Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(balamūtas @ 2015 03 20, 07:39)
Del sitos vietos man biski neaisku, o nera taip kad ŠS kaiptik reikia kuo daugiau vamzdelio, kad nuimtu kuo daugiau silumos ir reciau junginetusi?

Mano supratimu, vamzdyno reikia tiek, kad galėtų nuimti nuo ŠS siurblio jo galingumą. Jei ŠS neinverterinis, tada idealiu atveju reiktų privyniot vamzdyno pagal jo galingumą. Tokiu atveju ŠS galėtų efektyviai įkraut į betoną maksimalų kiekį energijos. Jei ŠS inverterinis, tai, mano nuomone, vamzdyno pakanka vyniot tiek, kiek reikia galios namui šildyt prie žemiausių temperatūrų. Na gal dar pastatyt kažkokią buferinę talpą, kad dar sumažinti įsijungimų kiekį.

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 27, 12:04)
Ar jums koks kaimynas smardino?

Vilniuje, prestižiniame žvėryno rajone praeitą mėnesį kažkas su KKK degindamas plastmases ar kitas atliekas taip užsmirdino, kad net dusino. Ir kentėti teko beveik visą dieną tame rajone gyvenantiems ir dirbantiems "kaimynams" esantiems nuo to žmogžudžio ir gerokai atokiau.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 27, 12:43)
A klases name neesme yra taupymas, taupymo maniakai yra pasyvininkai

Man tai negresia, aš namą žadu sertifikuoti, kaip B klasės, (užteks nepadaryti sandarumo testo), taip kad taupymo maniako etiketės atsikratysiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 13:21)
O čia rašo skaičius iš lempos.

Turi faktų, klok, o jei neturi, tai Korida, gal nori kad Cibulis tau vonią savo sąskaita įrengtų? Užtektų pareiškimo už šmeižtą. Patikėk, kapeikos vargo. Apsimoka.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 13:26)
O štai grietas namo atvėsimas rodo, kad iki pasyvaus kaip iki Berlyno.

Įsikandai tą 1C laipsnio atvėsimo per parą terminą ir pagal jį vertini ar namas atitinka PN reikalavimus lotuliukas.gif ? Cibuli, nejuokauk. PN ne pagal šį parametrą sertifikuojamas.

Atvėsimas priklauso ne tik nuo namo šilumos nuostolių, bet ir nuo namo vidaus konstrukcijų termomasės, bei daugybės kitų niuansų, taip kad kabintis prie namo termoinercijos tikrai nėra reikalo.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 27, 19:22)

Geotermas vistiek yra elektros energijos siurblys. Elektra, deja, nera atsinaujinancios energijos saltinis.

Taip elektra didžiąja dalimi nėra atsinaujinantis energijos šaltinis, bet ŠS kuris iš žemės paima 4 ar net 5 kart daugiau atsinaujinančios energijos, nei sunaudoja elektros, vadinti neatsinaujinančiu energijos šaltiniu manau yra tik finansiškai tuo suinteresuotų asmenų išmislas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 20, 18:28)
Viln
Įsikandai tą 1C laipsnio atvėsimo per parą terminą ir pagal jį vertini ar namas atitinka PN reikalavimus  lotuliukas.gif ? Cibuli, nejuokauk. PN ne pagal šį parametrą sertifikuojamas.

mano namas tikrai nera pasyvus, bet lauko temperatūrai iki -10°, nekurenant vesta 1 laipsni per para, bet as kažkaip vis labiau sieju tai su inercija (sildomos betonines grindys, murines sienos) ir su sandarumu, kai silumos neispucia vejas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 20, 17:28)
1. Vilniuje, prestižiniame žvėryno

2. Man tai negresia, aš namą žadu sertifikuoti, kaip B klasės, (užteks nepadaryti sandarumo testo), taip kad taupymo maniako etiketės atsikratysiu biggrin.gif

3. Turi faktų, klok, o jei neturi, tai Korida, gal nori kad Cibulis tau vonią savo sąskaita įrengtų? Užtektų pareiškimo už šmeižtą. Patikėk, kapeikos vargo. Apsimoka.

4. Įsikandai tą 1C laipsnio atvėsimo per parą terminą ir pagal jį vertini ar namas atitinka PN reikalavimus  lotuliukas.gif ? Cibuli, nejuokauk. PN ne pagal šį parametrą sertifikuojamas.

Atvėsimas priklauso ne tik nuo namo šilumos nuostolių, bet ir nuo namo vidaus konstrukcijų termomasės, bei daugybės kitų niuansų, taip kad kabintis prie namo termoinercijos tikrai nėra reikalo.
Papildyta:
Taip elektra didžiąja dalimi nėra atsinaujinantis energijos šaltinis, bet ŠS kuris iš žemės paima 4 ar net 5 kart daugiau atsinaujinančios energijos, nei sunaudoja elektros, vadinti neatsinaujinančiu energijos šaltiniu manau yra tik finansiškai tuo suinteresuotų asmenų išmislas.

1. Žvėryno reikėtų rašyti iš didžiosios raidės.

