Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(madwifi @ 2015 03 10, 23:03)
ir manai tai butu efektyvenis sprendimas uz langus? beto, i +-pietus orientuoti geri langai per sildymo sezona silumos isleidzia maziau nei gauna is saules, bet aisku tu tuo netiki.

Tau kaminas blogis,man langai salcio tiltas. Kokios problemos? O del saules gavimo,tai ,cia labai perdeta nes tu dienu buna-katino asaros. Cia labiau grazus marketingas. Tai taspats kaip pasyviam name nereikia sildymo sistemos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 10, 23:01)
Pas mane bus zidinys. man patinka kurenti.. man patinka kad tai papildomas silumos saltinis.. O katilineje silumos siurblys..  Okamino nuostolius  Labai greitai atpirks uzkurta ugnis..  Nesuprantu as zmoniu kurie  peikia,oi,tas sudas,anas gaidys.. Nevisiem visko reikia,bet no to  kiti dalykai netampa nenaudingais,kitiems....
Papildyta:
Jo.Su tais kkk savininkais tai problema.. Jie isivaizduoja kad jie gali deginti viskas kas nors truputi dega..  Kartais is kaminu dumai virsta kaip is garvezio..  doh.gif

Nesinervink, zidinys yra isties grazu ir jauku, jei tau rusenanti ugnis asocijuojasi su namo jaukumu. Padarysi protingai sklendes ir neisleisi silumos pro kamina. Su zidiniu, kaip ir visur kitur statybose, negali chalturinti, taupyti, piginti ir tiketis, kad gausi gera rezultata. Grazus zidinys yra interjero puosmena. Veikiantis zidinys netgi sildo namus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 10, 22:04)
Nera absoliuciai jokios logikos planuoti zidini naudoti kaip papildoma silumos saltini, nes niekuomet jis nebus tam tikslui efektyviai naudojamas, o instaliacine investicija ir prieziuros sanaudos bus beviltiskai dideles. Zidinys yra tik brangi interjero detale, skirta groziui, jei dar kas nors siais laikais zidini supranta kaip grozi.

na paziurinejus internetuose siuolaikinius interjerus, praktiskai visur rasi ar zinidini ar krosnele.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 10, 23:10)
Nesinervink, zidinys yra isties grazu ir jauku, jei tau rusenanti ugnis asocijuojasi su namo jaukumu. Padarysi protingai sklendes ir neisleisi silumos pro kamina. Su zidiniu, kaip ir visur kitur statybose, negali chalturinti, taupyti, piginti ir tiketis, kad gausi gera rezultata. Grazus zidinys yra interjero puosmena. Veikiantis zidinys netgi sildo namus smile.gif

Pokolkas as zidiny matau tik viena problema. Jis man perdaug greitai nama prisildys... Sandari kapsule ir sklende manau isspres visas problemas su silumos praradimu,kury as manau kompensuosiu pakures ugnele. Kai dirbs zidinys,nedirbs geoterminis..

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 10, 22:10)

kaip protingai padaryt sklendes, kad netik silumos neisleist bet ir nenugaruot?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 10, 23:07)
Tau kaminas blogis,man langai salcio tiltas. Kokios problemos?  O del saules gavimo,tai ,cia labai perdeta nes tu dienu buna-katino asaros. Cia  labiau grazus marketingas.  Tai taspats kaip pasyviam name  nereikia sildymo sistemos  lotuliukas.gif

Is patirties galiu pasakyti, kad pietines puses langai efektyviai padeda sildyti patalpas tik antroje kovo puseje. Rudeni nuo spalio men iki kovo men vidurio saules Lietuvoje nerasta. Vasara pietines puses langai yra beda, be uzuolaidu butu siltnamis.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 10, 23:01)

Jo.Su tais kkk savininkais tai problema.. Jie isivaizduoja kad jie gali deginti viskas kas nors truputi dega..  Kartais is kaminu dumai virsta kaip is garvezio..  doh.gif

Ir dar kokia. degina kas dega, o dar jei atmosferos slėgis žemas dūmai pažemiais tyvuliuoja. Mes turime ne per toliausiai tokį, visas statybines atliekas iš manęs su džiaugsmu įsivežė (paletes, lentos ir visą šūd...) O žiemai iš baldų įmonės plokščių atsiveža. Ir ką gali pasakyti?.

