QUOTE(Benicio @ 2016 02 01, 11:27)
Dabar toks etapas, kad priskirti vienai ar kitai grupei negaliu. Klaidžioju apgraibom ir tiek. Paskaitai, kad žali grikiai daiginti gerai ir valgai tokius. O kad pilve uraganas, tai niekas garsiai nesako.
O tai kiek kokias kruopas virti? Žali grikiai, virti 10min., ar 5min.? Vat tokių elementarių smulkmenų ir trūksta. Ką galima valgyti ne virtą, o ką geriau pavirti ir kiek.
O tai kiek kokias kruopas virti? Žali grikiai, virti 10min., ar 5min.? Vat tokių elementarių smulkmenų ir trūksta. Ką galima valgyti ne virtą, o ką geriau pavirti ir kiek.
Viską verdu pagal instrukcijas arba pagal skonį. Manau, kad žalius užtenka valgyti tuos produktus, kurie tam ir skirti: vaisiai, daržovės, uogos, riešutai. Ir tai, net morka pvz. skaitoma geriau įsisavinama ir labiau vitamininga virta.
Tiesa, grikius (paprastus) galima tiesiog užmerkti, o po to užpilti verdančiu vandeniu ir uždengti pribrinkimui. Bet to jokiu būdu nepadarysime su rudaisiais ar juodaisiai ryžiais, perlinėmis ir pan.
Aš nemanau, kad verta save taip kankinti net ir dėl sveikatos. Sveikata priklauso nuo daug ko, net ir nuo ramybės dūšioje, o ramybe dūšioje nekvepia, jei žmogus vis mėtosi, negali pasirinkti, vis galvoja, kad ne taip kažką daro ir pan.