2cm storio PUR sluoksnis, neužtikrins sandarumo. Liks plyšiukų, kurių mažas sluoksnių kiekis neuždengs, bet apie tai sužinojau, tik kai man nupurškė. Pagrindinė priežastis, kodėl už sienos PUR o po to putplastis ta, kad nenorėjau uždaryti drėgmės prieš PUR. Situacija būtų tokia:
Drėgmė, garų pavidale kerta sieną, nesunkiai pro putplasčio sujungimus pasiekia PUR ir ten jai pur užkerta kelią. Kadangi PUR sluoksnis plonas, kondensatas renkasi minusinėse temperatūros, labai greitai užšala ir plėšia PUR sluoksnį nuo putplasčio. Kaip manai, kiek laiko PUR ant putplasčio išsilaikytų? Bent vieną sezoną atlaikytų? Aš nenorėjau šito tikrinti.
Kadangi, kaip minėjau reikalingas bent minimaliai storesnis sluoksnis (pas mane ~5cm ir tai jau sakyčiau mažoka) jį, kaip galutinį sluoksnį bus tikrai nelengva nulyginti, o putplasčio lakštai idealiai išlygina paviršių.