Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(*** @ 2015 03 22, 20:28)
Dregmes surinkejas duotu daugiau naudos nei ta turbina tavo. Teko nuomotis sita

Imčiau iš Goto. Sakė, kad turi kažkokį, kuris per parą gali surinkti iki 15 litrų vandens. Man atrodo, kad šito man pakaktų.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 22, 20:32)
Pirmas liuks,antras... As del tokiu skeptiskas labai.. Retai kada tokie normaliai dirba.. Bet negali sakyti kad nedirba.  Stovi objekte dabar panasus drundulietas  ,tai is jo naudos kaip is ozio pieno.. Arba sugedes  arba neber dregmes name  lotuliukas.gif

Tai Gotas tokį turi ar kažkokį kitokį?
Atsakyti
Cibuli, senoje temoje radau Jusu rasyta info apie stoko konstrikciju dali:

Steico Joist gegnė 40 cm aukščio 1 metras apie 30 Lt, o OSB 40 cm aukščio 1 metras apie 22 Lt. Paprastos medienos nežinau - negaliu pasakyti. Beje, ar kas nors darėsi 40 cm aukščio medines gegnes? Kokia kaina, koks svoris?

sakykit koki vis tik sprendima priemet su stogo gegnem?

pas mus dali stogo (beveik puse namo) numatome apsiltinti slaitus, kita dalis bus siltinama perdanga, stogas keturslaitis. Domimes kaip paprasciau ta salitine dali apsildzius.
Vienas is variantu det stygas kiek auksciau ir irgi siltint susidariusia perdanga ir mazdaug 0,5 m sonuose.
vaisdelis panasus turetu gautis (jei vis slaita siltinam), sonuose gegnes uzsidengtu
user posted image
arba panasus vaizdas jei uzdengiam sonines gegnes, apsiltinam sonus ir virsutine dali-perdanga
user posted image
Atsakyti
Svarbu kad turetu vandens pajungima tiesiai i trapa nes kibiro ispilt gi 3-4kart i para nevaziuosi. Bet as jau geriau isigyciau nuosava toki kaip mano, jo prireiks dar ir po glaistymo, kitu darbu.. Kazkada kainuomojaus kainavo 30lt para o per 7d sausa tikrai nepaliks, uz 2sav nuomos kaina iseina nuosavas..

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:35)
Imčiau iš Goto. Sakė, kad turi kažkokį, kuris per parą gali surinkti iki 15 litrų vandens. Man atrodo, kad šito man pakaktų.
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 03 22, 20:48)
Svarbu kad turetu vandens pajungima tiesiai i trapa nes kibiro ispilt gi 3-4kart i para nevaziuosi. Bet as jau geriau isigyciau nuosava toki kaip mano, jo prireiks dar ir po glaistymo, kitu darbu.. Kazkada kainuomojaus kainavo 30lt para o per 7d sausa tikrai nepaliks, uz 2sav nuomos kaina iseina nuosavas..

Kur pirkai? Kiek mokėjai? Kokį modelį pirkai?
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2015 03 22, 20:45)
Steico Joist gegnė 40 cm aukščio 1 metras apie 30 Lt, o OSB 40 cm aukščio 1 metras apie 22 Lt. Paprastos medienos nežinau - negaliu pasakyti. Beje, ar kas nors darėsi 40 cm aukščio medines gegnes? Kokia kaina, koks svoris?

sakykit koki vis tik sprendima priemet su stogo gegnem?

Aš irgi galvojau daryti įprastas gegnes 20 cm aukščio, o tada su medžiu skersuoti. Bet galutiniame variante kaina išeina beveik tokia pati kaip dvitėjų gegnių. Be to paprastas medis gali vaikščioti, kraipytis, konstrukcija sunki. Todėl aš pasirinkau OSB dvitėjes gegnes. Štai čia gerai matyti, kad mano gegnės dvitėjos sijos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 21:55)
Papildyta:

Aš irgi galvojau daryti įprastas gegnes 20 cm aukščio, o tada su medžiu skersuoti. Bet galutiniame variante kaina išeina beveik tokia pati kaip dvitėjų gegnių. Be to paprastas medis gali vaikščioti, kraipytis, konstrukcija sunki. Todėl aš pasirinkau OSB dvitėjes gegnes. Štai čia gerai matyti, kad mano gegnės dvitėjos sijos.

jei ne paslaptis kur uzsakinejot?
ar jums projekteli padare? patys apkrovas stogo paskaiciavo? ar turejot jau pabraizyta konstruktyva pardavejui duot?
Atsakyti
Master DH720 mokejau ~500lt (dabar pastebejau zenkliai pabrange) buvau pirkes stokker pries kokius 3 metus.

