Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 15:35)

Vakar dar iš Goto išsinuomavau drėgmės surinkėją. Per parą laiko (buvo kažkiek išjungtas, stovėjo prie varstomų durų) surinko gal tik kokią stiklinę vandens. Pasirodo brolis turi rimtą drėgmės surinkėją, tai dar kelias dienas panaudosiu, bet panašu, kad sienos visiškai sausos. Šiandieną dar kelias sienos vietas matavau tai tik keliuose taškuose likusi drėgmė, o gal druskos.

Seniau esu nuomavęsis iš Goto šitą:
http://www.gotas.lt/...as-10l-24val/lt
ir šitą
http://www.gotas.lt/...as-40l-24val/lt
Tas didysis drėgmės rinko tiek pat kiek ir mažasis. Didysis buvo labai "nudrožtas". Garintuvas (ant jo kondensuojama oro drėgmė) visas paskendęs net ne dulkėse, o purve. Turbūt niekada nevalytas.

Vėliau nusipirkau va šitą:
http://imarket.lt/im...lu-bdh-35l.html

Rekomenduoju. Komplekte buvo šlangutė vandens nuvedimui.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 09:12)
Kokiu budu zadat savo ultra sandariuose stoguose kabelius antenai pratraukt ant stogo, dvbt ar sat lekste pakabint?

Pas mane stogą kertą 110mm diametro kanalizacijos vamzdis specialiai visokiam vamzdynui skirtas. Dabar jis pas mane vatomis apkamšytas, o vėliau, kai jau manysiu, jog viskas pravesta ant stogo, galvoju putomis užpurkšti.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 12:00)
Didysis buvo labai "nudrožtas". Garintuvas (ant jo kondensuojama oro drėgmė) visas paskendęs net ne dulkėse, o purve. Turbūt niekada nevalytas.

Kai mano drėgmės surinkėjas pradeda karts nuo karto sustoti ir keistai birbti, išardau aš jį ir pravalau iškart geriau pradeda dirbti, be jokių darbo pauzių. Du kartus valiau pilnai išrinkdamas, o be išrinkimo tai dar daugiau. Stabteli mano supratimu tada, kai užsikemša šilumokaitis ir nepakankamai oro per jį praeina, dėl ko pasiekiamos ribinės šilumokaičio temperatūros ir stabdomas drėgmės surinkėjo darbas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 09:12)
1. Jai pamegintum pjaut NEPS lapa pamatytum kad netaip jau paprasta pvz pjuklu atpjaut tiesu gabala, tam ir naudojom pjaustykle. Gali buti su tuo tavo 10mm taip kad is apacios ziurint kaip ir ok o is virsaus tarpas ty kreivai nupjauta.

2. Ir kas kad atplys ta pleve? BangaS siule isvis ventiliuojama sluoksni daryt po difuzine biggrin.gif

1. Bet NEPS niekas nekiša į tarpą su 10-15 mm užleidimu. O vatą kiša su 10-15 mm užleidimu, todėl ji užpildo visus tarpus net ir kreivai nupjauta. Kitas labai svarbus dalykas: kaip pjaunama stiklo vata? Skirtingai nei akmens vatą, ją galima pjauti stipriai suspaudus. Vakar prie manęs pirmą lapą atpjovė kaip įpratęs: nespausdamas lapo. Antrą pasiūliau pjauti taip: su lenta (reikėtų gulsčiuko ar reikos) prispausti (20 cm lapas susispaudžia iki 7-8 cm) ir tada pjauti. Atpjovė taip, kad nuo gamyklos neatskirtum, sakiau galime klijuoti gamyklinį logotipą. O stiklo vata vėl išsipūtė lyg niekur nieko.

2. Jei būtų buvę įmanomą, būčiau daręs ventiliuojamą tarpą. Bet kadangi jis būtų ne ventiliuojamas, tai ir nedariau.

Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2015 03 25, 09:47)
Galiu duoti jei Kaune buni  mirksiukas.gif uzteks ir didesnei veliavai  lotuliukas.gif

Rytoj būsiu. Nežinau tik ar laiko bus.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 03 25, 10:20)
Cibuliui klausimas: Kokio ilgio laikiklius langams sudėjo septyni langai?

Štai kaip. Radau montuotojų brėžinius: pirma dalis ir antra dalis. Mano piešinys ir jų pasiūlymas sutampa.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 03 25, 10:31)
Kad kažkas neinterpretuotų klaidingai, papildau - siūliau veniliuojamą tarpą tarp difuzinės (dar geriau antikondensacinės) ir impregnuotos priešvėjinės plokštės. O tai daugelis dar pagalvos standartiškai - tarpas tarp vatos ir difuzinės - ko išvis nesiūliau ir kas būtų nelogiška.

Šiuo atveju ta lipni juosta yra priešvėjinio sluoksnio dalis.  Jeigu ten bent kiek prapūtinės vėjas tai kokia nauda iš tos 40 cm vatos?

