Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

Nufotografuok kai bus kazkiek sudeta. As ta tiek i perdanga tiek i garazo lubas sudejau, ir vienur ir kitur kazkaip sleivai sudejo skirtingi zmones. Tikiousi sita sunkesne kokybiskesne ir nesukris per laika.

QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 15:51)
Ta pigesnė tikrai minkšta ir puri. Šita pakankamai kieta. Minkštos tankis 18-20 kg, šitos tankis - 31 kg kubas. Skirtumas akivaizdus. Daug kas būna prieš stiklo vatą, bet kai šitą pačiupinėja pakeičia nuomonę. Paroc Extra Plus tankis apie 40 kg, bet liamda tik 0,034. Knauf Unifit liamda 0,032. Be to ji gerai atstato formą net palenkta. Žodžiu, šilta ir lengva bei papildomu bereikalingu svoriu neapkrauna stogo.

Gaila, kaf sudėjus PIR su aliuminiu neišeis padaryti termovizijos. Ar termovizorius gali matyti per aliuminį?

Atsakyti
saunu. smile.gif
idomu, kai ji realiai silta, nemanau kad praktikoj 0,032.
ieskojausi produktu garo izoliacijos klijavimui, sandarinimui.netiketai PC vienam uztikau puikia butilo juostele (dvipuse), 2 rusiu. paemiau pabandymui - uzklijavau, Laiko-mirtinai...
kaina gera.
dar sake, uz menesio is JAV ateina panasiu produktu siunta. Kaina - penktasadlis SIGA kainos

QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 13:35)
Penktadienį iš ryto užsakiau, o jau vakar per pietus mano name gulėjo 69 kubai stiklo vatos. Produktas  man labai patiko. Štai kaip atrodo išvyniotas lapas. Knauf Unifit vatą labai malonu liesti: ji visiškai nedirgina odos ko nepasakyčiau apie akmens vatą. Be to vata neturi farmaldehido, fenolio, akrilo, dirbtinių dažiklių (ekologiška kiek gali būti ekologiška mineralinė vata). Ji turi du rimtus įvertinimus (kairėje apačioje): dėl puikaus mikroklimato pastato viduje ir vokiškas Der Blau Engel. Čia nebuvo jokia reklama tiesiog Bango prigazdintas dėl stiklo vatų kreivokai į ją žiūrėjau, bet dabar visiškai nesigailiu. Palietus akmens vatą iš karto pradeda nieštėti odą, o stiklo vatą kiek kartų liečiau jokių nemalonių pojūčių nebuvo.

Vakar dar iš Goto išsinuomavau drėgmės surinkėją. Per parą laiko (buvo kažkiek išjungtas, stovėjo prie varstomų durų) surinko gal tik kokią stiklinę vandens. Pasirodo brolis turi rimtą drėgmės surinkėją, tai dar kelias dienas panaudosiu, bet panašu, kad sienos visiškai sausos. Šiandieną dar kelias sienos vietas matavau tai tik keliuose taškuose likusi drėgmė, o gal druskos.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 24, 16:23)
saunu. smile.gif
ieskojausi produktu garo izoliacijos klijavimui, sandarinimui.netiketai PC vienam uztikau puikia butilo juostele (dvipuse), 2 rusiu. paemiau pabandymui - uzklijavau, Laiko-mirtinai...
kaina gera.
dar sake, uz menesio is JAV ateina panasiu produktu siunta. Kaina - penktasadlis SIGA kainos

Aš irgi nemanau, kad tokia šilta bus beveik kaip neoporas.
Kas per juostelė?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 24, 17:02)
Aš irgi nemanau, kad tokia šilta bus beveik kaip neoporas.
Kas per juostelė?

Kodėl? Tik dėl vėjo? Gamintojo liamda galima pasitikėti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 03 24, 16:23)
saunu. smile.gif
kaina gera.

Visų medžiagų deklarojamoji ir projektinė vertė skiriasi. Tas pats galioja ir neoporui. Visiems skeptikams reikėtų gyvai pamatyti vatą. Vakare įdėsiu nuotraukų.
Atsakyti
Svarbiausia. Turi tiket kas parasyta popierely, o pats isitikint, pamatuot negali. Koks tas liambda
Imesiu juosteliu foto vakare.

QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 16:32)

Visų medžiagų deklarojamoji ir projektinė vertė skiriasi. Tas pats galioja ir neoporui. Visiems skeptikams reikėtų gyvai pamatyti vatą. Vakare įdėsiu nuotraukų.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 03 23, 09:31)
EPS reikėjo nuarmuoti ar nutepti specialiu mišiniu prieš klijuojant juostą. Tiesiogiai klijuoti juostą prie eps nepatarčiau niekam.

Atlikau eksperimentą. Priklijavau gabalėlį Siga juostos prie EPS gabalėlio. Rezultatas toks, kad juosta išsitempė ir plyšo pusiau. Pakartojau antrą kartą. Lygiai tas pats. Plyšo pusiau, bet nuo putplasčio neatšoko. Nerealus priklijavimas. Tiesa, pirmą kartą juosta atplyšo su EPS gabalu. Gali būti, kad toje vietoje EPS buvo pažeistas, bet Siga taip prilimpa, kad nėra šansų atplėšti.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 03 23, 09:31)
Būtų įdomu pamatyti pvz iš dviejų gabalų difuzinės suklijuotą vėliavą, plazdančią lauke. Įdomu kelis mėnesius išsilaikytų toks suklijavimas. 

Galėčiau padaryti. Tik difuzinės likučių neturiu.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 03 24, 15:56)
Nufotografuok kai bus kazkiek sudeta. As ta tiek i perdanga tiek i garazo lubas sudejau, ir vienur ir kitur kazkaip sleivai sudejo skirtingi zmones. Tikiousi sita sunkesne kokybiskesne ir nesukris per laika.

Tik paprašei ir štai eksperimentas. Pirma pasistorinome gegnes. Tada įdėjome pirmą vatos sluoksnį su 15 mm užleidimu. Gabalas taip įlindo, kad vos ištraukė. Tada dėjome antrą sluoksnį su 4-5 mm užleidimu. Štai rezultatas. Vatą galima pastumti, patraukti, patempti. Ji tikrai elastinga ir puikiai užpildo visus plyšelius. Reikia kantrybės ir laiko, bet sudėti galima nerealiai gražiai.

Vata prakabėjo 4-5 val. Jokių pokyčių. Kaip įbesta stovi savo vietoje. Pažiūrėsiu rytoj koks bus rezultatas. Man tik įdomu kiek užleidinėti. Statybininkas sako, kad praktiškai nieko. Aš manau, kad reikėtų užleisti 10 mm.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 22:04)
Atlikau eksperimentą. Priklijavau gabalėlį Siga juostos prie EPS gabalėlio. Rezultatas toks, kad juosta išsitempė ir plyšo pusiau. Pakartojau antrą kartą. Lygiai tas pats. Plyšo pusiau, bet nuo putplasčio neatšoko. Nerealus priklijavimas. Tiesa, pirmą kartą juosta atplyšo su EPS gabalu. Gali būti, kad toje vietoje EPS buvo pažeistas, bet Siga taip prilimpa, kad nėra šansų atplėšti.
Papildyta:

Galėčiau padaryti. Tik difuzinės likučių neturiu.
Papildyta:

Tik paprašei ir štai eksperimentas. Pirma pasistorinome gegnes. Tada įdėjome pirmą vatos sluoksnį su 15 mm užleidimu. Gabalas taip įlindo, kad vos ištraukė. Tada dėjome antrą sluoksnį su 4-5 mm užleidimu. Štai rezultatas. Vatą galima pastumti, patraukti, patempti. Ji tikrai elastinga ir puikiai užpildo visus plyšelius. Reikia kantrybės ir laiko, bet sudėti galima nerealiai gražiai.

