QUOTE(Verteris @ 2015 03 21, 13:47)
Pastaba - sertifikavimas ir gražus popierius labai pravers, jei atsitiks taip, kad reiks tą namą parduot. Su A+ popieriumi tikrai namo išskirtinumas rinkoje pasimatys - tai arba greičiau parduosi už vidutinę kainą, arba parduosi normaliais terminais už didesnę kainą. Taip kad, mano nuomone, išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks.
Aišku, resertifikuoti pagal A+ turbūt būtų galima ir jei/kai prireiks parduot.
Aišku, resertifikuoti pagal A+ turbūt būtų galima ir jei/kai prireiks parduot.
Papildyta labai teisingai.
Kiek pamenu, Cibulis rašė, jog A++ namo sertifikatas yra laikinas, taigi, jei jis teisus, tai kol name gyvensiu aš pats, tas popieriukas man reikalingas tik namo pridavimui, o kai sugalvosiu jį parduoti, tuomet ir rūpinsiuosi aukštesniu namo energinės klasės sertifikatu. Kokia prasmė išmesti pinigus sertifikatui, kurio galiojimo laikas pasibaigs iki ateis reikalas parduoti ir reikės dar kartą didelę pinigų sumą išmest ant sertifikavimo.
Taip kad "išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks. " tik tuomet, jei sertifikato galiojimo laikas iki namą sugalvosi parduoti dar nepasibaigęs, kitu atveju, tai tik išmesti pinigai, ką aš nuo pat pradžių ir sakau.