Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 23:52)
Esu stebejes ne karta, kaip vejuota diena (net nestipriai vejuota) garo izoliacine plevele kvepuoja t.y. matosi kaip siek tiek issipucia ir susitraukia- vadinasi vejas prapucia pro mikroplysiukus.

Pupci, o manai, kad tam reikia plyšiukų? O gal vata įpatingai sandariai apklijuota, todėl judinant vienos pusės plėvelę, vatoje arba sukyla arba krenta slėgis ir atitinkamai judinama kitoje vatos pusėje esanti plėvelė.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 00:57)
Pribrendo reikalas pistoletą nusipirkti. Tas rekomenduojamas Penosil tai Standart S1? Tefloninis su raudona rankena? Kokie kiti dar buvo išmėginti, kuo skirtumas pasireiškė? Gal kiti parekomenduos kitokį?
O šiaip tie pistoletai visų gamintojų vienodo standarto? Pvz. Ant penosil pistoleto ir ceresit, ir makroflex, ir soudal, ir belekokio kito gamintojo putų ar klijų balionėliai dedasi?

Buvau nusipirkęs senukuose labai panasų į penosil, bet kitos firmos su teflonu. Kaina pistoleto irgi panasi kaip penosil, tai veikė pakankamai neblogai, tik buvau nuėmęs balionėlį ir nors praploviau su specialiu skysčiu, bet pistoletas taip buvo apgadintas. Uždžiuvo nepilnai išplautos putos. Tada pirkau papigiaiską, tai nė vieno balionėlio su juo neišpurškiau, tėškiau į šoną ir vėl nulėkiau į senukus ir nusipirkau rimtesnį. Nemanau, kad rasi kokybiškesnį pistoletą pigiau, kaip už ~70Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2015 - 09:39
Mano galva is dalies bergzdzias reikalas. Uzklijavai tuos krastus prie siju bet gi oras ten visvien gali praeit. Logiskiausia butu buve taip kaip i sonus dejai kieta vata, taip ir virsutini sluoksni daryt taippat plius kaip bangas rode, tarpus uzpusti putom.

QUOTE(cibulis @ 2015 03 25, 20:50)
Man kilo mintis, kad gal dar verta su Siga juosta praeiti antrą eilę. Juo labiau, kad juostos liko.
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 26, 07:12)
Mano manymu tas purskalas praplovimui tai pinigu svaistymas.

Taip nemanau, todėl ir turiu nusipirkęs praplovimo balionėlį, nors iš esmės jį naudoju, tik prieš kitos rūšies balionėlį sukdamas. Nėra geresnio būdo pistoleto apsaugai, kaip palikti nenuimtą balionėlį nuo pistoleto. Nuimsi, gali plauti nors ir su dešimčia praplovimo balionėlių, pistoletas keliaus į šiukšlyną, nes visos putos vis tiek nebus išplautos, o jos išdžiūną ir mechaniškai neišvalysi, nes be metalinių dalių, pistoleto karūnėlėje yra plastikinis rutuliukas, kurį kad nuvalytum, mechaniškai pažeisi jo paviršių, rutuliukas neuždarinės pistoleto sandariai, ir tada bus problemų keičiant balionėlius, nes putų lieka pistolete ir nuėmus balionėlį iš pistoleto visa karūnėlė putomis apibėga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2015 - 09:53
Meginau tik senukuose parduodamus, pigiausia atrodo uz 30lt ir penosil juodas su raudona rankena. Pigiausias man atorode kurkas blogiau reguliuojamas jai tau reikia uzpust labai mazus tarpelius jis kazkodel visa laika man duodavo gausiai arba visai nieko. Su penosil kitas reikalas, priedo yra zarneliu rinkinys sunkiai pasiekiamom vietom.

Per visas statybas sunaudojau 4 pistoletus smile.gif pradzioi man atrode kad baigus reikia flakona nuimt, valiau valiau kol visai uzsikiso.. Vienas penosil nukrito is ~4m aukscio, suluzo. Vienas dar veikia.

