tujinuose, nes toks mano stilius.
as sutinku su visomis tavo mintimis, nesuprantu, kodel manai, jog as nesutinku?
is kur istraukei, jog visi veganai arsus, ypac mes, sioj grupej...
O gal bent cia turim teisiam sau pasiverkti, nemanai?
atejei i musu grupe cia, ir prma pradejei puolima, kodel "veganai tokie..."
As nezinau, kodel veganai tokie...veganai yra vsokie, kaip ir visavalgiai yra visokie.
Man juokinga, jei yra veganu, mananciu, jog jie geresni.
man juokinga, jei yra visavalgiu, mananciu, jog jie sveikesnio proto.
Tad nematau prasmes, kodel isvis pradejei diskusija apie negatyva - jei FB veganuose yra negatyviu zmoniu, tai kodel as turiu uz juos atsakyti.
as nesu arsi kovotoja, nestoju kelia zmonems valganties mesa, dirbantiems tvartuose, netrenkiu durimis, jei mano draugai ar semos narys susikisa burnon lavona - o yra tikrai tokiu arsiu.
Paskaityk Freelee.
Kartais as abejinga - nes, kaip sakai, kiekvienas "pribres iki to" , arba - ne.
Kitiems tai niekad "nesusisvies".
Liudna tuomet.
Nes giliai sirdy as suprantu viso to ziauruma, ir bandau su jumoro zmonems pakalbeti apie tai. Man is tiesu, NE TAS PATS, kuomet vartojami gyvunai, bei alinama ir mano draugu sveikata. ludna, kad jie kasasi sau ligas, ir REALIAI suvokiu, jog daugeliui ju gali niekad neatsiverti akys bei morale/protas - jie tiesiog nesidomi ziniomis/mokslu, nors yra super issilavine, ironija, kitose srityse.
na ir ka.
ir nieko nepakeisiu.
ir merginos, pastebejau viena dalyka:
tas jumoras nukreiptas i save, leidimas is saves kazkiek pasijuokti, leidzia toliau uzmegzti kad ir kelis dialogo sakinius...tuomet atgal gali smaiksciai atsisaudyti, ir tas vis tiek zmones veikia, supranta jie to, ar ne.
p.s. ir dar pasakysiu, gal ir nelabai (kinderiui 77) linksma dalyka. bent jau mano atveju, as nelaikau save geresne moraliskai uz visavalgius. jauciuos viduj svaresne, lengvesne, ir del to isgyvenu begalini dziaugsma. todel kad turiu milziniska kieki energijos, ir tas maistas mane skraidina - atrodo, kam reiktu tuos gyvunus vartoti, jei ir taip puikiai jauties. (nebent del godumo, mesos teksturos pasiilgimo.) bet...pastebejau viena dalyka...kai kurie visavalgiai, PATYS NESMAGIAI JAUCIASI, ir netgi jaucia nepaaiskinama KALTE, todel ir uzmeta mums, neva mes juos, visavalgius, patys kaltiname.
sis faktas - kaip blynas. tarkim, visavalgis, kaip ir aiskiu protu suvokia, jog gyvunus valgyt neprivaloma musu platumos zmonems (o is moralines puses butu netgi geriau), bet nesugeba/nenroi to padaryti, todel bet koks nemesedis jiems atrodo kaip priekaistas.
Gi soje grupeje dalinaus, jog pakeitus mityba, ne as puoliau visus "atvertineti" - gink dieve, kaip buciau sumanius eiti pries VISAAAA gimine - o jie mane puole rotaciniu principu: "triusiu zole maitinies, ***", "ka isvis valgai, ****", ir tt. tai as turejau atlaikyt keivus sypsnius, apkalbas uz akiu, atsidusejimus, lingavimus, ir tt.
Dabar keli is ju - nebesisaipo atvirai is veganystes, domisi sveikesniais receptais, priprazista augalu nauda, bet atvirai pasako, jog gyvuninis maistas jiems kaip narkotikas, o viena is mano sesiu netgi tobulesne VEGANE uz mane.