Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(Verteris @ 2015 03 21, 13:47)
Pastaba - sertifikavimas ir gražus popierius labai pravers, jei atsitiks taip, kad reiks tą namą parduot. Su A+ popieriumi tikrai namo išskirtinumas rinkoje pasimatys - tai arba greičiau parduosi už vidutinę kainą, arba parduosi normaliais terminais už didesnę kainą. Taip kad, mano nuomone, išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks.

Aišku, resertifikuoti pagal A+ turbūt būtų galima ir jei/kai prireiks parduot.

Papildyta labai teisingai.

Kiek pamenu, Cibulis rašė, jog A++ namo sertifikatas yra laikinas, taigi, jei jis teisus, tai kol name gyvensiu aš pats, tas popieriukas man reikalingas tik namo pridavimui, o kai sugalvosiu jį parduoti, tuomet ir rūpinsiuosi aukštesniu namo energinės klasės sertifikatu. Kokia prasmė išmesti pinigus sertifikatui, kurio galiojimo laikas pasibaigs iki ateis reikalas parduoti ir reikės dar kartą didelę pinigų sumą išmest ant sertifikavimo.

Taip kad "išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks. " tik tuomet, jei sertifikato galiojimo laikas iki namą sugalvosi parduoti dar nepasibaigęs, kitu atveju, tai tik išmesti pinigai, ką aš nuo pat pradžių ir sakau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 16:04)
Gerą mėnesį nedalyvavau jokiose SM diskusijose. Per tą laiką, Mintai, ieškojai kaip prie prisikabinti. Parašiau laiptų temoje 02.19, tu po trijų savaičių atknisi mano pasisakymą ir parašai kabinėdamasis.

Konkrečiai šiuo atveju, kai atrašinėjau, net nesigilinau, kas buvo to teksto autorius. Tik parašius kilo mintis pasižiūrėti, kokio asmens tekstą pacitavau, buvau nustebęs sutikęs tavo niką, taip, kad klysti, ten tikrai ne dėl tavo niko, ta pastaba atsirado, o konkrečiai dėl teksto, kurį beskaitant man sukilo emocijos pažadinusios manyje norą pakomentuoti teiginį.

Buvo ir kitose temose, kur tu knisai kelių mėnesių senumo mano pasisakymus ir vis kandai man.

Klysti, aš ne mėnesio senumo tekstą knaisioju, bet kadangi pats nedalyvavau kurį laiką SM gyvenimę, prisėdęs žiūriu kas čia prirašyta, ir vėl, ne asmeniškai prie tavęs kabinėjuosi, o užkliuvo tavo išsakytas apkaltinimas koridos melavimu, tad ir parašiau, jei jau viešai kaltini koridą melu tai pateik faktus, kuriais remiesi, o jei faktų neturi, tai tuomet, sekanti teksto dalis jau skirta asmeniškai koridai buvo. Beje, kadangi labai mėgsti pateikti pavyzdžius iš autopasaulio, gal žinai, kodėl BBC atleido „Top Gear“ vedėją Jeremy Clarksoną? Gal dėl to, kad žinojo, kiek jai gali kainuoti šio vedėjo išsišokimai?

Tau neatrodo, kad tu mane persekioji, užsiimi psichologiniu smurtu, specialiai prie manęs kabinėjiesi? Man toks vaizdas susidaro.

Dėl smurto, kreipkis pas teisininkus, jie tau išaiškins, kiek mano žodžiuose smurto, o dėl kabinėjimosi asmeniškai prie tavęs, tai atkreipk dėmesį, kad nėra SM forume "idealisto", kiek suprantu, aš dėl to kaltas. Idealistas man užkliuvo dėl viešo visų SM narių ižeidinėjimo vos ne kas antram savo poste. Žmogelis buvo supratingas, nenorėjo problemų dėl nemokėjimo kontroliuoti savo "liežuvio".

Antras asmuo "ed@", tas irgi ko nors neįžeidęs nė žinutės negali parašyti, paskaitinėk mano postus adresuotus jam, jei ir toliau manysi, kad aš asmeniškai prie tavęs kabinėjuosi, o ne prie tavo rašliavoje aptinkamo kitų asmenų įžeidinėjimo, keliauk pas teisininkus, jie tau už atitinkamą sumą paaiškins, kas tai yra psichologinis smurtas ir kabinėjimasis prie žmonių. Gal po tos konsultacijos ir iš tavo pusės šūsnis atsiprąšymų pasipils.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 kovo 2015 - 22:57
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 22:24)

Kiek pamenu, Cibulis rašė, jog A++ namo sertifikatas yra laikinas, taigi, jei jis teisus, tai kol name gyvensiu aš pats, tas popieriukas man reikalingas tik namo pridavimui, o kai sugalvosiu jį parduoti, tuomet ir rūpinsiuosi aukštesniu namo energinės klasės sertifikatu. Kokia prasmė išmesti pinigus sertifikatui, kurio galiojimo laikas pasibaigs iki ateis reikalas parduoti ir reikės dar kartą didelę pinigų sumą išmest ant sertifikavimo.

