Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(Radmile @ 2016 08 17, 21:17)
Laba,
Tai nieko baisaus, gal sumaišė smile30x30.png, reikėjo kreiptis, manau būtų klaidą ištaisę smile30x30.png Aš kažkada buvau užsakius į namus tik iš kiniečių , Juodo baro, tai atvežė man vištienos vietoj baklažanų, tai irgi iš pradžjų pasipiktinau iki širdies gelmių  biggrin30x30.png  paskambinau, labai atsiprašė, ir atvežė gan greitai tuos baklažanus ir dar sausainiukų pridėjo kompensacijai smile30x30.png

Čia neva bonusas buvo, nes porcijos labai numažintos, juokingos tiesiog (pajūryje), lyginant pvz. su Vilniumi. Tai jei būčiau ką pasakiusi, tai būtų jaučiu akis išpūtę ir pasakę, kad net nepriklausė, nes priklausė 5, o atnešė 8. Tai nieko ir nesakiau, tik jums parašiau, kad žinotumėt jų fintus. Vietoje to, kad normalias porcijas su daržovėmis padarytų kaip padoriems žmonėms priklauso, tai jie padaro mažiukus ir daugiau "bonusų" su mėsa įdeda rolleyes.png Na bet pajūris čia atskiras reikalas. Mūsų "sveikatos" ministras (beje, 34-ių o taip baisiai atrodo kaip diedas), gi galus atidavinėja, žuvytės gi sumąstė pajūryje užkrimst lotuliukas30x30.png
Tegyvuoja VEGANAI tongue30x30.png
Atsakyti
Sushių visai nedievinu (nes darausi roll'sus iš pupelių, baltų ryžų nepernešu), nu bet Kaune, Senamiesty tų pačių koldūnų užėjau- man pasisekė labiau nei Monteverte - bet jo, mažos porcijos ir ne itin. kadangi visur kopūsto galvą ir žalias morkas nešiojuos, kad bet kada iš rankinės ištraukčiau, tau suėjo man tie 8 vnt, nors man ča ant dančio - kaip sakoma biggrin30x30.png

Norėjau šiaip jūsų paklausti, ar turite dienų, sveikesnių už kitas: tarkim, vistiek būna laikas kai valgot daugiau, sočiau, ar daugiau kavos išgeriate, ar daugiau junk food'o suėdate, ar aliejuje kepinat labiau, ir paskui, ar neprašo organizmas, tarkim, persijungt ant sveikesnio maisto - o gal tiesiog valgot sveikai, bet vis tiek dar sveikiau bei lengviau organizmas valgyt prašosi - tarkim, mano sesuo šiaip veganė, bet su bernu ant bajerio savaitę ar pan valgė vien žaliai - ir vien bananus, rodos.

Ar valgot tarkim vien daržoves ir vaisius kelias dienas; arba vien kokteilius geriate; o gal mažiau kepto, daugiau virto; arba 24h ar 36h nevalgymą išbandote. arba žiūrėk padauginot druskos, staiga nusprendėte pagyventi be druskos ar be kofeino?
arba tarkim, žinot, kad Aguonėlė, Griliažas ir pan - yra veganiški snackai, (įskaitant Pergalę, žinoma), bet tarkim, nusprendėte - jokių saldainių šį mėn.

cool30x30.png
Atsakyti
Ne, dar nedariau nieko drastiško, kad kelias dienas vien tik nerealiai sveikai, bet ateityje manau, kad darysiu kokią savaitėlę ar dvi smile30x30.png Esu tik dariusi kelias dienas iš eilės ar net savaitę žalias sultis po kažkur 50 gramų, bet per diną valgydavau visko ir kepto įskaitant.
Aš druskos visai nebevartoju, įskaitant net Himalajų, nes ir taip, jei kur prabėgom ne namie valgau ar kokių virtinių įsidedu, juk ten įeina druska noriu to ar ne.
Bandau dabar kavą (net savo skrudinimo naminę) mažinti. Stengiuosi dabar giedresnėmis dienomis, kai saulė išiena negerti, palikti tik lietingoms dienoms "prabudimui".
Atsakyti
Kur dingę visos? tik Monteverte, kaip visad, aktyvi....
Kokios mintys, tikslai, planai artėjant rudeniui? neprarandat viltyje kovoje už artimuosius...?
man visko būna...bet viltis miršta paskutinė...

