Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(Benicio @ 2016 02 01, 11:27)
Dabar toks etapas, kad priskirti vienai ar kitai grupei negaliu. Klaidžioju apgraibom ir tiek. Paskaitai, kad žali grikiai daiginti gerai ir valgai tokius. O kad pilve uraganas, tai niekas garsiai nesako.
O tai kiek kokias kruopas virti? Žali grikiai, virti 10min., ar 5min.? Vat tokių elementarių smulkmenų ir trūksta. Ką galima valgyti ne virtą, o ką geriau pavirti ir kiek.

Viską verdu pagal instrukcijas arba pagal skonį. Manau, kad žalius užtenka valgyti tuos produktus, kurie tam ir skirti: vaisiai, daržovės, uogos, riešutai. Ir tai, net morka pvz. skaitoma geriau įsisavinama ir labiau vitamininga virta.
Tiesa, grikius (paprastus) galima tiesiog užmerkti, o po to užpilti verdančiu vandeniu ir uždengti pribrinkimui. Bet to jokiu būdu nepadarysime su rudaisiais ar juodaisiai ryžiais, perlinėmis ir pan.
Aš nemanau, kad verta save taip kankinti net ir dėl sveikatos. Sveikata priklauso nuo daug ko, net ir nuo ramybės dūšioje, o ramybe dūšioje nekvepia, jei žmogus vis mėtosi, negali pasirinkti, vis galvoja, kad ne taip kažką daro ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 02 01, 12:56)
... vis galvoja, kad ne taip kažką daro ir pan. mirksiukas.gif

Kaip pirštu į akį. Suvalgai, pagal sveikuolių kanonus, teisingą maistą, bet pilvas ir skrandis streikuoja. Skrandis su smegenimis kovoja. Smegenys sako, kad gyvą maistą valgai, o skrandis sako -eik pyp, nevirškinsiu tokio. Ai, dar labai sunku, kai dvi skirtingos virtuvės po ''vienu stogu''-vegan.žaliavalg. ir tradicinė.
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2016 02 01, 12:34)
Kaip pirštu į akį. Suvalgai, pagal sveikuolių kanonus, teisingą maistą, bet pilvas ir skrandis streikuoja. Skrandis su smegenimis kovoja. Smegenys sako, kad gyvą maistą valgai, o skrandis sako -eik pyp, nevirškinsiu tokio. Ai, dar labai sunku, kai dvi skirtingos virtuvės po ''vienu stogu''-vegan.žaliavalg. ir tradicinė.

Matot kaip yra, kai kurie žmonės jau pasiekę tam tikrą lygį mityboje, kad leidžia sau net sausai badauti savaitę ar pan. Jei jūs tik pradedate, tai jokiu būdu nepradėkite drastiškai. Pradžioje net ankštiniai gali pilvą pūsti, nors ir bus ilgai mirkyti bei ilgai virti. Pradžioje užteks, kad imsite pirkti kokybiškus augalinius produktus ir juos normaliai tarpusavy derinti kaip daugumai įprasta. Pvz.: pupelės ar lęšiai, žirniai arba soja su kuriomis nors kruopomis plius žalių daržovių salotos. Daržovinės sriubos dėl šilumytės. Troškinti daržovių mišiniai su kruopomis ar bulvėmis plius vėl žalių salotų/daržovių blūdas. Atskirai vaisių kokteiliai ar gryni vaisiai/uogos. Atskirai riešutų sviestas su sveika duona, jei norisi. Sveikesnė kava (pačios jūsų paskrudintos pupelės plius min. 80 proc. juodas šokoladas). Desertui dar savos gamybos pvz. vegan ledai.
Po to jau galima sudėtingiau imti maitintis jei norisi, visokie daiginimai, sulčių dietos, raw till four ar pan.
Save reikia mylėti, kam kankinti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2016 02 01, 10:41)
Man labai norėtųsi pirminės ''meniu bazės'', nuo kurios atsispirčiau, jausčiausi drąsiau.

Facebooke galite pasiieškoti grupių: Ingos vegan virtuvėlė, Augalinė mityba, Žaliavalgiai, Žali receptai su Gražina, Lazy vegan receptai...
Atsakyti
Mūsiškiai vieni iš šaunuolių vaikiuko antro laukiasi thumbup.gif http://www.15min.lt/...sejimo-3-579369
Nušluostė nosis visiems nukvakėliams, kurie jiems "į veidą pažiūrėjus" ligas pripaišydavo, kad "sublogę, blogai atrodo, pažaliavę, papilkėję ir pan." doh.gif cool.gif
Taip ir toliau, sėkmės jiems thumbup.gif
Atsakyti
Ale žiūriu edgaras visai į krišnaizmą pasidavė. Jie gi vegetarai wink.gif Ar jis veganas? Gailiuosi, kad komentarus po straipsniu perskaičiau..tik nuotaiką gadina.
Papildyta:
P.S. aš irgi noriu dar vaikų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 10 vasario 2016 - 18:14
QUOTE(khaleesi @ 2016 02 10, 18:10)
Ale žiūriu edgaras visai į krišnaizmą pasidavė. Jie gi vegetarai wink.gif Ar jis veganas? Gailiuosi, kad komentarus po straipsniu perskaičiau..tik nuotaiką gadina.
Papildyta:
P.S. aš irgi noriu dar vaikų  biggrin.gif