Balioneliai kiek zinau standartiniai. Kas liecia pacias putas tai cerasit ct84 manau nepateisina savo kainos, tas ju deklaruojamas ekstra kiekis man pasirode nerealus, dar jos tokios maziau prognozuojamos gali sustingti i kazkiek minkstesne mase, gali buti labai kieta ir gausiai besiplecianti. Penosil tokios labiau prognozuojamos bet kaip sandarinimui kiek per kietos, soudal melynos lieka pakankamai minkstos mikro judejimui.

QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 00:57)
Pribrendo reikalas pistoletą nusipirkti. Tas rekomenduojamas Penosil tai Standart S1? Tefloninis su raudona rankena? Kokie kiti dar buvo išmėginti, kuo skirtumas pasireiškė? Gal kiti parekomenduos kitokį?
O šiaip tie pistoletai visų gamintojų vienodo standarto? Pvz. Ant penosil pistoleto ir ceresit, ir makroflex, ir soudal, ir belekokio kito gamintojo putų ar klijų balionėliai dedasi?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 26, 09:30)
Grynai iš įdomumo galėtumėte pasidaryti sandarumo testą su dūmais prieš dedant vatą. Tada akivaizdžiai pamatytumėte kaip košia oras per jūsų priešvėjinį sandarų sluoksnį.

Kaip tik dabar atlikus testą, dar bus galimybė kažką tai taisyti. Po to, kai sudėsi vatą, jau bus galima patikrinti tik priešgarinę.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 03 26, 09:57)
Balioneliai kiek zinau standartiniai. Kas liecia pacias putas tai cerasit ct84 manau nepateisina savo kainos, tas ju deklaruojamas ekstra kiekis man pasirode nerealus, dar jos tokios maziau prognozuojamos gali sustingti i kazkiek minkstesne mase, gali buti labai kieta ir gausiai besiplecianti. Penosil tokios labiau prognozuojamos bet kaip sandarinimui kiek per kietos, soudal melynos lieka pakankamai minkstos mikro judejimui.

Anksčiau klijavimui naudojau Penosil putas, į Cerasit dėl kainos kreivai žiūrėjau, bet kai pabandžiau, Penosil daugiau nepirkau, dabar viską tik su Cerasit purškiu, o ir kaina, kai perki trečiadienį senukuose, nėra tokia jau didelė.

Penosil suklijavus labai sunku pakoreguoti prilipinimo padėtį, kaip *** minėjo, jis toks "kietas" o Cerasit išlieka elastingas. Priklijavai putplasčio lakštą, po kiek laiko jį putos iškėlė, su Penosil jau šaukštai po pietų, todėl su Penosil turi tik užklijavai ir laikai ~30 min prispaudęs putplastį, kad neiškeltų, o su Cerasit, priklijavai, nuėjai klijuoti kito lapo, po poros minučių grįžai prie pirmojo, lengvai paspaudęs grąžini putplastį į reikiamą vietą, dar po penkių minučių dar kartą paspaudei ir putplastis savo vietoje. Su Cerasit darbas daug malonesnis.

Soudal Putplasčio klijavimo putomis klijavau vos keliais balionėliais, bet įspūdžio tokio kaip Cerasit84 man Saudal`as irgi nepaliko, todėl ties juo neapsistojau.

Dėl Ceresit didesnio putų kiekio, kažkaip neakcentavau, man irgi neatrodo, kad jų ten juntamai daugiau nei Penosilyje, bet ne dėl to Cerasit putas renkuosi.