Paskutinės dienos girioj - vėl temos giminės tarpe apie mitybą....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 rugpjūčio 2016 - 18:44
QUOTE(given444 @ 2016 08 28, 19:44)
Paskutinės dienos girioj - vėl temos giminės tarpe apie mitybą....

Sveikos, esu visavalgė. Iškilo klausimas, ar įmanoma tapti vegetaru, jei netoleruoji kviečių, rugių, avižų, sojos, visų pieniškų produktų, mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 28 rugpjūčio 2016 - 21:28
QUOTE(Puk @ 2016 08 28, 22:28)
Sveikos, esu visavalgė. Iškilo klausimas, ar įmanoma tapti vegetaru, jei netoleruoji kviečių, rugių, avižų, sojos, visų pieniškų produktų,  mirksiukas.gif

Labas, įmanoma, bet brangu turbūt bus labai g.gif
Reikės daug avokadų, kokosų, bulvių nemažai tada reikės, nes pabos kitos kruopos ratuku valgyti ir aišku žymiai geriau tų brangiųjų, saldžiųjų raudonųjų. Nebent pačiam bandyt imt augint, skaičiau, kad įmanoma mūsų klimate ir koloradai nepuola, tik iš pradžių jas sudaiginti reikia, ūgliukus užsiauginti, tai toks sunkumas smile.gif
O soja gal tiktų irgi ta brangioji, fermentuota g.gif
Visada galima pasipildyti organizmą superiniais papildais, iš natūralių ingredientų, tik vėlgi, brangu bus
Atsakyti
Sveikos merginos,

Kaip gerai, kad tarpe jusu nesu 'balta varna' ir malonu rasti prijaucianciuju sveikai mitybai.
Esu vegetare, nevalgau mesos beveik visa gyvenima, zuvi ir kiausinius isimties atveju, jei jau kas isiulo, bet to vengiu.

Stengiuosi nevartot cukraus, miltiniu produktu.

Dabar labai susidomejau zaliavalgyste, zinau apie ja jau daug metu, bet tik dabar imu taikyt, pvz daiginu grudus, tikiu, kad is tokiu didesne nauda. Studijuoju Ann Wigmore knyga.
Viskas kaip ir seniai zinoma, bet pokyciai kazkaip sunkiai ivyksta.

Turiu silpnybe kavai ir Coca colai (zinau puikiai, kad tai tikras siaubas, nekalbu jau apie poveiki dantims ir kaulams), bandau susiimti, tai kazkiek su tuo jau pasistumejau.

Mano tikslas pereit visiskai i raw food, bet kava noreciau pasilikt wub.gif .

Smagu bus cia uzeiti 4u.gif
Atsakyti
Given 444, atsakau i tavo klausima

Jei isklystu is kelio, tai stengiuosi i ji kuo greiciau sugrizt.
Kai valgau sveuikai tai ir jauciuosi gerai, o kai privalgau kazkokiu tai ten duonu ar saldainiu (mano meniu nera miltu ir cukraus dazniausiai, 'nusizengimai' buna tada kai tenka nakvoti sveciuose ir nera kaip nevalgyt, o savo maisto nevesiu juk, nors kartais ir vezuosi), tai isivaizduoju kaip toks maistas man neduoda jokios naudos tai tik taip tusciai valgiau ir stengiuosi taip nesielgt nes moraliskai nemaloniai jauciuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zalioji_pievele: 11 rugsėjo 2016 - 23:02
patinka man Montevertės požiūris...brangu braaangu...jo, jau ir aš pradėjau VĖL manyti, jog brangu smile.gif

mergos, ar buvot Vegfest Vilniuje? 4u.gif

Žalioji pievele, superinė esi....morališkai valingai tvirta, žaaaviuos drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 14 rugsėjo 2016 - 20:23
QUOTE(Zalioji_pievele @ 2016 09 11, 23:07)
Sveikos merginos,

nevalgau mesos beveik visa gyvenima,

daiginu grudus, tikiu, kad is tokiu didesne nauda.

Turiu silpnybe kavai ir Coca colai (zinau puikiai, kad tai tikras siaubas, nekalbu jau apie poveiki dantims ir kaulams), bandau susiimti, tai kazkiek su tuo jau pasistumejau.

