Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 22:04)
Statybininkas sako, kad praktiškai nieko. Aš manau, kad reikėtų užleisti 10 mm.

Tada kaip suprasti tavo zodzius ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 25 kovo 2015 - 08:26
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 25, 08:25)
Tada kaip suprasti tavo zodzius ?

Daugiau nei juokinga istorija. Aš čia kalbėjau apie vatos užleidimą tarp gegnių. Jei žingsnis 555 mm, tai aš sakau, reikia dėti 565 mm. Statybininkai beveik nenori užleisti arba tik kokius 4-5 mm. Jiems sunkiau, bet daris kaip reikia arba visai nedaris. Bandomasis laikotarpis dar nesibaigė.

O persidengimą darysime per vidurį. Lapo ilgis 1200 mm, tai apčioje einantis sluoksnis turės būti per lapo vidurį.

Patikėk manimi: dės tol, kol uodas snapo į tarpus neįkiš. Viskas tikrai persidengs. Žinau, kokį namą statau ir net mažiausi tarpeliai nepageidautini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 kovo 2015 - 08:41
QUOTE(cibulis)
Jei žingsnis 555 mm, tai aš sakau, reikia dėti 565 mm. 

Geriau daugiau nei maziau, gi zingsnis kiek pamenu pas paty nevienodas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 25 kovo 2015 - 08:39
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 08:37)
Geriau daugiau nei maziau, gi zingsnis kiek pamenu pas paty nevienodas

Žingsnis tai tikrai nevienodas, todėl ir ėmiau ruloninę vatą. Atsipjaus kiek reikia. Eksperimentas parodė, kad standžiai 200 mm storio stiklo vatai užleidimas 15 mm gali būti per daug. Reikės daryti 10 mm užleidimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 kovo 2015 - 08:46
QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 21:04)
Atlikau eksperimentą. Priklijavau gabalėlį Siga juostos prie EPS gabalėlio. Rezultatas toks, kad juosta išsitempė ir plyšo pusiau. Pakartojau antrą kartą. Lygiai tas pats. Plyšo pusiau, bet nuo putplasčio neatšoko. Nerealus priklijavimas. Tiesa, pirmą kartą juosta atplyšo su EPS gabalu. Gali būti, kad toje vietoje EPS buvo pažeistas, bet Siga taip prilimpa, kad nėra šansų atplėšti.
Papildyta:

Galėčiau padaryti. Tik difuzinės likučių neturiu.
Papildyta:

Tik paprašei ir štai eksperimentas. Pirma pasistorinome gegnes. Tada įdėjome pirmą vatos sluoksnį su 15 mm užleidimu. Gabalas taip įlindo, kad vos ištraukė. Tada dėjome antrą sluoksnį su 4-5 mm užleidimu. Štai rezultatas. Vatą galima pastumti, patraukti, patempti. Ji tikrai elastinga ir puikiai užpildo visus plyšelius. Reikia kantrybės ir laiko, bet sudėti galima nerealiai gražiai.

Vata prakabėjo 4-5 val. Jokių pokyčių. Kaip įbesta stovi savo vietoje. Pažiūrėsiu rytoj koks bus rezultatas. Man tik įdomu kiek užleidinėti. Statybininkas sako, kad praktiškai nieko. Aš manau, kad reikėtų užleisti 10 mm.

Prie murloto labai jaučiasi kaip vėjas judina difuzinę. Kartu judins ir priklijuotą juostą, kuri laikui bėgant atplyš nuo putplasčio su kartu su plonu putplasčio sluoksniu. Gerai kai viskas šviežiai sudėta, o vėliau difuzinė gali ir įsitempti ir atsipalaiduoti, kas apsunkintų šio suklijavimo darbą.
Gaila, kad neturite likučių.
Kaip pjaustosi ta vata? Gal galima video? Ar visur užteks vatos pločio, kad ji standžiai įsistatytų? Kai kurie tarpai lyg ir 60+ buvo?
Apačioje matosi, kad vata įspausta daugiau nei iki gegnės apačios. Ar neliks tarpų virš pir ar po difuzine? Vata 20+20, o tarpas 41cm. Šiaip matosi, kad vata kokybiškesnė nei kitos, bet ir kaina kaip neoporo beveik.

Įdomu kokio bjaurumo dūmai išsiskiria padeginus šią vatą? Dar įdomu ar palaikius vatos gabalą verdančiame vandenyje ir išdžiovinus jis išlaiko savo matmenis. Čia jau būtų labai sunkus vatos išbandymas. Gal pabandysite? Stoguose irgi būna tokios sąlygos kai vata sušlampa, užkaista nuo saulės ir šunta storame sluoksnyje, verdančio vandens aplinka tik labai labai pagreitintas panašus procesas. Bent palikite man kelias atraižas jeigu nenorite eksperimentuoti.
Kam tos virvutės jeigu papčioje tvirtinsis pir? Nebent tam, kad vata nenučiuožtų žemyn. Be virvučių geriau brokas matysis.