Taip kad "išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks. " tik tuomet, jei sertifikato galiojimo laikas iki namą sugalvosi parduoti dar nepasibaigęs, kitu atveju, tai tik išmesti pinigai, ką aš nuo pat pradžių ir sakau.

Dabar stogo šiltinimo statybininkai jau 3 parą nedirba. Gavo tiek velnių, kad arba nedirbs arba padarys už pusę kainos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 kovo 2015 - 22:59
QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 21:56)
Dabar stogo šiltinimo statybininkai jau 3 parą nedirba.  Gavo tiek velnių, kad arba nedirbs arba padarys už pusę kainos.

Nieko nuostabaus, pries keleta menesiu, kazkas buvo parases, kad n brigadu pasikeis, kol savo stoga apsisiltinsi, nes jeigu reikalauji, kad vata ispjaustyti, kaip naudojant liejimo forma mm tikslumu, tai neimanoma. Ir tas sluoksnio padidejimas, tiksliai nepamenu 1cm nieko nereiskia.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 03 22, 09:04)
Nieko nuostabaus, pries keleta menesiu, kazkas buvo parases, kad n brigadu pasikeis, kol savo stoga apsisiltinsi, nes jeigu reikalauji, kad vata ispjaustyti, kaip naudojant liejimo forma mm tikslumu, tai neimanoma. Ir tas sluoksnio padidejimas, tiksliai nepamenu 1cm nieko nereiskia.

Nemanau. Padarys ir esama brigada. Tiesiog penktadienį dienos metu radau pagėrusius. Gavo velnių, išsiblaivė ir šiandieną pradeda dirbti. Turi savaitės bandomąjį laikotarpį. Jei blogai dirbs, išvažiuoja ir negauna nė cento. Be to kainą numušiau. Buvom sutarę 17 eurų už kvadratą, dabar jei pateisins lūkesčius dirbs už 10 eurų. Panašiai norėjo ir kiti.

Šiuo metu klijuoja Siga juostas. Stogą šiltinsiu Knauf Unifit 032 vata. Jos lemda net 0,032. Dabar statybininkai su Sigw Wigluv juosta klijkuoja difuzinės sujungimus. Taip pat ypač kruopščiai klijuoja ir difuzinės bei EPS susijungimo vietą ties murlotu. Vėjas tikrai neprapūs ir vata puikiai atliks sako darbą. Štai kaip užklijuoja difuzinės tarpus. Gegnių šonus storiname su Rockwool Ventirock 20 mm vata. Štai kaip atrodys gegnių pastorinimas. Įdomu tai, kad realybėje 20 mm vata yra 22-23 mm storio, todėl puikiai užpildo 24 mm storio gegnės kraštus. Dar įdomu tai, kad Wentirock yra 600x1000 mm plokštės. Gegnės aukštis nuo medinio tašo iki tašo (OSB dalis) yra 331 mm. Todėl 1000 mm lapą pjauni į tris lygias dalis po 333 mm ir dedi į tarpą. Įsideda idealiai: nei išgrius ir nukris. Laikosi labai gerai. Dar Knauf buvo davęs 240 mm vatos gabalą. Realiai įdėjus vata yra šiek tiek storesnė nei 240 mm, todėl manau, kad du sluoksniai po 200 mm puikiai užpildys 407 mm gegnės aukštį ir nebus jokio oro tarpo. Trečiadienį tiesiai iš gamyklos Čekijoje atvažiuoja 8 paletės arba 69,12 kubo Knauf Unifit 032 vatos. Stiklo vatą ėmiau todėl, kad ją galima kaip nori palenkti, pasukti ir ji puikiai atstato savo formą. Sunkiai prieinamuose vietose su tokia vata galima tikėtis daug geresnio rezultato. Akmens vatą palenkus, ji plyštu, o stiklo vata puikiai atstato savo formą. Net užlipus visu svoriu, ji puikiai išsipučia vėl. Be to šitos Knauf Unifit 032 tankis yra 31 kg. Kaip stiklo vatai tai labai daug. Kaina irgi įspūdinga. Kubą šios vatos su kelių mėnesių derybomis gavau 49,80 euro (171,96 Lt). Kaina su mokesčiais ir pristatymu į vietą. Pasirodo, kad Knauf Unifit 032 vata realiai Lietuvoje neprekiaujama, ją veža pagal specialų užsakymą.

