Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(Monteverte @ 2016 03 30, 09:09)
Aš iš tiesų nežinau net istorijos prie ko tie kiaušiniai šioje šventėje blush2.gif tai galvoju, kad gal koks gamtos nubudimas, paukščių perėjimas, ne? biggrin.gif  blush2.gif Tai idealu, kai tėvas su vaikais nueina į mišką, atsineša šaką, išdrožia pats kelis kiaušinius, o tada jau jie marginami, po to ridenami (kas toliau, o ne kas greičiau sudaužys). Va čia tai aš šventę suprantu bigsmile.gif

velykos atejo is pagoniu religijos. O ten kiausinis simbolizuoja kosmosa, gyvybes atsiradima. Marginimas - vel ten su magija susijes, todel margindavo saulutemis ir kitais panasiais simboliais. Kam dauzyti? tam, kad islistu gyvybe. Kam ridenti? kad zeme pabustu ar dar ten kazkas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 30 kovo 2016 - 09:22
pas mus siais metais maziausiai kiausiniu suvartota.
bet ridenimo varzybos - sventas reikalas, todel kiausiniu buvo pilna.
(ka cia reiks daryti ateity, del vaiku juolab? g.gif tradicija tai mirtina...)

ir stalas sveikesnis....pagaliau.
seimoje esame penki vaikai. dabar jau TRYS is musu - veganai. biggrin.gif
pirma buvau tik, as, paskui sese prisijunge, dabar brolis. (studijuoja medicina!) sakau jam: buk kaip Fuhrman, unikalus toks gydytojas Lietuvoje.
brolis galvoja apie chirurgija, ir su ironija sako: kvailiai ir tinginiai man sunes pinigus (operacijos), o kas laikysis mitybos plano, kuri siulysiu, tie bus smart ones ax.gif

tevelis po stentu idejimo ir viesnages reanmacijoje, ima klausyti musu (triju vaiku). skaite Campbella, sutraukiau jam Fuhrmano basic ideas, issikabino mano du spausdintus lapus virtuveje virs stalo.
apie 15kg numesta. rolleyes.gif
dar daug reikia numest, valgant SVEIKAI, daug zalumos...ir pupeliu...ne bet kaip...priesingu atveju vel ant surio ir lasinuku patrauks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 31 kovo 2016 - 06:17
given444, kaip smagu dėl tavo šeimos thumbup.gif pas mane tai yra brolis/sesė (nerašysiu viešai kas), tai tik tobulai pašneka ką reikia daryti, kaip valgyti, ką, o realiai nedaro, su antsvoriu sėdi, alų mėgsta ir kt. alkoholį cool.gif pavyzdingėja tik mamytė pas mane, gražiai svorio irgi numetė, o tėvukas pirmos gr. mėsėda, toks testosteroninis diedas, niekas jo neveikia, svyruos į šonus jis mat be mėsos, kelnės nukris (sukūs tipo) ir jam nuo lęšių į wc bėgiojasi, niekur išeit negali iš namų cool.gif tai aišku, kad bėgiojasi, kai viskas lipa lauk biggrin.gif Tai visa laimė, kad jis su cukrumi nedraugauja, per gyvenimą tik jaunystėje ledus valgydavo, kai natūralesni būdavo, o po to viskas, nieko su cukrumi, nebent aš jau jam įkišdavau kokį įdomesnį saldumyną paragauti. Bet tai tik paragaudavo, o ne šiaip kad daug suvalgytų. Čia tai jis šaunuolis, tikras vyras thumbup.gif
Atsakyti
Labas, kaip laikotės? Ar džiaugiatės pavasariu, žaluma? smile.gif
Negaliu nepasidalinti viena info. Draugų šuo ilgus metus buvo griežtai šeriamas žaliomis mėsomis, tiesa, ne ekologiškomis, bet pirkdavo parduotuvėse (Lietuvoje), taip pat ir turguose iš prekeivių. Pirkdavo griežtai ne kokias tai atliekas, o visas tas dalis, kurias valgo/perka žmonės sau. Papildomai duodavo daržovių, vaisių, pieno produktų, kiaušinių. Ir žinote ką, šuo visus tuos metus nei blizgėjo ten kažkaip išskirtinai, rodė daug agresijos, visą laiką būdavo tarsi nedavalgęs ir pastoviai vis ieškodavo maisto, kol galiausiai prasidėjo dar ir rimtos hormoninės problemos. Veterinarai patarė pagal save: nupirkti sauso maisto ir pabandyti duoti, kas bus, gal pagerės. Ir pagerėjo smile.gif Hormonai aprimo, kailis pagerėjo, sotumo jausmą šuo atgavo. O tas sausas juk ne tik iš mėsos ir tikriausiai mėsos ten ne tiek ir daug iš esmės, nebūkime naivūs. Daugiau vistiek visokių ten augalinių priedų.
Tai štai tokia istorija. Ir tikiu, kad per pasaulį rastųsi tokia ne viena g.gif Jei jau šunims taip, tai ką apie žmones kalbėti?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 01, 10:22)
Labas, kaip laikotės? Ar džiaugiatės pavasariu, žaluma? smile.gif
Negaliu nepasidalinti viena info. Draugų šuo ilgus metus buvo griežtai šeriamas žaliomis mėsomis, tiesa, ne ekologiškomis, bet pirkdavo parduotuvėse (Lietuvoje), taip pat ir turguose iš prekeivių. Pirkdavo griežtai ne kokias tai atliekas, o visas tas dalis, kurias valgo/perka žmonės sau. Papildomai duodavo daržovių, vaisių, pieno produktų, kiaušinių. Ir žinote ką, šuo visus tuos metus nei blizgėjo ten kažkaip išskirtinai, rodė daug agresijos, visą laiką būdavo tarsi nedavalgęs ir pastoviai vis ieškodavo maisto, kol galiausiai prasidėjo dar ir rimtos hormoninės problemos. Veterinarai patarė pagal save: nupirkti sauso maisto ir pabandyti duoti, kas bus, gal pagerės. Ir pagerėjo smile.gif Hormonai aprimo, kailis pagerėjo, sotumo jausmą šuo atgavo. O tas sausas juk ne tik iš mėsos ir tikriausiai mėsos ten ne tiek ir daug iš esmės, nebūkime naivūs. Daugiau vistiek visokių ten augalinių priedų.
Tai štai tokia istorija. Ir tikiu, kad per pasaulį rastųsi tokia ne viena g.gif Jei jau šunims taip, tai ką apie žmones kalbėti?

