Zalioji pievele,
aš irgi skaitau save kavos maniake...
laimė, manęs neištiko lomkės, kuomet kavos atsisakiau. pirma diena - sunkiausia, o paskui...net dar geriau jauciuos be kavos.
kodėl atsisakiau?
vsgi perskaičiau, jog kavoje, nors yra nnn antioksidantų, taipogi yra keli TŪKSTANČIAI (man tai skamba nefainai) neištirtų m-gų, kurios susidaro būten pupelių skrudinimo metu.
o tu ilgiesi skooonio.
butent man kava - skanu, su ryziu pienu ar juoda....skaaanu.
man nereik, kad ji mane tonizuotu, sirdis kalatotų. kavos galiu užgerti ir vidunakti (prie gero filmo su snakckais) ir lūžtu miegoti, jei esu pavargusi.
todel esu gėrusi kavą ir be kofeino, kol nesužinojau (ka manot, mergos?) - kad tokia kava dar didesnio brudo prikimšta....
taigi, vistik kadangi kava net emalę juodina, (o ten kaip su smegenimis, irgi nežinia, cheminis dirgintojas, nors ale Alzheimerį atitolina), pabandžiau atsisakyt jos 3 mėnesiams.
kita priežastis, kodėl pabandžiau atsisakyt buvo ta, jog visgi geriau ne vieną, o tris, keturis ir gal net dar daugiau puodelių i diena (išties pačio kofeino nebuvo ten daug, būna palieku pusę puodelio neišgerto, kitą daraus, arba kartais šaltą kavą perdiem gurkšnoju), irgi - nei sis nei tas, rodo priklausomybe.
nu ką, maniau, kavą nutraukusi, sienomis lipsiu, nes visos taip kalba; jog lipa tk vieno rytinio kavos puodelio atsisakiusios!,
bet buvo ATVIRKŠČIAI. (JOKIŲ ENERGIJOS ŠUOLIŲ.)GERA SAVIJAUTA, dar geresnė ir tt.
po 3 menesiu vĖl Ėmiau vartot, nes prasmes nemaciau nevartot.
arbatos, mat, visiskai nemegstu.
geriu tik karsta vandeni, kuri dievinu. (koka kola bjauri, net alumi nealkoholiniu negaliu normaliai mėgautis, bjaurybe, per saldus...) gerai toms, kurios vietoj kavos, 10 arbatų rūšių geria, ir megaujasi....
o dabar, vėl etapas - be kavos....nuo rugjūčio... mano draugas mete man iššūkį: davai, be jokiu "narkotiku" pabandom...
bet as, visgi nenormali tokia, man reikia kazkokokio juodumo...ypac pusryciams ir nuejus kitur....tai emiau cikoriją gert (kurios anksčiau žiauriai nemėgau), dabar isidedu vos vos, nes ji man per saldi, ir geriu.
db irgi su jumis SVEIKINUOS gerdama cikoriją. Vegfeste nusipirkau nerealiai skanios naturalios kavos - mieziu, cikorijos, kt zoliu bei prieskoniu misinys (tik ji man galva apsuka) - itariu, as netoleruoju miežių, nes pav miežinė kava man išvis bjauri. bet po nedideli sauksteli deduos, taigi turiu ir tokios.
db svecius nuejus, isgeriu tikros kavos, o Caif cAFE - mylimoj kavinej, uzsisakau be kofeino kavos su ryzu pienu. taigi, sau leidizu db su kofeinu tik ISEJUSI kazkur.... r tip tikiuosi visa gyvenimą pratempti....
tik idomu, tas poreikis juodumui - arba juodumui plus balkšvumui (kuomet augalinio pieno užsipili), - psichologinis, ar koks? nu man taiiip skanu. arbatų nevirškinu.
uzvakar sveciuose buvau, kinietiška žalia arbata pavaišino, du puodelius išgėriau - kaip giiiirrrta pasijutau....tai vandens bilekiek plempiau....
ir dar: ar cikorija jau irgi taip gerai?
vat itariu - vien ant vandens - kybot negalėčiau...nes su kuo tada koki pyragą sveiką (sūnus gamint išmoko ) sukapot? su karstu vandeniu nusibostu....
