Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 03 26, 16:45)
O serdele /ratuka) uzsukat jei paliekat su flakonu?

Adatėlę užkemšančią pistoleto galo skylutę ir užrakinančią nuleistuką?

Visuomet, tik baigiu purkšti prieš padedant ant žemės užsuku. Net ir purškimo metu darant pauzę, nors pistoleto iš rankų nepaleidęs, jei tuo momentu nepurškiu, adatėlė pas mane užsukta.
Atsakyti
Baigus darba 0 visada uzsuku. Nuo vasaros dar nekeiciau pisroleto biggrin.gif . Kazkoks, gautas su klijais.
Ne Penosil.
Keiciant baliona, nieko baisaus , kad pasimaiso putos pirma kart, bet niekas neuzdziuna, uzsukus - laikyk nors pusmeti

QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 03 26, 15:45)
O serdele /ratuka) uzsukat jei paliekat su flakonu?

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 11:20)

Vėlai kad seną postą citavimui išsikasiau, ar kad rašiau ne visai standartiniu paros metu? smile.gif

Turėjau galvoje vėlai pribrendo - tai statybos stadija. smile.gif Pirmąjį įsigijau, kai pamatus išlietus iš vidaus šiltinau, dabar jau koks ketvirtas.
Su plovikliu prapusdavau keisdamas balionėlį, arba būtinai keisdamas putų rūšį smile.gif Visada pistoletą palieku su balionėliu. Naudoti bus kur... ir čia tik dalis.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 26, 09:30)
1. O kaip iš lauko pusės? Ar nėra priėjimo užsandarinti panašiai kaip viduje, kad vėjas neįlįstų į plyšį?

2. Kaip dabar sutvarkytas difuzinės galas? Ar jis kaip nors pritvirtintas?

3. Kaip baigėsi su špokinyčios stogu? Kas nuspręsta?

4. Grynai iš įdomumo galėtumėte pasidaryti sandarumo testą su dūmais prieš dedant vatą. Tada akivaizdžiai pamatytumėte kaip košia oras per jūsų priešvėjinį sandarų sluoksnį. Sandarumo matuoti nereikėtų, čia grynai tik skylėms aptikti stoge būdas. Pamatytumėte, kur pradurta difuzinė, kur nekokybiškai suklijuota ir kitas spragas.

5. Primenu, kad su MPP įmanoma pasiekti 0,6 sandarumą net ir be pagrindinio sandarumo sluoksnio, kas vatai yra labai aktualu, o su difuzine labai abejočiau, kad kažkas panašaus įmanoma.

1. Iš lauko pusės yra taip (tik dabar jau nuarmuota). Su technine priežiūra šiandieną nusprendėme, kad būtinai klijuosime ir iš lauko pusės. Bet iš lauko pusės galime prieiti tik pietų pusėje. Šiaurinėje priėjimo jau nėra nebent nuardysime lietaus sistemą. Žodžiu, vėlu. Dar iš vidaus praeisim su antru sluoksniu ir tikrai ties murlotu laikys.

2. Pietų pusėje difuzinė biagiasi štai taip, t.y. neįlenda į lataką. Jei ir bus drėgmės, tai jis išbėgs per pakalimo apačią. O štai šiaurinėje pusėje difuzinė šiek tiek yra sukišta į lataką. Aš ją dar papildomai priklijavau Siga juosta. Tik nelabai turiu nuotraukų. Čia dar prieš klijavimą. Vienintelis įmanomas dalykas mano supratimu būtų šitą tarpą tarp latako ir fasado užsandarinti Bostiku (nepamenu ten jų skaičių).

3. Špokinyčios neliesime, nes perdarymas su medžiagomis kainuotų 2000-3000 eurų, bet konstrukcija tikrai laikys be jokio remonto 10-15 metų jei ne visą laiką. Geriausias dalykas būtų kasmet pasidaryti termoviziją, bet iš vidaus trukdys PIR su aliminiu. Todėl galima lipti ant stogo nusiimti kelias čerpes ir pasitikrinti iš lauko.

4. Atestuoti pūtikai už sandarumo su dūmais nori 400 eurų + PVM. Kiti prašo 230 eurų + PVM. Vieni sako, kad gali pažeisti nuo slėgio plėvelę, kiti - kad nieko nebūtų. Atvažiuoja rytoj vieni pažiūrėti, bet įtariu, kad tai ir liks tik idėja. Juk difuzinė tam ir skirta, kad iš jos pasišalintų drėgmė, todėl ji ir yra nesandari. O per čerpes iš lauko pusės nelabai ką ir pamatysi. Manau, kad čia beviltiškas reikalas tik pinigų mėtymas.

