Svarstau tapti vegetare - nelabai radau atsakymo į savo klausimą šitoje temoje, tad nepykit jei vistik jis yra - bet ar labai skaičiuojate ką valgote - na kaip rašo, kad vegetarai ir veganai turėtų labiau žiūrėti, kad visas maistines med-iagas tikrai gautų su augaline mityba - tai ar jūs stebit labai? ar tiesiog nevalgot mėsos?
QUOTE(jolanta.stra @ 2017 01 03, 14:12)
Svarstau tapti vegetare - nelabai radau atsakymo į savo klausimą šitoje temoje, tad nepykit jei vistik jis yra - bet ar labai skaičiuojate ką valgote - na kaip rašo, kad vegetarai ir veganai turėtų labiau žiūrėti, kad visas maistines med-iagas tikrai gautų su augaline mityba - tai ar jūs stebit labai? ar tiesiog nevalgot mėsos?
Labas, labai šaunus užmojis, labai tinkantis naujiems metams
Mano šeima neskaičiuojam nieko, tačiau mes esame natūralių maisto papildų vartotojai. Tik tiek, kad tai darome ne dėl to, kad nevalgome mėsos. Kol ją kartais valgydavome, vistiek papildus vartojome. Mūsų toks požiūris, kad jų reikia, nes neįmanoma suvalgyti tokių dozių, kad kasdien, šiuolaikinio gyvenimo sąlygomis nepritrūktų nieko, nesvarbu ką valgei ar nevalgei.
QUOTE(jurga_miniote @ 2017 01 14, 16:53)
Aš irgi svarstau. Tik pirmas klausimas - nuo ko pradėti? Tikrai save žinau, ir tikrai niekaip nepradėsiu nuo rytojaus visai be mėsos. Norisi po truputį, bet kaip?
Žiūrint kas jums svarbu. Vieniems padeda pasižiūrėti filmą tokį kaip "The Food" ar šiaip vaizdelius iš youtube kaip elgiamasi su gyvuliais skerdykluose, mėsos kombinatuose, kaip traiškomi viščiukai, kokie baisūs, tarsi žmogėdros atrodo tenais dirbantys žmonės.
Kitiems tiesiog užtenka įkvėpimo iš to, kad masė žmonių atsikratė įvairių sveikatos negalavimų ir ligų, kai ėmėsi tvarkyti savo mitybą.
O jei kalbate apie grynai ne teorinį, bet praktinį aspektą, tai pirmas geras draugas būna blenderis. Ima žmonės maltis vaisius (darytis vaisių kokteilius) ir ten prisideda žolių ar dumblių spirulina, chlorela ir taip po truputį ima valytis ir vis mažiau norisi saldumynų, mėsos. Po truputį ima keistis skonio receptoriai. Vėliau išmokstama žalėsius valgyti atskirai ir skaniai, kaifuoti nuo jų. Tiesiog keičiasi skonio receptoriai. Parduotuvėse imi užuosti šlykščius dalykus: mėsos skyriaus kvapo šlykštumą, saldumynų skyriaus nenatūralius, grynai cheminius, dažiklinius kvapus ir t.t.
Įdomus diedas, daug kur su juo sutinku, nors kai kur jis sau ir prieštarauja ir vistiek pasirodo, kad yra maisto, kūno vergas galiausiai
Ir dėl vegetarų jis labai klysta, nebent tik Europoje tyrimus darė ir darė tai seniai, kai žymiai skurdesnis maistas čia dar vyravo. Amerikos vegetarai iš jo išsityčiotų, nes pilna jų virš 80-ies.
Ir beje, nu neatrodo jis 50-ies. 60-ies ir daugiau, niekaip ne 50-ies. Žodžiu, jam pačiam reikia dar labai stengtis ir koreguotis savo gyvenimo būda, nes netraks daugiau 80-ies
http://www.moteris.l...u.d?id=73495556
Ir dėl vegetarų jis labai klysta, nebent tik Europoje tyrimus darė ir darė tai seniai, kai žymiai skurdesnis maistas čia dar vyravo. Amerikos vegetarai iš jo išsityčiotų, nes pilna jų virš 80-ies.
