aš dažnai perku riešutus kevale, nes skaniau ir sveikiau. Kartais net ir pigiau. Jie tada būna švieženi. Šiandien nupirkau visą maišą visokiausių riešutų, pažiūrėsim.
Ar darėt anakardžių riešutų pieną? Kaip jums, ar verta daryti? nes migdolų man nepatiko (pirktinis).
Tiesa, koks jums augalinis pienas labiausiai patinka? Man kol kas ryžių/ Dedu ryžius, migdolus ir datulės, skaniai gaunasi. Su bananų irgi neblogai.
Man migdolų, nesuprantu kaip Tau jis neskaniausias tada anakardžių visai nepatiks.
Dėkis skaniklių: datulės, figos, razinos, stevia, cinamonas.
Dėkis skaniklių: datulės, figos, razinos, stevia, cinamonas.
vakar dariau avižinius sausainius, labai skanus
250 aviziniu dribsniu
250 zemes riesutu sviesto
cukraus
vaniles
110 razinos ir spangoles
avizas sumalti, bet ne iki galo, kad liktu gabaliukai ir sumaisyti su likusiais ingredientais. Razinas ir spanguoles pamirkyti vandenyje kazkiek. Kepti 15 min, 180 laipsniu.
250 aviziniu dribsniu
250 zemes riesutu sviesto
cukraus
vaniles
110 razinos ir spangoles
avizas sumalti, bet ne iki galo, kad liktu gabaliukai ir sumaisyti su likusiais ingredientais. Razinas ir spanguoles pamirkyti vandenyje kazkiek. Kepti 15 min, 180 laipsniu.
QUOTE(Charizma30 @ 2015 06 10, 07:41)
vakar dariau avižinius sausainius, labai skanus
250 aviziniu dribsniu
250 zemes riesutu sviesto
cukraus
vaniles
110 razinos ir spangoles
avizas sumalti, bet ne iki galo, kad liktu gabaliukai ir sumaisyti su likusiais ingredientais. Razinas ir spanguoles pamirkyti vandenyje kazkiek. Kepti 15 min, 180 laipsniu.
250 aviziniu dribsniu
250 zemes riesutu sviesto
cukraus
vaniles
110 razinos ir spangoles
avizas sumalti, bet ne iki galo, kad liktu gabaliukai ir sumaisyti su likusiais ingredientais. Razinas ir spanguoles pamirkyti vandenyje kazkiek. Kepti 15 min, 180 laipsniu.
a kur pienas?
pamiršau parašyti, kad vandens įpyliau, kad sulipdyti.
Kažkada dariau panašius sausainius, bet truputį kitokius ir dėjau pieną. Paskutinis variantas žymiai skanesnis:) Rekomenduoju. Ypač kai jie švieži, nerealiai. labai tinka pusryčiams.
Papildyta:
Gal kas gali pasakyti ar Raudona rožė (Hibiscus) turi tiek pat vitamino C kiek Eršketuogės?
Kažkada dariau panašius sausainius, bet truputį kitokius ir dėjau pieną. Paskutinis variantas žymiai skanesnis:) Rekomenduoju. Ypač kai jie švieži, nerealiai. labai tinka pusryčiams.
Papildyta:
Gal kas gali pasakyti ar Raudona rožė (Hibiscus) turi tiek pat vitamino C kiek Eršketuogės?
Jei reikia C šaltinio, tai vienas geresnių yra Acerola
QUOTE(khaleesi @ 2015 06 06, 09:23)
Tebūnie Augalinė mityba! Ačiū už naują temą.
Gal kažkam bus naujiena (vakar dietologė pasakė per konferenciją) kad nuo šiol pacientams nebereikės mokėti po 15 eur. už dietologo konsultacijas. O tai reiškia, kad pagaliau pripažįstama, jog dietologija yra labai svarbi sritis paciento gyvenime. http://www.vlk.lt/na...
Tiesa, minėta dietologė minėjo, jog dar ne visos poliklinikos turi nemokamas dietologų paslaugas, o tik didžiausios pagrindinės, bet ik rudens berods turės visos.
--------
Gal kas nors man patarsite?
Mano vaikas nemėgsta daugumos vaisių ir žalių (nevirtų) daržovių. Iš vaisių valgo tik: bananą (dažnai reikalauja ir dedu į visus kokteilius), avokadą (kaip užtepėlę ant trapučių ir pan.) džiovintas mirkytas datules, bei keptą obuolį, iš uogų tik avietes. Viso kito, braškių, slyvų, apelsinų, persikų, arbūzų/melionų ir t.t. jam neįsiūlysi niekaip, ypač to kas rūgštu nuo mažens nemėgo, BET išgeria ryte vaisių kokteilį Nes kitaip neįkiši. O šviežio šalto pomidoro, agurko, salotos tai išvis be šansų, kai buvo mažesnis leliukas dar sumaldavau tyrelę suvalgydavo bet paskui kažkas pasikeitė, paragavo daugiau įvairių (nebūtinai sveikų) produktų ir pradėjo atsisakinėti. Dabar jam dar dviejų metų nėra bet aš sunerimusi dėl raciono. Bananai su avokadu buvo jo pirmasis maistas gal dėl to taip mėgsta nežinau
Sakykit ar verta kažkaip nerimauti ir kažką daryti ar gerai taip kaip yra? Gal man pradėti daryti žalius kokteilius su daržovėm? Šviežias morkų/burokėlių sultis? Gal duoti šviežias salotas ir arba suvalgys arba liks alkanas, kol pripras? Aš nesu tokia fašistė ir alkano vaiko nenoriu laikyt
Gal kažkam bus naujiena (vakar dietologė pasakė per konferenciją) kad nuo šiol pacientams nebereikės mokėti po 15 eur. už dietologo konsultacijas. O tai reiškia, kad pagaliau pripažįstama, jog dietologija yra labai svarbi sritis paciento gyvenime. http://www.vlk.lt/na...
