Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(kinderis_77 @ 2015 11 30, 13:37)
"Plant based diet" turi nemažai skirtumų nuo "vegan".

YRA ZODIS "AUGALEDIS"
IR YRA ZODIS "VEGANAS".
veganui svarbu morale ir nesmurtas,
paskui eina sveikata.

Monteverte 4u.gif ,
pastebejau, jog nuolat akcentuoji troskiniu, darzoviu/salotu sausuma....jau ne karta
tiesiog pajunk fantazija.
man niekada ankstinai bulves ar kt darZoves nesigauna sausos - ismokau pakept ANT VANDENS PLIUS PRIESKONIAI.
PAGooGLINK NETE - "how to fry wthout oil"...
su vasaros darzovem man - tas pats.
yra geras pasiulymas nenukratyti vandens nuo lapu. laaabai skanu. citrinos nemegstu ant darzoviu.
kitoks pasulymas: sublenderiiuoti mandarinus, pomidorus, ir uzpilti ant salotu, skystis gaunasi. (jei nenori maisyt darzoviu su vaisiais, nemaisyk.)
jei nori sociau - saulegazu saujele kartu su pomidoru sublendini ir uzpili ant salotu lapu.
o siaip as labai megstu TIESIOG SKABYTI pekino lapus, ir siaip morka/morkas - odos spalva wub.gif wub.gif wub.gif tada kokia wow tampa nuo karotino...

mesk ta alieju -i r tavo likusio "mazycio pilvuko" nebeliks. ar ten tu keliu rinkeliu. rolleyes.gif
dabar esi sexy, o bus ne tik super sexy, dar plius - isvalysi likusias apnasas nuo kraujagysliu sieneliu.
ot kaip pasakiau. biggrin.gif
cia ir man prie to pacio.

p.s. mano slapta svajone, jog tu, mano internetinis zavejimosi objektas, atsikratytum to likusio surio racione (nes juk is esmes esi GYVAS zmogus gyvenime, ir neturi negaluot.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 gruodžio 2015 - 13:32
sveikos 4u.gif
nu negali buti, jog cia vel uzsakytas straipsnis doh.gif
zmones ir tap nesuvalgo reikiamu kiekiu darzoviu, tai dar siekiama atbaidyti juos....
jei tai butu tiesa del siluminio efekto, vis tiek reiktu valgyt veg be kalbos jau vien del to, jog isvengtume vezio....

hmm

cool.gif

ir Veganu FB maciau - idetas....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 12 18, 07:40)
sveikos  4u.gif
nu negali buti, jog cia vel uzsakytas straipsnis  doh.gif
zmones ir tap nesuvalgo reikiamu kiekiu darzoviu, tai dar siekiama atbaidyti juos....
jei tai butu tiesa del siluminio efekto, vis tiek reiktu valgyt veg be kalbos jau vien del to, jog isvengtume vezio....

hmm

cool.gif
ir Veganu FB maciau - idetas....

Man kažkokie pora durniukų mokslininkų niekada nerodiklis smile.gif Tokie ir skiepus proteguoja ir dėl kitko nusišneka. Anksčiau galvojau, kad gyvūnų mokslininkai tupiausi, nors apie juos reikėtų iš viso į kabutes rašyti, nes jie išdidžiai paskelbia kokį atradimą, "tyrimą" apie tai, kas man jau seniausiai žinoma, kad mano šunys moka, supranta lotuliukas.gif Ir paskelbia tik dalelę to, minimalią, kai tie šunys tuos mokslininkus pačius apsuktų ir išdurnintų smile.gif
Juk ir čia rašo "„Jei visiškai nekreiptume dėmesio į sveikatą," Kaip galima nekreipti? Tai negi aš dabar turiu kankintis ir sirgti? Nesutinku. Gamta taip ar taip negailestinga (mūsų tai neklausia, kai cunamius, uraganus siunčia smile.gif ) ir klimatas žemėje labai keitėsi nuolat, nuo amžių amžinųjų ir tikriausiai neįmanoma atsekti kas to buvo pradininkas ar žmogus ir jo kuriami efektai ar ir pati gamta be to durniuodavo.
Man patinka gyventi kur šilčiau, man patinka saulė ir nematau jos neigiamo poveikio ant savęs, man patinka gyvūnai. Skersti maksimaliai daug gyvūnų dėl aplinkos? Hm... gerumu man tai neskamba schmoll.gif O jei natūraliai pranyksta vieni, atsiranda kiti, natūralūs ciklai.
Gal dar susigrąžinkime dinozaurus, saugodami vien aplinką, o ne tik save ir jau esamus gyvūnus? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 12 15, 13:30)
YRA ZODIS "AUGALEDIS"
IR YRA ZODIS "VEGANAS".
veganui svarbu morale ir nesmurtas,
paskui eina sveikata.