5. Sandarumas daromas tik vienoje vietoje: viduje, išorėje ar per vidurį. Aš pasirinkau vidų. Ir manau, kad jį pasieksiu. Kitas dalykas yra tas, kad vata turi deklaruojamą ir projektinę liamdą reikšmę. Mano Knauf vatos deklaruojamoji liamda yra 0,032, o dėl vėjo pagal STR ji sumažėja iki 0,034. Man tokios vertės pakanka. Todėl nematau jokių problemų dėl difuzinės. Ji jau sudėta, stogas padarytas, o jo rekonstrukcija kainuotų brangiau nei naujo stogo uždengimas. Aišku, jei dabar galėčiau rinktis, tai dėčiau ne difuzinę, bet MPP, bet šaukštai jau po pietų. Todėl yra kaip yra. Įdomu, ką parodys sandarumo testas.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 23:52)
1. Kiek ta Siga juosta kainuoja ir kiek metru yra ritinelyje? Savo namo stogo garo izoliacine plevele sandarinau Isover Multitape SL. Lemoroje 10m rulonelis 90lt.

2. O tu Cibuli siekdamas idealumo padarei klaida, kad nedejai priesvejines vatos ar MPP.

3. As taip pat nedejau priesvejines. Sumustinis panasus kai pas tave, tik be PIR. Garo izoliacine buvo uzsandarinta idealiai. Difuzines sandura su EPS, uzpurksta montazinemis putomis. Esu stebejes ne karta, kaip vejuota diena (net nestipriai vejuota) garo izoliacine plevele kvepuoja t.y. matosi kaip siek tiek issipucia ir susitraukia- vadinasi vejas prapucia pro mikroplysiukus. Difuzine Dachowa 3.

4. Ypac atkreip demesi, kad gerai uzsandarintu difuzine su "frontonais".

1. 40 metrų kainuoja 37 eurus.

2. O kada ją reikėjo dėti? Dabar ar kai darė stogą. Jei kai darė stogą, tai sutinku, o dabar MPP jau bergždžias reikalas. Dėti priešvėjinę vatą, kai yra difuzinė, nerekomenduoja nei Isover, nei Knauf, nei kitų firmų technikos ekspertai. Be to su priešvėjine vata yra problemų. Priekyje reikia dėti du sluoksnius po 20 mm, bet realiai ta vata yra 22-23 mm, todėl būtų per daug. Tada tarp 331 mm OSB būtų reikėję dėti 150+180 mm, kuri vėl būtų su storio paklaida. Galiausiai tektų sudėti paskutinį sluoksnį 40 mm, o tokia vata yra ne vata, o skuduras. Aš visiškai nesigailiu savo sprendimu. Be to visas klaidas atpirks šilumos siurblys.

3. Ar tikrai idealiai? Jei garo izoliacinė kilnojasi, o vata jau sudėta, tai išeina, kad perpučia visą vatą kiaurai? Ar pro kur tas vėjas pralenda? Man kažkaip keista.

4. O ką čia dar galima sandarinti?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 10:13)
Kaip tik dabar atlikus testą, dar bus galimybė kažką tai taisyti. Po to, kai sudėsi vatą, jau bus galima patikrinti tik priešgarinę.

Ką duos toks testas? Viršuje čerpės, per kurias realiai nieko nesimatys. O difuzinė juk ir yra skylėta, t.y. skirta išleisti drėgmę.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 03 26, 09:46)
Logiskiausia butu buve taip kaip i sonus dejai kieta vata, taip ir virsutini sluoksni daryt taippat plius kaip bangas rode, tarpus uzpusti putom.

Būtų labai prastas sprendimas su vatos sluoksniais: 40 mm kieta 150+180 mm Knauf vata + 40 mm minkšta Knauf vata. Šita 40 mm Knauf vata būtų kaip skuduras. Nieko gero, daug sluoksnių ir mažai naudos. O be to vatą pūsti su putomis irgi ne pati geriausią mintis. Nebent ta vata yra tikrai labai kieta. O kieta vata eina į fasadą, plokščią stogą, bet ne į dvišlaitį sotgą tarp gegnių.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 26, 14:18)
O Cibulis, laisvai galėjo (ir dabar dar gali) "sprausti" tarp gegnių 10mm storio medžio plaušo plokštę (nežinau kokio tiksliai storio jos būna), jos kraštus užsandarindamas tuo pačiu Bostik'u.

