Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

Labai įdomu per kurias vietas praleidžia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 04, 20:59)
Na taip, per tris metus visos gumines tarpines pakieteja ir pradeda pusti vejas. Reikia keisti tarpines, as sakiau gal reiktu pabandyti i langus iklijuoti papildoma tarpine, skirta durims sandarinti.

Sakiau pries ziema uzsiklijuosiu langus su popierine juosta kaip tarybiniais laikais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 03 04, 21:07)
Tai, jeigu mano langai juos sumontavus ir apžiūrėjus priėmimui, vizualiai buvo matoma defektai  (iki šiolei nepriėmiau, jau du metai), tai dar po metų tikrai neatitiks reikalavimų.  biggrin.gif

Man idomu ar langu pardavejai prekiauja pakaitinemis tarpinemis? Kaip ir turetu, nes keli metai ir guma sukieteja.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 04, 21:11)
Sakiau pries ziema uzsiklijuosiu langus su popierine  juosta kaip tarybiniais laikais  lotuliukas.gif

Neklijuosi, pro tas tarpines praeina juokingas silumos kiekis, nesvarbu, labiau nervina, kai vejas pradeda svilpti ir kitokius garsus leisti pro nesandaru langa esant dideliam vejui. Bet net ir esant dideliam vejui, siluma beveik nedingsta.
Atsakyti
beje,testa dare tiepatys kurie dare pas Minta,jie dare ir pas Kleizi (ar kaip jis ten ) UAB Termas.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 03 04, 21:18)
Man idomu ar langu pardavejai prekiauja pakaitinemis tarpinemis? Kaip ir turetu, nes keli metai ir guma sukieteja.
Papildyta:

Neklijuosi, pro tas tarpines praeina juokingas silumos kiekis, nesvarbu, labiau nervina, kai vejas pradeda svilpti ir kitokius garsus leisti pro nesandaru langa esant dideliam vejui. Bet net ir esant dideliam vejui, siluma beveik nedingsta.

Tas kiekis tikrai nera labai didelis,plius pasireguliuosiu langus ir bus viskas ciki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 04 kovo 2015 - 20:18
QUOTE(darius333 @ 2015 03 04, 18:33)
Klausimas - ar butina polistirola "nudrozti" kaip parodyta su raudona linija ar galima istatmena "lovi" lieti  g.gif

g/b konstrukcijai trikampelis 10x10cm neturi reiksmes, gal tik hidroizoliacijai "sveikiau" isvengus lenkimo staciu kampu.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 03 04, 21:18)

Nežinau ar gamintojai pardavinėja tarpines, bet gamintoju langų servisai keičia tarpines. Man visas tarpines iš lauko puses prie paketo 100proc. pakeitė.
Kuo toliau tuo daugiau vis atsiranda langų servisų įmonių.
Atsakyti
Tarpines keicia, bet pazistamam ir pritraukejus keite. Idejo kitos formos, pritraukia zveriskai...

QUOTE(biesas66 @ 2015 03 04, 19:20)
beje,testa dare tiepatys kurie dare pas Minta,jie dare ir pas Kleizi (ar kaip jis ten )  UAB Termas.
Papildyta:
Tas kiekis tikrai nera labai didelis,plius pasireguliuosiu langus ir bus viskas ciki.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 04, 21:56)
Tarpines keicia, bet pazistamam ir pritraukejus keite. Idejo kitos formos, pritraukia zveriskai...

tai vat reikes langininkus klibinti,tegul tvarko. mad.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 03 04, 21:56)

man aktualu duru pritraukejai, nes lauko durys ziauriai suchalturintos, turbut baisiausia chaltura visame name. dabar spynos neuzrakinus isvis neuzsikabina spyruoklinis liezuvelis, zodziu, jei neuzrakinu, durys visa laika praviros, vejai pucia blink.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 04, 22:19)
tai vat reikes langininkus klibinti,tegul tvarko.  mad.gif

jei garantija dar nesibaige, tai kviesk tegul tvarko. kol nebuvo garantija pasibaigus, pas mane pora kartu vaziavo.
Atsakyti
Dabar tokia mintis sove.. idomu kaip pinigine israiska gaunasi jei sandarumas nekeiciasi 0,1. tai yra jei namas sandarus 0.7,o ne 0,6 g.gif Pvz pas mane priskaiciavo 450 kubu oro...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 04, 22:40)
Dabar tokia mintis sove.. idomu kaip pinigine israiska  gaunasi  jei sandarumas nekeiciasi 0,1. tai yra jei namas  sandarus 0.7,o ne 0,6  g.gif    Pvz pas mane priskaiciavo 450 kubu oro...

0,1 yra dydis labai artimas 0 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 03 04, 21:40)
Dabar tokia mintis sove.. idomu kaip pinigine israiska  gaunasi  jei sandarumas nekeiciasi 0,1. tai yra jei namas  sandarus 0.7,o ne 0,6  g.gif    Pvz pas mane priskaiciavo 450 kubu oro...

Na čia aš primečiau apytiksliai, kad prie blogiausių sąlygų, tarkim prie šalčių, kai lauko-vidaus temperatūrų skirtumas yra 40 laipsnių ir prie vėjo, sukeliančio reikiamą slėgių skirtumą (berods 50 Pa, kas yra jau tikrai nemažai), tas 0,1 sandarumo skirtumas įtakotų papildomų 45 kb.m. oro apykaitą, kuri išsineštų apie 600W energijos. Kitaip sakant, per valandą reiktų 0,6 kwh papildomo šildymo. Realiomis sąlygomis turbūt ir vienos kaitrinės lemputės pakaktų to nesandarumo įtakos eliminavimui smile.gif
Atsakyti