Cia palyginimui nuomos kainos
http://www.desa.lt/dregmes-surinkejai1

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:55)
Papildyta:

Atsakyti
O jeigu nepavyktų išdžiovinti sienos kampo? Iš lauko pusės 35 cm EPS, iš vidaus - akmens masės plytelės. Kas gali atsitikti su drėgmė sienoje ir pačia drėgme? Kokių problemų ji gali pridaryti? Ar su laiku visgi pasišalins?
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2015 03 22, 20:59)
jei ne paslaptis kur uzsakinejot?
ar jums projekteli padare? patys apkrovas stogo paskaiciavo? ar turejot jau pabraizyta konstruktyva pardavejui duot?

Pirkau per Rezetą. Turiu viso namo konstruktyvą. Konstruktorė skaičiavo.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 03 22, 21:00)
Master DH720 mokejau ~500lt (dabar pastebejau zenkliai pabrange) buvau pirkes stokker pries kokius 3 metus.

Cia palyginimui nuomos kainos
http://www.desa.lt/dregmes-surinkejai1

500 Lt - daugoka. Kiek man čia jo reikės? Jei po 4 dienų klijuoju plyteles, tai geriau išsinuomoti. O kai glaistys, tai bus vasara ir dar namą pradžiovinsiu su siurbliu. Net nežinau ar verta pirkti. Gal pakaks tik išnomuoti. Gote apie 8,5 euro už parą.
Atsakyti
Yra ir kur 40 ltrrenka. Susigundziau, ryt imsiu. Nes name 200ltr vandens... sad.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 19:35)
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 22, 21:18)
Yra ir kur 40 ltrrenka. Susigundziau, ryt imsiu. Nes name 200ltr vandens... sad.gif

Iš kur tiek vandens? Kažkokios problemos? Kur nomuosi?
Atsakyti
Istinukuota 1/2 Sienu. Kitos tik glaistytos. Dziuna, bet letokai.
Radau, po 6 eur/para , arba 8 uz galingesni.

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:25)
Iš kur tiek vandens? Kažkokios problemos? Kur nomuosi?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 22, 21:38)
Istinukuota 1/2 Sienu. Kitos tik glaistytos. Dziuna, bet letokai.
Radau, po 6 eur/para , arba 8 uz galingesni.

Kur? Pasidalinsi? Kiek supratau, tai paprasčiausi kainuoja apie 600 Lt, rimtesni virš 1000 Lt. Pirkt kaip ir neapsimoka. Koks būtų geras?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 kovo 2015 - 22:16
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 10:37)
Mūrininkas nupjovė sienos dalis, kad PIR plokštės praeitų ištisai.

Gerai padarė. O konstruktorei nebus išrašyta sąskaita už nupjovimą?

Gaila, kad nesusigundėte priešvėjine plokšte.
EPS reikėjo nuarmuoti ar nutepti specialiu mišiniu prieš klijuojant juostą. Tiesiogiai klijuoti juostą prie eps nepatarčiau niekam.
Su difuzinės klijavimu irgi įdomūs dalykai. Jos apačioje yra smulkūs hidrofobiniai plaukeliai, kad nesikondensuotų garai ant apatinio paviršiaus. Tai irgi nėra tinkamiausias pagrindas lipniai juostai. Geriau klijuoti gamykliškai tam paruoštą difuzinės kraštą. Aišku, tai bus geriau negu nieko.
Būtų įdomu pamatyti pvz iš dviejų gabalų difuzinės suklijuotą vėliavą, plazdančią lauke. Įdomu kelis mėnesius išsilaikytų toks suklijavimas.

QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 13:03)
Čia pavyzdys, kai prie techninį supratimą reikalaujančio reikalo aprašymo prieina humanitaras, nenorintis gilintis į reikalo esmę, bile tik parašyti kažką įdomaus ir prakišti visuomenei.

Iš kitos pusės pažiūrėjus trumpas straipsnis skirtas visuomenei ir yra parašytas jai suprantamesniu stiliumi. Kas nori išsamesnių aprašymų eina į namo "blogą".

QUOTE(Verteris @ 2015 03 21, 13:47)
Pastaba - sertifikavimas ir gražus popierius labai pravers, jei atsitiks taip, kad reiks tą namą parduot. Su A+ popieriumi tikrai namo išskirtinumas rinkoje pasimatys - tai arba greičiau parduosi už vidutinę kainą, arba parduosi normaliais terminais už didesnę kainą. Taip kad, mano nuomone, išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks.

Aišku, resertifikuoti pagal A+ turbūt būtų galima ir jei/kai prireiks parduot.

O ar nebus taip, kad nesertifikavus namo galima tikėtis ilgiau išvengti turto mokesčio, nes namo "indeksuota vertė" bus mažesnė registrų centre? Jeigu reiks pakelti namo vertę, tai galima padaryti prieš parduodant. Taip pat tikėtina, kad galima būtų gauti kažkokių subsidijų "gerinant" namo energetinė klasę ateityje.
Atsakyti