Monteverte, ačiū, kad daliniesi nuorodom....
žinios iš mano pusės tos pačios: draugės stabiliai savo senuose įpročiuose. viena lyg bando domėtis žaliaisiais kokteiliais. išsigandę manęs, kai kurios draugės (cituoju save"nesakau nevartokit mėsos: sumaaaaažinkit bent ją, bent jos kiekius iki 2k. į sav; ir daugiau žalumos įveskit, iki kilo daržovių, ar čia jau per fanatiškai/per baisiai kalbu?)jau lyg ir daržovių daugiau įveda.
Mano giminėj vis daugiau veganų atsiranda. aš, jaunesnioji sesė, jauniausias brolis - jau stabilūs V.
vyresnio brolio žmona jau domisi, tai mano vyresniam broliui bus greit baigtas kriukis.
dar kita vyresnė sesė - šiaip stengias sveikiau gyventi.
tėtušis mūsų atgriebtas iš reanimacijos valgo pagal mano ir brolio sudarytą jam Fuhrman planą. pupelės, daržovės...aišku, įkala ir ššš...mėsų ir lašinukų, bet paskui vėl grįžta į kelią. numetė apie 20kg, bet ta ne riba, reikia ritintis toliau.
mūsų tėvas, gaila, įsitikinęs vis tiek, jog veganizmas jauną žmogų žaloja, tinka tik senam, ligotam kūnui, nutukėliams, o jaunimui kenkia, nes jaunimui reikia "visko" gi.
savo pažįstamų tarpe, mes, draugai veganai turim susikūrę savo grupę, dalinamės receptais, filosofijom ir kovom su visavalgiais (nuotykiais, pasiguodžiam:) tai gaila, žinoma, kad jaunimo tarpe pora buvo veganų, kuriuos su greituškėm vežė, todėl mūsų tėveliai bei tėvelių draugai ir aimanavo už galvų susiėmę, jog va vai, ar mes nesakėm, jog veganizmas lygu maistinių medžiagų trūkumas, todėl ir reikia lašinuko, kuiliuko, sviestuko, kiaušinuko...čiut čiut..bet reikia
aš -žaviuos savo jauniausiu broliu. jetus, mergos, kokia mafija visgi tebėra LSMU. jis - pirmo kurso studentas, ir nesaniai apturėjo tikrą nukryžiavimą savo univere. norėjo pristatyt apie veganizmą (laisva tema), bet suvalgė jį totaliai visa grupė kartu su dėstytoja, žinoma.(net artimesni draugai, kurias jis po to ir nusivylė), (išsskyrus vieną veganę, bet ironija: ji yra žiauuuuriai storulė
)
mano brolis net negalėjo diskutuoti normaliam lygmenyje su jais, nes tie žmonės negirdėję nei APIE DIEHL, NEI APIE ESSELSTYNĄ, NEI APIE FUHRMAN, GRAHAM..totalus analfabetizmas, šabloniškom frazėm atsikirtinėja, jog veganizmas vos ne satanizmas ir tt.
(žodžiu, LSMU - senas kirminas, kirmijama toliau žinių apie mitybą prasme. lobizmo židinys ir tiek.)(arba totalaus bukumo.)
aš savo brolį raminau (jis net svajoja pereit i kitą grupę), sakiau, jog tuo geriau tau: jie tau sukraus pinigus (brolis svajoja būt širdies angioplastikos chirurgu), bet žinoma, menki juokai jam, dabar, idealistui. jam gi realia rūpi kitų sveikata, o ne babkes krautis operuojant nutukėlius.
o ir šiaip jis šaunuolis. būdamas 19likos metų, nesenai atsivertęs į veganizmą, jis yra labai kietas: kalba ne tik draugams (jau ir su jais apsčiai susikirtimų turėjęs), bet ir tėveliams - juokas juokais,mano mamytė ir tėvelis namie jau nebegali atsipalaiduoti:) - tėvas man skambino syki, sako, given, stabdyk savo brolį, namie net sūriuko negalime išsitraukt iš šaldytuvo, nes tavo brolis mirtinu žvilgsniu mus nušauna, ir pan.su broliu kalbėjomės, apie tai, ar meilė yra veidmainiauti ir leisit artimui mirinėti, ir nusprendėm, jog tai nemeilė. kalbėjomės apie tai, ko mes tokie aršūs, ir priėjom išvados, jog todėl, nes toks mūsų stilius. visokių reikia žmonių, nes, pvz, yra labai meilių veganų, jiems viskas dzin. yra ir mandagių. o aš ir mano brolis, mes prie aršesnių. kaip ir Freelee. Freelee išvis yra fanatikė, mano akimis (geroji.) aš nepostinu vieša kaip ji,, neturiu blogo (nors ateity gal ir norėčiau, ir mano blogas būtų tikrai ironiškas, kietas, dabar laiko nėra), aš nestoviu prie vištų ar karvių fermų...aš nestoviu prie cirkų... (užtenka, kad neinu į jį.) bet vat neiškentus paieškose, nupirkau odinius batus vaikams, ar triušio kojines sau...
..tris metus buvau tyli veganė..bet brolio ir sesers atsivertimas į veganizmą, pažadino mane iš miego...jų jaunatviškumas mane uždegė, ir tapau persona non-grata savo kai kurioms draugėms. kodėl? atsakymas: negaliu žiūrėt, kaip jos mirinėja. porai jų nusimato operacijos, (rašiau jums), bet jos vis dar skaito, jog čia "genai".