Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(biesas66 @ 2015 03 22, 14:54)
Bet tu Geras fruktas...  Matuoklis rodo dregme,o tu druskas isvarineji 😁    druckas nuplovei ir jau gerai ? Matavot sienos dregnuma poto ?

Pats tu fruktas. Man sakė taip, kad druska yra puikus elektros laidinininkas, todėl tose vietose, kur ji yra galimai fiksuojama didesnė drėgmė. Artimiausiu metu drėgmę pamatuosim.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:20)
Pats tu fruktas. Man sakė taip, kad druska yra puikus elektros laidinininkas, todėl tose vietose, kur ji yra galimai fiksuojama didesnė drėgmė. Artimiausiu metu drėgmę pamatuosim.

Pamatuokit,pamatuokit.. Druskos aisku laidininkas,bet tam kad praleisti turi buti ka praleisti.. Siuom atvieju dregme.. Jei druskos rodo kad yra dregmes,jas nuploves ,manai nuplausi ir dregme? biggrin.gif Druskos nerodys kad yra dregmes,vadinas viskas gerai.. Nors pries tai rode kad yra dregmes biggrin.gif Man seip tai viskas pofig,tik idomu ir linksma pasidare kaip aprasei ,kaip kovoji su dregme kampe. Druska nuplovei ir valio. smile.gif Tuoj as ir sita tema pradesiu mintyse kosmonautikos bureliu vadinti.. Nes cia kartais tooookiu pasiulymu isgirsti... Bet,gal ir gerai,taip idomiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 03 22, 17:04)
Atsiverčiau savo PHPP 2007 skaičiuoklę, ir su ten suvestais mano namo duomenimis, tik nežinau kokiu detalumu, ir nežinau kuri versija, nes daug kartų skaičiavęs perskaičiavęs, tai tame modelyje prie:

0.6 oro kaitos - namo šilumos poreikis 20 kW/m2 per metus
0.7 oro kaitos - namo šilumos poreikis 21 kW/m2 per metus

Skirtumas ne įpatingas. Pakeičiau tame pačiame modelyje tik sandarumo parametrą iki 0.09 šilumos poreikis namui sumažėja sakyčiau drąstiškai, iki  16 kW/m2 per metus.

Idomus skaiciukai. O tu su savo namu jauciu ir cibuli perspjausi,net nenoredamas ir daug galvos nesukdamas (cibuli nepyk ) As tai po apdailos ir langu reguliavimo noreciau del sportinio intereso testa pasidaryti,bet gaila 100 euru smile.gif kalbejom su testuotojais ir apie tavo nama ir apie Kleizio..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 22, 19:34)
Pamatuokit,pamatuokit..  Druskos aisku laidininkas,bet tam kad praleisti turi buti ka praleisti.. Siuom atvieju dregme.. Jei druskos rodo kad yra dregmes,jas nuploves ,manai  nuplausi ir dregme?  biggrin.gif  Druskos nerodys kad yra dregmes,vadinas viskas gerai.. Nors pries tai rode kad yra dregmes  biggrin.gif Man seip tai viskas pofig,tik idomu ir linksma pasidare kaip aprasei ,kaip kovoji su dregme kampe. Druska nuplovei ir valio. smile.gif  Tuoj as ir sita tema pradesiu mintyse  kosmonautikos bureliu vadinti.. Nes cia kartais tooookiu pasiulymu isgirsti... Bet,gal ir gerai,taip idomiau smile.gif

O ką siūlai? Rytoj bus dvi savaitės kaip katilinėje be pertraukos pučia 3,2 kW pečiukas. Šiandieną antrą kartą nuploviau druskas. Štai kaip atrodo kampas. Plytelių klijuotojas ateis ne rytoj, o greičiausiai ketvirtadienį. Taigi dar tris dienas galiu pūsti šilumą. Ką dar galima daryti - nežinau. Šiluma pučiama, druskos valomos. Ką siūlai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:38)
O ką siūlai? Rytoj bus dvi savaitės kaip katilinėje be pertraukos pučia 3,2 kW pečiukas. Šiandieną antrą kartą nuploviau druskas. Štai kaip atrodo kampas. Plytelių klijuotojas ateis ne rytoj, o greičiausiai ketvirtadienį. Taigi dar tris dienas galiu pūsti šilumą. Ką dar galima daryti - nežinau. Šiluma pučiama, druskos valomos. Ką siūlai?

