QUOTE(BangaS @ 2015 03 23, 09:31)
1. Gerai padarė. O konstruktorei nebus išrašyta sąskaita už nupjovimą?
2. Gaila, kad nesusigundėte priešvėjine plokšte.
EPS reikėjo nuarmuoti ar nutepti specialiu mišiniu prieš klijuojant juostą. Tiesiogiai klijuoti juostą prie eps nepatarčiau niekam.
3. Su difuzinės klijavimu irgi įdomūs dalykai. Jos apačioje yra smulkūs hidrofobiniai plaukeliai, kad nesikondensuotų garai ant apatinio paviršiaus. Tai irgi nėra tinkamiausias pagrindas lipniai juostai. Geriau klijuoti gamykliškai tam paruoštą difuzinės kraštą. Aišku, tai bus geriau negu nieko.
4. Būtų įdomu pamatyti pvz iš dviejų gabalų difuzinės suklijuotą vėliavą, plazdančią lauke. Įdomu kelis mėnesius išsilaikytų toks suklijavimas.
1. Konstruktorės čia gal ir neverta kaltinti. Pats užpraeitų metų rudenį mėčiausi kaip daryti ir buvau priėmęs prastą sprendimą. Teko koreguoti savo prastą pasirinkimą. Kaina nedidelė: 54 eurai už 4 sienas ir sena skola už vieną lauko sieną.
2. Labai norėjau, bet priėjau išvados, kad mano stogas paruoštas vatai, o ne ekovatai. O jei dėti vatą, tai nei Paroc, nei Knauf, Isover ir visi kiti technikai sako, kad jei yra difuzinė, tai nereikia jokios priešvėjinės plokštės (MPP ar vatos priešvėjinės plokštės). Pakanka vatą liesti prie difuzinės. Kitą vertus, mano atveju geriau dėti priešvėjinę vatą nei MPP: vieną 20 mm sluoksnį arba du sluoksnius po 20 mm. Bet kadangi stogas paruoštas vatai, o ne ekovatai, tai ir pasirinkau tai, kam jis padarytas.
3. Dėl difuzinės suklijavimo kalbėjau su Monier. Jie man siūlė
Divotape+. Sakė, kad ji nekvėpuojanti.
Siga Wigluv garų pralaidumo koeficientas yra SD 2 metrai. Gal ir šiek tiek daugiau kvėpuojanti. Be to pati Siga rašo, kad ji tinka suklijuoti difuzines plėveles.
4. Mano gamyklinis difuzinės suklijavimas jau 2 metus laiko be problemų. Yra tik kelios vietos atsiklijavę, bet greičiausiai tai lėmė iš karto prastas priklijavimas, be to aš radęs tas vietas specialiai kišau ranką, tikrinau, tampiau, žodžiu, pats išsandarinau. Esu radęs iki 5 vietų, kur atsiklijavus. O iš viso tokių vietų apie 100 jei ne daugiau. Todėl Siga iš apačios tikrai užsandarins taip, kad niekas ten neatsitiks.
Papildyta:Šiandieną Gote išnuomavau drėgmės matuoklį ir praėjau visą kampą. Mano kampo
drėgmės žemėlapis. Realiai tik kelios vietos drėgnos. Visos sienos rodo iki 5 drėgnumas. Prie angokraščių keliuose vietose buvo 6 proc. Daugelyje vietų drėgmė neviršijo ir 3-4 proc. Jei gerai tas apartas matuoja. Matavau nustatęs kalkamenį. Dar buvo tokie pasirinkimai: grindų išlyginamasis sluoksnis, betonas, skylėtos plytos.
Žiūrėjau vieną lauke sulytą plytą. Tai aparatas rodė 12 proc., jei gerai pamenu. Šitas aparatas su kojelėmis, t.y. neįlenda į pagrindą. Mano statybų techninis prižiūrėtojas matavo aparatu, kuris turi dvi aštrias kojeles (adatas).