Labas gossip.gif
Vot šaunuolė už tai thumbup.gif

Neseniai kažkur skaičiau, kad iš tų daigintų, kviečių pvz. net vėžį gydo

Aš galvoju apie yerba mate bigsmile.gif galima ir ritualą pasidaryti, puodukus nusipirkti tuos iš moliūgo, šiaudelius iš bambuko thumbup.gif kam ta kava tada? nebent kavinėje ar kelionėje, kai jau nėra ką daryti. Aš realiai pastebėjau kelių, keliolikos dienų atsisakymo naudą. Dingsta riebaliukas ant pilvo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2016 09 14, 21:23)
patinka man Montevertės požiūris...brangu braaangu...jo, jau ir aš pradėjau VĖL manyti, jog brangu smile.gif

mergos, ar buvot Vegfest Vilniuje?  4u.gif
Žalioji pievele, superinė esi....morališkai valingai tvirta, žaaaviuos  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

nesityčiok, aišku,kad mūsų mityba brangi, tik ponams assa.gif

taip ir žinojau, kad nepavyks, širdis jautė, gi buvo mano Nickelback headbang.gif kur jau ten kiti festai ax.gif
o tu buvai?

varau nuo kompo jau, vyras žoles mala, chlorofilą daro, riek padėti, o tai supyks dar, kad chatinu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 14 rugsėjo 2016 - 20:40
kodėl nevykus, manai?
as nuvariau, tik buvo dušna, kondicionierių nebuvo, bet žmonių daug - tai rodo susidomėjimą...paskaitų galėjo būti daugiau ir įdomesnių...gaila, kad lektorė, turėjusi vesti svarbiausią paskaitą apie mitybą, susirgo...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 14, 20:39)
Labas  gossip.gif
Vot šaunuolė už tai thumbup.gif

Neseniai kažkur skaičiau, kad iš tų daigintų, kviečių pvz. net vėžį gydo

Aš galvoju apie yerba mate bigsmile.gif galima ir ritualą pasidaryti, puodukus nusipirkti tuos iš moliūgo, šiaudelius iš bambuko thumbup.gif kam ta kava tada? nebent kavinėje ar kelionėje, kai jau nėra ką daryti. Aš realiai pastebėjau kelių, keliolikos dienų atsisakymo naudą. Dingsta riebaliukas ant pilvo bigsmile.gif

Ann Wigmore raso, kad zelmenyse yra viskas ko mums reikia (vitaminai ir mineralai). Ir pigu. Ne tik vezio atveju padeda, organizmas visiskai atgimsta, pasidarai zvali, energinga, dingsta hipoglikemija, depresija, bloga savijauta, susitvarko virskinimo sistema ir t.t.
SVarbiausia yra pradeti, as kol kas tik vezlio zingsnio arteju prie sios visos mitybos.
O parduotuveje moki uz vaisius ir darzoves, kuriuose gi ten nieko nebelike, tik nitratai pagrinde, o bio produktai brangus, as juos perku tik vaikui.

Buvau google search, tai yerba mate yra ivairiausiu skoniu, sudeties, bet jau kaina tai ooo rolleyes.gif ir uz ka tiek moket blink.gif ? Mano mama tai pasiskina zoliu ivairiausiu, pas ja visa spinta ju. O kad kava sulaiko svori tai pirma kart girdziu, nes gi turetu but atvirksciai, kaip tik greitina medziagu apykaita. Per siuo metus negeriau kavos apie 1,5 menesio, bet labai kankinausi, kazkaip jautesi dienoje kazko trukumas. Ir anksciau budavo panasiu metimu, bet sugrizdavau ir vel pasijausdavau laiminga wub.gif !
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2016 09 14, 20:23)

mergos, ar buvot Vegfest Vilniuje?  4u.gif
Žalioji pievele, superinė esi....morališkai valingai tvirta, žaaaviuos  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

aciu, o valia ugdausi, nera pas mane ji dar tvirta. siandien su vyru ir vaiku buvom i miesta isvyke (gyvenam nedideliam Pietu Prancuzijos miestelyje ties Monaku ir Italija), tai nusipirkau Coca colos po ilgo jos atsisakymo (beveik 2 menesiu), tai paskui taip grauziausi, kad toki 'bruda' kisu i save. Bet va tas impulsas, noras kazkaip patrauke, tokiais momentais pamirstu kas ta valia ir pasiduodu silpnybei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zalioji_pievele: 18 rugsėjo 2016 - 23:10