Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(falso @ 2016 11 09, 18:01)
kaip patartumete skrandi valyti? As jau galvoju gal zarnyna valyti kokioj klinikoj... nes nenormalu sitaip blogai toki ilga laika jaustis... Jau is maisto jokiu miltu, jokio cukraus (vaisius tik) kavos, arbatos (tik ramuneliu ir medetku) nevartoju, pieno produktu jokiu, turetu gi kazkaip atsigauti organizmas, bet kazkaip ne unsure.gif

Hm... ląstelienos visokios reiktų, įvairiausių žolyčių mišinių ar sulčių.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2016 11 09, 18:11)
vajeeee, Montverte, Amerikos rojaus pabaiga...  mano brolis ir kiti veganai abstulbe dalinasi naujienomis...english nuorodomis...
Trumpas sumanes vykdyt tikra veganu genocida...pasigooglnk...uzsimojo senis, uzsimojo, na ir pareme ji lobistai  unsure.gif  unsure.gif
i kaliuze - veganus verysad.gif anot jo....
jam lomkes jau nuo SAD diet?  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Monteverte, kodėl tik toks aliejus tinka?
kur jo gaut?
aliejaus pardoj?
o semenis galiu uzbrinkius sumalti, nes zinau kad malti gatavi parduotuviniai semenis neveiksmingi  unsure.gif 
del Trump nesamoniu - cray.gif  cray.gif del simtai busimu sugadintu sveikatu...

Čia rimtai? negirdėjau...
Jei taip, tai nudės jį, pamatysi. O kur dar tie visi kitataučiai, kitarasiai. Vargas jam...

Koks aliejus?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 09, 18:23)
Hm... ląstelienos visokios reiktų, įvairiausių žolyčių mišinių ar sulčių.
Papildyta:

Čia rimtai? negirdėjau...
Jei taip, tai nudės jį, pamatysi. O kur dar tie visi kitataučiai, kitarasiai. Vargas jam...

Koks aliejus?

Ne, del veganu nerimtai, ten senas balandzio 1 straipsnis..
Atsakyti
bet dabar ne balandis, given444, kodėl bandai prigauti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 09, 20:55)
bet dabar ne balandis, given444, kodėl bandai prigauti? biggrin.gif


As pati pasimoviau, kol man pirstu nepabaksnojo biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Mont,
kodėl tik mirgainių aliejus tinkamas?
4u.gif

falso mieloji,
viskas kas rauginta rauginta rauginta....pripildo daug gerų bakterijų, padeda išsilaikyti B12 lygiui žarnyne ilgesnį laiką...
rauginti kopūstai...
agurkai - bet tie tokie ne iki galo surauginti gelsvai žali, o šviežiai TAMSIAI žali (kur česnakiukas mėtos)smile.gif....žmonės tokiu "jama" ant šašlykų...och....
o aš ant rupios ruginės arba bulvių....arba pupelių pupelių pupeeelių.....
smile.gif
vidurių nesupučia...raugintų dalykų tam sykiui nesidedu daug...
pvz, ant duonos paskleidžiu kopūstus (perku tik tuos, kur yra su druska, BE CUKRAUS, VEEEE), tada "dalą" įsimetu į dubenėlį - toks tirštas troškinys/sriuba/kur pupelės, tuomet pavirus kažkiek morkų, bulvių, o gale sumetu cukinijos (greit išveda- gali įmest ir žalią ir uždengiu pašildyt), arba vietoj cukinijos - kombinuot moliugą- papriką - ką turi- net pomidorą...
tada dar pusantro - du pakeliai eko daržovių sultinio, truputi garam masala prieskonių (arba bet kokių), čiut kajeno, čiut saldžios paprikos, čiut ciberžolės, - arba ne viską, ką turi tuomet.
Bet sultinys visada pravartu.

nu žinokit, jau nuo balandžio mėn su veganu/vegetaru susipažinus (jis man parodė), verdamės tokius troškinius:

Esmė, pagrindas - ankštiniai (man skaniausios margos/RAUDONOS pupelės wub.gif ), bet galima ir baltų
(visas pupelės užmerkt pernakt)
arba vietoj pupelių galima įvairint kt ankštiniais: lęšiais (avinžirniais) - pastarieji, pvz,maniškiui labiausiai patinka wub.gif
Avinžirnius, kaip ir pupeles, pernakt užmerkt.
Skeltų Lęšių nebūtina, bet galima. Pilnus lęšius irgi gerai užmerk.
Mirkymų bijot nereik. Užmerkt normaliu kiekiu vandens, miegat, o vanduo daro savo darbą.

O tuomet po valandos pupelių virimo (ANT SILPNIAUSIOS UGNIES - tuomet jos būna lengvai traškios, nepervirę, reik tikrint),
sumest morkas,
po 2min - kažkiek bulvių , burokų
o cukiniją, papriką mesti jau likus iki pabaigos apie 15min.
Po visko, dar galima, palaikyt uždengtu dangčiu, kas šustų (ir rankšluosčiu - nebūtina)
Kai jau įmeti bulves, galima ir prieskonius, sultinį (tik eko, jokio kito BRUDO)

pamatysit, dalas kaskart vis įgaus KITOKĮ SKONĮ wub.gif wub.gif wub.gif
čia kaip gaminti/valgyti šimtus troškinių....panašaus nebūna ... wub.gif
eksperimentuokit į valias...aštriau, mažiau aštrumo...mažiau vandens skysčio (troškinys) (daugiau - man skaniau, nes ankštiniai ir taip traukia vandenį.)

dar toks patarimas, pastebėjimas:

Kadangi baltų bulvių lietuviai ir tap linkę padaugint, galima bulves išvirt atskirai (kai norisi lengviau, ar vasarą, ar nesportininkėms moterims - tegul jos visos tampa sportininkės wub.gif ) ir tuomet atskirai bulves išvirus, pagal norą (ar ypač savo vyrams) įsikraut.
Galime troškiny bulves keisti batatais, bet jie lb greit suverda, tai įdėti vėliau..ir tarkim, tuomet morkų nedėti - nes jų saldumas panašus.

Ant tokio troškinio, kuomet jis garuoja dubenėliuose wub.gif wub.gif , mes dar užsibarstom daigintų ankštinių (pupuolių) (avinžirnių, lęšių ir tt.(nuolat daiginam nuo vasaros, dar nesitingi)
bet visada aš valgau su KAŽKUO ŽALIU- kopūstu, salieru...ir tt. pagal fantaziją.
Galima valgyt be jokių priedų (jokių raugintų kopūstų, daigintų sėklų, salotų, skanu ir tap - bet mes gi žinom, pagal Fuhrmaną ir kitus, kad raw veg visada geriau nei cooked veg, tam kad paspartint žarnyną...ts prasme, labai netgi pageidaudti cooked veg valgyt su žalia veg...net tortą su kopūstu anksčiau valgydavau....su morka wub.gif jokios vidurių stagnacijos.)
Maniškis dar kopūsto rauginto užsikrauna...bet itkrai nebūtina tiek makaluot...
ir dar skanu, pvz, jei virėte bulves, nuoviro nenupilkit, sekantį rytą kai gaminsit dalą, įpilkit ir jo...

Maniškis ir aš jau taip stengiamės pagamint daugiau dalo ( mes - keturiese), bet kartais į darbą kitą dieną neštis jo nelieka...arba čiut čiut

mirksiukas.gif liezuvis.gif essen.gif essen.gif

Nepūsdavo niekada.... nestuke.gif ( čia pilvo pūtimo ikona smile.gif )
nes matyt jau senai ankštinius doroju....jūs irgi, merginos, pratinkitės smile.gif

Anot plant-based gydytoju nuomonės, pupelės - number one food from cancer.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 10 lapkričio 2016 - 15:32
QUOTE(given444 @ 2016 11 10, 14:53)
Mont,
kodėl tik mirgainių aliejus tinkamas?
4u.gif

