Įkraunama...
Įkraunama...

A klasės energinio naudingumo namai

QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 15:09)
Sakoma, kad tikras pasyvus namas visiškai nešildomas per parą gali atvėsti 1 laipsnių. Tavo pusdienį pašildytas 1 laipsniu atvėsta per likusį pusdienį. Iki pasyvaus toli, bet šildymo išlaidos tikrai mažos.

Eksperte,pas mane visai ne pasyvus nams o mazo energetinio poreikio , atves priklausomai kokia lauko temperatura, cia grubiai pasakiau abstrakciai duodamas intervalus... Gali ir nuo 22,5 atvesti iki 22...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 27, 13:22)
Eksperte,pas mane visai ne pasyvus nams o mazo energetinio poreikio , atves priklausomai  kokia lauko temperatura, cia grubiai pasakiau  abstrakciai  duodamas intervalus... Gali ir nuo 22,5 atvesti iki 22...

Tai tu čia ekspertas. Aš tik mokausi. Bet jei nors truputį tavo makaulė šarintų, tai suprastum, ką norėjau pasakyti.

Pakartosiu dar kartą iš kito galo: tavo namas tikrai labai mažai vartoja energijos šildymui ir galėtų būti kažkas link pasyvaus. Kalbu apie išlaidas šildymui. O štai grietas namo atvėsimas rodo, kad iki pasyvaus kaip iki Berlyno. Du nesuderinami dydžiai, nors šildymo išlaidos tikrai mažos. Greičiausiai jas lemia ŠS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 vasario 2015 - 13:30
Ne visi gi turi laiko viska fotkint ir klot viešam svarstymui.
Jei kas netiki, nepasitiki- nuvaziuoja, pasneka, paziuri. Ir Atsirenka
O cia - kalk nekales doh.gif biggrin.gif
Cibuli, as niekaip nesuvokiu- jei tu tempi link pasyvaus , lyginant su kaunietisku tolimu nuo pasyvaus- tai nafiga visokie sildytuvai, siltintuvai, brangus geo ir pan.
Pas tave, 1 laipsniu kris per 2-3 paras. Fenomenalu.
Sildymui turetu uztekti max 1 kw teno backoj, ir sujungto su grindiniu.
Taip sprendziu, nes bandziau su3 kw sildyti 120M2. Visai pavyko...

QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 12:21)
Tik nereikia čia advokatūros. Jis pirmas mane užsipuolė. Vakar parašiau, kad mano galva kvaila dėti EPS į stogą. Stoge EPS - ne vieta. Štai kaip sureagavo. Gali pasiskaityti tolimesnį susurašinėjimą.

Kodėl jis gali man knisti smegenis ir aiškinti kaip aš turiu galvoti ir kaip neturiu?
Aš bent jau kai dedu informaciją apie savo namą, tai ir nuotraukų nepagailiu.
O čia rašo skaičius iš lempos. Galėjo skaitliukus vasario 1 d. nufotkinti ir kovo 1 d. ar pan. Aš nesakau, kad negali būti tokie skaičiai. Aš tik jo stiliumi paklausiau. Tai vėl sulaukiau kauniovskų šūdų. Jam matote nepatinka, bet jis būdamas cholerikas gali drėbti kaip nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 27 vasario 2015 - 13:41
QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 15:26)
Tai tu čia ekspertas. Aš tik mokausi. Bet jei nors truputį tavo makaulė šarintų,

Pasidariai nuo Granto ( dar ankstesnio , pseudonimo neprisimenu , su Ewoj toks buvo rasliavodavaisi apie KKK ir kaminus kaip neapsimoka siltint nama iki siu dienu akivaizdos reikalavimu ) ,kiek laiko turejo praiti ,kad plokstele apsiverstu ir makufelis pradetu truputi dirbti ir pradetu susti ,bet sunta tai ilgai biggrin.gif ,net matosi is siu dienu raslaivones puse metu sprendi kaip siltinti stoga nors yra tam projektas cool.gif
Ciau C
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 27, 13:35)
Ne visi gi turi laiko viska fotkint ir klot viešam svarstymui.
Jei kas netiki, nepasitiki- nuvaziuoja, pasneka, paziuri. Ir Atsirenka
O cia - kalk nekales  doh.gif  biggrin.gif
Cibuli, as niekaip nesuvokiu- jei tu tempi link pasyvaus , lyginant su kaunietisku tolimu nuo pasyvaus- tai nafiga visokie sildytuvai, siltintuvai, brangus geo ir pan.
Pas tave, 1 laipsniu kris per 2-3 paras. Fenomenalu.
Sildymui turetu uztekti max 1 kw teno backoj, ir sujungto su grindiniu.
Taip sprendziu, nes bandziau su3 kw sildyti 120M2. Visai pavyko...

