Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

Monteverte, mes jau cia diskutavom kazkada, kad mano apetitas geras, taip:) ir kokie papildai jusu manymu butu reikalingi?
Glitimas cia netgi labai prie ko-kai be jo gyvenu puikiai jauciuos. Bet va uztenka menesiniu ir kokiu nuklydimu-viskas. Patikrinta. Zinau ne viena moteri, kuriai susitvarke hemoglobino bedos kai baigesi menesines.
Oi, visokiausiu augaliniu dalyku naudojau kraujui-dilgeles, burokelius, 7 komponentu misini. Viskas veikia. Kol vartoju nuolat.
Kazka pamenu is veganu grupes-jei zm jaucias alkanas po lesiu kokiu-turi kirminu:) gal ir turiu, biesas cia zino. Pietums kartais valgau lesiu troskini. Labai skanu. Truputi sociau nei darzoves. 3-4 valandos. Paprastai mesa valgau karta per diena, jei nedarau to-truksta butent jos.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2016 09 30, 16:28)
Monteverte, mes jau cia diskutavom kazkada, kad mano apetitas geras, taip:) ir kokie papildai jusu manymu butu reikalingi?
Glitimas cia netgi labai prie ko-kai be jo gyvenu puikiai jauciuos. Bet va uztenka menesiniu ir kokiu nuklydimu-viskas. Patikrinta. Zinau ne viena moteri, kuriai susitvarke hemoglobino bedos kai baigesi menesines.
Oi, visokiausiu augaliniu dalyku naudojau kraujui-dilgeles, burokelius, 7 komponentu misini. Viskas veikia. Kol vartoju nuolat.
Kazka pamenu is veganu grupes-jei zm jaucias alkanas po lesiu kokiu-turi kirminu:) gal ir turiu, biesas cia zino. Pietums kartais valgau lesiu troskini. Labai skanu. Truputi sociau nei darzoves. 3-4 valandos. Paprastai mesa valgau karta per diena, jei nedarau to-truksta butent jos.

pirmiausia geri multikai-mineralai, skirti sportininkams ar nėščiosioms, nes tik tokie normaliai kažką ir padeda, visa kita - vandenėlis. O po to jau žiūrėtis pagal simptomus, kokius bėdos kankina. Jei mėnesinės bėda, tai yra kombinuotų žolinių kompleksų ir tarkim toks dalykas kaip DIM iš brokolių. Tik bandymų būdu matytųsi kas geriau tinka.
Atsakyti
O tai jus visos cia geriat kazkokius mineralus ir multivitaminus? Mano siekiamybe yra rasti toki mitybos buda, kad nereiktu jokiu cheminiu papildu..siuo metu tai beveik pavyksta.

ote=Monteverte,2016 09 30, 17:13]
pirmiausia geri multikai-mineralai, skirti sportininkams ar nėščiosioms, nes tik tokie normaliai kažką ir padeda, visa kita - vandenėlis. O po to jau žiūrėtis pagal simptomus, kokius bėdos kankina. Jei mėnesinės bėda, tai yra kombinuotų žolinių kompleksų ir tarkim toks dalykas kaip DIM iš brokolių. Tik bandymų būdu matytųsi kas geriau tinka.
[/quote]
Atsakyti
[quote=Kristi_na,2016 09 30, 19:56]
O tai jus visos cia geriat kazkokius mineralus ir multivitaminus? Mano siekiamybe yra rasti toki mitybos buda, kad nereiktu jokiu cheminiu papildu..siuo metu tai beveik pavyksta.
[/quote]
[/quote]
Žudant gyvūnus ir slapta skaitant pas veganus? cool.gif
Atsakyti
Na, jei pasirinkmas ar gert cheminius vitaminus ar valgyt mesa-taip, mano pasirinkimas valgyt mesa..Deja, nesugebu but kitokia. Skaitau jus, nes nuostabu, jei kazkas maitinasi naturaliai ir be gyvunu. Ir siaip jau esu is tu, kurie vaisius bei darzoves labai megsta (cia kazkoks mitas, kad valgantys mesa tik ja ir minta bei butinai nesveikai valgo).
O kodel "slapta skaityt pas veganus"?smile.gif
Jauciuosi laisvu zmogumi, kuris skaito ivairia, net ir priestaringa informacija bei nesu prisirisusi prie vieno poziurio. Taip, skaitau veganus ir paleo. Domiuosi budizmu, krikscionybe ir pagonybe. Man tai absoliuciai normalu.

