kaip smagu skaityti tokius straipsnius
http://www.delfi.lt/...s.d?id=70139090
Vakar su kaimyne kalbėjau, pasiguodė , kad sesuo susirgo krūties vėžiu įgrūdau jai Campbelo knygą į rankas, sakiau , skaityt, o paskui ir sesei nupirk
Nežinau kaip jūs, bet aš negaliu patylėt tokiu atveju, ir tik palinkėt stiprybės, noriu dalintis tuo ką žinau, tegu kartais ir atsitrenkdama į abejingumo ir skeptiškumo sieną
Labas, kaip laikotės? Kaip agurkėliia, ir ridikėliai, ar prasčiau? Bacilos nekimba?
Mes su vyru tai puikiai
Mačiau jau anksčiau tą straipsnį, tai tokių atvejų net ir mano giminėje yra ir netgi taip smarkiai nesistengia, be ekstrymo, tiesiog mityba, papildai, sportas ir pakanka
Aha, sunku nutylėti, bet aš nesu pernelyg kalbi su tais, kurių nežinau ypatingai gerai, tai nebent ką mestelčiau bendrai. Iš tiesų, mūsų žmonių bėda, kad jie "klauso daktarų". Tipo, jei "daktaras nesakė, tai negi čia ką darysi? Turbūt jau niekas nepadės." Ir dar pridūria: "tau gerai, tu sveikas/-a" Bet garantuotai neišklausys ką darai, kad būtum sveikas. Toks var "protas" pas žmones. Mano šuo gudresnis papildo neišgėręs neina gult
Mes su vyru tai puikiai
QUOTE(Radmile @ 2016 01 19, 14:00)
Vakar su kaimyne kalbėjau, pasiguodė , kad sesuo susirgo krūties vėžiu įgrūdau jai Campbelo knygą į rankas, sakiau , skaityt, o paskui ir sesei nupirk
Nežinau kaip jūs, bet aš negaliu patylėt tokiu atveju, ir tik palinkėt stiprybės, noriu dalintis tuo ką žinau, tegu kartais ir atsitrenkdama į abejingumo ir skeptiškumo sieną
Mačiau jau anksčiau tą straipsnį, tai tokių atvejų net ir mano giminėje yra ir netgi taip smarkiai nesistengia, be ekstrymo, tiesiog mityba, papildai, sportas ir pakanka
Aha, sunku nutylėti, bet aš nesu pernelyg kalbi su tais, kurių nežinau ypatingai gerai, tai nebent ką mestelčiau bendrai. Iš tiesų, mūsų žmonių bėda, kad jie "klauso daktarų". Tipo, jei "daktaras nesakė, tai negi čia ką darysi? Turbūt jau niekas nepadės." Ir dar pridūria: "tau gerai, tu sveikas/-a" Bet garantuotai neišklausys ką darai, kad būtum sveikas. Toks var "protas" pas žmones. Mano šuo gudresnis papildo neišgėręs neina gult
Laba diena visoms
Labai džiaugiuosi radusi šią temą, nes pati jau 3 metai, kaip žiūriu ką valgau ir stengiuosi valgyti tik augalinės kilmės maistą. Smagu, kad yra bendraminčių
Gal jau buvo kalbėta, bet noriu pasiteirauti kur perkate sveikus produktus? Gal žinote kur galima įsigyti pigiau? Bei domina įvairių košių receptai? Kartais taip sunku sumąstyti ką įdomesnio pasigaminti
Labai džiaugiuosi radusi šią temą, nes pati jau 3 metai, kaip žiūriu ką valgau ir stengiuosi valgyti tik augalinės kilmės maistą. Smagu, kad yra bendraminčių
Gal jau buvo kalbėta, bet noriu pasiteirauti kur perkate sveikus produktus? Gal žinote kur galima įsigyti pigiau? Bei domina įvairių košių receptai? Kartais taip sunku sumąstyti ką įdomesnio pasigaminti
QUOTE(Malena30 @ 2016 01 27, 18:02)
Laba diena visoms
Smagu, kad mūsų daugėja
O kas konkrečiai domina? Super maistas tas vadinamas, visokie priedai, maisto papildai ar šiaip elementarus maistas?
Ir kas su tom košėm ne taip? manyčiau, kad paprastai, pagal instrukciją virti geriausia, papildomai prieskonių įdedant ir tiek. Aliejuko dar galima į kai kurias.