Avinžirnius, kaip ir pupeles, pernakt užmerkt.
Skeltų Lęšių nebūtina, bet galima. Pilnus lęšius irgi gerai užmerk.
Mirkymų bijot nereik. Užmerkt normaliu kiekiu vandens, miegat, o vanduo daro savo darbą.

pamatysit, dalas kaskart vis įgaus KITOKĮ SKONĮ  wub.gif  wub.gif  wub.gif
čia kaip gaminti/valgyti šimtus troškinių....panašaus nebūna ... wub.gif

dar toks patarimas, pastebėjimas:
Kadangi baltų bulvių lietuviai ir tap linkę padaugint, galima bulves išvirt atskirai (kai norisi lengviau, ar vasarą, ar nesportininkėms moterims - tegul jos visos tampa sportininkės  wub.gif ) ir tuomet atskirai bulves išvirus, pagal norą (ar ypač savo vyrams) įsikraut.
Galime troškiny bulves keisti batatais, bet jie lb greit suverda, tai įdėti vėliau..ir tarkim, tuomet morkų nedėti - nes jų saldumas panašus.


nes matyt jau senai ankštinius doroju....jūs irgi, merginos, pratinkitės  smile.gif
Anot plant-based gydytoju nuomonės, pupelės - number one food from cancer.

Ne ne, ne tik, tik tas spirgučius kažkaip priminė biggrin.gif O gal jau ne jis ten priminė. Gal keptas pastarnokas tongue.gif Pati nebežinau pleasantry.gif

Tai taip, kaip be mirkymo? Aš dar ekspromtu sumąsčiau su gera druska (himalajų) mirkyt. Tik ne viską, pvz. lešių ir žirnių ne, bet avinžirnius, visas pupeles - taip. Kaip gerai suminkština ir kaip greitai po to verda, troškinasi ar kepa bigsmile.gif Tik aišku, aš prieš tai gerai visą druską/likučius nuplaunu ax.gif Mes nebevartojame druskos. MB ji nelabai tinka, tai aš pabandžiau ir pasiaukojau. Gerai man be jos irgi, bent kol kas.

Gal ir geruliai troškinukai, bet aš kažkaip bulves ar kruopas atskirai ruošiu (kaip tu ir papildei po to). Aš troškinu su kitom daržovytėm tik pupeles/lęšius/avinžirnius/žirnius. Man taip ir puodų prasme taupiau kažkaip. Nežinau kokio dydžio reiktų viską gražiai sutalpinti, hm. Aš pagaminu daugiau iš karto, kad po to nereiktų vėl ir vėl po valandos ar dviejų stovėti prie puodų ax.gif

Kaip tai pratinkitės? smile.gif O dar kas nors šioje temoje taip nevalgo? Gi badu nustiptų tadu biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
As nevalgau pupeliu. Mane nuo ju pykina, stoja, skauda skrandis, buna bloga unsure.gif
Paskutiniu metu atsirado kazkokie neiprasti "cravings", - ne, ne tai ka pagalvojot bigsmile.gif , reiks pasidaryt kraujo tyrimus unsure.gif
Atsakyti
cravings - turi parazitu smile.gif

reik pasivalyt....


Monteverte, kodėl mėgsti druską? aš tik su tam tikrais patiekalais....
man įv. PRIESKONIAI BE DRUSKOS įdomiau ("Aliejaus" parduotuvėj perku juos wub.gif )

ką reiškia puodų taupumas tau svarbiau?
aš nieko atskirai nekepinu...
kuomet su aliejum (kokoso) maniškis buvo morkas atskirai pakepinęs, užkalė man skrandį, rimtai....


viską metu į vieną puodą, ir jo net gabaritai nėra dideli..labai tirštas troškinys gaunasi:)
galu puodo diametrą dėl įdomumo parašyt...