Su kkk modernesniais (jeigu verti tokio pavadinimo) smile.gif tik sausomis malkomis kurenti, ruoškitės statyti didžiausias malkines kieme, nes natūraliai medieną reikia drovinti tris metus. T. y. reikės sandėliuoti tokį kiekį trims sezonams.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 10, 22:13)
Pokolkas as zidiny matau tik viena problema. Jis man perdaug  greitai nama prisildys...  Sandari kapsule  ir sklende  manau isspres visas problemas su silumos praradimu,kury as manau kompensuosiu pakures ugnele. Kai dirbs zidinys,nedirbs geoterminis..

jei kursi tarkimi savaite karta, du, o kitas dienas kaminas dirbs kaip parazitine ventiliacija, ar tikrai ta ugnele atidirbs nuostolius. o jei dar reciau kurensi, nes nusibos ar siaip laiko nebus?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 03 10, 23:14)
kaip protingai padaryt sklendes, kad netik silumos neisleist bet ir nenugaruot?

Cia jau menas, bet zmones kazkaip susitvarko, nes kriminalinese ziniose ntenka girdeti pranesimu apie nugaravusius namu savininkus. Rekuperatorius cia turetu buti labai naudingas.
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 03 10, 23:16)
Ir dar kokia. degina kas dega, o dar jei atmosferos slėgis žemas dūmai pažemiais tyvuliuoja. Mes turime ne per toliausiai tokį, visas statybines atliekas iš manęs su džiaugsmu įsivežė (paletes, lentos ir visą šūd...) O žiemai iš baldų įmonės plokščių atsiveža. Ir ką gali pasakyti?.

Su kkk modernesniais (jeigu verti tokio pavadinimo) smile.gif  tik sausomis malkomis kurenti, ruoškitės statyti didžiausias malkines kieme, nes natūraliai medieną reikia drovinti tris metus. T. y. reikės sandėliuoti tokį kiekį trims sezonams.

Na baikite jus viena karta su tom jusu siaubo istorijom apie tvarto dydzio malkines ir kurika su šiūpeliu rankose ir papirosu dantyse. Taip buvo praeito simtmecio pradzioje, dabar yra kitaip. Jus tikrai daugiau laiko praleiste reguliuodami savo ŠS, nei as kurendamas savo KKK.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 10, 22:14)
Is patirties galiu pasakyti, kad pietines puses langai efektyviai padeda sildyti patalpas tik antroje kovo puseje. Rudeni nuo spalio men iki kovo men vidurio saules Lietuvoje nerasta. Vasara pietines puses langai yra beda, be uzuolaidu butu siltnamis.

pamirsai simetini sausi ir vasari ? kitais metias nepamirsk ant kalendoriaus sauletas dienas susizymet. beto siluma gaunama ir apniukusia diena tik del mazo kiekio tu jos savo juslemis nefiksuoji. o nuo kovo tai jau ir saules elektrines pilnu tempu pradeda generuot babkes.
Del vasaros tai yra visokiu priemoniu uzsiseliuot - nuo pasyviu architekturiniu sprendimu iki aktyviu elementu.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 03 10, 22:23)
Jus tikrai daugiau laiko praleiste reguliuodami savo ŠS, nei as kurendamas savo KKK.

chacha - as savo oras-oras kai ijungiau spali, tai tik pries kelias dienas pagalvojau kad gal diena verta paspaust pultelio knopke ir isjungt. ir abejoju ar geoterminiam reikia daugiau laiko skirt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 10 kovo 2015 - 22:30
QUOTE(madwifi @ 2015 03 10, 22:58)
gerbiamas bruoniau, man visikais nusvilpt and tu generaciniu katilu, kuriem riekia geros sauso medienos, nes kaimynui nepaaskinsi koki katila pirkt ir kokia mediena kurent. jis elgsis taip kaip jam atrodo, o man ir toliau smirdes. o kaip tu ta mediena nedeginsi visvien ten bus nesudegusiu kietu daleliu, ne vien CO2 ir garai. priesingu atveju biokuro katilinese ant kaminu nebutu statomi prabangus filtrai.

jei jums nusisvilpt, tai jus ir nenaudojate. man is tiesu irgi nelabai rupi, kas ruksta pro mano kamina.
Atsakyti
uch, kiek cia KKK zinovu biggrin.gif. Kaminu nuostoliu skaiciuotoju. Malkoms atviro dziovinimo lauke metai=sociai.

Kadangi stovi apynauje krosnele, salia SS jai vieta tikrai atsiras. Vien del jaukumo

QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 03 10, 21:16)

Su kkk modernesniais (jeigu verti tokio pavadinimo) smile.gif  tik sausomis malkomis kurenti, ruoškitės statyti didžiausias malkines kieme, nes natūraliai medieną reikia drovinti tris metus. T. y. reikės sandėliuoti tokį kiekį trims sezonams.

Atsakyti