Tiesa dar, su Cerasit84 putomisk klijavau putplastį prie PVC langų profilio paviršiaus. Prisiklijavo taip, kad kai vieną lakštą reikėjo atplėšti, tai taip su "mėsomis" prisiklijavusiomis prie lango putplastis ir atplyšo. Nors ant putų rašo, kad prie teflono, politileno, PVC šie klijai prastai limpa, bet kaip minėjau, prie PVC langų rėmo pritraukė kapitališkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2015 - 10:23
O tavo naudotas pistoletas penosil? Penosilas atitinka išvardintus gerumo kriterijus?
QUOTE(BangaS @ 2015 03 26, 08:34)
Balionėliai standartiniai. Reikia žiūrėti be plastmasinių funkcinių dalių.
Nenaudojant valiklio apauga ir šratukas, ir balionėlio laikiklis. Užsukinėjant naują jau eina putos per kraštus. Su valikliu taip nebūna. Galima ir 646 užlašint vietoj valiklio esant reikalui laikyti nuimtą balionėlį kelias minutes, bet šiaip geriau PU valiklis, nes 646 tik atskiedžia, bet ne suardo putų.
Maždaug kas 20-30 balionėlių pistoleto vidinės įvorės apauga plėvele ir adata pradeda sunkiai vaikščioti, užstinga ką be piltum. Tenka išardyti ir išvalyti tas įvores. 
Geras pistoletas nuo blogo skiriasi tuo, kad geras išsiardo, blogas sulūžta ardant. Pagrinde nulūžta vamzdžio nusukimo "veržlė" su raktu stipriau prasukus. Ji dažniausiai yra vienkartinė. Kartais adata išsiima ir nenusukus vamzdžio, bet tada ilgiau užtruks išvalyti vamzdyje esančias įvores.

Penosilo kaina apie 70 ir sukasi daugumoje, kur internete kaina skelbiama. Pas pigu lt dabar tipo akcija - 52Lt. Remiantis visa pasisakymų visuma, šitas variantas tikriausiai sunkiai permušamas?
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 09:38)
Nemanau, kad rasi kokybiškesnį pistoletą pigiau, kaip už ~70Lt. <{POST_SNAPBACK}>

Vėlai kad seną postą citavimui išsikasiau, ar kad rašiau ne visai standartiniu paros metu? smile.gif
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 03 26, 06:50)
Vėlai pribrendo.. smile.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 10:20)
O tavo naudotas pistoletas penosil? Penosilas atitinka išvardintus gerumo kriterijus?
Penosilo kaina apie 70 ir sukasi daugumoje, kur internete kaina skelbiama. Pas pigu lt dabar tipo akcija - 52Lt. Remiantis visa pasisakymų visuma, šitas variantas tikriausiai sunkiai permušamas?
Vėlai kad seną postą citavimui išsikasiau, ar kad rašiau ne visai standartiniu paros metu? smile.gif

Maniškis "Den Braven" firmos. Pagal surinkimo kokybę, kiek "Penosilą" paviršutiniškai apžiūrėjau per permatomą pakuotę, yra labai apylygė, kaina taipogi, taip kad manau, kad abiejų firmų pistoletų kokybė apylygė. Beje, mano pistoleto visas paviršius dengtas teflonu, prie kurio putos tipo nelimpa. Tai su peiliu gramdai, patį tefloną lengviau nugramdai nei putas smile.gif. Neakcentuočiau paviršiaus dengimo teflonu, kaip privalumo. Tikrai ne į tai žiūrėk.

Kaip minėjau, man maniškis pasirodė pakankamai kokybiškas, su kokybiškesniais dirbti neteko. Pistoletų už ~30 Lt vis tik nerekomenduočiau. Ne tik kad sunkiau koreguoti purškimo srautą, bet bent jau tas kurį turėjau, tai putas leido per visus sujungimus, net per nuleistuką putos ant piršto buvo leidžiamos, ne darbas o kankynė su juo. "Den Braven" firmos pistolete reguliuojasi net adatos sandarintojo užspaudimas su minkštos plastmasės tarpine (kurios pigiame modelyje nebuvo), tad apie putų prasisunkimą per plyšius nėra nė kalbos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2015 - 10:48
QUOTE(Milao @ 2015 03 26, 10:20)

Šito nebandžiau. Kelis jau palaidojau, neatsimenu ką dabar naudoju, bet ieškau kažko geriau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 10:35)
Maniškis "Den Braven" firmos.