Tiesa, minėta dietologė minėjo, jog dar ne visos poliklinikos turi nemokamas dietologų paslaugas, o tik didžiausios pagrindinės, bet ik rudens berods turės visos.
--------
Gal kas nors man patarsite?
Mano vaikas nemėgsta daugumos vaisių ir žalių (nevirtų) daržovių. Iš vaisių valgo tik: bananą (dažnai reikalauja ir dedu į visus kokteilius), avokadą (kaip užtepėlę ant trapučių ir pan.) džiovintas mirkytas datules, bei keptą obuolį, iš uogų tik avietes. Viso kito, braškių, slyvų, apelsinų, persikų, arbūzų/melionų ir t.t. jam neįsiūlysi niekaip, ypač to kas rūgštu nuo mažens nemėgo, BET išgeria ryte vaisių kokteilį Nes kitaip neįkiši. O šviežio šalto pomidoro, agurko, salotos tai išvis be šansų, kai buvo mažesnis leliukas dar sumaldavau tyrelę suvalgydavo bet paskui kažkas pasikeitė, paragavo daugiau įvairių (nebūtinai sveikų) produktų ir pradėjo atsisakinėti. Dabar jam dar dviejų metų nėra bet aš sunerimusi dėl raciono. Bananai su avokadu buvo jo pirmasis maistas gal dėl to taip mėgsta nežinau
Sakykit ar verta kažkaip nerimauti ir kažką daryti ar gerai taip kaip yra? Gal man pradėti daryti žalius kokteilius su daržovėm? Šviežias morkų/burokėlių sultis? Gal duoti šviežias salotas ir arba suvalgys arba liks alkanas, kol pripras? Aš nesu tokia fašistė ir alkano vaiko nenoriu laikyt
čia neblogas straipsnis apie tai
http://www.alfa.lt/s...zoviu-ir-vaisiu
Čia truputį ne į temą, bet norėjau įdėti: http://www.delfi.lt/...u.d?id=68202454
šaunuolė mergaitė šitą maudynių ar bent jau kontrastinio dušo būdą propaguoja nnn metų vegansas, natūralaus gydymo šalininkas (žolėmis, masažais, vaikš. basomis, maudynėmis), medikas iš JAV.
šaunuolė mergaitė šitą maudynių ar bent jau kontrastinio dušo būdą propaguoja nnn metų vegansas, natūralaus gydymo šalininkas (žolėmis, masažais, vaikš. basomis, maudynėmis), medikas iš JAV.
Laba,
Vakar gaminau kokosų pieno- braškių desertą su agar-agaru, saldintas agavos sirupu :
Skanus, bet tobulintinas sakiau kitą kartą bandysiu su silken tofu, ar dar kažką primakaluosiu
O prismoje vakar radau Sojos pieno ledų
Vakar gaminau kokosų pieno- braškių desertą su agar-agaru, saldintas agavos sirupu :
Skanus, bet tobulintinas sakiau kitą kartą bandysiu su silken tofu, ar dar kažką primakaluosiu
O prismoje vakar radau Sojos pieno ledų
Labai jau brangūs tie ledai (neadekvati kiekiui).... Nusipirkom ir mes paragavimui, skanūs, bet jau geriau namie patiems pasidaryti. O agar agar naudojot milteliais ar tais siūlais? Kažkada bandžiau pastaruosius virint - nieko nesigavo. Kaip jį naudoti? Kokiam kiekiui?
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 06 15, 19:21)
Labai jau brangūs tie ledai (neadekvati kiekiui).... Nusipirkom ir mes paragavimui, skanūs, bet jau geriau namie patiems pasidaryti. O agar agar naudojot milteliais ar tais siūlais? Kažkada bandžiau pastaruosius virint - nieko nesigavo. Kaip jį naudoti? Kokiam kiekiui?
Jo nepigus. Bet man dydis patinka. As pati ledu nemegstu, retai juos valgau, tai vaikams karts nuo karto nupirkti bus labai liuks pernai tikrai nebuvo, visose parduptuvese ieskojau, po to kai atostogaujamt Ispanijoje uzmaciau, kad ir tokiu buna
Su milteliais dariau, dejau apie 4 saukstelius. Bet manau per daug, kietoka ta zele. Kazkada dariau su siulais ir man nesigavo cia apie 1'5 litro skyscio gavosi, uzviriau as ji su agaro milteliais, atvesinau ir braskes sudejau. Manau 3 sauksteliu turetu pilnai pakakti .