Na, dar nesu girdėjusi, kad žmones kas vadintų augalėdžiais. Gyvūnus - taip.
O mano manymu, pirmiausia reikėtų rūpintis sveikata, nes sveikame kūne - sveika siela... Kas iš to, kad veganai neapskomai myli gyvūnus ir nevartoja jų produktų, o patys su žmonėmis jau nebemoka šnekėti ir elgtis (pvz., visavalgių atžvilgiu ar tuinčią kiek kitokią nuomonę nei pačių).
Atsakyti
Kodel nebemoka?
Man rodos veganu ant svieto kaip tik palyginus mazuma, ir visavalgiai draugu rateliuose, eiliniuose suejimuose prie kavos ir tt.nevengia kad ir draugiskai pasiepti.
taip kad nereikia lia lia.

pvz, veiksmas: susitinkam su pazistamu draugu po iiiiilgo. nusivedu ji i viena is penkiu/sesiu veganams draugisku vietu Kaune. jis gi zino, jog senai as ne mesede, bet kai paprasau kavos su sojos pienu, ir pasitikslinu jog i tortilija nedetu surio, ir padazas butu irgi be gyvunu daliu, jis triskart ties kiekvienu is mano pasiteiravimu nuduoda, jog pasiurpsta. biggrin.gif net neidomu darosi, zinote, juk jis senai zino, jog as nevalgau mesos, bet turbut mane, jog" svetimose vietos",esu ant tiek "nesveika" (taip ir pasake). biggrin.gif ir islepus (su apgailestavimu pridure).

taip kad toli dar zmonems iki tikro samoningumo, kas yra veganizmas.

taigi, as myliu IR zmones, IR gyvunus, tamstyte.
o tu, matomai, tik zmones ir kai kuriuos gyvunus. smile.gif nu tai irgi saunuole.
bet kaip sako veganu sukis:
If you don't eat a dolphin/dog, why eat a turkey?

taigi, taigi ax.gif

p.s. zodi "augaledis" aiskiai atskyriau nuo vegano, nes zmones, kurie maitinasi plant based diet, tai daro del sveikatos, nesuka galvos del gyvunu, netgi kaip tik valgytu mesa, bet to nedaro, kad nemirtu; O toliau jie naudoja vilna, silka, oda ir perka vaistus, dantu pastas, kosmetika bei kt papildus is gyvunu daliu.

Veganas - tai jau lifestyle, nesmurtine filosofija. As nenaudoju kito gyvybes, kad pratesciau savaja, juolab del grozio, komforto ar silumos.
No death on my plate - kaip sakoma. Neither in the wardrobe, nor on my feet.
Nowhere.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 gruodžio 2015 - 21:37
Kažkodėl veganai mano esantys geresniais už kitus (bendra įžvalga iš Fb grupės), nors mes esame toje pačioje barikadų pusėje. wink.gif Ir nereikia čia tujintis, nes aš šnekėjau bendrai, o ne konkrečiai Jums ir apie Jus. Vėlgi susireikšminimas. Taip pat nereikėtų suabsoliutinti Jūsų iškreipto mąstymo apie „augalėdžius” (žmonės ne ėda, tad gal būtų galima kitokį pavadinimą sugalvoti?”) - besirūpinantys savo sveikata tikrai nepuls pirkti vaistų. Asmeniškai, aš, nenaudoju odos papuošalų, neperku vaistų, mano didžioji dalis kosmetikos yra ekologiška ir vegan (ir priemonės vos kelios, nesu vartotojiška). Vyro ir vaikų taip pat vegan. Kam teršti tuos organizmus?.. Etiketes skaitau labai atidžiai.
Kaip Jums atėjo tas sąmoningumas, taip ir kitiems žmonėms ateis (arba ne). Nei vienas negimė su kažkokiomis nuostatomis. Savo gražiu pavyzdžiu bei gyvenimo būdu galite prisidėti prie gražesnio pasaulio kūrimo.