Vata prakabėjo 4-5 val. Jokių pokyčių. Kaip įbesta stovi savo vietoje. Pažiūrėsiu rytoj koks bus rezultatas. Man tik įdomu kiek užleidinėti. Statybininkas sako, kad praktiškai nieko. Aš manau, kad reikėtų užleisti 10 mm.

vata dedama sachmatiskai o ne gabalas ant gabalo doh.gif doh.gif doh.gif
Dedi eile,o kita eile pradedi su puse gabalo.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 24, 21:28)
vata dedama sachmatiskai o ne gabalas ant gabalo  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Dedi eile,o kita eile pradedi su puse gabalo.

O tai skaityti moki? Žodį mano tekste matei - EKSPERIMENTAS. Man statybininkai sakė, kad dedame šachmatiškai, bet čia yra eksperimentas. Todėl norėjau, kad vienas vatos sluoksnis perdengtų visą kitą sluoksnį, vienas kitą spaustų savo svoriu, išsipūtimu ir t.t. Tokia vata kabės gal kelias dienas ar savaitę. Dabar jie storins gegnių šonus. Kol nepastorins visų gegnių šonų (360 metrų), tol nedės vatos tarp gegnių. O šita tam ir pakabinta, kad matytumėme kaip ji išsipučia/neišsipučia, išlinksta/neišlinksta, krenta/nekrenta ir t.t. Aš įtariu, kad jai greičiausiai net nereikės virvių. Kabės ir taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 kovo 2015 - 21:45
QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 21:34)
O šita tam ir pakabinta, kad matytumėme kaip ji išsipučia/neišsipučia, išlinksta/neišlinksta, krenta/nekrenta ir t.t. Aš įtariu, kad jai greičiausiai net nereikės virvių. Kabės ir taip.

Įdomu kaip praktiškai horizontalioje plokštumoje laikytųsi tarp gegniu.
Atsakyti
Jeigu vatos plotis tinkamas ir tarpas tarp gegnių nėra didelis, tai laikosi puikiai. Tarp gegnių pas save dėjau 2 x 10cm knauf'o vatą. Tai nedėjau virvutės nei šlaitinėj daly, nei tarp stygų (horizontalu visiškai). Tarpas tarp gegnių ~60cm. Su kitais storiais manau irgi viskas ok būtų, nes jei pirmas sluoksnis tvirtai įsispraudžia, tai neslegia antrojo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 24 kovo 2015 - 23:40
QUOTE(cibulis @ 2015 03 24, 22:34)
O tai skaityti moki? Žodį mano tekste matei - EKSPERIMENTAS. Man statybininkai sakė, kad dedame šachmatiškai, bet čia yra eksperimentas. Todėl norėjau, kad vienas vatos sluoksnis perdengtų visą kitą sluoksnį, vienas kitą spaustų savo svoriu, išsipūtimu ir t.t. Tokia vata kabės gal kelias dienas ar savaitę. Dabar jie storins gegnių šonus. Kol nepastorins visų gegnių šonų (360 metrų), tol nedės vatos tarp gegnių. O šita tam ir pakabinta, kad matytumėme kaip ji išsipučia/neišsipučia, išlinksta/neišlinksta, krenta/nekrenta ir t.t. Aš įtariu, kad jai greičiausiai net nereikės virvių. Kabės ir taip.

.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 25, 08:02)
Cibuli,eksperimentatoriau tu hrie....   Ka paskutinese eilutese parasei?  Statybininkai sako nereikia prakeisti,o tu manai kad 10 mm...   Tai nafig cia rasineji..  Ir dar. jei manai kad nereikia virviu tai esi asilas. Virviu gal ir nereiks,bet kuom tu garantuotas kaip bus po 10 metu? Garantuotas kad neissilenks,neissigaubs su laiku vata?  Neber 'penenso' ant virves ir jos sudejimo?
P.S. Duok i teisma uz moralini zlugdyma,psichologini smurta.   lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 25 kovo 2015 - 07:09
Ar tau viskas gerai? Kas tau nepatiko? Eksperimentas ar virvutė? Ar aš sakiau, kad nerišiu? Aš sakiau, kad greičiausiai net nereikės. Dar kartą gerai perskaityk, ką parašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 kovo 2015 - 07:50