Labai jau pasiilgau uogu. Tai pora dienu perku braskes turguje. Nu tokios skanios, saldzios, kvapnios, net nezinau is kur jie jas gauna. Labai noreciau dilgeles, pienes vartoti, bet bijau, nezinau ar man gakima. Dabar laukiuosi leliuko.
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2016 05 10, 20:38)
Labai jau pasiilgau  uogu. Tai pora dienu perku braskes turguje. Nu tokios skanios, saldzios, kvapnios, net nezinau is kur jie jas gauna. Labai noreciau dilgeles, pienes vartoti, bet bijau, nezinau ar man gakima. Dabar laukiuosi leliuko.

wub.gif sveikinimai būsimam vegiukui ir mamytei wub.gif kaip fiziologiškai jautiesi? psichologiškai skaičiau, kad ne kaip console.gif
aš tai nesu pasiilgusi, nes aš vartoju gana dažnai šaldytas, ypač gervuoges ir vyšnias, tai mano favoritės smile.gif nebandai googlinti kas tiksliai galima nėščioms? facebooke Vegana gal patartų?
Atsakyti
O geras, ką radau. Bananų mergaitė iškritikavo tokią vieną internetinę trenerę Zuzaną ir kaip teisingai thumbup.gif Tikrai, kad ji taip šlykščiai valgo, kad baisu. Šaunuolė Bananiukė thumbup.gif wub.gif
https://www.youtube....h?v=QeLvqzGZsx0
Atsakyti
Monteverte, ačiū, kad daliniesi nuorodom....
žinios iš mano pusės tos pačios: draugės stabiliai savo senuose įpročiuose. viena lyg bando domėtis žaliaisiais kokteiliais. išsigandę manęs, kai kurios draugės (cituoju save"nesakau nevartokit mėsos: sumaaaaažinkit bent ją, bent jos kiekius iki 2k. į sav; ir daugiau žalumos įveskit, iki kilo daržovių, ar čia jau per fanatiškai/per baisiai kalbu?)jau lyg ir daržovių daugiau įveda. biggrin.gif
Mano giminėj vis daugiau veganų atsiranda. aš, jaunesnioji sesė, jauniausias brolis - jau stabilūs V.
vyresnio brolio žmona jau domisi, tai mano vyresniam broliui bus greit baigtas kriukis.smile.gif dar kita vyresnė sesė - šiaip stengias sveikiau gyventi.
tėtušis mūsų atgriebtas iš reanimacijos valgo pagal mano ir brolio sudarytą jam Fuhrman planą. pupelės, daržovės...aišku, įkala ir ššš...mėsų ir lašinukų, bet paskui vėl grįžta į kelią. numetė apie 20kg, bet ta ne riba, reikia ritintis toliau.
mūsų tėvas, gaila, įsitikinęs vis tiek, jog veganizmas jauną žmogų žaloja, tinka tik senam, ligotam kūnui, nutukėliams, o jaunimui kenkia, nes jaunimui reikia "visko" gi.