QUOTE(given444 @ 2016 09 15, 09:17)
kodėl nevykus, manai?
as nuvariau, tik buvo dušna, kondicionierių nebuvo, bet žmonių daug - tai rodo susidomėjimą...paskaitų galėjo būti daugiau ir įdomesnių...gaila, kad lektorė, turėjusi vesti svarbiausią paskaitą apie mitybą, susirgo...
as nuvariau, tik buvo dušna, kondicionierių nebuvo, bet žmonių daug - tai rodo susidomėjimą...paskaitų galėjo būti daugiau ir įdomesnių...gaila, kad lektorė, turėjusi vesti svarbiausią paskaitą apie mitybą, susirgo...
Ne nevykus sakau, o sakau, kad žinojau, jog nepavyks. Bilietus į koncertą turėjau jau iš seniai ir data įsirašė į atmintį, pasąmoningai žinojau, kad tą savaitgalį negalėsiu, nors ir tiksliai užmiršusi buvau, kai parašei datą.
Papildyta:
QUOTE(Zalioji_pievele @ 2016 09 19, 00:19)
O parduotuveje moki uz vaisius ir darzoves, kuriuose gi ten nieko nebelike, tik nitratai pagrinde, o bio produktai brangus, as juos perku tik vaikui.
Buvau google search, tai yerba mate yra ivairiausiu skoniu, sudeties, bet jau kaina tai ooo ir uz ka tiek moket ? Mano mama tai pasiskina zoliu ivairiausiu, pas ja visa spinta ju. O kad kava sulaiko svori tai pirma kart girdziu, nes gi turetu but atvirksciai, kaip tik greitina medziagu apykaita. Per siuo metus negeriau kavos apie 1,5 menesio, bet labai kankinausi, kazkaip jautesi dienoje kazko trukumas. Ir anksciau budavo panasiu metimu, bet sugrizdavau ir vel pasijausdavau laiminga !
Papildyta:
aciu, o valia ugdausi, nera pas mane ji dar tvirta. siandien su vyru ir vaiku buvom i miesta isvyke (gyvenam nedideliam Pietu Prancuzijos miestelyje ties Monaku ir Italija), tai nusipirkau Coca colos po ilgo jos atsisakymo (beveik 2 menesiu), tai paskui taip grauziausi, kad toki 'bruda' kisu i save. Bet va tas impulsas, noras kazkaip patrauke, tokiais momentais pamirstu kas ta valia ir pasiduodu silpnybei.
Buvau google search, tai yerba mate yra ivairiausiu skoniu, sudeties, bet jau kaina tai ooo ir uz ka tiek moket ? Mano mama tai pasiskina zoliu ivairiausiu, pas ja visa spinta ju. O kad kava sulaiko svori tai pirma kart girdziu, nes gi turetu but atvirksciai, kaip tik greitina medziagu apykaita. Per siuo metus negeriau kavos apie 1,5 menesio, bet labai kankinausi, kazkaip jautesi dienoje kazko trukumas. Ir anksciau budavo panasiu metimu, bet sugrizdavau ir vel pasijausdavau laiminga !
Papildyta:
aciu, o valia ugdausi, nera pas mane ji dar tvirta. siandien su vyru ir vaiku buvom i miesta isvyke (gyvenam nedideliam Pietu Prancuzijos miestelyje ties Monaku ir Italija), tai nusipirkau Coca colos po ilgo jos atsisakymo (beveik 2 menesiu), tai paskui taip grauziausi, kad toki 'bruda' kisu i save. Bet va tas impulsas, noras kazkaip patrauke, tokiais momentais pamirstu kas ta valia ir pasiduodu silpnybei.
Nėra jau taip blogai Jei bet kokiu atveju, parėjus į ankštinių+vaisių+daržovių mitybą sveikata pagerėja, tai vadinasi pasirinktas kelias geras. O kai dar priedo pridedi visokių savo žalėsių ir panašiai, tai iš viso jau tarsi valgai dievų maistą
O už ką už gerą kavą mokami šimtai? Tam tikri dalykai kainuoja.
Ne aš sugalvojau riebalus būtent ant pilvo nuo kavos. Radau apie tai parašyta ir atkreipiau dėmesį. Na iš tiesų taip yra. Nebent tai netaikoma "kūdiems kaip dviratis", kurie visai riebaliukų neprilaiko niekur.
