Bandžiau ieškoti tų ligų ilgai ir nuobodžiai. Kaip ir gerti geležį ir sultis visokias.. Galiu pasidalinti visokių mišinių augalinių receptais, kurie nuostabiai atstato kraują (7 komponentų mišinys, dilgėlės). Bet paskui vėl viskas iš pradžių. Tikrino ir hgb ir feritiną. Moterims gali būti miomų, tą reik patikrinti, anot vieno labai gero hematologo, net mažytės miomos gali įtakoti žemą hmoglobiną. Bet galiausiai visų medikų nuomonė ir tyrimai baigdavosi vienintele mintimi-moterims taip būna, mėnesinės, bla bla bla, gerkite geležį. Bet man vis tik neįtikėtina, kad gamta sukūrė mėnesines su mintim, kad reiks nuolat dėl to visokius papildus gerti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 10 08, 10:04)
Bandžiau ieškoti tų ligų ilgai ir nuobodžiai. Kaip ir gerti geležį ir sultis visokias.. Galiu pasidalinti visokių mišinių augalinių receptais, kurie nuostabiai atstato kraują (7 komponentų mišinys, dilgėlės). Bet paskui vėl viskas iš pradžių. Tikrino ir hgb ir feritiną. Moterims gali būti miomų, tą reik patikrinti, anot vieno labai gero hematologo, net mažytės miomos gali įtakoti žemą hmoglobiną. Bet galiausiai visų medikų nuomonė ir tyrimai baigdavosi vienintele mintimi-moterims taip būna, mėnesinės, bla bla bla, gerkite geležį. Bet man vis tik neįtikėtina, kad gamta sukūrė mėnesines su mintim, kad reiks nuolat dėl to visokius papildus gerti
Kaip įdomiai Gaila nei burokėlių, nei dilgėlių negaliu naudoti.
QUOTE(Colomba @ 2015 10 08, 11:15)
Kaip įdomiai Gaila nei burokėlių, nei dilgėlių negaliu naudoti.
Kodėl?
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 08, 10:25)
Kodėl?
Turiu uždegiminę lėtinę žarnyno ligą. Todėl burokėlių galiu labai nedaug vartoti ir jie turi būti termiškai apdoroti, ankštiniai itin smarkiai apriboti, taip pat riešutai, sėklos.
Užklydau į temą ieškodama kokio vegetariško recepto vegetarus draugus pavaišinti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 10 08, 10:43)
Man asmeniškai labiausiai padėjo baltų miltų atsisakymas. Bet nesimaitinu tik augaline mityba.
Jūs pati ir atsakėte į savo klausimą
Jeigu miltų atsisakymas (kažkurį laiką, kaip suprantu) padėjo, reiškią, organizmas netoleruoja glitimo. Ir jeigu vėl grįžytat prie jo naudojimo, vėl bus tas pats. Jeigu organizmas netoleruoja glitimo, taip bus visada, laikina dieta čia nepadės, kaip bebūtų liūdna, reiškia jo reikia atsisakyti visiems laikams
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 07, 10:37)
Aš geriu mažai vandens. Netgi gryno praktiškai negeriu. Nesinori man, organizmas nereikalauja, troškulio nejaučiu.
Vasarą, kai karšta, net turiu juokais posakį: aš ilgai galiu išbūti be vandenio Čia pagal siaubiako posakį: aš ilgai galiu išbūti po vandeniu
Vasarą, kai karšta, net turiu juokais posakį: aš ilgai galiu išbūti be vandenio Čia pagal siaubiako posakį: aš ilgai galiu išbūti po vandeniu
As irgi taip, kad poreikis vidinis atsiranda gan retai, turbut jei vadovauciausi instinktu, tai max litra isgerciau, gal net maziau, kokius 700 ml. Aisku, priklauso ir nuo metu laiko bei dienos meniu.
Bet siaip einu pries "sistema" ir geriu po mazdaug 1,5-2 l. gryno vandens ir dar zalios nesaldintos arbatos apie litra. Darbas toks, kad galiu bet kada isipilti ar pasidaryti, tai ir nuolatos gurksnoju.
Tada susinormalizuoja virskinimas, geriau jauciuosi, nei siaip gerdama tik pagal vidini poreiki.
Susiduriau su tokia vidine dilema, jei taip galima sakyti, kas geriau ar darzoves, kurios neaisku kaip augintos, kuo purkstos, kiek jose pesticidu ir kito nuodo ar vistiena/zuvis, kuris vel gi neaisku, kuo serta, kaip gyvenusi? Atrodo, ir viena, ir kita blogai...Nors stengiuosi viska pirkti is patikimu ranku, bet buna, kad neturi ar prisireikia, tenka naudotis PC prekemis, tai jau taip nenoriai, net nezinau, ka valgyt Galvoju, gal visgi augalai, nes bent jau lastelienos turi, nesvarbu, kad ir kuo purksti/tresti buvo
QUOTE(Jokubauskaite @ 2015 10 13, 11:08)
Susiduriau su tokia vidine dilema, jei taip galima sakyti, kas geriau ar darzoves, kurios neaisku kaip augintos, kuo purkstos, kiek jose pesticidu ir kito nuodo ar vistiena/zuvis, kuris vel gi neaisku, kuo serta, kaip gyvenusi? Atrodo, ir viena, ir kita blogai...Nors stengiuosi viska pirkti is patikimu ranku, bet buna, kad neturi ar prisireikia, tenka naudotis PC prekemis, tai jau taip nenoriai, net nezinau, ka valgyt Galvoju, gal visgi augalai, nes bent jau lastelienos turi, nesvarbu, kad ir kuo purksti/tresti buvo
Jei jau tokios dilemos pas jus, tai jums tik minimaliai apgyvendinta sala ar misija Marsas, daugiau nieko čia jums ir nebepasiūlysi
Skaitykit gi temos pavadinimą prieš klausdama: negi tikėjotės, kad Augalinėje mityboje šnekėsime jums apie mėsos "gėrį"
QUOTE(Jokubauskaite @ 2015 10 13, 10:08)
labai paprasta, jeigu pagal jus tiek darzoves, tiek mesa/pienas neaisku kuo tresta, skiesta, serta, tai geriau rinktis augaline mityba, nes is esmes net ir sveikai auginto gyvuno mesa/pienas mums nera gerai.
Naudingas straipsnis apie moliūginius, agurkus. Verta atkreipti dėmesį http://www.delfi.lt/...i.d?id=68819646
Pasidalinkit kokius padaziukus darotes prie grybu, nenaudojant pieno produktu.