Ir beje, nu neatrodo jis 50-ies. 60-ies ir daugiau, niekaip ne 50-ies. Žodžiu, jam pačiam reikia dar labai stengtis ir koreguotis savo gyvenimo būda, nes netraks daugiau 80-ies
http://www.moteris.l...u.d?id=73495556
Kaip gyvenaaat? Ko nutilę?
Parsibasčiau iš Indijos. virš dviejų mėn buvau ten. Kaiiifas nuo daržvovių gausumos, kurios tokios pigios. pirmą mėnesį lapnojau indų virtuvę ir snackus - samooosos - paskui buvo stop, given...ir pavariau raw arba raw till 4.
taigi, graham nebuvo labai jau teisus, nes svarbu klimatas, kuriame gyvenam: ten maži Gourmet bananai toki maisting, suvalgai kelis ir ramu (galvoj), o čia kas...kiši kiši tuos didelius "modifikuotus" Cavendish "pašarinius" bananus..ir alkanas jauties.
ech.
visgi vaisiai, skinti nuo medžio daro savo.
ir dauuug saulės.(nesinori tiek ėsti, ir nervas ne tiek ima, išsitiesi ant saulės ir gauni ką reikia, užuot šlamtęs maistą tamsiam ofise.")
pirmąsyk džiaugiuos, jog vit D nėra trūkumo.
bet vis tiek dar gersiu,
ir B12 susitvarkė, nes buvo smarkiai pavažiavęs.
jau vėl norisi duoti kraujo:)
šiaip lb gerų saitų atradau, gal pravers.
rawtillwhenever.com (yra ir FB grupė)
daug geresnis už raw till 4,logiškesnis.
užsiregistruokit ir parsisiųskit nemokamą cheatsheet.
pažiūrėkit youtube visus Hannah video. šaunuooolė. rodo, kaip atrodė, nekompleksuoja.
dėl bernų: Potatostrong.com
Potaot strong yra ir FB.
kelia bičas receptus.
kas nori cleans'o- FB yra Potato Island
valgai bulves kaip "staplle" r bet kokias veg, plus grybai.
Geras, Starch revolution (McDougal pagrindu), bet aš taip negalėčiau, vaisių pasiilgčiau:)
ech. aš irgi ketinu nuo ryt - 7 savaites - valytis - jokios duonos, grūdinių, kavos, šokolado, gliuteno, žiūrėsim, kaip gausis.
Parsibasčiau iš Indijos. virš dviejų mėn buvau ten. Kaiiifas nuo daržvovių gausumos, kurios tokios pigios. pirmą mėnesį lapnojau indų virtuvę ir snackus - samooosos - paskui buvo stop, given...ir pavariau raw arba raw till 4.
taigi, graham nebuvo labai jau teisus, nes svarbu klimatas, kuriame gyvenam: ten maži Gourmet bananai toki maisting, suvalgai kelis ir ramu (galvoj), o čia kas...kiši kiši tuos didelius "modifikuotus" Cavendish "pašarinius" bananus..ir alkanas jauties.
ech.
ir dauuug saulės.(nesinori tiek ėsti, ir nervas ne tiek ima, išsitiesi ant saulės ir gauni ką reikia, užuot šlamtęs maistą tamsiam ofise.")
bet vis tiek dar gersiu,
pažiūrėkit youtube visus Hannah video. šaunuooolė. rodo, kaip atrodė, nekompleksuoja.
Potaot strong yra ir FB.
kelia bičas receptus.
Geras, Starch revolution (McDougal pagrindu), bet aš taip negalėčiau, vaisių pasiilgčiau:)
ech. aš irgi ketinu nuo ryt - 7 savaites - valytis - jokios duonos, grūdinių, kavos, šokolado, gliuteno, žiūrėsim, kaip gausis.
