QUOTE(guodzik @ 2015 10 04, 23:13)
As IV. Gelezies gerimas ne variantas, minejau, kad netoleruoju. Pykino nuo visu papildu.
Gal netinkami papildai, reikia sudėtį žiūrėti.
Reikia nuolat gerai valgyti. Kai ką pagal sezoniškumą, o kai ką pastoviai: saulėgrąžų, sezamo sėklų, bertoletijų, pistacijų, anakardžių, migdolų, graikinių riešutų, raudonųjų, margųjų (tokios rudai margos) pupelių, šparaginių pup., baltų mažyčių pupelių, lęšių, avinžirnių, ryžių sėlenų, rudųjų ryžių, sorų, petražolių, grikių, nesmulkintų grūdų, topinambų, sojos pieno, kviečių gemalų, kiaulpienių, moliūgų, datulių, slyvų, abrikosų, persikų, pomidorų sulčių, skaldytų žirnių, žalių žirnių, alaus mielių, razinų, Briuselio kopūstų, lapinių kopūstų, špinatų, ropių, burokų lapų, rudadumblių, Tofu, fermentuotos sojos produktus, rėžiukų, šeivamedžio uogų, agurkų, mangoldų, miežių želmenų, brokolių, žiedinių kopūstų, česnakų, tikro juodo šokolado, baltų grybukų
Aišku, ir kituose produktuose jo yra, bet čia būtų pagrindas. Taip gerai maitinantis neturi trūti, o jei visgi, tai net nežinau
Gal kokių bakterijų žarnynas negamina, kad nepasisavina.
Jei jau gerti rimtą papildą, tai geriausią gliukonato ar fumarato formos, būtinai rinktis su vit. C ar gerti jį su natūraliomis sultimis. Dar pikolinato forma gali būti. Daugų daugiausia jame gali dar būti B12 įdėta. Nereikia pirkti kažkokių perkrautų mišinių.
Taip pat yra tokie Floradix ar Floravital, kuriuos daug kas toleruoja.