Ką manote apie tokį vatos tvirtinimą?
user posted image

Ir iš kur žinote, kad šita vata be formaldehido? Ar yra koks ofiacialus popierius kur tai patvirtinama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 25 kovo 2015 - 08:57
QUOTE(cibulis @ 2015 03 25, 09:36)
Daugiau nei juokinga istorija. Aš čia kalbėjau apie vatos užleidimą tarp gegnių. Jei žingsnis 555 mm, tai aš sakau, reikia dėti 565 mm. Statybininkai beveik nenori užleisti arba tik kokius 4-5 mm. Jiems sunkiau, bet daris kaip reikia arba visai nedaris. Bandomasis laikotarpis dar nesibaigė.

O persidengimą darysime per vidurį. Lapo ilgis 1200 mm, tai apčioje einantis sluoksnis turės būti per lapo vidurį.

Patikėk manimi: dės tol, kol uodas snapo į tarpus neįkiš.  Viskas tikrai persidengs. Žinau, kokį namą statau ir net mažiausi tarpeliai nepageidautini.

Nu taip,vienas apie batus,litas apie ratus. Kita karta aiskiau reiskis. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 25, 08:48)
Nu taip,vienas apie batus,litas apie ratus. Kita karta aiskiau reiskis.  tongue.gif

Gerai, kad susišnekame.
Papildyta:
Bangai, rašau telefone, todėl nenoriu paklodžių cituoti. Pabandysiu nufilmuoti kaip Siga plyšta. Kaip pjaunasi vata irgi nufilmuosiu, kai pradės dėti. Statybininkai sakė, kad akmens vatą lengviau pjauti. Čia buvo tik eksperimentas. Padeginti vatos gabalėlį irgi galiu. Tik nežinau kaip su virimu. Žmona iš namų išvarys iš namų.

Atvažiuokit gyvai pažiūrėti. Galit ir su Mintu. Šiandien vaikis atvažiuoja.
Atsakyti
Jai pamegintum pjaut NEPS lapa pamatytum kad netaip jau paprasta pvz pjuklu atpjaut tiesu gabala, tam ir naudojom pjaustykle. Gali buti su tuo tavo 10mm taip kad is apacios ziurint kaip ir ok o is virsaus tarpas ty kreivai nupjauta.

QUOTE(cibulis @ 2015 03 25, 08:44)
Žingsnis tai tikrai nevienodas, todėl ir ėmiau ruloninę vatą. Atsipjaus kiek reikia. Eksperimentas parodė, kad standžiai 200 mm storio stiklo vatai užleidimas 15 mm gali būti per daug. Reikės daryti 10 mm užleidimą.
Ir kas kad atplys ta pleve? BangaS siule isvis ventiliuojama sluoksni daryt po difuzine biggrin.gif

Papildyta:
Gera savaite pis**** su TV kabeliais. Praktiskai kiekvienam kambari po tv skyle kaikur + sat. Kokiu budu zadat savo ultra sandariuose stoguose kabelius antenai pratraukt ant stogo, dvbt ar sat lekste pakabint?

Pasirodo kad mano kaime tv signalas silpnas, tai ant stogo jau koki 20k teko lipt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 25 kovo 2015 - 09:12
QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 22:04)
Galėčiau padaryti. Tik difuzinės likučių neturiu.

Galiu duoti jei Kaune buni mirksiukas.gif uzteks ir didesnei veliavai lotuliukas.gif
Atsakyti
Cibuliui klausimas: Kokio ilgio laikiklius langams sudėjo septyni langai?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 09:12)
BangaS siule isvis ventiliuojama sluoksni daryt po difuzine biggrin.gif

Kad kažkas neinterpretuotų klaidingai, papildau - siūliau veniliuojamą tarpą tarp difuzinės (dar geriau antikondensacinės) ir impregnuotos priešvėjinės plokštės. O tai daugelis dar pagalvos standartiškai - tarpas tarp vatos ir difuzinės - ko išvis nesiūliau ir kas būtų nelogiška.

Šiuo atveju ta lipni juosta yra priešvėjinio sluoksnio dalis. Jeigu ten bent kiek prapūtinės vėjas tai kokia nauda iš tos 40 cm vatos?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 25, 10:12)
Jai pamegintum pjaut NEPS lapa pamatytum kad netaip jau paprasta pvz pjuklu atpjaut tiesu gabala, tam ir naudojom pjaustykle. Gali buti su tuo tavo 10mm taip kad is apacios ziurint kaip ir ok o is virsaus tarpas ty kreivai nupjauta.

Ir kas kad atplys ta pleve? BangaS siule isvis ventiliuojama sluoksni daryt po difuzine biggrin.gif

Papildyta:
Gera savaite pis**** su TV kabeliais. Praktiskai kiekvienam kambari po tv skyle kaikur + sat. Kokiu budu zadat savo ultra sandariuose stoguose kabelius antenai pratraukt ant stogo, dvbt ar sat lekste pakabint?

Pasirodo kad mano kaime tv signalas silpnas, tai ant stogo jau koki 20k teko lipt..

Tai juk vistiek visi kabeliai sueina i viska dezute,o is dezutes i antena. Pas mane dezute garaze. Intikui dezute taippat garaze. nematau problemos uzsandarinti kabeliu kertanciu siena. Ai,kazkas gal pasakytu kad tai salcio tiltas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 25 kovo 2015 - 11:19