Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(guodzik @ 2015 10 04, 13:53)
Negali buti. As tikrai nepiknaudziavau duona, batonais ar makaronais.
Tai vat man ir idomu kaip yra sureguliuota jusu mityba. Nes as ja kiek bereguliavau, naudos nebuvo.

Nebutina piknaudziauti. Kad isitikinti ar tai glitimas kaltas, jo reiketu bent menesiui atsisakyti 100%
Atsakyti
guodzik, kuri jūsų kraujo grupė? Gal ta "žvėrių", I-oji?

Šiaip dar toks variantas. Viskas gerai būna tiems, kurie kardinaliai nekeičia kažko iš esmės, t.y. sakykime visą gyvenimą daugiau ar mažiau neblogai maitinosi, tai tada tie perėjimai į kažką sveikiau ir nesudaro daug rūpesčių, kažkokių kardinalių skirtumų savijautoje.

Aišku, aš nebandau tuo pasakyti, kad jūs buvote baisi rijikė ir todėl dabar jums šitaip. Mes visi labai individualūs ir saviti. Gal kažkam ir nelemta būti augalėdžiu, kas gi dabar atsakys? Tik vėlgi, jeigu natūraliai jos tiek nenorite, net nuodijatės, tai juk irgi tam tikri ženklai.

Taip pat apmąstykite ir tokį variantą. Ar geriau nužudyto gyvūno, kuris šiais laikais dar ir nehomeopatiškai auginamas, virta mėsa, ar geriau geras, sveikas papildas visą gyvenimą?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 04, 21:15)
guodzik, kuri jūsų kraujo grupė? Gal ta "žvėrių", I-oji?

"Žvėrių", nes tipo I gr meseedziai, jiems ji butina?
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2015 10 04, 22:08)
"Žvėrių", nes tipo I gr meseedziai, jiems ji butina?

Taip kalbama, neva "medžiotojai". Kiek tiesos, sunku atsakyti. Juk net mokslininkai bendro sutarimo neturi.
Aš pvz., esu II grupės - "žemdirbių" ar kitaip dar sako - vegetarų grupė. Mano vyras - III grupės, "klajoklis", neva ką randa, tas gerai. Jei neranda mėsos, irgi nieko blogo biggrin.gif IV grupė - "modernai", miestiečiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 04 spalio 2015 - 21:23
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 04, 21:21)
Taip kalbama, neva "medžiotojai". Kiek tiesos, sunku atsakyti. Juk net mokslininkai bendro sutarimo neturi.
Aš pvz., esu II grupės - "žemdirbių" ar kitaip dar sako - vegetarų grupė. Mano vyras - III grupės, "klajoklis", neva ką randa, tas gerai. Jei neranda mėsos, irgi nieko blogo biggrin.gif IV grupė - "modernai", miestiečiai.

As IV. Gelezies gerimas ne variantas, minejau, kad netoleruoju. Pykino nuo visu papildu.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 10 04, 23:13)
As IV. Gelezies gerimas ne variantas, minejau, kad netoleruoju. Pykino nuo visu papildu.

Gal netinkami papildai, reikia sudėtį žiūrėti.
Reikia nuolat gerai valgyti. Kai ką pagal sezoniškumą, o kai ką pastoviai: saulėgrąžų, sezamo sėklų, bertoletijų, pistacijų, anakardžių, migdolų, graikinių riešutų, raudonųjų, margųjų (tokios rudai margos) pupelių, šparaginių pup., baltų mažyčių pupelių, lęšių, avinžirnių, ryžių sėlenų, rudųjų ryžių, sorų, petražolių, grikių, nesmulkintų grūdų, topinambų, sojos pieno, kviečių gemalų, kiaulpienių, moliūgų, datulių, slyvų, abrikosų, persikų, pomidorų sulčių, skaldytų žirnių, žalių žirnių, alaus mielių, razinų, Briuselio kopūstų, lapinių kopūstų, špinatų, ropių, burokų lapų, rudadumblių, Tofu, fermentuotos sojos produktus, rėžiukų, šeivamedžio uogų, agurkų, mangoldų, miežių želmenų, brokolių, žiedinių kopūstų, česnakų, tikro juodo šokolado, baltų grybukų

Aišku, ir kituose produktuose jo yra, bet čia būtų pagrindas. Taip gerai maitinantis neturi trūti, o jei visgi, tai net nežinau g.gif Gal kokių bakterijų žarnynas negamina, kad nepasisavina.

Jei jau gerti rimtą papildą, tai geriausią gliukonato ar fumarato formos, būtinai rinktis su vit. C ar gerti jį su natūraliomis sultimis. Dar pikolinato forma gali būti. Daugų daugiausia jame gali dar būti B12 įdėta. Nereikia pirkti kažkokių perkrautų mišinių.
Taip pat yra tokie Floradix ar Floravital, kuriuos daug kas toleruoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 04 spalio 2015 - 22:50
Buvau vegetarė. Nesėkmingai. Man irgi su geležimi problemos prasidėjo. Tiesa, aš tosios kraujo grupės, kur pavadinote mėsėdžiais:) Tiesa, mano atveju, dabar atsekiau, kad labai kalti balti miltai, tai jų atsisakiau. Bet mityba be gyvulinės kilmės baltymų mano organizmui neįmanoma-neįsivaizduojat kiek visokių sulčių/lapų/žolių ir priedų esu išbandžiusi...Bet vis tiek geriausiai jaučiuosi kai kasdien mėsą valgau, ypač šaltuoju metų laiku. Man nuoširdžiai gaila gyvūnų, pati kraupstu nuo to, bet, deja, neišėjo..O gerti geležį kasdien tai yra grynas siaubas. Suprantu čia parašiusiąją-buvo laikas kai gėriau geležį, bet man organizmas jos žiauriai netoleravo, negana to, kad virškinimo bėdos nuo jos, tai dar ir veido oda baisiai reagavo į tuos priedus (geležis ir dilgėlių kokteiliai, paskui dar B12 vitaminas, jau nebeatseku nuo ko tiksliai). Tokia mano patirtis. Labai gerbiu vegetarus ir vis paskaitau čia įlindusi, nes idėjiškai aš labai jums pritariu, deja, man neišeina vegetariauti, kol kas man atrodo, jog organizmas kiekvieno yra kitoks ir kas tinka vienam, tas netinka kitam 4u.gif
Atsakyti
sulciu/lapu/zoliu? hmmm..tai ca visos nuo tiek mirtume...
o ka apskritai be mesos valgei?
bulves, ankstinius ir normaliais kiekiais, grybus, grudus...vaisiu nemazai...