Realiai nieko daug cia neprigalvosi,nebent dar dregmes surinkeja pastatyti. Kad druskas valai tai liuks,kuo maziau tuo geriau. Seip tai gal as perdedu,bet pagal savo patirti (nelietuviska) sprendziu kad sienos per dregnos. Man reikalavimas yra nedaugiau 5% tai ir uzkliuvo dregme sienose. Manau hidroizoliacijos nedarysi,tai ta dregme su laiku iseis.. As asmeniskai neklijuociau ant tokiu sienu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 22, 19:49)
Realiai nieko daug cia neprigalvosi,nebent dar dregmes surinkeja pastatyti. Kad druskas valai tai liuks,kuo maziau tuo geriau. Seip tai gal as perdedu,bet pagal savo patirti (nelietuviska)  sprendziu kad sienos per dregnos. Man reikalavimas yra nedaugiau 5% tai ir uzkliuvo  dregme sienose. Manau hidroizoliacijos nedarysi,tai ta dregme su laiku iseis..  As asmeniskai neklijuociau ant tokiu sienu..

Kiek man aiškino, tai siena yra visiškai išdžiuvus, jei drėgnumas yra 5-6 proc. Didžioji mano sienų dalis yra 9-11 proc. Įvertinus, kad namas visą žiemą stovėjo nešildomas, tai labai geras rezultatas. Be to visi naujai pastatyti namai būna drėgni. Tik po metų kitų namas išdžius.

Aš irgi galvojau, kad gal verta pastatyti drėgmės surinkėją. Daugiau variantų nematau.

Ko neklijuotum? Plytelių? O ką daryti? Dažyti? Dažai kaip tik gali atšokti, o plytelėms nieko nenutiks.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:55)
Kiek man aiškino, tai siena yra visiškai išdžiuvus, jei drėgnumas yra 5-6 proc. Didžioji mano sienų dalis yra 9-11 proc. Įvertinus, kad namas visą žiemą stovėjo nešildomas, tai labai geras rezultatas. Be to visi naujai pastatyti namai būna drėgni. Tik po metų kitų namas išdžius.

Aš irgi galvojau, kad gal verta pastatyti drėgmės surinkėją. Daugiau variantų nematau.

Ko neklijuotum? Plytelių? O ką daryti? Dažyti? Dažai kaip tik gali atšokti, o plytelėms nieko nenutiks.

Del apdailos tai cia jau tavo pasirinkimas. Seip as kalbejau apie plyteliu klijavima,bet esme ta kad jei sienu dregnumas daugiau negu 5,na gal 7 tai nieko nedaryciau kol neisdziovinciau.
Atsakyti
Tai va kode, sakei kad tokiu oru kiauram name 11 laipsniu- ogi 3 kw pastoviaipucia smile.gif))
O taipas mus kazko tik 7_8.
Kai apsiltinsi stoga' ir 1,5 kw saltinio uzteks nereiketu nei geo

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 18:38)

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 22, 20:00)
Del apdailos tai cia jau tavo pasirinkimas. Seip as  kalbejau apie plyteliu klijavima,bet esme ta kad jei sienu dregnumas daugiau negu 5,na gal 7 tai nieko nedaryciau kol neisdziovinciau.

Ir kaip tai padaryti? Ir kodėl nieko nedarytum?

Aš noriu išklijuoti plyteles tik katilinėje. Tuo pačiu bus apšiltintas stogas. Kai išklijuos plyteles, galėsiu pasistatyti šilumos siurblį. Tada 2-3 savaitės užkaitinsiu visą namą, ateis šilti orai, galėsiu vėdinti per langus. Ir tik tada darysiu visą apdailą.

Būtų gerai dabar pradžiovinti visą namą, bet kol plytelės neišklijuotos negaliu pastatyti šilumos siurblio. Todėl planas tik toks - plytelės katilinėje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 21:06)
Ir kaip tai padaryti? Ir kodėl nieko nedarytum?

Aš noriu išklijuoti plyteles tik katilinėje. Tuo pačiu bus apšiltintas stogas. Kai išklijuos plyteles, galėsiu pasistatyti šilumos siurblį. Tada 2-3 savaitės užkaitinsiu visą namą, ateis šilti orai, galėsiu vėdinti per langus. Ir tik tada darysiu visą apdailą.

Būtų gerai dabar pradžiovinti visą namą, bet kol plytelės neišklijuotos negaliu pastatyti šilumos siurblio. Todėl planas tik toks - plytelės katilinėje.

Juk sakiau cibuli,nieko nedaryciau jei butu dregmes perdaug. Nesinoretus uzdaryti dregme sienose,su plytelem. Bet juk pats ninejei kad daugumoj 6% tai viskas kaip ir o.k.
Ai,beje,as tai tik isdaziau ir viskas.. Plyteles tik ant grindu.. Bet cia jau skonis draugu neturi.. mano manymu geo siurblys puikiai stoves tarp dazytu sienu,plyteles prabanga smile.gif Butu KKK tai jo,tada plyteles aktualu.. O dabar kai net pamirsti jog turi katiline,nesinoris investuoti daug i katilines apdaila.. Name yra daug vietu kur racionaliau galima panaudoti pinigelius.. Pvz plyteles po 100 euru bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 22, 20:13)
Juk sakiau cibuli,nieko nedaryciau jei butu dregmes perdaug. Nesinoretus uzdaryti dregme sienose,su plytelem. Bet juk pats ninejei kad daugumoj 6%  tai viskas kaip ir o.k.
Ai,beje,as tai tik isdaziau ir viskas.. Plyteles tik ant grindu..  Bet cia jau skonis draugu neturi..  mano manymu geo siurblys puikiai stoves tarp dazytu sienu,plyteles prabanga smile.gif  Butu KKK tai jo,tada plyteles aktualu..  O dabar kai net pamirsti jog turi katiline,nesinoris investuoti daug i katilines apdaila.. Name yra daug vietu kur racionaliau galima panaudoti pinigelius.. Pvz plyteles po 100 euru  bigsmile.gif