QUOTE(Radmile @ 2016 01 19, 12:00)
Man su mano draugiu ratu ziauruma
Si menesi suznojau, jog dvi artimiausios drauges dasivare iki dideliu problemu. vienai ant antinksciu isauges darinys (nusimato operacija), kitai - miomos, kartotnes, plius viena didziule, gimdos kune, perspektyvoje salinti su visa gimda.) zodziu, abiems gresia po operacija.
tokiais atvejais, visad zinau, jog del visokiu augliu, dariniu reik tuoj pat mesti VISUS pieno produktus, bet musu liaudziai tai mission impossible.
nu ir ka.... pasakiau vienai is draugiu, ta kaip kriviu nukirto: "as vienam sakiau: kai mesi rukyti, as mesiu piena gerti." "cia genetika ir tiek, daktarai sake." vat, tiksliai, apie ka Monteverte ir kalba, zmones klauso daktaru.
o as ironiskai visiems sakau: lengviau rukyti mesti, nei pieno produktus, cia rimtas bajeris.
o kitas rimtas bajeris tas, jog tikrai manau, kad kai kurios mano drauges taip liudnai ir baigs gyvenima. pati atsimenu savo pradzia augalines mitybos link. tai tik dabar ketvirtuose metuose zinau ka valgyti o ir tai kartais nezinau. (pvz, vakar vel nezinojau.) ta ka kalbet apie mano drauges? tai ilgas kelias ziniu link, nuolat turi dometis, ziureti, nes augaline mityba tikrai ne vien zoles, ir ne vien miltai, nuo kuriu gali vaiksciot isbales kaip lavonas.
maniskes drauges kukliau uz mane gyvena, joms atrodo prabanga kai kurie mano maistai, taip kad...
zodziu, ir nieko negaliu padaryti....nebent tyliai pamazu tapt rakstim subinej visoms savo mieloms draugems.
kitai is ju pasakiau: nepyk, kad taip sakau del pieno, jei nerupetu, nekalbeciau, bent jau nesakysi, kad given tau nesake, zodziu, as savo misija atlikau.
buvau jai vasara ir Campbella, Furhmana davus paskaityt - nebuvo joku komentaru, matyt, neskaite. einam kartu i pardas, tai perkasi reguliariai varsek 9proc, surius, (vienas ju su pelesu) ir tt. nieko naujo.
p.s. man dar kartais toks bejegiskumas ir pyktis ant save apima. forume, rodos, net geriau pakalbu, ar su savim mintyse, ar isivaizduodama, ka draugems sakysiu, taciau susitikus, mano pacios kalba atrodo man juokinga, arba drauges tiesiog mane nutraukia. bandziau pazvelgt i save is sono ir suvokiu, kad joms turbut atrodau kaip kazkokia sveikuole, kuriu pati nemegdavau budama 20+, kai maistas rodesi esas vieninteleis malonumas (juk nerukau, negeriu, sexo dar ner, tai kuom cia pasimegavus. )
juokas juokais, bet jos ta pati ir galvoja: atimk is ju skanu maista, kuriuo nori pasimegauti po sunkios darbo dienos (butent "tam tikru" receptuku, tam tikru pelesiniu suriuku - juk ziniu, kaip pakeisti tuos produktus neturi), atimk miela maista, kuri galima doroti prie mezgino ar su knyga salia Tv - mirtis alyvose tartum.
given444, išties liūdna dėl draugių. Teks tau eiti į sveikuolių susitikimus ir naujų ieškoti, Tu gi aktyvi, rasi nes tikrai nieko nebus su tokiomis draugėmis. Draugas ir turi būti bendramintis. Koks draugas, jei jo gaili nuolat, užjauti ir ginčyjies?
Sakai kalboje nėra "svorio", argumentų, bet kad nėra čia daug ką ir kalbėti, kai mums viskas aišku. Čia tie kas knygas rašo papilsto iš tuščio į kiaurą, bet jei konkrečiai kalbant, tai ir įmanoma viską į kelis, keliolika sakinių sudėti.
O dėl to, kad maistas bus neskanu, tai žmonės nesuvokia, kad jie išsikreipę skonio receptorius. Kaip tik gana greitai bus anas, buvęs maistas neskanu. Jis smirdės paprasčiausiai, atrodys žiauriai riebus. Čia reiktų joms priminti vaikystę, ar tikrai joms viskas atrodė skanu? Silkė, žuvis žalia pvz.? Nesmirdėjo joms? Mėsos parduotuvėje žalios patraukliai atrodė? O šiltas pienas darželyje? Ar tikrai mėgo? Abejoju. Vaikas intuityviai jaučia, o vėliau suaugę vaikus sugadina, nes iščirškina, išverda, užmaskuoja skonį. Visa bėda, kad žmonės per mažai mąsto, visiškai neanalizuoja.
Sakai kalboje nėra "svorio", argumentų, bet kad nėra čia daug ką ir kalbėti, kai mums viskas aišku. Čia tie kas knygas rašo papilsto iš tuščio į kiaurą, bet jei konkrečiai kalbant, tai ir įmanoma viską į kelis, keliolika sakinių sudėti.