quote=Monteverte,2016 09 30, 19:48]
[/quote]
Žudant gyvūnus ir slapta skaitant pas veganus? cool.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 27, 08:04)
Atnešu iš kitos temos, mūsų kolegytė įdėjo į kitą temą http://www.delfi.lt/...s.d?id=72335122

pažįstu ją, jos brolį ir jos tėvus:) bigsmile.gif
Papildyta:
Monteverte, o gal visgi sukeisk vietomis...ir rašyk...sveikas maistas ir papildai.... nes taip ir turi būti iš esmės smile.gif

Kristina, ne, ne visos mes vartojam papildus... smile.gif 4u.gif
as vartoju tik b12 ir vit D...(veganinius)
būtent šių negalima pasisavinti su maistu.
Visa kita - galima.

p.s. jei trūksta geležies, pasitikrint ir b12. nes ir jos trūksta visavalgiams. ir esti b12 tipo mažakraujystė.

taip pat išmetus alergizuojančius produktus (sutinku dėl glitimo), pagerėja medžiagų įsisavinimas apskritai. smile.gif
Atsakyti
Given, o kokius B12 vartojate veganinius? Esu naudojusi leidžiamą B12, labai negerai man jis buvo (arba geriami kontraceptikai) odai, taip ir neatsekiau kurie taip baisiai suveikė. Taip, man kartu su geležies buvo ir B12 trūkumas, bet paskui B12 netikrinau, nes labai brangus mokamas tyrimas.
Atsakyti
Naudoju purškiamą Boost12 iš Veggo shop, Vilniuj pirkau, galima ir per jų interneto svetainę užsisakyti. Naudojau prieš tai ir kapsules, bet purškiamą, sako(kaip ir leidžiamą) geriau pasisavina.
Tikrai jums blogai buvo tik nuo kontraceptikų, ypač odai. Jau tie KT - tai ryškus mėšlas, pasiskaityk kitoj temoj "Šalutinis KT poveikis", kur merginos dalinasi patirtim.
B12 visai ne toksiškas mirksiukas.gif , tai ne vit D.
(iš jų pirkau ir vit D, purškiamą taip pat. Ten viskas veganiška.)

Tyrimams negailėkit, aš nusprendžiau, kad tyrimus dėl tokio gyvybiškai svarbaus kaip vit B12 ir pan, įskaičiuoju į maisto kainą, ir tiek žinių.
Sveikata kainuoja.

p.s. tu turbūt užsieny, kad tau leido B12? mielai susileisčiau ir aš, nes , sako, jog tik leidžiamas tikrai gerai pasisavina, bet mums čia nesiunčia ampulių. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 spalio 2016 - 10:56
Ačiū už veganišką rekomendaciją dėl B12! 4u.gif
Kontraceptikus gėriau trumpai, kokius porą mėnesių-reikėjo prieš miomos operaciją, kad žinočiau kada bus tinkamas operacijai laikas. Tuo pat metu leidausi ir B12. Jo galima nusipirkti Vilniaus vaistinėse, man draugė suleisdavo:) Rekomendavo gydytoja.
Taip, sutinku, kad tas tyrimas reikalingas sveikatai. Reiktų nueiti D pasidaryti..Nes su saule pas mus tuoj bus prastai, o sako, kad per vasarą jo nespėja atsistatyti.
Atsakyti
Vilniaus vaistinėse? Kokiose? hmm.gif
Atsakyti
Na, aš asmeniškai leidžiamą B12 (neveganišką) leidžiamą ampulėmis pirkau karoliniškėse, šalia "Sorpo" tyrimų centro (netoli spaudos rūmų), bet man atrodo, kad jų bet kur yra, argi jie toks deficitas?
Atsakyti
o Kodėl leidaisi? Ar toks ryškus buvo trūkumas....? unsure.gif
Atsakyti