Tokius dalykus reikia daryti iš karto, o jei daroma po to, tai daug problemų ir mažai naudos. Nenorėjau daryti dirbtinai pritempto dalyko. Nemanau, kad kažkur tenai prapūtinės.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 03 25, 12:00)
Seniau esu nuomavęsis iš Goto šitą:
http://www.gotas.lt/...as-10l-24val/lt
ir šitą
http://www.gotas.lt/...as-40l-24val/lt
Tas didysis drėgmės rinko tiek pat kiek ir mažasis. Didysis buvo labai "nudrožtas". Garintuvas (ant jo kondensuojama oro drėgmė) visas paskendęs net ne dulkėse, o purve. Turbūt niekada nevalytas.

Vėliau nusipirkau va šitą:
http://imarket.lt/im...lu-bdh-35l.html

Rekomenduoju. Komplekte buvo šlangutė vandens nuvedimui.

Atidaviau vakar Gotui jį aparatą. Brolis davė kažkokį statybinį nemokamai pasinaudoti. Jis panašus į jūsų nurodytą pirmą arba trečią. Šitas geriau renka. Truputį daugiau drėgmės. Per pusę paros buvo gal kokie 300 gramų. Vakare nupilsiu ir pamatuosiu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 03 25, 12:51)
Kai mano drėgmės surinkėjas pradeda karts nuo karto sustoti ir keistai birbti, išardau aš jį ir pravalau iškart geriau pradeda dirbti, be jokių darbo pauzių.

O iš kur tavo name tiek daug drėgmės? Sienos lyg ir senai nutinkuotos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 25, 11:16)
Ai,kazkas gal pasakytu kad tai salcio tiltas  bigsmile.gif

Nu taip, padoriame PN tik optika kerta išorines sienas, jokio vario smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 25, 13:52)
Nu taip, padoriame PN tik optika kerta išorines sienas, jokio vario  smile.gif

Mačiau prieš kelias savaites Teo optinį kabelį. Vien plastiko sluoksnis po plastiku. O pačiame centre už plauką plonesnis stiklo kabeliukas per kurį ir eina internetas ir TV. Ten jokio šalčio tilto negali būti.
Atsakyti
Mano garazas siaures rytu pusei (dar ir medziai uzstoja), o tv bokstas, sat palydovai visi praktiskai pietuose. Net ant stogo pakabinus antena signalas persilpnas buvo, teko stiprintuva burt. Laimei pas mane tas nelemtas kaminas ir vent sachta per kuria galima puikiai laviruot kabeliais smile.gif

QUOTE(biesas66 @ 2015 03 25, 11:16)
Tai juk vistiek visi kabeliai sueina i viska dezute,o is dezutes i antena. Pas mane dezute garaze. Intikui dezute taippat garaze.  nematau problemos uzsandarinti kabeliu kertanciu siena. Ai,kazkas gal pasakytu kad tai salcio tiltas  bigsmile.gif

Papildyta:
Labai gerai kad apie salcio tiltus galvodamas nepamirsai ir komunikaciju smile.gif

QUOTE(mintas @ 2015 03 25, 12:51)
Pas mane stogą kertą 110mm diametro kanalizacijos vamzdis specialiai visokiam vamzdynui skirtas. Dabar jis pas mane vatomis apkamšytas, o vėliau, kai jau manysiu, jog viskas pravesta ant stogo, galvoju putomis užpurkšti.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 14:31)
Labai gerai kad apie salcio tiltus galvodamas nepamirsai ir komunikaciju smile.gif

Nors interneto anteną jau vienu metu laikiau ant stogo, bet kai tele2 paleido 4g ryšį, internetas skraido ir su vidine antena, nuo stogo "žaibų gaudyklę" iškart nuėmiau. O ir TV lauko antena iš patalpų vidaus puikiausiai gaudo, tad ir jos ant stogo nekelsiu, o įtaisysiu tarp perdangos ir pakabinamų lubų. Nesu įrengęs žaibolaidžių, tad bet koks metalo gabalas su geresniu įžeminimu gali man žaibų prigaudyti.
Atsakyti
Ačiū, orientuosiuos į panašius, tuo labiau kad ir pas BangĄ panašūs.
QUOTE(cibulis @ 2015 03 25, 13:48)
Štai kaip. Radau montuotojų brėžinius: pirma dalis ir antra dalis. Mano piešinys ir jų pasiūlymas sutampa. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 15:31)

Forumas duoda naudos 😁
Atsakyti
Nu va. I sauguma - pro pirstus ziuri biggrin.gif
Bent izeminimas gal normalus yra?

QUOTE(mintas @ 2015 03 25, 13:54)
Nesu įrengęs žaibolaidžių, tad bet koks metalo gabalas su geresniu įžeminimu gali man žaibų prigaudyti.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 25, 18:49)
Nu va. I sauguma - pro pirstus ziuri  biggrin.gif
Bent izeminimas gal normalus yra?

Tai kaip tik ne pro pirštus, todėl ir stengiuosi antenomis stogo neapkrauti. O dėl įžeminimo, apie kokį kalbi? Elektros, tai man įvadinėje dėžutėje padarė, o jei apie žaibolaidinį, tai minėjau, žaibolaidžiai neįpatingiems statiniams nebūtini. Mano namas pastatytas iš elektrai nelaidžių medžiagų, jokia metalinė, ar kita elektrai laidi detalė nejungia žemės su stogu, manyčiau, kad žaibų traukti neturėtų.
Atsakyti
Jauciu skardinis stogas zaibus netraukia smile.gif
Atsakyti