Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(Monteverte @ 2015 09 23, 11:59)
Arba man dar pasako: tu gi visada buvai sportininkė, tai todėl tu ir stipri,

o ka tu sportuoji? profesionaliai?
Atsakyti
Monteverte,
Riebalai grynuoju pavidalu - gi paprasciausi: avokadas, kokosas, riesutai, seklos.
Fuhrman (ir kt,.augalnes mitybos profai) teigia, jog geriau kokosas nei kokosu aliejus, semenys ne semenu aliejus ir tt.
Esme tame, kad nera jokio "gero" aliejaus - cia kaip su isitikinimu, jog "pienas yra geras". O gera aliejaus negali buti, kaip Fuhrman teigia, pagal kaloriju logika. Jei vienam saukste! aliejaus gauname 120!kcal - kazkas negerai. Produktas yra perdirbtas. Jokiam naturaliam produkte, niekaip nepaveiktam, neapdorotam, negausime tiek kaloriju.

Jei sprangu salotos be aliejaus keisk: dalink alieju su tiek pat kiekio vandens;
kitas budas yra vandens nenukratyt nuo salotu lapu; slakstyti citrina; Graham pataria slakstyti mandarinais ir kt citrusais.

O man ir taip susitarkavusus ZIEMINIU darzoviu - kaliaropiu, ridiku, buroku ir tt - ziauriai skanu. kombainas gerai sumala i trupnelius. Jauciasi paciu darzoviu sultys. rolleyes.gif
essen.gif

Taip, Radmile, naudoja piena; manoji draugu seimyna - ne per labiausiai, bet indiskuose receptuose pieno yra. Nustebau, jog manoji seimyna naudoja kudikiskus pieno miltelius. taip ir patogiau del karscio ir pigiau:)

o del pieno ir patarimu sveikai gyventi - tai doh.gif
Neseniai buvau pas drauge, kurios mama artritu kamuojasi, vos paeina. Tai draugei esu snekejus apie mityba (kai sioji pergyveno del manosios biggrin.gif ); vasara daviau ir Campbella, Furhmana, Shinyja, nes ziauru ziureti i jos abu besikankinancisu tevus bei ja pacia del mitybos klaidu.
bet turbut chebrai dzin. Arba kaip jus sakot, tie amzini isitikinimai: kaimo zmones viska valge, ypac piena, ir ilgaaai gyveno.
Ateinu ryte, ir vis tiek zmones valgo kaip geri sportininkai ar kudikiai: pienas pienas pienas visur karaliauja, tiksliau baisiausios riebiausios jo atmainos. tepasi ant skrudinto batono riebiausius varskes surelius; ir poraskirtingu rusiu!!; jogurtai su priedais butinai!; sokoladiniai sureliai.
Eina na cool.gif
Net sportuodama bijociau tiek kirst; zinau, jog galiu ir neissportuot bigsmile.gif
Atsakyti
Smagu smile.gif Tegu tik siaučia tie vėjai wink.gif
http://skonis.lrytas...kepejai.htm?p=1
QUOTE(given444 @ 2015 09 24, 06:41)

Neseniai buvau pas drauge, kurios mama artritu kamuojasi, vos paeina.

Žmonėms su artritu privaloma atsisakyti glitimo. Aišku ir viso kito kas žalinga organizmui. Bet glitimas, pats didžiausias provokatorius tokių susirgimų. (Na kiek teko skaityti apie tai ax.gif )

Buvau vienam baliuje šį savaitgalį. Tai kalbėjau su viena viešnia. Ji man sako:Cituoju: [ kas čia darosi, kažkokia, mada tas vegetarizmas, va vakar buvau šventėj, ten irgi vegetarų naujų vis daugėja, čia irgi. Va "X" irgi pasinešė. Mane tai užknisa labiausiai (vis dar cituoju) , kad tokioj kompanijoj aš tipo esu durnesnė už jus, mano pasirinkimas valgyt kitokį maistą blogesnis ?......(citatos pabaiga)
Nu ką galima pasakyti su tokiu požiūriu. Pasakiau, kad džiaugiuosi, kad tokių žmonių daugėja, kad nemanau kad tai mada (o jeigu ir taip, lai kuo ilgiau ji tęsiasi), o ką valgyti ar nevalgyti kiekvienas renkasi laisvai, o daugelis tiesiog nežino kodėl turėtų sumažinti vartojimą ar išvis atsisakyti mėsos ar pieno produktų Kažkur kažką girdėjo, kad atseit nesveika, bet kas konkrečiai nesveika, trūksta taškų ant i. Pasakiau, kad man tuo taškus ant i sudėlioja Campbelas. Pasiūliau paskaityti jo knygą gal bus kažkas aiškiau smile.gif Žodžiu užsiimu tautos švietimu biggrin.gif
Atsakyti
Vakar ta pati mano drauge krove sokoladiniu sureliu kalna savo mamai, artritu besigaluojanciai ligoninej. varskes - 9proc riebumo, nes liesa - "neskani".
Pas juos trasoje - kaaasdien tokie riebus pieno produktai. ligos: artritas, sirdies aritmija, kraujo nusedimas....
Pas ja tebesedi mano paskolintos vasara knygos apie augaline mityba.
Tubut net neatsiverte schmoll.gif