QUOTE(given444 @ 2017 03 01, 00:20)
Kaip gyvenaaat? Ko nutilę?
taigi, graham nebuvo labai jau teisus, nes svarbu klimatas, kuriame gyvenam:
bet vis tiek dar gersiu,
Potaot strong yra ir FB.
kelia bičas receptus.
taigi, graham nebuvo labai jau teisus, nes svarbu klimatas, kuriame gyvenam:
bet vis tiek dar gersiu,
Potaot strong yra ir FB.
kelia bičas receptus.
Gyvenam, o ko čia negyvent
Ką tu ten veiki vis? O kaip vaikai tavo, vyrai tavo kai tu ten būni?
Tai aišku, kad labai svarbu, kur gyveni. Mano giminaitė emigravo į šiltą šalį jaunutė dar būdama, tai plaukų struktūra per laiką pasikeitė, spalva netgi.
Tingiu skaityti saitus, mano mityba jau nusistovėjusi, retai ką naujo išbandau. Bet dėl potatostrong, tai bulves propaguoja kaip suprantu? Aš į jas irgi nespjaunu, labai labai jos man. Bulbiaška
Jokių grūdinių? Tai ką valgysi? Man tai grūdiniai niekuo nekenkia, nebent jų bus perdaug ir sumaišyti, pvz. koks nors lavašas su ryžiais ir daržovėmis, tada laikykis brolyti bet jei tas pats lavašas su pupelėmis ir daržovėmis, tai niama niama ir jokių blogumų
Man regis tų angliavandenių taip bijo tik nesveiki iš esmės žmonės ir kurie nemoka jų naudoti. Na gal prie mėsos ir netinka jie, nesiginčysiu, bet prie augalinio baltymo mano nuomone tinka puikiai.
keliavau su savo vaikais, žinoma, nė kalbų nėra - ir jau antrąsyk su jais - o draugas veganas laukė išsižiojęs mūsų sugrįžtančių, nes dirba valdišką darbą ir jo nieks tokiam laikui neišleido.
vat ir darbo "ant savęs" pliusai - gali keliaut kada nori, ir dirbt kiek nori (svarbu tarpuose suspėt uždirbt)
nuu...tai labai okei...
kad visos čia sveikos....
o aš vėl grįžau...vėl šikną ant dvirkos pašalau...pavažnėjau ant lietaus trs dienas su dvrika...ir vėl po keturių mėnėsių tie patys inkstai...
tai vėl antbai...nekenčiu:)
planuoju, vit C labai gert 500mg kasdien pusę metų, probiotikus veganikšus įsigijau, pelynų arbatą gert (ar nuo parazitų vsaip kitaip valytis) nu kaip kitaip tą imunitetą blyn reik stprint.
visokios arbatos.
(dariausi b12 ir D - normoj, bet geriu papildus toliau, nes D ant apatinės ribos).
žinau, kaip mėsėdžiams iš šono atrodo,: vat valgė mėsą, nesirgo inkstai, o šiais metais, net du inkstų uždegimai....
any ideas?
p.s. skaičius esu tokį banalų išreiškimą, jog pakeitus mitybą ma lįst ligos visokios, nu bet čia gal nesąmonė.... arba, gi ne viskas nuo maisto priklauso...bet ir nuo proto...pvz, aš labai mėgėja plikomis strėnomis važinėt... niekad maikių nenešioju, lengvas megztukas ir tiek, o paskui jau gera žieminė striukė (nu bet kam tek rengtis, klimatas gi ne Rusija pas mus?)
be to, visą gyvenimą ežeruose maudydavaus, šlapia plika lakstydavau (nesveikai tuomet valgiau) - ir nieko nebūdavo...jokių peršalimų...
vat ir darbo "ant savęs" pliusai - gali keliaut kada nori, ir dirbt kiek nori (svarbu tarpuose suspėt uždirbt)
nuu...tai labai okei...
kad visos čia sveikos....
o aš vėl grįžau...vėl šikną ant dvirkos pašalau...pavažnėjau ant lietaus trs dienas su dvrika...ir vėl po keturių mėnėsių tie patys inkstai...
planuoju, vit C labai gert 500mg kasdien pusę metų, probiotikus veganikšus įsigijau, pelynų arbatą gert (ar nuo parazitų vsaip kitaip valytis) nu kaip kitaip tą imunitetą blyn reik stprint.
visokios arbatos.