Jei jau renkates mesa valgyt, tai nemanykit, kad antibiotikai ir hormonai jus isganys. cia daugiau ir psichologinis ipratimas. mesa turi buti kuo geriau auginta, zole seriamu galviju...geriausia, tai balta mesa isvis. o sveikos vistos ne su ziburiu nerasi siais laikais...ne-narvelines. g.gif
zodziu, su ta mesa ilgainiui - vien sveikatos problemos. jei su gelezim ir bus tvarkoj, tai kraujagysles uzkims, vezio gresme...

Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2015 10 04, 08:37)
Viena is pagrindiniu gelezies neisisavinimo priezasciu gali buti glitimas. Mano hemoglobinas kai valgiau mesa budavo 110, dabar 120, kai nevalgau. Reiskia nereikia mesos, kad gauti gelezies wink.gif
O gydytoju klausyt tai  doh.gif 

pritariu drinks_cheers.gif
del gelezies nezinau, bet grudai patys is saves turi fito rugsties, kurie neleidzia tiem patiem vitaminams kurie ale yra juose pasisavinti. pati ant savo kailio pajutau tai su magniu. man pastoviai traukdavo meslungis. nors rydavau tabletkas pastoviai kiek save pamenu.
ne viena gyd to tau nepasakys...
Papildyta:
QUOTE(guodzik @ 2015 10 04, 12:53)
Negali buti. As tikrai nepiknaudziavau duona, batonais ar makaronais.
Tai vat man ir idomu kaip yra sureguliuota jusu mityba. Nes as ja kiek bereguliavau, naudos nebuvo.

bet tavo gelezis buvo normoj pries ta apsinuodijima?
Atsakyti
Turėjau omenyje, kad norėdama pakelti geležies lygį kraujyje, maliau tokius dilgėlių kokteilius, burokėlių sultis gėriau ir t.t. Aišku, kad vien žolių nevalgiau, tikrai:)
Sakot, bulves, ankštinius..hm, na, kad ir kiek valgyčiau vaisių/daržovių/ankštinių ir kt, jei nevalgau mėsos, jaučiuosi alkana smile.gif Ir ypač dabar, kai jau ruduo ir žiema bus. Mano pusryčiai dabar: du kiaušiniai, geras dubenėlis salotų iš kopūsto, morkos, topinambo, žolių su grietine ir česnaku plius lašinukų ar šoninės geras gabalas. Jei suvalgau košės su vaisiais, tai jaučiuosi alkana jau po valandos. Avinžirniai ir lęšiai sotumo suteikia ilgiau. Bet, kaip jau sakiau, labai kraujas sugedo be mėsos ir žuvies.
Niekam neįrodinėju, kad mėsą valgyti sveikiau nei būti vegetaru. Kiekvienas renkasi savo. Esu išbandžiusi visokiausių mitybos sistemų, šiuo metu man yra taip..

QUOTE(given444 @ 2015 10 05, 13:42)
sulciu/lapu/zoliu? hmmm..tai ca visos nuo tiek mirtume...
o ka apskritai be mesos valgei?
bulves, ankstinius ir normaliais kiekiais, grybus, grudus...vaisiu nemazai...

Jei jau renkates mesa valgyt, tai nemanykit, kad antibiotikai ir hormonai jus isganys. cia daugiau ir psichologinis ipratimas. mesa turi buti kuo geriau auginta, zole seriamu galviju...geriausia, tai balta mesa isvis. o sveikos vistos ne su ziburiu nerasi siais laikais...ne-narvelines.  g.gif
zodziu, su ta mesa ilgainiui - vien sveikatos problemos. jei su gelezim ir bus tvarkoj, tai kraujagysles uzkims, vezio gresme...

Atsakyti
Nežinau, aš alkana nesijaučiu smile.gif
O maitinimasis pagal kraujo grupes, man tas pats, kaip pagal plaukų spalvą smile.gif

Va dar ką radau apie geležies įsisavinimą :

Vitaminas C ženkliai pagerina geležies įsisavinimą (tik reikia jį vartoti natūraliam pavidale wink.gif , ne papildus. )
Arbatoje ir kavoje esantys taninai blokuoja geležies absorbciją, kai vartojami kartu su maistu arba iškart po jo wink.gif

kava kava... mano didžiausia priklausomybė ... po cukraus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 05 spalio 2015 - 15:54
Jei aš suvalgau visavertį, sukomplektuotą maistą, pvz.: ankštiniai, plius kruopos, plius žalių daržovių blūdas, tai vaikyčiai, kaip ilgam sotu ax.gif
Net jei suvalgau tik vaisių po savo skrudinimo natūralios kavos ryte, tai irgi sakyčiau ganėtinai ilgam aš soti.

Negerą dalyką pasakysiu, bet žmogus, kuris vis valgo, valgo, neprivalgo, jam vis maža - turi labai daug trūkumų, jam nutrientų stygius ax.gif
Atsakyti