Vakar su technine priežiūra priiminėjome pirmą darbų etapą: Siga juostos klijavimą ir gegnių šonų pastorinimus. Juosta buvo visa suklijuota, o gegnių šonų pastorinimai tik keli parodomieji metrai. Valandą jei ne pusantros pats asmeniškai landžiojau ir šliaužiojau po visą stogą (ne dviejų metrų žmogui toks darbas). Techninė priežiūra pradėjo nuo murloto, aš nuo kraigo, o po to susikeitėme. Žodžiu, kiekvieną mazgą peržiūrėjo du žmonės. Aš ką įdomaus pamatydavau, fotografavau. Maždaug viduryje mūsų peržiūros statybininkai pareiškė, kad eina gerti kavos. Tikriausiai neatlaikė nervai.
Štai kokių linksmybių radau su Siga juosta. Čia pats
kraigas. Lipni juosta gerai nepriklijuota, susisukusi. Priėjimo gerai pažiūrėti praktiškai nebuvo, statybininkui priklijuoti dar sunkiau, bet brokas yra brokas. Šliaužiu kraigu toliau ir dar viena
kliurkė. Lipni juosta iki galo neužklijuota (aišku priėjimas mikroskopinis). Slenkame kraigu toliau ir štai koks
vaizdelis. Su technine priežiūra nusprendėme, kad tokius vinis nukirps, o jų vietą kryžiumi užklijuos lipnia juosta.
Pagaliau ant žemės. Štai ką randu prie pat
murloto. Šią juostą pakeitė kita, nes difuzinė nebuvo nuvalyta nuo tinko apnašų, todėl gerai neprilipo. Beje, rytoj visą difuzinę valys nuo tinko apnašų, karpysime vinis ir valysime mazgą prie murloto. Išnuomavau statybinį siurblį ir susiurbsime visas šiukšles.
Už Siga juostos klijavimą su technine priežiūra parašome
8 balus.
Šiandieną taisė Sigos klijavimo broką. Pavyzdžiui, kur juosta gerai neprigludo difuzinės ir gegnės sandūroje perdarė štai
taip. Taip pat praėjo antra juosta ties
murlotu. Tuomet vertinome gegnių šonų pastorinimus. Čia jau buvo geresnis
vaizdas. Arba štai
čia. Tiesa, techninė priežiūra rado tokią klaidą: buvo gamyklinis vatos brokas ir vietoje 22 mm ji iškepta tik kažkur 17 mm storio. Statybininkai tokį lapą ir įdėjo. Atrodytų kas čia tokio, bet kai dės pagrindinį vatos sluoksnį, tai tų 5 mm trūkumas gali suformuoti šalčio tiltelį. Žodžiu, paprašėme atidžiau vertinti gegnių pastorinimus ir atmesti brokuotą vatą.
Abu kaip susitarę su technine priežiūrą už gegnių šonų pastorinimą parašėme
9 balus. Žodžiu, bandomojo laikotarpio įvertinimas - 8,5 balo. Nei blogai, nei gerai. Dirbsime toliau, nes vyrukai noriai taiso klaidas, mokosi ir nori įrodyti, kad tikrai gali dirbti. Man užstrigo jų vadovo man telefonu pasakyti žodžiai. Po darbų įvertinimo vyrukai sakė, kad aš su technine priežiūra jų darbus vertinau maždaug 70 proc. griežčiau palyginti kaip jų darbus vertino "Moki-Veži" direktoriaus statomo namo techninė priežiūra. Prieš gerą mėnesį esu kalbėjęs su tuo direktoriumi telefonu, tai jis statybininkų darbą įvertino 10 balų. Štai kaip skiriasi vertinimas.
Pabaigai desertas. Šiandieną lauke buvo gana stiprus vėjas. Šiek tiek filmavau difuzinę iš namo vidaus. Štai kaip ji
judėjo. Man atrodo kad čia vos juntami virpesiai.
O čia išimame
Knauf vatą. Nieko ypatingo, bet akmens vata po tokių patampymų aptriuštų ar lūžtų. Beje, jau rytą pradėjau name kosėti. Akivaizdu, kad nuo akmens vatos. Pažiūrėsime, kas bus kai pradės dėti stiklo vatą.