Natūraliai sienos išdžiūtų gal tik kokią liepą ar rugpjūtį. Per ilgai užsitęstų apdaila. Visas namas tikrai sausas kaip visiškai nešildomas. Nematau čia jokios problemos. Buvo bėda tik su tuo kampu. Artimiausiu metu pabandysim pamatuoti, koks drėgnumas sienoje. Gal ten jau viskas susitvarkė.

Bet kadangi noriu pastatyti siurblį, tai reikia iškloti plyteles. Man patinka, kai jomis išklota visa patalpa. Tikrai nėra labai brangu, bet praktiška ir gražu.

Man tik įdomu ar drėgmės surinkėjas padėtų. Gal verta jį rytoj išsinuomoti?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 03 22, 20:04)
Tai va kode, sakei kad tokiu oru kiauram name 11 laipsniu- ogi 3 kw pastoviaipucia smile.gif))
O taipas mus kazko tik 7_8.
Kai apsiltinsi stoga' ir 1,5 kw saltinio uzteks nereiketu nei geo

O jūs nieko nepučiat? Šiandieną antrame aukšte buvo +11, pirmame +13, katilinėje +16 ar +17. Vakare buvau pradaręs visus antro aukšto langus. Laikiau atidarytus apie 1 val. Per tą laiką antras aukštas atvėso iki +7.
Atsakyti
Dregmes surinkejas duotu daugiau naudos nei ta turbina tavo. Teko nuomotis sita

user posted image

Veliau nusipirkau sita

user posted image
Pucia silta ora, galima reguliuot krypti. Galima pajungti zarna i trapa nereiks kibiriuko tustint paciam..

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 20:23)
Natūraliai sienos išdžiūtų gal tik kokią liepą ar rugpjūtį. Per ilgai užsitęstų apdaila. Visas namas tikrai sausas kaip visiškai nešildomas. Nematau čia jokios problemos. Buvo bėda tik su tuo kampu. Artimiausiu metu pabandysim pamatuoti, koks drėgnumas sienoje. Gal ten jau viskas susitvarkė.

Bet kadangi noriu pastatyti siurblį, tai reikia iškloti plyteles. Man patinka, kai jomis išklota visa patalpa. Tikrai nėra labai brangu, bet praktiška ir gražu.

Papildyta:

O jūs nieko nepučiat? Šiandieną antrame aukšte buvo +11, pirmame  +13, katilinėje +16 ar +17. Vakare buvau pradaręs visus antro aukšto langus. Laikiau atidarytus apie 1 val. Per tą laiką antras aukštas atvėso iki +7.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 21:23)

Papildyta:

O jūs nieko nepučiat? Šiandieną antrame aukšte buvo +11, pirmame  +13, katilinėje +16 ar +17. Vakare buvau pradaręs visus antro aukšto langus. Laikiau atidarytus apie 1 val. Per tą laiką antras aukštas atvėso iki +7.

Rekomenduociau issinuomoti,nes taip geriau dziuna patalpa. dregmes surinkejas su sildytuvu mano manymu geriausias mixas smile.gif Jei matysi kad surinkejas nesugauna dregmes tada valio. Bet realiai tai manau sugaus,net is oro.. paradoksas. menesi laiko dziovinome betona ir tik tada vos vos tilpom i 5% riba. Veiksmas vyko vasara,o rudeni ziema pavasari kai dregmes daugiau tai dziuvimo procesas isvis suleteja.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 03 22, 21:28)
Dregmes surinkejas duotu daugiau naudos nei ta turbina tavo. Teko nuomotis sita

user posted image

Veliau nusipirkau sita

user posted image
Pucia silta ora, galima reguliuot krypti. Galima pajungti zarna i trapa nereiks kibiriuko tustint paciam..

Pirmas liuks,antras... As del tokiu skeptiskas labai.. Retai kada tokie normaliai dirba.. Bet negali sakyti kad nedirba. Stovi objekte dabar panasus drundulietas ,tai is jo naudos kaip is ozio pieno.. Arba sugedes arba neber dregmes name lotuliukas.gif
Atsakyti