2. Toks krūtas ir liksi su B? Nesitikėjau, nuvylei. O ir tavo 0,098 sandarumo matavimas, kadangi nėra sertifikuotas yra tik preliminarus. Gražus skaičius, bet gali būti kaip iki mėnulio.

3. Kas tau vis negerai? Vis kabinėsi? Tai laiptų temoje bandai mane išerzinti, tai dar kažkur, tai čia. Ir dar adokatauji.

4. Nieko aš neišsigandau ir man tavo paistalai visai neįdomus. Aš žinau, ko siekiu ir sėkmės tau kabinėjantis. Kažkoks zacepinis pasidarei, vis niurzgi? Lyg ir ne vidurinio amžiaus krizė: metais už mane jaunesnis, bet kažko vis nepatenkintas?
Atsakyti
Dar, Mintai, jums leidus norėčiau pasakyti (jei galima). Aš žadu pasidalinti stogo šiltinimu, sandarumo matavimu, vėdinimo sistema, ŠS ir bendromis namo energijos sąnaudomis (prižadėjau ir žadu ištesėti. Toks jau aš esu - jei pažadu, šliaušiu, bet padarysiu ir nesuprantu tu, kurie pažadėję pabėga). Bet visai ne dėl to, kad noriu pasigirti ar dar kažkaip. Nenoriu, kad žmonės kartotų mano klaidas. Nesu aš savanaudis.

Bet man keisčiausia, kad kuo labiau noriu pasidalinti informacija, tuo labiau nukenčiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 kovo 2015 - 22:41
Dar it rokiu kategoriju buna? puspasyvis...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 20, 21:21)
2. Toks krūtas ir liksi su B? Nesitikėjau, nuvylei. O ir tavo 0,098 sandarumo matavimas, kadangi nėra sertifikuotas yra tik preliminarus. Gražus skaičius, bet gali būti kaip iki mėnulio.

Niekada savo asmenybės nesiejau su žodžiu "krūtas". Aš visuomet stengiausi išlikti prie paprastų žmonių grupės. Tas sertifikavimas yra tik tam, kad galėtum kitiems pasigirti, aš kaip minėjau didybės liga nesergu, su "nuliovais" aukštos klasės automobiliais už paskutinius pinigus nevažinėju, tad ir popieriukas tik tam, kad tik prieš kitus galėčiau pasirodyti, man nereikalingas. Kad mano namas atitinka A energinės klasės reikalavimus esu garantuotas, spėju, kad ir A+ gali tempti, bet tai, kad gausiu popieriuką, nuo to mano namas "šiltesnis" nepasidarys. Aukštesnės nei B klasės sertifikavimas reikalauja papildomų išlaidų, kurios tik pakels mano namo statybų kainą, o realios naudos jokios neduos. Kaip minėjau, nebent pasididžiavimui.

Dėl testavimų tikslumo, darant sandarumo testą, lemia prietaisų tikslumas, o ne valstybės išduotas "leidimas" daryti tuos matavimus. Prietaisų tikslumą nurodo metrologinės prietaisų patikros. Tokios patikros atlikimo pažymos kopiją, man kartu su sandarumo testų rezultatais testus atlikusi firma pateikė. Taip, kad firmos atliktų matavimų tikslumu, mano supratimu galima puikiausiai pasitikėti.
3. Kas tau vis negerai? Vis kabinėsi?

Aš nevirškinu, kai įžeidinėjami žmonės. Nesu nieko pikto tavo atžvilgiu pasakęs kitais atvejais, kaip tik reaguojant į tamstos įžeidimus. Dar tau užkliuvo ir keli mano postai, kai sukritikavau tavo samprotavimus, bet tie mano postai buvo nukreipti ne į tamstos asmenį, o į tamstos samprotavimus. Nesusirink sau visų "gėlyčių" kurios ne tau buvo skirtos.

4. Nieko aš neišsigandau ir man tavo paistalai visai neįdomus. Aš žinau, ko siekiu ir sėkmės tau kabinėjantis. Kažkoks zacepinis pasidarei, vis niurzgi? Lyg ir ne vidurinio amžiaus krizė: metais už mane jaunesnis, bet kažko vis nepatenkintas?

O kuris mano žodis buvo skirtas tamstos gązdinimui blink.gif ? Nepamenu kad ką būčiau rašęs, nebent sau bandei prisiimti žinutę su mano patarimu koridai. Ta žinutė ne tau, o koridai buvo skirta ir ten ne grasinimas, o patarimas buvo.

Dėl zacepų, tai patikėk, aš jų neieškau, ir alaus butelį statau, jei rasi nors vieną visuose mano postuose (išskyrus pačio iššauktą reakciją, kaip atsaką į tavo pačio įžeidinėjmus).

Nesu aš konfliktiška asmenybė, tiesiog neapkenčiu neteisybės.

P.S. nesu humanitaras, tad gramatiką palieku redaktoriams.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 21, 07:45)

Čia pavyzdys, kai prie techninį supratimą reikalaujančio reikalo aprašymo prieina humanitaras, nenorintis gilintis į reikalo esmę, bile tik parašyti kažką įdomaus ir prakišti visuomenei.

