Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(cibulis @ 2015 03 27, 14:53)
1. Čia apie kurią vietą kalbate? Kas ta Fentrim?

Fentrim yra wigwul sesė, kurios kraštas tinkuojamas.
Aš dabar pats supratau, kad difuzinės privesti iki fasado tinko nebeišeitų dėl per trupo nukirpimo.
Pietinėje pusėje užsandarinti plyšį siūliau šiuo principu tik iš lauko pusės https://www.youtube....h?v=VmdKVJi6tAk
Sandarumo ekspertai tingėjo žaisti. Neuždėjus čerpių aišku iškart viskas būtų kaip ant delno atvažiavai ir per valandą paėmei 240eur..., bet jau vėlu. Reikėtų įdėti daugiau darbo praeiti kiekvieną sujungimą ir gegnę šitaip https://www.youtube....h?v=BnL0QGE57P8
Jeigu dabar negali surasti skylių stoge, tai sudėjus vatą situacija nepagerės, bus galima tik su termovizoriumi žiemos metu ieškoti skylučių.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 27, 15:02)
Nera vardo. No name. Bet klijuoja puikiai, 2 cm storio.
Kaina - 0.28 eur/m. Butilines dar nebandziau

Kuriame prekybcentryje?

QUOTE(vaikis_ @ 2015 03 27, 15:24)
Ka siulot su antikondensatines galu daryti ?

Reikia žiūrėti kaip jis apdirbtas gamykliškai. Jeigu nėra šansų, kad pradės irti, tai galima taip ir palikti, tik nepriglaudus taip arti prie skardos. Taip pat grebėstų galai, ant kurių užsilenkia plėvelė, turi būti ne aštrūs. Plėvelė bus išilgai ar skersai stogo? Kokio pločio užleidimai? ar jie bus suklijuoti?
Atsakyti
Statyk (ar Statau). Baltupiuose. Gale desineje skyrius.

QUOTE(BangaS @ 2015 03 27, 15:09)
Kuriame prekybcentryje?

Atsakyti
Vakar su technine priežiūra priiminėjome pirmą darbų etapą: Siga juostos klijavimą ir gegnių šonų pastorinimus. Juosta buvo visa suklijuota, o gegnių šonų pastorinimai tik keli parodomieji metrai. Valandą jei ne pusantros pats asmeniškai landžiojau ir šliaužiojau po visą stogą (ne dviejų metrų žmogui toks darbas). Techninė priežiūra pradėjo nuo murloto, aš nuo kraigo, o po to susikeitėme. Žodžiu, kiekvieną mazgą peržiūrėjo du žmonės. Aš ką įdomaus pamatydavau, fotografavau. Maždaug viduryje mūsų peržiūros statybininkai pareiškė, kad eina gerti kavos. Tikriausiai neatlaikė nervai.

Štai kokių linksmybių radau su Siga juosta. Čia pats kraigas. Lipni juosta gerai nepriklijuota, susisukusi. Priėjimo gerai pažiūrėti praktiškai nebuvo, statybininkui priklijuoti dar sunkiau, bet brokas yra brokas. Šliaužiu kraigu toliau ir dar viena kliurkė. Lipni juosta iki galo neužklijuota (aišku priėjimas mikroskopinis). Slenkame kraigu toliau ir štai koks vaizdelis. Su technine priežiūra nusprendėme, kad tokius vinis nukirps, o jų vietą kryžiumi užklijuos lipnia juosta.

Pagaliau ant žemės. Štai ką randu prie pat murloto. Šią juostą pakeitė kita, nes difuzinė nebuvo nuvalyta nuo tinko apnašų, todėl gerai neprilipo. Beje, rytoj visą difuzinę valys nuo tinko apnašų, karpysime vinis ir valysime mazgą prie murloto. Išnuomavau statybinį siurblį ir susiurbsime visas šiukšles.

Už Siga juostos klijavimą su technine priežiūra parašome 8 balus.

Šiandieną taisė Sigos klijavimo broką. Pavyzdžiui, kur juosta gerai neprigludo difuzinės ir gegnės sandūroje perdarė štai taip. Taip pat praėjo antra juosta ties murlotu.