Savo vaikams, kurie augantys, neperku sureliu, nu laaabai retkarciais. bet kasdien doh.gif

Jauciuos, jog pasidarysiu persona non grata, jei imsiu daryti tankesnes pastabas.
Bet velgi pasiskaitau kartas agresyviaja Freelee. ji teigia: "jei man butu f.u.ck ant jusu, jei nerupetumet jus, merginos, bei jusu sveikata - mandagiai tyleciau. smile.gif" as jai pritariu, tikrai.

Mano draugai masiskai neturi pinigu ant "sveiko maisto" bigsmile.gif

Na, tai, vis tas pats klausimas: tai kokius maisto gaminimo budus naudojate? ax.gif
as tai pastebejau, kad jei pas mane keptas, virtas ar saldus(nesveikas) maistas, as vis tiek turiu, sakyciau, gera iproti salia kramsnoti kazka zalio.
tarkim negaleciau netgi virtu darzoviu valgyti vienu, salia butinai bus dar kazkokia ZALIA darzove. vasara tai budavo istisai kopustas, nuo kurio lapus lupinedavau.
tas RAW kramsnojimas salia, (net morka prie torto galiu valgyt) tikrai labai greitina virskinimo procesa, ir man neuzsikala skrandis thumbup.gif

Dar pastebejimas apie Indijos mitybos ypatumus.
Jei jau ten kavinuke, uzeiga ar restoranas "veg", tai 100proc. veg, o t.y. Vegan.
As senu iprociu pasiteiravau: o egg turit? (cia del savo vaiku ieskojau kiausu biggrin.gif )
Darbuotojas nustebes atsoves: juk cia VEEEG RESTORAAAANAS bigsmile.gif
Nu super.
Indai tai zino, jog kiausinis - ne darzove. biggrin.gif
O Lietuvoje neretai net paukstiena atnesa ir aiskina, jog gi cia ne mesa doh.gif . Facebooke Veganu grupeje zmones dalinasi tokiais bajeriais.

p.s. beje, FB Veganu grupe rekomenduoju 4u.gif Junkites.... daug domos info....intensyviau ten zmones pasidalina....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 rugsėjo 2015 - 07:47
Lab smile.gif
QUOTE(miegapele @ 2015 09 23, 21:39)
o ka tu sportuoji? profesionaliai?

Dabar jau nebe, kažkaip jau ne tas amžius, baigiau kadenciją kaip sakoma smile.gif Dabar tik palaikau sau formas įvairiaformiu fitnesu, ateity manau ir gerą jogą įkomponuosiu.
Papildyta:
QUOTE(Radmile @ 2015 09 28, 08:56)
Buvau vienam baliuje šį savaitgalį. Tai kalbėjau su viena viešnia. Ji man sako:Cituoju: [ kas čia darosi, kažkokia, mada tas vegetarizmas, va vakar buvau šventėj, ten irgi vegetarų naujų vis daugėja, čia irgi. Va "X" irgi pasinešė. Mane tai užknisa labiausiai (vis dar cituoju) , kad tokioj kompanijoj aš tipo esu durnesnė už jus, mano pasirinkimas valgyt kitokį maistą blogesnis ?......(citatos pabaiga)

biggrin.gif aha, mada būti sveikiems biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2015 09 30, 08:45)
Na, tai, vis tas pats klausimas: tai kokius maisto gaminimo budus naudojate? ax.gif

virtas, troškintas, garuose virtas ir keptas. O yra dar kokių nors? blush2.gif biggrin.gif Ar turi omeny visiškai viską: ir salotas? tada dar ir šaldytas, džiovintas, daigintas, trintas, žinoma, kad daug ir iš šviežio. Ir prie troškintų daržovių žalių bliūdas dažniausiai taipogi.
Papildyta:
Vakar ta pati mano drauge savo mamai, artritu besigaluojanciai ligoninej. varskes - 9proc riebumo, nes liesa - "neskani".