Apsispręsk vieną kartą.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 02 27, 13:40)
Ciau C

Į Italiją išvažiuoji?
Atsakyti
Bevertis VBS pliatkas. Va pas mane metalinis garažas, jame nuo vasaros galo per pusmetį temperatūra apie 15 laipsnių nukrito. Superinis pavyzdys superhyperpasyviam namui, taip išeina?
QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 13:09)
Sakoma, kad tikras pasyvus namas visiškai nešildomas per parą gali atvėsti 1 laipsnių. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 02 27, 13:55)
Bevertis VBS pliatkas. Va pas mane metalinis garažas, jame nuo vasaros galo per pusmetį temperatūra apie 15 laipsnių nukrito. Superinis pavyzdys superhyperpasyviam namui, taip išeina?

Taip, tu teisus, aš nusišneku. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 27, 14:09)
Sakoma, kad tikras pasyvus namas visiškai nešildomas per parą gali atvėsti 1 laipsnių. Tavo pusdienį pašildytas 1 laipsniu atvėsta per likusį pusdienį. Iki pasyvaus toli, bet šildymo išlaidos tikrai mažos.

tai kad mano namas per para atvesta 1°, mano namas, iseina, pasyvus!???!? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 27, 14:14)
Ne zinau kiek patsai vasaru kaciagariji  ,bet vaikysteje ir pauglysteje ir studentavimo laikotarpiu priskersaves ,prisivanojes,pristabeliaves prityses  tu malku tiek ,kad net nenoriu prisiminti na dar tenka kartais padeti tevam,bet smalintis,suodintis ir dumintis ir kuriko etato  vis tiek reikia ...Nupirkes dabar jiems ŠS oras -vanduo  reikia tik sumontuoti ir paleisti ,kad senatveje komforto paturetu .
Na vandens isleidziame apie tris kart maziau . Nesimaudome voniose nes net dar neturime ... Maudomes po dusu su taupia vandens galvute su termostatiniais kranais .

Jus esate taupymo guru ir viskas cia gerai, nes jums tai patinka 4u.gif man gerai ir KKK, nes kuriu ji karta per 24 valandas kai lauko temperatura zemiau nulio ir karta i dvi paras, kai lauko temperatura virs nulio. Temperatura nekurenant krenta ~1 laipsni per para. O vandeni pila paaugliai, maudydamiesi ryte, vakare, ir dar per pietus blink.gif
Geotermas vistiek yra elektros energijos siurblys. Elektra, deja, nera atsinaujinancios energijos saltinis. Vat kad saules energijos elekra pakinkyti i geoterma, tada butu tikras efektas!
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 27, 13:04)

Papildyta:
Kiek H2O per menesi sildote ir isleidziate, mes 12-15m3 smile.gif

Mes 4 zmones taip pat isleidziam 12-15m3 vandens, bet cia is viso, salto ir silto. Taupom, pvz. kai dantis valomes neleidziam vandens be reikalo. Kranai voniose su termostatinem galvom, dusu galvos ekonomiskos. Vilniaus Vandenys skaiciuoja norma vienam zmogui 5m3/men (cia tiems kas neturi skaitliuko).
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 28, 19:56)
Mes 4 zmones taip pat isleidziam 12-15m3 vandens, bet cia is viso, salto ir silto. Taupom, pvz. kai dantis valomes neleidziam vandens be reikalo. Kranai voniose su termostatinem galvom, dusu galvos ekonomiskos. Vilniaus Vandenys skaiciuoja norma vienam zmogui 5m3/men (cia tiems kas neturi skaitliuko).

ojei...tai musu seimyna tada netaupumopavyzdys
isleidziame 40m3/men salto (sildom patys, tai negaliu suskaiciuot kiek).
ale moteru seimyna, tik viena vyriski turim
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 02 28, 21:43)
ojei...tai musu seimyna tada netaupumopavyzdys
isleidziame 40m3/men salto (sildom patys, tai negaliu suskaiciuot kiek).
ale moteru seimyna, tik viena vyriski turim

Na, zinot, as jau galvojau, kad mes neatsakingi svaistunai, bet jus keliate kartele gerokai aukštyn! blink.gif po 1,3m3 per para, oho! Tai kaip sildot vandeni?
Atsakyti