savo pažįstamų tarpe, mes, draugai veganai turim susikūrę savo grupę, dalinamės receptais, filosofijom ir kovom su visavalgiais (nuotykiais, pasiguodžiam:) tai gaila, žinoma, kad jaunimo tarpe pora buvo veganų, kuriuos su greituškėm vežė, todėl mūsų tėveliai bei tėvelių draugai ir aimanavo už galvų susiėmę, jog va vai, ar mes nesakėm, jog veganizmas lygu maistinių medžiagų trūkumas, todėl ir reikia lašinuko, kuiliuko, sviestuko, kiaušinuko...čiut čiut..bet reikia biggrin.gif

aš -žaviuos savo jauniausiu broliu. jetus, mergos, kokia mafija visgi tebėra LSMU. jis - pirmo kurso studentas, ir nesaniai apturėjo tikrą nukryžiavimą savo univere. norėjo pristatyt apie veganizmą (laisva tema), bet suvalgė jį totaliai visa grupė kartu su dėstytoja, žinoma.(net artimesni draugai, kurias jis po to ir nusivylė), (išsskyrus vieną veganę, bet ironija: ji yra žiauuuuriai storulė sad.gif )
mano brolis net negalėjo diskutuoti normaliam lygmenyje su jais, nes tie žmonės negirdėję nei APIE DIEHL, NEI APIE ESSELSTYNĄ, NEI APIE FUHRMAN, GRAHAM..totalus analfabetizmas, šabloniškom frazėm atsikirtinėja, jog veganizmas vos ne satanizmas ir tt.
(žodžiu, LSMU - senas kirminas, kirmijama toliau žinių apie mitybą prasme. lobizmo židinys ir tiek.)(arba totalaus bukumo.)
aš savo brolį raminau (jis net svajoja pereit i kitą grupę), sakiau, jog tuo geriau tau: jie tau sukraus pinigus (brolis svajoja būt širdies angioplastikos chirurgu), bet žinoma, menki juokai jam, dabar, idealistui. jam gi realia rūpi kitų sveikata, o ne babkes krautis operuojant nutukėlius.
o ir šiaip jis šaunuolis. būdamas 19likos metų, nesenai atsivertęs į veganizmą, jis yra labai kietas: kalba ne tik draugams (jau ir su jais apsčiai susikirtimų turėjęs), bet ir tėveliams - juokas juokais,mano mamytė ir tėvelis namie jau nebegali atsipalaiduoti:) - tėvas man skambino syki, sako, given, stabdyk savo brolį, namie net sūriuko negalime išsitraukt iš šaldytuvo, nes tavo brolis mirtinu žvilgsniu mus nušauna, ir pan.su broliu kalbėjomės, apie tai, ar meilė yra veidmainiauti ir leisit artimui mirinėti, ir nusprendėm, jog tai nemeilė. kalbėjomės apie tai, ko mes tokie aršūs, ir priėjom išvados, jog todėl, nes toks mūsų stilius. visokių reikia žmonių, nes, pvz, yra labai meilių veganų, jiems viskas dzin. yra ir mandagių. o aš ir mano brolis, mes prie aršesnių. kaip ir Freelee. Freelee išvis yra fanatikė, mano akimis (geroji.) aš nepostinu vieša kaip ji,, neturiu blogo (nors ateity gal ir norėčiau, ir mano blogas būtų tikrai ironiškas, kietas, dabar laiko nėra), aš nestoviu prie vištų ar karvių fermų...aš nestoviu prie cirkų... (užtenka, kad neinu į jį.) bet vat neiškentus paieškose, nupirkau odinius batus vaikams, ar triušio kojines sau...