O pas mano mamą kokie bajeriai. Paskambina man anądien ir sako, kad gera pažįstama ją pasiuntė. Aš akis išpučiu sakau kaip kas už ką? Sako pati atėjo pas mane, kai aš dirbau (mama pensijoje, bet dar dirba pusę dienos) ir pareiškė, kad va tu tokia faina, guvi, judri ir visokia kitokia graži. Ką tu darai? Mama tik prasivėrė, kad pavardinti, o ta iš karto ginčytis. Pradėjo mamą pajuokinėti, kad jinai 3 kartus reabilitacijoje buvo (mama siūlė jai sportą) ir TEN neva medikai neliepė jai sportuoti, o mama čia mat žinovė rolleyes.gif Dėl mitybos irgi šveitė, kad be mėsos ji neužmigs. Ir galiausiai mamą pasiuntė pas velnius cool.gif doh.gif Vėliau jau sušvelnėjo, išeidama susivokusi gal kiek savo užkalkėjusioje smegeninėje, kažką malonaus pasakė, palinkėjo.
Vat taip va, pasakyk ką tu darai ir eik peklon. Tai čia mes turime jaustis kažką tokio baisiai išskirtinio ir sunkaus darančios? biggrin.gif
Beje, supermamose tas pats, irgi pasiunčia, jei ne sveikuolių temose apie tai kalbi. Vargšai, sergantys žmogeliai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 30 rugsėjo 2015 - 08:19
Bet velgi pasiskaitau kartas agresyviaja Freelee. ji teigia: "jei man butu f.u.ck ant jusu, jei nerupetumet jus, merginos, bei jusu sveikata - mandagiai tyleciau.  smile.gif"

labai gerai pasakyta rolleyes.gif Aš irgi kartais tyliu nieko nesakau. Bet paskui, pagalvoju, jeigu man rūpi tie žmonės, aš bent pasakysiu. Nes mane sąžinė užgrauš, kad žinau, o tyliu. Tai vat pasakau, atsargiai, pasidalinu taip sakant informacija, kurią žinau, o jūs tą informaciją suvirškinkite kaip jau jums išeina. Jeigu bent keli iš 100 kažką pakeis, jausiuosi daug nuveikusi žmonijos labui smile.gif Va brolienė mano. Į mane žiūrėjo kaip į ufonautą biggrin.gif o dabar pieną perka tik augalinį, mėsą renkasi tik paukštieną (bent jau tiek) . Laikau dideliu pasiekimu bigsmile.gif

Dėl maisto gaminimo, tai visaip gaminu verdu, kepu (vis planuoju nusipirkti keptuvę gerą, kur galima būtų kepti be riebalų- Esselstyno žmonos receptų knygoje ji daug ką kepa, bet be riebalų), troškinu, kepu orkaitėje. Ir kaip ir given, šalia virto maisto visada stengiuosi kažką žalio valgyti wink.gif Ragintos daržovės dar labai pas mus einamas dalykas wink.gif

Ai dar dėl papildų vartojimo. Aš tai gan skeptiškai į tuos papildus žiūriu. Monteverte, siūlau paskaityti Campbelo antrą knygą "Visuma". Jis labai išsamiai aprašė, kaip veikia pramoniniu būdu pagaminti papildai, viena izoliuota medžiaga (tarkim beta karotinas) ne tik kad naudos neduoda, bet netgi žalinga. Papildai naudingi, jeigu jie pagaminti, tarkim iš džiovintų daržovių, neišskiriant kažkokių atskirų medžiagų, arba dar vitaminas D, kurio, mums neįmanoma tiek gauti vient tik iš saulės ir maisto.

Veganų grupėje facebooke, aš esu. Bet apie tą grupę susidariau tokią šiaip sau nuomonę. ax.gif Receptų idėjų, ten galima pasisemti tikrai daug, bet bendravimo kultūra ir požiūris į tam tikrus dalykus tai toks nesubrendęs ir egocentriškas, kad kartais man kyla noras iš ten išsiregistruoti. Nemaža dalis iš ten esančių, atsiprašant už kiaulę žmogui gerklę perkastų doh.gif Mano supratimu žmogus, kuris netoleruoja smurto prieš gyvūnus, netoleruos ir chamiško elgesio. O tas perdėtas požiūris ,nenešiot vilnonių rūbų, odinių batų, šunis šert veganiškai, man tikrai nesuvokiamas. Na dar dėl kailinių, ok, pritariu, bet visa kita schmoll.gif Todėl ir nevadinu savęs vegane. Kai pasakau, kad nevalgau mėsos ir pieno produktų, man sako, a tai tu veganė smile.gif Ne sakau, aš tik renkuosi augalinį maistą smile.gif