(dariausi b12 ir D - normoj, bet geriu papildus toliau, nes D ant apatinės ribos).
žinau, kaip mėsėdžiams iš šono atrodo,: vat valgė mėsą, nesirgo inkstai, o šiais metais, net du inkstų uždegimai....
any ideas?
p.s. skaičius esu tokį banalų išreiškimą, jog pakeitus mitybą ma lįst ligos visokios, nu bet čia gal nesąmonė.... arba, gi ne viskas nuo maisto priklauso...bet ir nuo proto...pvz, aš labai mėgėja plikomis strėnomis važinėt... niekad maikių nenešioju, lengvas megztukas ir tiek, o paskui jau gera žieminė striukė (nu bet kam tek rengtis, klimatas gi ne Rusija pas mus?)
be to, visą gyvenimą ežeruose maudydavaus, šlapia plika lakstydavau (nesveikai tuomet valgiau) - ir nieko nebūdavo...jokių peršalimų...
QUOTE(given444 @ 2017 03 11, 02:50)
visokios arbatos.
any ideas?
visokios arbatos.
any ideas?
O tai kaip vaikams su mokykla?
Tai kad ir šalta dviračiams dar.
Matai kaip yra, visur reikia nuoseklumo. Jei tu pradėtum važinėti vasarą ir po to nemestum to visą rudenį ir žiemą, tik atitinkamai aišku rengtumeisi, taip nebūtų. Organizmas priprastų, o tu gi ką darai? Tu grįžti iš visai kitokio, šilto klimato ir šiame Dievų užmirštame kampe, Lietuvoje, kovo mėn. pradžioje ar vasario gale, šoki ant dviračio ir dargi ne šiltai užsimuturiavusi. na pati pagalvok. Jokia ityba čia jau nepadės, jokia manna iš dangaus
Aš irgi neserganti šiaip jau kaip kiti. Nepamenu kada man koks "gripas" buvo ar dar kas. Bet... kažkada rudenį berods užsidėjau savo tokį krūtą megztinuką, kuris sutrumpintas toks, o džinsai žemu liemeniu, na ir pusiaujas nuogas. Manai nesusuko? Susuko. Ir po to kvėša dar kartą kažkada taip padariau, berods anksti pavasarį Antro karto užteko. Pasimokiau. Tik tiek, kad man vaistų neprireikė, nebent Katės nago
Žodžiu, tie, kurie šaltesniu metu laiku eina atsilapoja, kaip tik tie serga. Jiems neadekvačios, nenormalios karščio bangos iš vidaus. Neturi to būti. Žinoma, žmogus netui ir stingti nuo šalčio Lietuvoje, nes čia labai retai būna dideli šalčiai, bet eiti atsilapojęs kaip durnius irgi neturi būti. Nes tiesiog jis ne durnius, o nesveikas
Kaip suprasti ežeruose visą gyvenimą maudeisi? Žiemą irgi? Tai gal iš pirties, o po to atitinkamai elgdavaisi?
su mokykla viskas ok, mokytoja medžiagą nuolat siuntė, vaikas pusę dienos mokindavosi.....keista, turiu porą draugių, kur nuolat atlapos, ir neserga...blyn, blyn, dievaži atsisakau suprasti tuos organizmus...
klausykit, rimtai susidomėjau Fair Trade produktais, ne vien maistu, turbūt ir rūbais....
užkniso pradžioj, kad veganai puolami, neva jiems rūpi gyvūnai labiau nei žmonės, nes vis tiek šokoladus, kakavas valgo, o kaip dėl vaikų vergijos??? negi jiems nerūpi?