Paprašyčiau plačiau. Įvertinkite šitą dalyką, kad vatą viską užpildo. Kur jūs man siūlote kišti MPP? Nebent dėti 4-5 mm storio MPP (baldų fanierą), bet ji glaustųsi prie difuzinės ir gali įsimesti pelėsis.
Atsakyti
kaip toks mazgas, tarp dvitieju siju bus dedama vata + PIR. Gal reiketu uz murloto issikisusios dalies apacia taip pat OSB apkalti ? Stogo nuolydis 8 laipsniai. Murlotas is vidaus "apsisiltins" neoporu bei bus uzarmuotas.

http://www.part.lt/i...25ba1ca9788.JPG
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 03 26, 22:25)
kaip toks mazgas, tarp dvitieju siju bus dedama vata + PIR. Gal reiketu uz murloto issikisusios dalies apacia taip pat OSB apkalti ? Stogo nuolydis 8 laipsniai. Murlotas is vidaus "apsisiltins" neoporu bei bus uzarmuotas.

http://www.part.lt/i...25ba1ca9788.JPG

Dėl vėjo prapūtimo ar sandarumo tai tikrai nereikia. Bet EPS kažkur reikės tvirtinti ir ne tik EPS, bet ir smeiges. Mano name taip padaryta.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 18:46)
Adatėlę užkemšančią pistoleto galo skylutę ir užrakinančią nuleistuką?

Visuomet, tik baigiu purkšti prieš padedant ant žemės užsuku. Net ir purškimo metu darant pauzę, nors pistoleto iš rankų nepaleidęs, jei tuo momentu nepurškiu, adatėlė pas mane užsukta.

Nieko neuzsuku,viskas veikia. Viena lieva pistoleta uzkimsau,normaliai nepraploves su tuo ale plovikliu,o normaliam nieko nedarau,nieko nesukineju. bigsmile.gif
Atsakyti
Dabar būtent klijai aktualu. Trečiadieniais CT84 kainuoja 6,60€. O be jų dedukai panašu tik BangO išliaupsintus denbraven teturi. Kokie ir kur parduodami jūsų nuomone turi geresnį kainos ir kokybės santykį? Nes kiek dairausi po įvairius puslapius, pigiau nei 5€ nesimato nieko, o iki 6€ kainos zonoje tik Soudabond užtikau. Nebent dar BangO naudoti Tekapur už 4,6€. Tik kad kaip pats BangaS minėjo, jų išeiga mažesnė, tai irgi sumoje dar ir brangiau jie gali atsistoti. Sprendžiant iš atsiliepimų, CT84 kibti nebent prie kainos galima būtų, bet formuojasi tokia mano nuomonė, kad verta papildomai išleisti kokius 10-20% už putas, kuriom niekas neturi priekaištų. Ar bent jau čia jų neišsako.
QUOTE(*** @ 2015 03 26, 09:57)
Kas liecia pacias putas tai cerasit ct84 manau nepateisina savo kainos, tas ju deklaruojamas ekstra kiekis man pasirode nerealus, dar jos tokios maziau prognozuojamos gali sustingti i kazkiek minkstesne mase, gali buti labai kieta ir gausiai besiplecianti. Penosil tokios labiau prognozuojamos bet kaip sandarinimui kiek per kietos, soudal melynos lieka pakankamai minkstos mikro judejimui. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 23:06)
Dabar būtent klijai aktualu. Trečiadieniais CT84 kainuoja 6,60€. O be jų dedukai panašu tik BangO išliaupsintus denbraven teturi. Kokie ir kur parduodami jūsų nuomone turi geresnį kainos ir kokybės santykį?