Čia senuku brendas išgalvotas. "optima linija". Skamba vokiškai, susigundžiau, o kokybė bangladešinė, bent jau putų, patikrinu google kas per firma - ir aišku, dar vienas išgalvotas vardas tik LT rinkai... Topex jau daug geriau, nors triuko esmė panaši - ant "no name" užklijuotas gražus lipdukas.

Putų balionėlius reikia sverti ir pagal svorį galima pasakyti bent jau kiek ten tos medžiagos, nes svoris labai skirtingas su tais pačiais 750ml.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 26, 11:17)
Čia senuku brendas išgalvotas. "optima linija". Skamba vokiškai,

Google atsakymas:

www.denbraven.com
Kontaktai:
Address headquarters
Denariusstraat 11
4903 RC OOSTERHOUT
The Netherlands
Phone general +31 (0)162 491000
Fax general +31 (0)162 451217
Email address info@denbraven.nl

denbraven.pl/
Den Braven East Sp. z o.o.
Ul. Bukowska 11a
Wysogotowo k/Poznania
62-081 Przeźmierowo
Polska

REGON: 630276467
NIP: 777-10-07-481
Kapitał zakładowy: 5.608.000 PLN
Sąd Rejonowy w Poznaniu
XXI Wydział Gospodarczy
KRS Nr: 0000083737

tel. +48 61 89 61 740
fax +48 61 81 62 825
info@denbraven.pl

www.denbraven.co.za
Kontaktai:
Email: sales@denbraven.co.za
Phone: 011 792 3830
Fax: 011 793 4266
Address:
2 High View Boulevard, Joyce Street,
High View Business Park, Ferndale Ext 26
Johannesburg - Gauteng South Africa

Čia Afrikos rinkai.

Čia tiek iš pirmo Google puslapio. Tikrai nepanašu apie senukų triuką Lietuvos vartotojams.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 11:42)
Čia tiek iš pirmo Google puslapio. Tikrai nepanašu apie senukų triuką Lietuvos vartotojams.

Ok, Denbraven yra, gal aš susapnavau, klydau, bet va tokių produktų nėra jų puslapyje:

http://www.e-senukai...ist_tab=actions

http://www.e-senukai...ist_tab=actions

Abu juos naudojau ir labai susinervinau dėl tokios kokybės ir išmestų pinigų. Įtraukiau šį ženklą į juodąjį sąrašą. Esu įsitikinęs, kad jie tik trečiojo pasaulio šalims pagal spec užsakymą gaminami. Gal gamykla ir rimta, bet jau taip nusipigino su šiais konkrečiais dviem produktais, kad baisu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 10:38)
Pupci, o manai, kad tam reikia plyšiukų? O gal vata įpatingai sandariai apklijuota, todėl judinant vienos pusės plėvelę, vatoje arba sukyla arba krenta slėgis ir atitinkamai judinama kitoje vatos pusėje esanti plėvelė.

Mintai, supratau, kokį efektą apibūdinai. Mano atveju buvo kalti plyšiukai. Tas garo izoliacinės plėvelės "kvėpavimas" toks labai lėtas. Dažniausiai pasireiškaintis, kaip plėvelės išsipūtimas lyg laivo burės.
Bet sutinku, kad tavo aprašytas efektas irgi įmanomas.

O Cibulis, laisvai galėjo (ir dabar dar gali) "sprausti" tarp gegnių 10mm storio medžio plaušo plokštę (nežinau kokio tiksliai storio jos būna), jos kraštus užsandarindamas tuo pačiu Bostik'u.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 26, 09:52)
.. Nėra geresnio būdo pistoleto apsaugai, kaip palikti nenuimtą balionėlį nuo pistoleto. Nuimsi, gali plauti nors ir su dešimčia praplovimo balionėlių...

O serdele /ratuka) uzsukat jei paliekat su flakonu?
Atsakyti