..tris metus buvau tyli veganė..bet brolio ir sesers atsivertimas į veganizmą, pažadino mane iš miego...jų jaunatviškumas mane uždegė, ir tapau persona non-grata savo kai kurioms draugėms. kodėl? atsakymas: negaliu žiūrėt, kaip jos mirinėja. porai jų nusimato operacijos, (rašiau jums), bet jos vis dar skaito, jog čia "genai". mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 gegužės 2016 - 00:12
tai, kad toks vaizdas, kad tie visi baigę LSMU ir yra patys kvailiausi, išskyrus kelias išimtis, kurie mąsto, o ne aklai kala informaciją. Ir visame pasaulyje taip. Juk kiek holistinių medikų, homeopatų tik vėliau atsivertė, kai nukentėjo patys, jų šeimos nuo vaistų, skiepų ir pan. Tik tada jie po truputį ėmė mąstyti ir sukilo prieš tą korupcinę irštvą ir buvo pašalinti už etikos pažeidimus, nes išpasakojo žmonėms apie vaistų, skiepų žalą ir apskritai apie drastiško gydymo vien tik operacijomis žalą.
Net gaila tavo broliuko, kitur užsienyje jam būtų lengviau, daugiau bendraminčių rastus. O dabar gi žiūri į jį kaip į satana, nes žino, kad ir prieš skiepus gali prabilti, prieš dideles vaistų dozes ir pan.
Tai jau ta mano medikė, su kuria būna susitinku, tyrimus padaro, tai iš vienos pusės žavisi labai tyrimais, o iš kitos pusės atsiunčia info kaip reikia mėsos, lašinio riebalo biggrin.gif O šiaip jau su ja galima šnekėti, regis protinga, bet apsisuka ir vėl biggrin.gif
Ne, nieko tu perdaug nesakai draugėms. Jų problema, kad taip reaguoja. Ir žinai kodėl taip? Nes pasąmoningai jos žino, kad nėra sveikos, nėra gražios (storos pvz., spoguotos, nervingos) ir joms pačioms ant savęs pikta, kad jos tokios, ne ant tavęs. Jos norėtų jaustis kaip tu, būti kaip tu, bet neturi valios.
Sveikatos tėvukui. Maniškis irgi pakerta mėsgalių, nes gi mano galingasis testosteroninis vyrukas, svyruos nuo vėjo, svorio neteks lotuliukas.gif Bet nieko stebėtino, jis pas mane labai ribotas, jis visai nieko neanalizuoja, įsikala kažką vieno ir viskas, dar labai mėgsta save senoviniu žmogum vadinti biggrin.gif Kartais galvoju, kad gal aš nuo kaimyno? biggrin.gif bet kad išoriškai labai panaši g.gif biggrin.gif
Mano vyras kryžių pastatė ant savo tėvų, atžegnojo kaire ranka ir viskas. Sako numirs, palaidosiu ir atlaisvins rankas, nes nusibodo jam kalbėti apie tą patį. Jo mama dar kada susiima, bet tėvas beviltiškas. Visa laimė, kad tėvas jauniausias šeimoje ir yra žinoma kaip kiti miršta iš šeimos. Gana staigiai, nereikia ant patalo metų metais žiūrėti, nes būtų žiauru aukotis dėl to, kuris tik sau kenkia doh.gif Tai tikiuosi, kad ir su juo taip bus ax.gif Nes specialiai valgo baisiai, kaip primaišys, prisikeps ko, tada vaikšto susirietęs, pažaliavęs, sergantis. O išvadųš vėlesniam laikui nepasidaro. Pastaruoju metu alų vis perka, nes sukūdęs, nori svorį atsiauginti, t.y. pilvą blink.gif tipo sako būsiu tikras vyras, su dideliu pilvu ir tai sako rimtai, ne juokais, tas baisiausia.
Dėl visų kitų žinok man dzin ax.gif aš tai nenoriu plėšytis ir niekam nieko įrodinėti, man tik juokas ima, kaip ryja mėsas ir ne tik ir skundžiasi viskuo. Aš už tai, kad žemė apsivalytų ir kuo greičiau tongue.gif Perdaug jau čia tų farmacijos aukų ir apsiryjėlių priviso, kurie natūralios atrankos nepraeina ax.gif Žemėje turi būti balansas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 17 gegužės 2016 - 10:08
Atsivertimas. Mano tete jau sako, kad mėsos nebevirškina, skauda skrandį, kaupiasi dujos, gėda prieš žmones. Pirks soją kaip ir anksčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 23, 10:53)
Atsivertimas. Mano tete jau sako, kad mėsos nebevirškina, skauda skrandį, kaupiasi dujos, gėda prieš žmones. Pirks soją kaip ir anksčiau smile.gif

Saunu, o mano teciui mama padare varsketuku pusryciams, po valandos sako, alkanas, duok mesos biggrin.gif
Atsakyti
Kaip nuoriu bigsmile.gif
https://www.gismeteo...tingas-vaisius/ thumbup.gif
Atsakyti