Tuomet vertinome gegnių šonų pastorinimus. Čia jau buvo geresnis vaizdas. Arba štai čia. Tiesa, techninė priežiūra rado tokią klaidą: buvo gamyklinis vatos brokas ir vietoje 22 mm ji iškepta tik kažkur 17 mm storio. Statybininkai tokį lapą ir įdėjo. Atrodytų kas čia tokio, bet kai dės pagrindinį vatos sluoksnį, tai tų 5 mm trūkumas gali suformuoti šalčio tiltelį. Žodžiu, paprašėme atidžiau vertinti gegnių pastorinimus ir atmesti brokuotą vatą.

Abu kaip susitarę su technine priežiūrą už gegnių šonų pastorinimą parašėme 9 balus. Žodžiu, bandomojo laikotarpio įvertinimas - 8,5 balo. Nei blogai, nei gerai. Dirbsime toliau, nes vyrukai noriai taiso klaidas, mokosi ir nori įrodyti, kad tikrai gali dirbti. Man užstrigo jų vadovo man telefonu pasakyti žodžiai. Po darbų įvertinimo vyrukai sakė, kad aš su technine priežiūra jų darbus vertinau maždaug 70 proc. griežčiau palyginti kaip jų darbus vertino "Moki-Veži" direktoriaus statomo namo techninė priežiūra. Prieš gerą mėnesį esu kalbėjęs su tuo direktoriumi telefonu, tai jis statybininkų darbą įvertino 10 balų. Štai kaip skiriasi vertinimas.

Pabaigai desertas. Šiandieną lauke buvo gana stiprus vėjas. Šiek tiek filmavau difuzinę iš namo vidaus. Štai kaip ji judėjo. Man atrodo kad čia vos juntami virpesiai.

O čia išimame Knauf vatą. Nieko ypatingo, bet akmens vata po tokių patampymų aptriuštų ar lūžtų. Beje, jau rytą pradėjau name kosėti. Akivaizdu, kad nuo akmens vatos. Pažiūrėsime, kas bus kai pradės dėti stiklo vatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 kovo 2015 - 21:43
QUOTE(cibulis @ 2015 03 27, 14:53)
4. Prie mano namo buvo atvažiavę sandarumo ekspertai. Jie sakė, kad net labiausiai vėjotomis dienomis vėjas nepasiekia 50 Pa slėgio. Kiek tiksliai, nežinojo. Sakė gal iki 20-30 Pa.

jei nezino tai tegul uzsiciaupia amziams smile.gif http://www.knmi.nl/s.../faq/press.html
(1Pa=1N/m2). 10m/s net toks jau retas vejas pas mus.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 27, 15:41)
Pietinėje pusėje užsandarinti plyšį siūliau šiuo principu tik iš lauko pusės https://www.youtube....h?v=VmdKVJi6tAk

Kur jos gauti? Mano ta siena jau nuarmuota. Ar dar išeis ją pritvirtinti?
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 03 27, 21:47)
jei nezino tai tegul uzsiciaupia amziams smile.gif http://www.knmi.nl/s.../faq/press.html
(1Pa=1N/m2). 10m/s net toks jau retas vejas pas mus.

Išverskite į lietuvių kalbą. Kiek 50/70 Pa slėgis atitinką vėjo greitį? Arba jei tarkime turime uraganinį vėją 30 m/s, koks bus slėgis?
Atsakyti
Kokybiskai viskas atlikta, bet ar tai bus sandaru abejoju.

QUOTE(cibulis @ 2015 03 27, 21:36)
Vakar su technine priežiūra priiminėjome pirmą darbų etapą:

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 27, 22:14)
Kokybiskai viskas atlikta, bet ar tai bus sandaru abejoju.

O kas blogai dėl sandarumo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 27, 21:57)
Kur jos gauti? Mano ta siena jau nuarmuota. Ar dar išeis ją pritvirtinti?
Papildyta:

Išverskite į lietuvių kalbą. Kiek 50/70 Pa slėgis atitinką vėjo greitį? Arba jei tarkime turime uraganinį vėją 30 m/s, koks bus slėgis?

taigi lentelej desinys stulpelis N/m2 tai ir yra Paskaliai, o kairiau veijo greiciai m/s. tai 50Pa ramiai gausi prei 10m/s, o prie 30m/s tai jau virs 600Pa.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 03 27, 13:59)
patarkit protingi vyrai del sienu:
murijamos sienos ir aeroc ecoterm plus 300 blokeliu, tada demamas 200 apsiltinimo sluosknis, 3cm oro tarpas ir klinkerio plyta

labiau linkstam link EPS 70N nei prie vatos, bet iskart kyla kruva klausimu:

1. kaip murijant blokus ir paliekant vielas paskui "uzmaut" neopora?
2. ar butina sudejus neopora ji armuot? mano galva - kam tos papildomos islaidos, juk jis ir taip bus uz plytu muro;
3. kuom uzklijuot neoporo sujungimus (tarpelius)?

aisku jum gal tai labai paprasta atrodo, bet mums tai  doh.gif  galvos skausmas

siltinant vata tai kaip ir neiskyla tokiu klausimu, ale gaunasi labai sluoksniuotas tas pyragas, o ir labiau prapuciamas musu galva.

Dar vis svarstomas variantas uzpust tarpa eko vata ar medzio vata, bet plytu gamintojas mus durnija, nors skambinaus putejams, sake paskutinius 5 m tik taip ir pucia naujai statomuose, klinkeriu apmurijamuose namuose.

1. Vielos ir visi kiti palikti smaigaliai niekaip nesuderinami su neps .
2. Aš armavau nors nebūtina.
3. neps sujungimus pūčiau putomis (sugrudus pusę pistoleto įtarpą)

Man didžiausias galvos skausmas buvo kaip surišti klinkerio sieną su vidine siena.
Atsakyti
Alternatyva visokiom Siga ir kitom juostom
http://www.blowerproofliquid.com/en/
Yra tepamas ir purskiamas - bandziau ant EPS, medzio, betono ... kempines. Kempine suspaudi ir nieko - netrupa, neskilineja, visas sluoksnis sandarus. jau kai kurie Langininkai pradeda naudoti vietoj juostu 4u.gif
Kaina mazmenos 110Eur 5L kibiriukas tepamas.
Atsakyti
Šiandieną matavau viso namo sienų ir grindų drėgnumą. Sausiausias antras aukštas, nes jį pirma tinkavo. Čia vyrauja 3-4 proc. drėgnumas. Buvo ir štai tokių drėgmės reikšmių antrame aukšte. Ties murlotu šiek tiek drėgniau: 5-6 proc. Čia gal dėlto, kad EPS eina iš vidaus (3 cm), tada plytų mūras (25 cm) ir tada lauko EPS (35 cm). Gali būti, kad toks storas ir iš vidaus esantis EPS trukdo drėgmės pasišalinimui.

Pirmo aukšto sienos tinkuotos vėliau, todėl čia drėgmės vidurkis yra 4-5 proc. Vietomis tiek pirmame, tiek antrame aukšte yra 6 proc. drėgnumo sienos. Bet tai tik keli taškai. Dar šiek tiek drėgniau ties angokraščiais.

Pirmo ir antro aukšto grindų drėgnumas siekia 4-5 proc. Nustebau, kad laiptų drėgnumas siekia 6-7 proc., nors vietomis buvo ir 8 proc. O juk laiptai daryti dar anksčiau nei tinkuotos sienos ar lietos grindys.

Katilinės sienų drėgnumas siekia apie 4-5 proc., vietomis 6-7 proc. Tik aišku yra tas intensyviai džiovinamas kampas. Štai kokios piramidės statomos, kad kampas išdžiūtų. Beje, pats kampas jau beveik išdžiuvęs. Daugumoje vietų drėgnumas siekia 3-4 proc., daugumoje vietų neviršija 10 proc., ir tik keliuose taškuose yra iki 12 proc. O tie taškai, tai realiai vos keli prilietimai, kelių kvadratinių cm plotas.

Įdomu tai, kad kuo toliau, tuo daugiau katilinėje brolio drėgmės surinktuvas surenka drėgmės. Goto iš esmės nieko nerinko. Vakar per parą surinko apie 1 litrą. Šiandieną darėme eksperimentą. Nuo 19 val. vakaro iki 7 val. ryto (12 val.) pririnko apie 700 gramų. O nuo 7 val. ryto iki 19 val. (kitos 12 paros val.) pririnko 1 litrą. Tuo metu lauke jau lijo. Taigi išeina, kad per paskutinę parą pririnko apie 1,7 litro. Įdomu čia grynai iš sienos ar visgi iš lauko, nes katilinė prie pat lauko durų, statybininkai vaikšto rūkyti, nėra sandaru, o ir stogas dar nėra apšiltintas.
Atsakyti