O dėl to, kad maistas bus neskanu, tai žmonės nesuvokia, kad jie išsikreipę skonio receptorius. Kaip tik gana greitai bus anas, buvęs maistas neskanu. Jis smirdės paprasčiausiai, atrodys žiauriai riebus. Čia reiktų joms priminti vaikystę, ar tikrai joms viskas atrodė skanu? Silkė, žuvis žalia pvz.? Nesmirdėjo joms? Mėsos parduotuvėje žalios patraukliai atrodė? O šiltas pienas darželyje? Ar tikrai mėgo? Abejoju. Vaikas intuityviai jaučia, o vėliau suaugę vaikus sugadina, nes iščirškina, išverda, užmaskuoja skonį. Visa bėda, kad žmonės per mažai mąsto, visiškai neanalizuoja.
Monteverte,
Deja, pas mane skausmas bus amzinas.
as savo draugiu del mitybos gi nemesiu, juk pati 32 metus kapojau mesa ir piena.
tas ir yr, kad musu vertybes sutampa, i gyvenima ziurim panasiai, bet vat maistas - tai skirtinga planeta, cia jos turi mane mest, kad as "zaliavalge" patapau. nors as nnnnn syki esu joms sakiusi: as ne "zaliavalge", savokas susitikslinkit.
gi ir seimos, tevu nemesi del mitybos.
siaip as visai normaliai galiu apsimest, kad nesuku galvos. visi mano mieli draugai tokie, - tiek su aukstaisiais, tiek be ju - jiems "migla" maisto srity.
negaliu isplaukt valtele i negyvenama sala.
yra pora draugiu, mesos nevalganciu. sesuo - vegane.
yra pozityviu zmoniu ir siaip pazistamu, prijaucanciu "sveikesniam gyvenimui."
bet visa didzioji dauguma nuosirdziai pripazista, jog jie nemtao reikalo/nesugeba kitaip valgyti.
Deja, pas mane skausmas bus amzinas.
as savo draugiu del mitybos gi nemesiu, juk pati 32 metus kapojau mesa ir piena.
tas ir yr, kad musu vertybes sutampa, i gyvenima ziurim panasiai, bet vat maistas - tai skirtinga planeta, cia jos turi mane mest, kad as "zaliavalge" patapau. nors as nnnnn syki esu joms sakiusi: as ne "zaliavalge", savokas susitikslinkit.
gi ir seimos, tevu nemesi del mitybos.
siaip as visai normaliai galiu apsimest, kad nesuku galvos. visi mano mieli draugai tokie, - tiek su aukstaisiais, tiek be ju - jiems "migla" maisto srity.
negaliu isplaukt valtele i negyvenama sala.
yra pora draugiu, mesos nevalganciu. sesuo - vegane.
yra pozityviu zmoniu ir siaip pazistamu, prijaucanciu "sveikesniam gyvenimui."
bet visa didzioji dauguma nuosirdziai pripazista, jog jie nemtao reikalo/nesugeba kitaip valgyti.
QUOTE(Monteverte @ 2016 01 27, 23:22)
Smagu, kad mūsų daugėja
O kas konkrečiai domina? Super maistas tas vadinamas, visokie priedai, maisto papildai ar šiaip elementarus maistas?
Ir kas su tom košėm ne taip? manyčiau, kad paprastai, pagal instrukciją virti geriausia, papildomai prieskonių įdedant ir tiek. Aliejuko dar galima į kai kurias.
Papildų naudojimas čia atskira tema, vartoju labai minimaliai ir tik prasitestavus
Viskas gerai su tomis košėmis, bet sunku sugalvoti vis ką nors naujo
Beje, dėl sveiko maisto, gal kas važiuojate į Lenkiją apsipirkti? Čia pas mus gan ne mažos kainos, ypač nemažai gaunasi už įvairų pieną (augalinės kilmės).