QUOTE(given444 @ 2015 12 18, 21:32)
Kodel nebemoka?
Man rodos veganu ant svieto kaip tik palyginus mazuma, ir visavalgiai draugu rateliuose, eiliniuose suejimuose prie kavos ir tt.nevengia kad ir draugiskai pasiepti.
taip kad nereikia lia lia.

pvz, veiksmas: susitinkam su pazistamu draugu po iiiiilgo. nusivedu ji i viena is penkiu/sesiu veganams draugisku vietu Kaune. jis gi zino, jog senai as ne mesede, bet kai paprasau kavos su sojos pienu, ir pasitikslinu jog i tortilija nedetu surio, ir padazas butu irgi be gyvunu daliu, jis triskart ties kiekvienu is mano pasiteiravimu nuduoda, jog pasiurpsta.  biggrin.gif net neidomu darosi, zinote, juk jis senai zino, jog as nevalgau mesos, bet turbut mane, jog" svetimose vietos",esu ant tiek "nesveika" (taip ir pasake).  biggrin.gif  ir islepus (su apgailestavimu pridure)

taip kad toli dar zmonems iki tikro samoningumo, kas yra veganizmas.

taigi, as myliu IR zmones, IR gyvunus, tamstyte.
o tu, matomai, tik zmones ir kai kuriuos gyvunus.  smile.gif nu tai irgi saunuole.
bet kaip sako veganu sukis:
If you don't eat a dolphin/dog, why eat a turkey?

taigi, taigi  ax.gif
p.s. zodi "augaledis" aiskiai atskyriau nuo vegano, nes zmones, kurie maitinasi plant based diet, tai daro del sveikatos, nesuka galvos del gyvunu, netgi kaip tik valgytu mesa, bet to nedaro, kad nemirtu; O toliau jie naudoja vilna, silka, oda ir perka vaistus, dantu pastas, kosmetika bei kt papildus is gyvunu daliu.

Veganas - tai jau lifestyle, nesmurtine filosofija. As nenaudoju kito gyvybes, kad pratesciau savaja, juolab del grozio, komforto ar silumos.
No death on my plate - kaip sakoma. Neither in the wardrobe, nor on my feet.
Nowhere.

Atsakyti
tujinuose, nes toks mano stilius. smile.gif
as sutinku su visomis tavo mintimis, nesuprantu, kodel manai, jog as nesutinku? smile.gif
is kur istraukei, jog visi veganai arsus, ypac mes, sioj grupej...
O gal bent cia turim teisiam sau pasiverkti, nemanai?smile.gif
atejei i musu grupe cia, ir prma pradejei puolima, kodel "veganai tokie..."
As nezinau, kodel veganai tokie...veganai yra vsokie, kaip ir visavalgiai yra visokie.
Man juokinga, jei yra veganu, mananciu, jog jie geresni.
man juokinga, jei yra visavalgiu, mananciu, jog jie sveikesnio proto. smile.gif
Tad nematau prasmes, kodel isvis pradejei diskusija apie negatyva - jei FB veganuose yra negatyviu zmoniu, tai kodel as turiu uz juos atsakyti.
as nesu arsi kovotoja, nestoju kelia zmonems valganties mesa, dirbantiems tvartuose, netrenkiu durimis, jei mano draugai ar semos narys susikisa burnon lavona - o yra tikrai tokiu arsiu.
Paskaityk Freelee.
Kartais as abejinga - nes, kaip sakai, kiekvienas "pribres iki to" , arba - ne.
Kitiems tai niekad "nesusisvies".
Liudna tuomet.
Nes giliai sirdy as suprantu viso to ziauruma, ir bandau su jumoro zmonems pakalbeti apie tai. Man is tiesu, NE TAS PATS, kuomet vartojami gyvunai, bei alinama ir mano draugu sveikata. ludna, kad jie kasasi sau ligas, ir REALIAI suvokiu, jog daugeliui ju gali niekad neatsiverti akys bei morale/protas - jie tiesiog nesidomi ziniomis/mokslu, nors yra super issilavine, ironija, kitose srityse.
na ir ka.
ir nieko nepakeisiu.

ir merginos, pastebejau viena dalyka: tas jumoras nukreiptas i save, leidimas is saves kazkiek pasijuokti, leidzia toliau uzmegzti kad ir kelis dialogo sakinius...tuomet atgal gali smaiksciai atsisaudyti, ir tas vis tiek zmones veikia, supranta jie to, ar ne.