anskciau jis pats sake kad jie veganai, bet kai sudalyvavo kazkokiame sou ar laidoje su delfinais, kazkas susije su cirku ten buvo (pati nemaciau), Lietuvos veganu grupe juos labai pasmerke ir jis ten viesa pasiaiskinima pateike, kad tipo jis nenori, kad zmones ji prie ko nors priskyrinetu.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2016 02 10, 19:29)
anskciau jis pats sake kad jie veganai, bet kai sudalyvavo kazkokiame sou ar laidoje su delfinais, kazkas susije su cirku ten buvo (pati nemaciau), Lietuvos veganu grupe juos labai pasmerke ir jis ten viesa pasiaiskinima pateike, kad tipo jis nenori, kad zmones ji prie ko nors priskyrinetu.

Tai gal tik dėl to, kad po to labai apšneka tie nedorėliai žmonės, gal jis jautrus komentarams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 02 10, 21:15)
Tai gal tik dėl to, kad po to labai apšneka tie nedorėliai žmonės, gal jis jautrus komentarams g.gif

nemanau, kad del to apsnekejimo. tiesiog jis pasirodo net dalyvaudavo veganu seminaruose, ten pranesimus skaitydavo, o cirkas yra gyvunu isnaudojimas. tai isejo, kad nelabai suprato veganizmo esme ir tie supyko.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2016 02 10, 20:29)

a, jo , pamenu tą atvejį
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2016 02 11, 10:25)
nemanau, kad del to apsnekejimo. tiesiog jis pasirodo net dalyvaudavo veganu seminaruose, ten pranesimus skaitydavo, o cirkas yra gyvunu isnaudojimas. tai isejo, kad nelabai suprato veganizmo esme ir tie supyko.

Pastebėjau, kad kai tik kosk straipsnis apie Lubių šiemą, visi komentuoja kokios jo "paklaikusios , negyvos akys, matyt nuo vegetarizmų".. Mačiau jį gyvai, be jokio sceninio makiažo ir pan..ir padariau išvadą, kad arba jis nefotogeniškas, arba pavargęs būna kai fotografuojasi biggrin.gif nes nu normalios tos akys, gyvos, bet liūdnos...šiaip malonaus ir šilto veido žmogus, ir visai neatrodo išsękęs ar paliegęs nuo vegetarizmo. Daug panyro turbūt kerta........

Ko tokia tema mirus? biggrin.gif VIsos facebook'e?
man darė bendrą kraujo tyrimą poliklinikoj, bet dar nemačiau rezultatų, reikia prisiruošt nueit pažiūrėt, o tai visai įdomu kaip ten hemoglobinas......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 22 vasario 2016 - 11:21
QUOTE(khaleesi @ 2016 02 22, 11:14)
Pastebėjau, kad kai tik kosk straipsnis apie Lubių šiemą, visi komentuoja kokios jo "paklaikusios , negyvos akys, matyt nuo vegetarizmų".. Mačiau jį gyvai, be jokio sceninio makiažo ir pan..ir padariau išvadą, kad arba jis nefotogeniškas, arba pavargęs būna kai fotografuojasi biggrin.gif nes nu normalios tos akys, gyvos, bet liūdnos...šiaip malonaus ir šilto veido žmogus, ir visai neatrodo išsękęs ar paliegęs nuo vegetarizmo. Daug panyro turbūt kerta........

Ko tokia tema mirus? biggrin.gif VIsos facebook'e?
man darė bendrą kraujo tyrimą poliklinikoj, bet dar nemačiau rezultatų, reikia prisiruošt nueit pažiūrėt, o tai visai įdomu kaip ten hemoglobinas......

Labas, ne, ne facebooke smile.gif
Tai tie žmonės durni mūsų ir pavydūs. Ir patys sveiki norėtų būti, bet tingi, juk norint būti sveiku, būtina pastovi savikontrolė, tam tikras režimas, rūpinimasis savimi visapusiškai, laikas, finansai. Tai ir pavydi tiems, kam tai pavyksta, o iš pavydo paniekinančiai specialiai kalba. Čia kaipo ir ant tikrai gražių moterų, taisyklingų bruožų ir pan., varo, kad baidyyyyklė, snukis baisus ir pan. Nu tai ką čia ir kalbėti smile.gif
Aš iš kraujo nesidarau, man nepatinka ax.gif Aš darausi iš pulsinių bangų, kur rodo visą organizmo sistemą. Neseniai darėme su vyru, nes senokai buvo darę, tai ypač mano rezultatai nerealūs smile.gif Gydytoja už galvos susiima, nes nemačius tokių, visų daug blogesni smile.gif Žiūri visada į mane kaip į dievą biggrin.gif Vyras mano kiek atsilieka, bet nedaug irgi prie dieviškų biggrin.gif žinom kur link pasitempti reikia ir bus visai gerai smile.gif
Atsakyti