Pats pirmas sakinys:
"Pasyvūs namai yra gana tiksliai reglamentuoti – tai tokie namai, kuriuose naudojami vien pasyvūs energijos šaltiniai (dirvožemio ar saulės šiluma ir panašiai), jam taikomi tam tikri minimalūs stogo ir sienų varžos reikalavimai, jis pasižymi dideliu sandarumu."

Vienintelis teiginys teisingas, kad namai turi pasižymėti dideliu sandarumu. Viskas. Visa kita tik žurnalisto "dadėta" biliatristika, kuri ne tik kad neutrali, bet netgi klaidinga.

Tokios biliatristikos pagrindas - blogo autorius, kuris stato energiškai efektyvų namą vadovaudamasis Pasyvaus namo rekomendacijomis (nes kai pradėjo statybas, dar nebuvo A+ ir A++ namo energinių klasių Lietuvoje), ir kadangi aklai nesiekė tikslo pasiekti PN reikalavimus, tai ir pavadino savo namą puspasyviu.

Ech tie žurnalistai. Blogiausia, kad vėliau tauta jais aklai tiki. Pavyzdys akivaizdžiai matomas, kai šiuo metu kalba užeina apie Ukrainos įvykius iškart pasimato, kokios šalies žiniasklaidos mūsų tautiečiai klauso.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 03 20, 22:19)

Bet man keisčiausia, kad kuo labiau noriu pasidalinti informacija, tuo labiau nukenčiu.

Nedaro klaidų tik tie žmonės, kurie absoliučiai nieko nedaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 kovo 2015 - 12:59
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 12:41)
Tas sertifikavimas yra tik tam, kad galėtum kitiems pasigirti, aš kaip minėjau  didybės liga nesergu, su "nuliovais" aukštos klasės automobiliais už paskutinius pinigus nevažinėju, tad ir popieriukas tik tam, kad tik prieš kitus galėčiau pasirodyti, man nereikalingas.  Kad mano namas atitinka A energinės klasės reikalavimus esu garantuotas, spėju, kad ir A+ gali tempti, bet tai, kad gausiu popieriuką, nuo to mano namas "šiltesnis" nepasidarys. Aukštesnės nei B klasės sertifikavimas reikalauja papildomų išlaidų, kurios tik pakels mano namo statybų kainą, o realios naudos jokios neduos. Kaip minėjau, nebent pasididžiavimui.

Pastaba - sertifikavimas ir gražus popierius labai pravers, jei atsitiks taip, kad reiks tą namą parduot. Su A+ popieriumi tikrai namo išskirtinumas rinkoje pasimatys - tai arba greičiau parduosi už vidutinę kainą, arba parduosi normaliais terminais už didesnę kainą. Taip kad, mano nuomone, išlaidos 'popieriui' kažkada gyvenime tikrai atsipirks.

Aišku, resertifikuoti pagal A+ turbūt būtų galima ir jei/kai prireiks parduot.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 21, 12:41)
Aš nevirškinu, kai įžeidinėjami žmonės. Nesu nieko pikto tavo atžvilgiu pasakęs kitais atvejais, kaip tik reaguojant į tamstos įžeidimus.

Dėl zacepų, tai patikėk, aš jų neieškau, ir alaus butelį statau, jei rasi nors vieną visuose mano postuose (išskyrus pačio iššauktą reakciją, kaip atsaką į tavo pačio įžeidinėjmus).

Nesu aš konfliktiška asmenybė, tiesiog neapkenčiu neteisybės.

Gerą mėnesį nedalyvavau jokiose SM diskusijose. Per tą laiką, Mintai, ieškojai kaip prie prisikabinti. Parašiau laiptų temoje 02.19, tu po trijų savaičių atknisi mano pasisakymą ir parašai kabinėdamasis. Buvo ir kitose temose, kur tu knisai kelių mėnesių senumo mano pasisakymus ir vis kandai man. Kad ir šitas reikalas: Turi faktų, klok, o jei neturi, tai Korida, gal nori kad Cibulis tau vonią savo sąskaita įrengtų? Užtektų pareiškimo už šmeižtą. Patikėk, kapeikos vargo. Apsimoka. Mintai, apie ką tu čia? Kokia mano citatą ištraukei ir kas tau blogai?

Tau neatrodo, kad tu mane persekioji, užsiimi psichologiniu smurtu, specialiai prie manęs kabinėjiesi? Man toks vaizdas susidaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 kovo 2015 - 16:04
QUOTE(cibulis @ 2015 03 21, 17:04)

Tau neatrodo, kad tu mane persekioji, užsiimi psichologiniu smurtu, specialiai prie manęs kabinėjiesi? Man toks vaizdas susidaro.

Cibuli,tau Dar saules uztemimas nepraejo,kad tokie dalykai vaidenas ?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 21, 16:58)
Cibuli,tau Dar saules uztemimas nepraejo,kad tokie dalykai vaidenas ?

Iš šalies geriau matyti. 4u.gif Pažiūrėjau į saulę be apsaugos ir štai rezultatas.
Atsakyti