p.s. ir dar pasakysiu, gal ir nelabai (kinderiui 77) linksma dalyka. bent jau mano atveju, as nelaikau save geresne moraliskai uz visavalgius. jauciuos viduj svaresne, lengvesne, ir del to isgyvenu begalini dziaugsma. todel kad turiu milziniska kieki energijos, ir tas maistas mane skraidina - atrodo, kam reiktu tuos gyvunus vartoti, jei ir taip puikiai jauties. (nebent del godumo, mesos teksturos pasiilgimo.) bet...pastebejau viena dalyka...kai kurie visavalgiai, PATYS NESMAGIAI JAUCIASI, ir netgi jaucia nepaaiskinama KALTE, todel ir uzmeta mums, neva mes juos, visavalgius, patys kaltiname. cool.gif sis faktas - kaip blynas. tarkim, visavalgis, kaip ir aiskiu protu suvokia, jog gyvunus valgyt neprivaloma musu platumos zmonems (o is moralines puses butu netgi geriau), bet nesugeba/nenroi to padaryti, todel bet koks nemesedis jiems atrodo kaip priekaistas.

Gi soje grupeje dalinaus, jog pakeitus mityba, ne as puoliau visus "atvertineti" - gink dieve, kaip buciau sumanius eiti pries VISAAAA gimine - o jie mane puole rotaciniu principu: "triusiu zole maitinies, ***", "ka isvis valgai, ****", ir tt. tai as turejau atlaikyt keivus sypsnius, apkalbas uz akiu, atsidusejimus, lingavimus, ir tt.
Dabar keli is ju - nebesisaipo atvirai is veganystes, domisi sveikesniais receptais, priprazista augalu nauda, bet atvirai pasako, jog gyvuninis maistas jiems kaip narkotikas, o viena is mano sesiu netgi tobulesne VEGANE uz mane. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Man tai iš viso juokingiausia, kai iš vegano tikimasi, jog jis bus kažkokia motina tereza smile.gif Kodėl turėtų? Jei žmogus sveikas ar sveikesnis, tai visiškai nereiškia, kad jis turi būti jau toks puci puci, tiu tiu tiu tiu. Žmonės savo gyvenimo kely matė įvairiausių situacijų, įsirašė įvairiausią informaciją, kuri juos suformavo, tai prie ko čia mityba dabar? Suprantu, kad veganas lydosi dėl gyvūnų, juos myli, bet ar tai reiškia, kad visus kitus privalo mylėti ir visada pritarti?
Jei visavalgiai to tikisi iš veganų, tai kaip patys drįsta tada netapti veganais ir tomis šventomis motinomis terezomis? Čia ir kyla visas šis absurdas g.gif
Ir tas dirbtinas pozityvas gali būti absurdiškas taip pat. Aš manau, kad turi būti sveikas realizmas, realios situacijos matymas, nes perdaug gyvenime esu mačiusi žmonių, kurių idealizacijos dūžta į šipulius ax.gif
Atsakyti
200proc. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu baikit gincytis...)) geriau pasiulykit man kokio megstamo padazo recepta prie darzoviu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(khaleesi @ 2015 12 22, 17:20)
nu baikit gincytis...)) geriau pasiulykit man kokio megstamo padazo recepta prie darzoviu blush2.gif

Mielai, Mano pats pačiausiais:
šiltas padažas, tinka ant visko, aš jį pilu ant isberg salotos, stambiai supjaustytos, tada jos galiu suvalgyti visą bliūdą. Ant makaronų, vaikams, ant koldūnų.
Avižų grietinėlę pašildau keptuvėje, tada dedu šaldytų špinatų kubelį, kai špinatai išsileidžia, druskos, ir šaukštą mielių dribsnių wink.gif

Given, džiaugiuosi, dėl tavo apsisprendimo tapti vegane 4u.gif
Aš pati tokia nesu, man labiau priimtina augalinė mityba. Veganizmas man nėra siekiamybė, nes nenoriu kraštutinumų. Bet gerbiu žmones, kurie pasirenka tokį gyvenimo būdą 4u.gif

Atsakyti
Virtoms/keptoms daržovėms mėgstu kokosų pieno ir kario padažą arba avižų grietinėlę. O ant termiškai neapdorotų salotų - arba nieko, arba alyvuogių aliejus, citrinų sultys, medus, druska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kinderis_77: 22 gruodžio 2015 - 22:38