P.S. Kas dėl kitų žmonių, tai aš išmokau patylėti dėl sveikos mitybos. Kam gadinti sau nuotaiką Draugė eilę metų kenčia nuo skrandžio rūgšties, bet pieno produktai sudaro 90 procentų jos raciono ir ji niekada pieno neatsisakys Bandžiau kažkada įkalbėti, kad bent pabandytų dvi savaites pagyventi, be pieno ir pastebėti save , bet neįtikinau
Man tai per toli Lenkija, neapsimoka
Dėl košių, tai nežinau, man nepabosta, nes turbūt beveik nėra tokios, kurios nenaudočiau. Kas dieną vis kitą keičiu, o plius dar bulvės juk kartais ir batatai. Žiauriai mėgstu batatus, galėtų jie greičiau papigti O dar duona kartais tamsi, bemielė, jei tinka su kuo nors, dar kietagrūdžiai makaronai prisideda, tai sakyčiau tikrai ta įvairovė puikiausia
Dėl košių, tai nežinau, man nepabosta, nes turbūt beveik nėra tokios, kurios nenaudočiau. Kas dieną vis kitą keičiu, o plius dar bulvės juk kartais ir batatai. Žiauriai mėgstu batatus, galėtų jie greičiau papigti O dar duona kartais tamsi, bemielė, jei tinka su kuo nors, dar kietagrūdžiai makaronai prisideda, tai sakyčiau tikrai ta įvairovė puikiausia
Laba diena,
Neseniai nusipirkau žalių grikių, susidaiginau ir valgiau. Nu neskanu, skrandis apsunko, bezdėjimas toks, kad net dujokaukė nepadeda. Virti nesinori, nes visą gėrį suvirinsi. Vat po tokių nevykusių eksperimentų norisi tūpai, žingsnis po žingsnio, bent jau savaitės meniu paskaityti. Pavyzdžiui ką valgo gerb. Darius Kubilius, Marius Jovaiša su šeimyna (labai įdomu), Paulius Jaruševičius. Buvau facebook veganų (lyg) grupėje, bet ten kažkas negerai su jais. Prideda vaizdinės medžiagos, kaip su gyvūnais kraupiai elgiasi, nu kam? Ten jau susirinko tokie žmonės, kurie puikiai supranta, apie gyvūno kančią, kam dar papildomai auklėti su siaubą keliančiais vaizdais? Po kelių savaičių pradėjau bijot facebook'ą jungtis, bo nežinai, kokių kraupių paveiksliukų pridėjo. Eina peklan, išstojau iš ten.
Aišku, sakysit - eik, skaityk domėkis. Taip, bet valgyti reikia šiandien. Informacijos daug ir nežinia kuri teisinga. Man labai norėtųsi pirminės ''meniu bazės'', nuo kurios atsispirčiau, jausčiausi drąsiau.
Neseniai nusipirkau žalių grikių, susidaiginau ir valgiau. Nu neskanu, skrandis apsunko, bezdėjimas toks, kad net dujokaukė nepadeda. Virti nesinori, nes visą gėrį suvirinsi. Vat po tokių nevykusių eksperimentų norisi tūpai, žingsnis po žingsnio, bent jau savaitės meniu paskaityti. Pavyzdžiui ką valgo gerb. Darius Kubilius, Marius Jovaiša su šeimyna (labai įdomu), Paulius Jaruševičius. Buvau facebook veganų (lyg) grupėje, bet ten kažkas negerai su jais. Prideda vaizdinės medžiagos, kaip su gyvūnais kraupiai elgiasi, nu kam? Ten jau susirinko tokie žmonės, kurie puikiai supranta, apie gyvūno kančią, kam dar papildomai auklėti su siaubą keliančiais vaizdais? Po kelių savaičių pradėjau bijot facebook'ą jungtis, bo nežinai, kokių kraupių paveiksliukų pridėjo. Eina peklan, išstojau iš ten.
Aišku, sakysit - eik, skaityk domėkis. Taip, bet valgyti reikia šiandien. Informacijos daug ir nežinia kuri teisinga. Man labai norėtųsi pirminės ''meniu bazės'', nuo kurios atsispirčiau, jausčiausi drąsiau.
QUOTE(Benicio @ 2016 02 01, 10:41)
Laba diena,
Sveika
tai čia žaliavalgiauti ruošiatės ar kaip? nenorite nieko virti? Žaliavalgiams atrodo yra kita tema, ten kur Ekologiškas gyvenimo būdas. Aš tai verdu kruopas, nesikankinu Galima susidaiginti, bet po to vistiek išsivirti Man užtenka žalių maisto priedų, papildų, aš juos taip vadinu. O šiaip, kasdien man šiltas maistas būtinas, negyvenu ten, kur visada +40 laipsnių.
Dabar toks etapas, kad priskirti vienai ar kitai grupei negaliu. Klaidžioju apgraibom ir tiek. Paskaitai, kad žali grikiai daiginti gerai ir valgai tokius. O kad pilve uraganas, tai niekas garsiai nesako.
O tai kiek kokias kruopas virti? Žali grikiai, virti 10min., ar 5min.? Vat tokių elementarių smulkmenų ir trūksta. Ką galima valgyti ne virtą, o ką geriau pavirti ir kiek.
O tai kiek kokias kruopas virti? Žali grikiai, virti 10min., ar 5min.? Vat tokių elementarių smulkmenų ir trūksta. Ką galima valgyti ne virtą, o ką geriau pavirti ir kiek.