Mūrininkas nupjovė sienos dalis, kad PIR plokštės praeitų ištisai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 kovo 2015 - 11:04
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 22:24)

Kazkaip neradau tokio reikalavimo mūsų įstatymuose jog sertifikatas būtų laikinas. Ar tik ne Vokiškas pasyvaus namo yra laikinas.
Atsakyti
Labai gerai, kad nepradejai su vatos kampu ispjaustymu ir pertvarines sienas pazeminai, na dulkinas reikalas, bet ka padarysi. O kaina vatos tai gera, skaityk uz ta pati pardave, savaime aisku, kad tokias vatas, tik su spec. uzsakymais, nes daugelis pas mus nori pigaus, taciau gero, tas pats su tais sertifikatais, turesi, kad namas A+, taciau kai pardavinesi, tai vistiek nores, kad kuo pigiau parduotai, nes visi tik i minusus ziures, o ne pliusus.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 03 22, 11:22)
Labai gerai, kad nepradejai su vatos kampu ispjaustymu ir pertvarines sienas pazeminai, na dulkinas reikalas, bet ka padarysi. O kaina vatos tai gera, skaityk uz ta pati pardave, savaime aisku, kad tokias vatas, tik su spec. uzsakymais

Dulkių buvo labai daug. Ir dar dabar palangės raudonos. O Rockwool Toprock super galėjau gauti kubą po 98 Lt su PVM ir pristatymu. Būčiau visam stogui sutaupęs 3700 ar 3800 Lt, bet nusprendžiau sudėti geresnę vatą. O kadangi numušiau darbų kainą, tai sutaupiau virš 4000 Lt.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 22:47)
Konkrečiai šiuo atveju, kai atrašinėjau, net nesigilinau, kas buvo to teksto autorius. Tik parašius kilo mintis pasižiūrėti, kokio asmens tekstą pacitavau, buvau nustebęs sutikęs tavo niką

Baigiam šituos beprasmius aiškinimusis. Abu teisūs ir abu klystame. Geriau gyvenam taikiai. 4u.gif

Mano problema ta, kad sakau, ką galvoju. Reikėtų santūriau reikšti mintis. Pasistengsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 kovo 2015 - 11:45
Pasakojau, kad kai šiltino namą labai stipriai sulijo vieną kampą. Štai kaip tas kampas atrodė iš vidaus vasario mėnesį nešildomame name. Po dviejų savaičių oro pūtimo ir paliktų pravirų antro aukšto langų kampas atrodė taip. Su technine priežiūra matavome sienos drėgnumą. Kur tinkas visiškai sausas rodė 9-12 proc., o tose tamsiose vietose buvo 21-23 proc. Nusprendėme, kad čia gali būti ne drėgmė, o druskos. Vakar nupirkau druskų išvarymo chemikalo ir patepiau dėmes. Paskutinėje nuotraukoje gerai matyti kaip tamsios dėmės pabalo. Pradėjo lįsti druska. Tada viską nuploviau vandeniu. Štai kaip kampas atrodė po nuplovimo. Dėmių beveik neliko. Važiuoju antrą kartą kartoti procedūros. Rytoj ateina plytelių klijuoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 13:11)
Pasakojau, kad kai šiltino namą labai stipriai sulijo vieną kampą. Štai kaip tas kampas atrodė iš vidaus vasario mėnesį nešildomame name. Po dviejų savaičių oro pūtimo ir paliktų pravirų antro aukšto langų kampas atrodė taip. Su technine priežiūra matavome sienos drėgnumą. Kur tinkas visiškai sausas rodė 9-12 proc., o tose tamsiose vietose buvo 21-23 proc. Nusprendėme, kad čia gali būti ne drėgmė, o druskos. Vakar nupirkau druskų išvarymo  chemikalo ir patepiau dėmes. Paskutinėje nuotraukoje gerai matyti kaip tamsios dėmės pabalo. Pradėjo lįsti druska. Tada viską nuploviau vandeniu. Štai kaip kampas atrodė po nuplovimo. Dėmių beveik neliko. Važiuoju antrą kartą kartoti procedūros. Rytoj ateina plytelių klijuoti.

Bet tu Geras fruktas... Matuoklis rodo dregme,o tu druskas isvarineji 😁 druckas nuplovei ir jau gerai ? Matavot sienos dregnuma poto ?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 04, 21:40)
Dabar tokia mintis sove.. idomu kaip pinigine israiska  gaunasi  jei sandarumas nekeiciasi 0,1. tai yra jei namas  sandarus 0.7,o ne 0,6  g.gif    Pvz pas mane priskaiciavo 450 kubu oro...

Atsiverčiau savo PHPP 2007 skaičiuoklę, ir su ten suvestais mano namo duomenimis, tik nežinau kokiu detalumu, ir nežinau kuri versija, nes daug kartų skaičiavęs perskaičiavęs, tai tame modelyje prie:

0.6 oro kaitos - namo šilumos poreikis 20 kW/m2 per metus
0.7 oro kaitos - namo šilumos poreikis 21 kW/m2 per metus

Skirtumas ne įpatingas. Pakeičiau tame pačiame modelyje tik sandarumo parametrą iki 0.09 šilumos poreikis namui sumažėja sakyčiau drąstiškai, iki 16 kW/m2 per metus.
Atsakyti