Coca Cola kartais gali gyvybę išgelbėti arba ją pratęsti Aš jos po nnn metų negėrimo, išgėriau pernai per tropinį karštį kalnuose. Savo vandens jau nebeturėjau, kur ten išliks per tropikus. Žinojau, kad kalnų troba bus tame kelyje, tai ėjau rami. Ateinu, žiūriu nieko nėra, viskas išpirkta. Sakau tai nors vandens įpilkit. Sako, kad tas vanduo mūsų gi iš ežeriuko. O tame ežeriuke per tropikus visi maudosi Sakau nu gal ačiū, ne. Sako, tai dar coca colos likę porą buteliukų. Sakau duokit, galgi nemirsiu Pasiėmiau aš tą coca cola, pavalgiau, išgeriu ir net akyse prašviesėja nuo karščio. Ir įveikiau nerealią viršūnę su jos pagalba. Taip gerai padėjo suvirškinti viską O jau kai nusileidau, buvo papildytos atsargos troboje, jau tada ledų nusipirkau ir vėl buvau išgelbėta. Supratau, kad tropikai kalnuose nieko tokio, ištveriama
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2016 09 19, 09:16)
uzvakar sveciuose buvau, kinietiška žalia arbata pavaišino, du puodelius išgėriau - kaip giiiirrrta pasijutau....tai vandens bilekiek plempiau....
vat itariu - vien ant vandens - kybot negalėčiau...nes su kuo tada koki pyragą sveiką (sūnus gamint išmoko ) sukapot? su karstu vandeniu nusibostu....
Iš kur tavoji cikorija saldi? Ji gi karti kaip velnias. Jei pati prisidedi cukraus, tai jau kitas reikalas
QUOTE(given444 @ 2016 09 19, 08:16)
Given444, cikorija zmonems, kurie turi bedu su virskinimu, netinka arba pvz zmonems kurie turi hemoroju, tai cikorija pagilins sia problema.
As vietoj taves pasilikciau rytini maza puodeli kavos, o po kurio laiko atsisakyciau ir jo, nes taip staigiai mesti po keliu puodeliu per diena, aisku tada norisi ir 'lomkes' buna.
visiskai tiesa, kad atsisakius kavos grizta energija, nes po kavos jautiesi lyg dar labiau traukiamas prie zemes, tonizuoja ji labai trumpai, o paskui kazkoks nuovargis.
Yra tokia arbata Pu-Erh, ji tamsi, ir skonis malonus, as kai bunu Lietuvoje, tai visada nusiperku ir kai ja geri, tai kazkiek kompensuoja potrauki kavai.
As tai dar neatsisakysiu kavos ...
Papildyta:
Monteverte, o i kokius kalnus lipai ? as gyvenu salia kalnu bet lipau i juos tik kelis kartus, vat kazkaip nepagaunu kablio, nera to svaigulio nuo ju ziurint
Coca cola todel ir geriu, ir net priklausomybe yra, nes ji suteikia energijos
deja joje yra fosforo rugsties, kuri tirpdo kaulus ir Zero buna su aspartamu, o tai sukelia vezi
tai yra tikrai didele blogybe
koka kola ar degtine visad siuloma uzgert...ir bakterijas gerai sunaikina...tropikuose, azijoj....visur kur itartina viskas....turistai dalinasi patarimais...cia be bajerio....
nezinau, is ur saldi ta mano cikorija...gal skonis pas mane iskrypes...gyvenime NIEKADA nesidedu cukraus i jokias kavas ...ir arbatas sleeeikstu....
kelis sykius per gyvenima esu dejusi medaus (mano kosmetologe dejosi medu, buvau apakus (medus i kava- wtf???), pasake pabandyk, nu suuuper buvo skonis tam kartui, bet labai neprigijo).
Zalioji pievele, Puerr-as - ne tas... prlklausomybes neapgausi....cia tiesiog arbata, o arbatu as ziauriai nemegstu.
sakau, NEREIKIA man kavos, kad manes tonizuotu...man patinka kava del skonio ...(o gal tai paslepta viena is tukstanciu medziagu, kuriai as priklausoma? )
p.s. Monteverte, ledai pieniski? nuo dabar kai as jau pilnai vegane, treciasyk planuoju indija - jokiu ledu dabar ten neketinu šlamšti vien pagalvojus apie sudeti juose - vemti vercia..... o tuomet kapojau, kapojau....
nezinau, is ur saldi ta mano cikorija...gal skonis pas mane iskrypes...gyvenime NIEKADA nesidedu cukraus i jokias kavas ...ir arbatas sleeeikstu....
kelis sykius per gyvenima esu dejusi medaus (mano kosmetologe dejosi medu, buvau apakus (medus i kava- wtf???), pasake pabandyk, nu suuuper buvo skonis tam kartui, bet labai neprigijo).