Aš pirkdavau Soudal, nors kai kur yra panaudota ir Ceresit. Dėžėmis iš atstovų. Kainos nepamenu (lyg ir 220 Lt už dėžę), bet kainavo pigiau nei Ceresit. Kokybė manau, kad vienoda.
Atsakyti
Prieš tai požeminė stadija buvo. Ši savaitgalį tikiuosi užbaigti ją. Liks tik vandentiekio pajungimas ir elektros įvadas, bet šitie neskubūs, greičiausiai ne šiemet, nes laikini sprendimai statyboms yra.
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 03 26, 21:24)
Turėjau galvoje vėlai pribrendo - tai statybos stadija. smile.gif  Pirmąjį įsigijau, kai pamatus išlietus iš vidaus šiltinau, dabar jau koks ketvirtas. <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Čia būtent apie mano jau paminėtus Soudabond Easy? O jų dėžėje kiek, arba dar geriau vieneto kokia kaina gavosi €?
QUOTE(cibulis @ 2015 03 26, 23:09)
Aš pirkdavau Soudal, nors kai kur yra panaudota ir Ceresit. Dėžėmis iš atstovų. Kainos nepamenu (lyg ir 220 Lt už dėžę), bet kainavo pigiau nei Ceresit. Kokybė manau, kad vienoda. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 26, 23:04)
3. Ar tikrai idealiai? Jei garo izoliacinė kilnojasi, o vata jau sudėta, tai išeina, kad perpučia visą vatą kiaurai? Ar pro kur tas vėjas pralenda? Man kažkaip keista.

Paprašyčiau plačiau. Įvertinkite šitą dalyką, kad vatą viską užpildo. Kur jūs man siūlote kišti MPP? Nebent dėti 4-5 mm storio MPP (baldų fanierą), bet ji glaustųsi prie difuzinės ir gali įsimesti pelėsis.

Butent, perpucia vata kiaurai. Mano atveju neoporo ir difuzines sanduros buvo uzpustos mazo pletimosi montazinemis putomis. Pakelia difuzine (nors ji ir itempta, vis vien kazkiek pasiduoda) pasidaro mazas tarpelis, ikisa putu pistika (ten dar toki adapteri buvo pasidare, vamzdelio paploninima) ir braukdami nuo tarpelio pradzios iki pabaigos (pvz. tarp dvieju gegniu) uzpucia. Taip buvo padaryta is vidaus ir is lauko puses. Difuzine kai pakloja ant gegniu, ja prispaudzia su isilginiais grebestais ir prikla su vinim (man taip dare). Gaunasi, kad difuzine subadoma. Tie isilginiai grebestai padziuna, kai kur pasiraito, kai kur pasikelia. Per viniu skylutes atsiranda galimybe patekti orui. Tokia mano versija. Ir ten buvo tikrai ne tas atvejis, kuri Mintas auksciau aprase. Aisku tas garo izoliacines kilnojimasis buvo minimalus, zmona jo net nepastebejo, bet as pastebejau ir mintyse priekaistavau sau, kad nesudejau priesvejines vatos sluoksnio.
Tavo atveju kodel negalima sudeti 10mm MPP? Ne tos kur sakai baldines, o priesvejines (arba kur i grindis dedasi). Seniau Zemuose Paneriuose buvo tokia firma Vilsota. Ten prekiavo priesvejine MPP. Lapo matmenys buvo mazdaug 2.25x1.2m. Jinai minksta, palyginus su ta baldine. Pjautu 2-3mm platesne juosta nei gegniu zingsnis ir laisvai ispraustu tarp gegniu. MPP butu prispausta prie dizuzines. MPP ir gegniu sanduras praeitu su Bostiku. Del tavo pamineto dregmes poveikio nepatarsiu, nes nesijauciu siuo klausimu pakankamai "stiprus". Mano supratimu jeigu is kazkur tarp difuzines ir MPP atsiras dregme, tai ir pasisalins per difuzine. Dregme is vatos (bet is kur ten ji pateks?) turetu pasisalinti per 10mm MPP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 26 kovo 2015 - 23:38
QUOTE(Milao @ 2015 03 27, 00:06)
Dabar būtent klijai aktualu. Trečiadieniais CT84 kainuoja 6,60€. O be jų dedukai panašu tik BangO išliaupsintus denbraven teturi. Kokie ir kur parduodami jūsų nuomone turi geresnį kainos ir kokybės santykį? Nes kiek dairausi po įvairius puslapius, pigiau nei 5€ nesimato nieko, o iki 6€ kainos zonoje tik Soudabond užtikau. Nebent dar BangO naudoti Tekapur už 4,6€.

Man klijavo su Soudal. Del lapu isputimo nesiskunde. Pirkau tiesiai is Soudal atstovybes Siaures Miestelyje. Padare gera kaina.
Atsakyti