pradžioj galvojau, wtf, vėl veganus puola dėl nieko, o paskui susirūpinau, nu bet blyn, rimtai, šokoladas skanu, esam grobuonys, negalim užmerkę akis teisintis, kad "pasaulio: neišgelbėsim.
ta vat. iš kur perkat eko kakava? turbūt internete yra fair trade sąrašas. ar eko kakava tikrai užtikrina, jog procese nebuvo išnaudojami vaikai, moterys?
gal atskirą temą kurti, sakau....juk realiai medvilnė, viskas - vergų darbas....mixas viename, ir turbūt neįmanoma daugko atsekti...
any ideas?
any facts?
nes db žiūriu filmuką youtubėj, lb patinka the Dark Side of Chocolate pasistengė tėvels, šaunuolis, tyrimą atliko, nebuvo abejingas vartotojas, bent jau parodė, kaip kiti purtosi nuo "faktų", metą "ignorą", kostiumuotieji...
p.s. ar žinot, jog jūsų iphonai, visokie prašmatnūs telefoniukai yra surenkami irgi praktiškai vergų - žmonų dirbančių belangėse patalpose, 25h į parą....
o kompanijos gauna liūto dalį. the show must go on....
klausykit, rimtai susidomėjau Fair Trade produktais, ne vien maistu, turbūt ir rūbais....
užkniso pradžioj, kad veganai puolami, neva jiems rūpi gyvūnai labiau nei žmonės, nes vis tiek šokoladus, kakavas valgo, o kaip dėl vaikų vergijos??? negi jiems nerūpi?
pradžioj galvojau, wtf, vėl veganus puola dėl nieko, o paskui susirūpinau, nu bet blyn, rimtai, šokoladas skanu, esam grobuonys, negalim užmerkę akis teisintis, kad "pasaulio: neišgelbėsim.
ta vat. iš kur perkat eko kakava? turbūt internete yra fair trade sąrašas. ar eko kakava tikrai užtikrina, jog procese nebuvo išnaudojami vaikai, moterys?
gal atskirą temą kurti, sakau....juk realiai medvilnė, viskas - vergų darbas....mixas viename, ir turbūt neįmanoma daugko atsekti...
any ideas?
any facts?
nes db žiūriu filmuką youtubėj, lb patinka the Dark Side of Chocolate pasistengė tėvels, šaunuolis, tyrimą atliko, nebuvo abejingas vartotojas, bent jau parodė, kaip kiti purtosi nuo "faktų", metą "ignorą", kostiumuotieji...
p.s. ar žinot, jog jūsų iphonai, visokie prašmatnūs telefoniukai yra surenkami irgi praktiškai vergų - žmonų dirbančių belangėse patalpose, 25h į parą....
o kompanijos gauna liūto dalį. the show must go on....
Aš tai žiauri Aš manau, kad žmonės, jų perteklius kalti dėl planetos nykimo, taršos ir t.t. Man - žmonių ženkliai perdaug, todėl aš nesuku galvos dėl vergų ir visų ten kitų. Dėl manęs irgi niekas galvos nesuka, nebent šeima. Žmogus žmogui vilkas, neatlieka vieni kitų atžvilgiu net privalomų pareigų, pastoviai visose srityse intrigos, korupcijos, apgaulės, smurtas tarp žmonių, dar priedo tos kvailos tolerastijos ir smegenų pudrinimas.
Žodžiu, aš veganė tik dėl gyvūnų ir savo sveikatos ir nė kiek man negėda tai pasakyti. Dėl žmonių kovočiau tik toje srityje, kur ir man naudinga būtų, mane ar šeimą liestų
Žodžiu, aš veganė tik dėl gyvūnų ir savo sveikatos ir nė kiek man negėda tai pasakyti. Dėl žmonių kovočiau tik toje srityje, kur ir man naudinga būtų, mane ar šeimą liestų