Zalioji pievele, Puerr-as - ne tas... prlklausomybes neapgausi....cia tiesiog arbata, o arbatu as ziauriai nemegstu.
sakau, NEREIKIA man kavos, kad manes tonizuotu...man patinka kava del skonio ...(o gal tai paslepta viena is tukstanciu medziagu, kuriai as priklausoma? )
p.s. Monteverte, ledai pieniski? nuo dabar kai as jau pilnai vegane, treciasyk planuoju indija - jokiu ledu dabar ten neketinu šlamšti vien pagalvojus apie sudeti juose - vemti vercia..... o tuomet kapojau, kapojau....
QUOTE(Zalioji_pievele @ 2016 09 20, 00:37)
Monteverte, o i kokius kalnus lipai ? as gyvenu salia kalnu bet lipau i juos tik kelis kartus, vat kazkaip nepagaunu kablio, nera to svaigulio nuo ju ziurint
deja joje yra fosforo rugsties, kuri tirpdo kaulus ir Zero buna su aspartamu, o tai sukelia vezi
Aš tai gal kalne kokiam ir gimus ar praeituose gyvenimuose kalniete buvus, nes man kalnai, tai kažkas tokio nerealaus. Alpės, Tatrai Kai nuvažiuoju, visada apsiverkiu, visada... Nors šiaip aš neverkiu Vandenį irgi mėgstu, nebijau jo, plaukiu gerai.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2016 09 20, 08:09)
Ne. Grynos natūralios braškės sušaldytos Yra, pasirodo dar gero daikto pardavime. Tik kur gi tokie Lietuvoje, pas mus?
nuraminai. tuomet sakyk, šaldytų sulčių.
jop, pas mus net veganiški ledai iš bjaurios sojos, o galėtų iš kokoso sumalti juos.
jop, pas mus net veganiški ledai iš bjaurios sojos, o galėtų iš kokoso sumalti juos.
QUOTE(given444 @ 2016 09 20, 10:05)
nuraminai. tuomet sakyk, šaldytų sulčių.
o tu jau taip visai visai prieš soją? bet kokią?
QUOTE(given444 @ 2016 09 20, 07:09)
treciasyk planuoju indija - jokiu ledu dabar ten neketinu šlamšti vien pagalvojus apie sudeti juose - vemti vercia..... o tuomet kapojau, kapojau....
Pavydziu baltai del Indijos, nebuvau ten nei karto. O tu viena ar su grupe kokia joje lankaisi ?
Mano jogos mokytoja buvo rimtai apsinuodijusi kokteiliu is riesutu, sake veido oda buvo zalsva ir kelias dienas raize skrandi.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 20, 14:10)
o tu jau taip visai visai prieš soją? bet kokią?
K.Vaistariene sako, kad beveik visa soja yra modifikuota.
Ir ji labai slopina tiroksino gamyba skydliaukeje
As jos nevartoju jau pora metu nuo to laiko, kai suzinojau, kad vistik beveik visa modifikuota ji yra
QUOTE(Zalioji_pievele @ 2016 09 23, 10:30)
As jos nevartoju jau pora metu nuo to laiko, kai suzinojau, kad vistik beveik visa modifikuota ji yra
Bet sakoma viena kregždė dar nepavasaris
Aš turiu patirties su soja. Ji buvo net medikų "išrašyta" giminėje vienam širdininkui kaip mėsos pakaitalas. Ir nieko, kaip tik pagerėjo. O valgė ją labai dažnai, gal net kas antrą dieną vietoje mėsos.
Iš esmės, net neįsivaizduoju kaip tada pragyventi be jos? Ji tikrai daug prisideda prie maisto įvairovės. Gaunasi, kad tada valgote vis tą patį per tą patį?
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 23, 10:47)
Bet sakoma viena kregždė dar nepavasaris
Aš turiu patirties su soja. Ji buvo net medikų "išrašyta" giminėje vienam širdininkui kaip mėsos pakaitalas. Ir nieko, kaip tik pagerėjo. O valgė ją labai dažnai, gal net kas antrą dieną vietoje mėsos.
