QUOTE(mėnulis @ 2015 07 30, 16:33)
Monteverde, tevai turi suvokti, kad jie yra sioks toks nukrypimas nuo normos. Nesvarbu, as pazystu mama, kuri yra ne vegetare, bet mesa pas ja buna retai, nes ji visai nemoka nieko gaminti. Bet ji perka ta mesa, del vaiku. Nors pati ten blynais gyva. Tevai yra atsakingi uz savo vaika. Sitaip jie daro ji stigmatizuota. Bendras supratimas apie sveikata yra visai ne veganine mityba. Ir normalus vaiku gydytojas duotu patarimu kaip maitintis. Ir tikrai neskatins valgyt batono. Mesa, darzoves, grikiai, ryziai. Netgi pasakys apie zalio pieno pavojus. Apie tai, kad bulves nera labai vertingas produktas. Ir saldainiai sakys, kad negerai. (As pati siu nevalgau, bet kitiems isverdu. )
Kaip Nyka Niliūnas sakė, "Normalu? Ar tai kažkokie rėmai į kuriuos aš turėčiau įsisprausti?".
Normalumo kaip bendros sąvokos nėra. Man normalu yra sveikas, nesergantis kūnas, man normalu kai nereikia vaistų, man normalu, kai kiti gyvūnai aplink mane yra gyvi ir sveiki.
Ir kaip James Aspey sakė: "Kodėl tie, kurie pasirenka neatiminėti iš kitų to, kas jiems nepriklauso ir nedalyvauti skerdynėse yra įspraudžiami į kažkokią "vegano" sąvoka, kai tai turėtu būti elementaru, o tie, kurie dalyvauja bereikalingame nekaltų būtybių kankinime yra laikomi savaime suprantamais ir "normaliais"?"