aš irgi visą gyvenimą nemėgau nuoširdžiai gaminimo...viskas kuo greičiau...šmaukš šmaukš...studentiškos dešrelės...liesi jogurtukai...smile.gif
bulvės keptos nuolat...nieko įmantraus...
vat pyragą įdomu būdavo pasidaryt...

tapus vegane, tikrai įdomiau eksperimentuot, nors pirmenybę nuolat teikiu whole unprocessed foods.
Matėt, išėjo "Veganiška virtuvė" knyga. pagooglinkit.
Šita
Dvi draugės surašė receptus. kaip faina... wub.gif
Yra ten ir junk food' o...kaip be jo...bet yra ir gėrio wub.gif
gera dovanėlė - delikatus veganizmo plėtimas visavalgiams draugams, vegetarams, ir ne tik smile.gif
buvau dvi užsisakius anksčiau, šnd - dar dvi, nes knygų klube šnd - paskutinė diena - 30proc.nuolaida! iki 12h nakties.
Tai paskubėkit.

Dottie, tu nesenai pradėjai valgyt ankštinius?...
šiaip po 100gr kasdien valgant per 3sav turėtum priprast valgyt ankštinius....

arba ilgainiui kelių metų bėgyje tikrai...gal ne visas rūšis...kombinuok su krakmolingom daržovėm:) pradžioj ankštinių mažiau...gi tarybiniais laikais būdavo pupelių sriubos (čiut pupelių) ir viena kita bulvė, morka plūduriuodavo...daug skysčio tuomet...

o jei kas išvis netoleruoja VIRTŲ- nes taip būna, tikrai daug geriau toleruoja daigintus.... mirksiukas.gif

Tavo uošviai, Monteverte, ar tėvukai, iš tos knygos sužinotų, kad ir bulvinius blynus galima be kiaušo iškepti, ir cepelinai skaaanūs su grybais bigsmile.gif
vat ir dabar kertu- senelis ką tik atnešė man, pasiligojusiai, bulvinių blynų (ekologiškų - kaip jis pats vadina smile.gif, (leidžiu sau kartais, žinau, sunkus patiekalas), taigi mes senelį nuo nuo vasaros išmokėm, kad blynai ir be kiaušo susiklijuoja...smile.gif
jis daliai mūsų (aš, sesuo, brolis, mano vyresnysis sūnus - veganams) kepa be kiaušo, o sau su močiute ir deja, mano mažajam sūnui - su kiaušu smile.gif

(p.s. jis rėkia, jog bus mėsėdis VISADA, ir pa kolkas aš tikrai nesuku galvos...(6m.) )

lb faina dar tas, jog knyga neorientuota į egzo patiekalus....o tradicinę lietuvių smagurių virtuvę pakeičia VEGANIŠKA...vat čia ir esmė gi lietuviams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 10 lapkričio 2016 - 17:08
aciu given444, monteverte uz patarimus smile.gif reikes raugintu darzoviu gauti, pas mus maciau raugintu kopustu, bet pasterizuotu!!! O nuo pupeliu troskinio vakar man taip vidurius susuko blink.gif na bet cia mano virskinimo sistema sugadinta...
Atsakyti
ką reiškia pupelių troškinys...jie ten prialiejuota...tai nekeista....
jokių aliejų....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2016 11 11, 14:59)
ką reiškia pupelių troškinys...jie ten prialiejuota...tai nekeista....
jokių aliejų....

ne, jokio aliejaus, tiesiog pupeles per nakti mirkytos, morkytes, svogunas ir viskas neilgai troskinta, dar vysniniai pomidoriukai ant virsaus... bet as jau nebezinau nuo ko mano pilvui gerai, linu seminu kose, gi turetu gerai skrandziui bet, ne netinka... avizu kose irrigi... pradejau Fermentus gerti, lygtai gereja po biski pilvo bedos... tikiuosi
Atsakyti
Ar galėtum parašyt meniu, kokį valgai?
Atsakyti