Iš esmės, net neįsivaizduoju kaip tada pragyventi be jos? Ji tikrai daug prisideda prie maisto įvairovės. Gaunasi, kad tada valgote vis tą patį per tą patį?
man tai ji gali būti, o gali ir nebūti be šiaip perku
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2016 09 15, 09:17)
kodėl nevykus, manai?
dūšna tai jau tikrai. Nieko beveik nepirkau. Vaikas prisiragavo visų nemokamų pavyzdžių nuo prekystalių, ir išprašė sūrelio. Išvis mačiau vien saldumynus (gal taip užtaikiau ateit, nežinau)
Papildyta:
QUOTE(Zalioji_pievele @ 2016 09 23, 10:30)
Pavydziu baltai del Indijos, nebuvau ten nei karto. O tu viena ar su grupe kokia joje lankaisi ?
Mano jogos mokytoja buvo rimtai apsinuodijusi kokteiliu is riesutu, sake veido oda buvo zalsva ir kelias dienas raize skrandi.
Papildyta:
Papildyta:
tai vaištarienė ir vandens negeria...
modifikuota soja šeriama pagrinde gyvuliams, ne žmonėms bet šiemet buvo gi protestai prieš Monsanto įvairiose šalyse, kaži kauo te baigėsi ,kas nors domėjotės? O kur dar TTIP, jeigu tą susitarimą priims, išvis neaišku kuo mus šers.
Zalvoj peivele, turiu ten draugu, tai ir varau pas juos...
Monteverte, patebejau, jog netoleruoju sojos ir tiek...
nebent sojos pupeles man tik tikdavo anksciau...
sojos pienas - fee
sojos kepsneliai - isvis nekalbu, bijau valgyt...(anksciau studentavimo laikais valgydavau - tai gal primena skurduma)
sojos desrele vienasyk bandziau - tai kakla susmauge, nu idomus pojuciai...visur kur soja, imu baisiai jaustis, paskui, aisku, praeina...
merginos, norejau paklaust, kaip dar sveikatinates:
kiek skiriate laiko miegui, masazui, sportu, gamtai?
ar pajegiat atsijungti nuo elektromagnetines tarsos?
wifi pastoviai su jumis?
Ir svarbiausias: KAIP DOROJATES SU STRESU??
Monteverte, patebejau, jog netoleruoju sojos ir tiek...
nebent sojos pupeles man tik tikdavo anksciau...
sojos pienas - fee
sojos kepsneliai - isvis nekalbu, bijau valgyt...(anksciau studentavimo laikais valgydavau - tai gal primena skurduma)
sojos desrele vienasyk bandziau - tai kakla susmauge, nu idomus pojuciai...visur kur soja, imu baisiai jaustis, paskui, aisku, praeina...
wifi pastoviai su jumis?
QUOTE(given444 @ 2016 09 26, 11:02)
wifi pastoviai su jumis?
wifi pastoviai su jumis?
Nesinervinu dėl to, ko nepakeisiu ar net nenoriu keisti. Kalbu apie civilizaciją. Visgi tarzaniškas gyvenimas ne man (aš asmeniškai nežinau ką tu randi Indijoje. Kiek esu žiūrėjusi reportažų, tai man ten klaiku nebent būni pas kokius radžas?). Jau studijų metais nevarydavom su MB su ta chebra, kuri papigiai keliaudavo su palapinėmis, be normalių sąlygų. Man turi būti namukas su virtuve, vonia, normali lova. Geriau aš pabūsiu už brangiau ir patogiau savaitę nei kankinsiuosi tarzaniškai 3 savaites palapinėse. Mano net šuo prabangą mėgsta, oi kaip myli baltas viešbučių patalynes ar pabuvimus gamtoje nori užbaigti ne kur kitur kaip kavinėse Bet žemę ir aplinką gerbiu, nesipriešinu ir nebėdavoju, kai nusprendžia per audras, cunamius, kitus force mažorus ar panašiai nusinešti tiek žmonių ar gyvūnų, kiek jai norisi
Sportas - man gyvenimas, gamta kiek tik įmanoma, masažus mėgau, bet matau, kad savipagalba netgi geriau, t.y. joga. Man tikrai ji efektyviau. O svarbiausia, kad aš galiu sau kasdien leisti kokius noriu drabužius, man nereikia kostiumėlių, špilkių ir pan., todėl bet kada galiu greitai padaryti pratimą, kitą ir tuomet labai jaučiasi poveikis, nėra sąstingio kūne: pečiuose, nugaroje, klubuose
Nuo visos kitos taršos, streso- papildai, tu gi jau žinai, aš už juos