Monteverte, dėl kitų žmonių nuomonės taip jau yra, ir dar mažiausiai 100 metų taip bus. Tokie pokyčiai nevyksta greitai, o besipriešinančių visada bus. Bet iš savo aplinkos aš matau gerų tendencijų, apsišarvuokime kantrybe, ir skleiskime savo žinias aplink wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 30 rugsėjo 2015 - 08:58
QUOTE(Radmile @ 2015 09 30, 09:42)
Ai dar dėl papildų vartojimo. Aš tai gan skeptiškai į tuos papildus žiūriu. Monteverte, siūlau paskaityti Campbelo antrą knygą "Visuma". Jis labai išsamiai aprašė, kaip veikia pramoniniu būdu pagaminti papildai, viena izoliuota medžiaga (tarkim beta karotinas) ne tik kad naudos neduoda, bet netgi žalinga. Papildai naudingi, jeigu jie pagaminti, tarkim iš džiovintų daržovių, neišskiriant kažkokių atskirų medžiagų, arba dar vitaminas D, kurio, mums neįmanoma tiek gauti vient tik iš saulės ir maisto.

Veganų grupėje facebooke, aš esu.

Bet aš būtent apie tai ir kalbu. Gal aš neteisingai vadinu tada? Kaip tą vadinti? Tiesiog super maistu? Bet pašnekovai gali nesuprasti tada, iš viso kaip į ufonautą žiūrės biggrin.gif Sakyčiau, kad mano vartojamas pavadinimas tinka, nes papildo suvalgomą maistą, organizmą. Man regis kas perka tuos visus sintetinius, tai vadina juos "vitaminais". Sako: vitaminų vaikui nuperku bigsmile.gif

Aš bandžiau įstoti į užsienio BARF grupę dėl šunų. Nepriimė. Nežinau gal pašniukštinėjo, kad vegan? Gal galvojo, kad fanatiškų idėjų prinešiu doh.gif biggrin.gif LT tokio nėra, irgi sėdi fanatai su RAW, tai neduokdie ten parašysi nors vieną žodį kiek ne taip, pasiūlysi ką, tai viskas, suplėšys kaip vanagai, greičiau nei jų šunys lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 30 rugsėjo 2015 - 08:57
QUOTE(Radmile @ 2015 09 30, 08:42)
Veganų grupėje facebooke, aš esu.

as irgi ten esu, bet ir man ne labai patinka. ypac kai prasideda diskusijos, ar grybai vegan..? As neissivaizduoju, kaip buti tikru veganu, iskaitant visus klijus, chemija ir t.t. man irgi labiau tinka zodis augaline mityba.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 10 01, 11:57)
as irgi ten esu, bet ir man ne labai patinka. ypac kai prasideda diskusijos, ar grybai vegan..? As neissivaizduoju, kaip buti tikru veganu, iskaitant visus klijus, chemija ir t.t. man irgi labiau tinka zodis augaline mityba.

Jooo, dėl grybų tai aplamai man metų topas thumbup.gif Nu niekad nesugalvočiau, kad grybai, labiau gyvūnai nei augalai swoon.gif Nu kaip nesišaipys tada plačioji visuomenė, kai tokie pareiškimai sklando fool.gif biggrin.gif užtat ir išvedžioja paskui, kad ir augalams skauda biggrin.gif

Man patinka šiurpinti kolegas biggrin.gif
- Tu nevalgai mėsos g.gif Ir pieno produktų g.gif g.gif ir žuvį tik retkarčiais ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif TAI KĄ TU VALGAI doh.gif (aš čia dar nutyliu kad ir miltų nevalgau biggrin.gif )
Sakau- nepergyvenkit, tikrai randu ką valgyt, nebadauju, ir valgau skaniau, nei kada nors ankščiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 01 spalio 2015 - 12:54
Merginos, o kaip jus susibalansuojat mityba pvz del gelezies? Niekada nebuvau mesos fane, noreciau isvis jos nevalgyti. Ana vasara apsinuodijau vista, pykindavo nuo bet kokios mesos, atsisakiau. Per 2 menesius hemoglobinas nuo 123 krito iki 89. Dar pora savaiciu buciau uztempus ir butu perpyle krauja. Bandziau valgyt spinatus ir daug visokiu augaliniu dalyku ir gerti gelezi. Nustojus vel krisdavo iki 100. Gydytoja primygtinai prase baigti vegatarystes nes nuo gelezies pykino. Pamazu vel ipratau, kraujas irgi beveik susitvarke, taip nebesvyruoja. Tai va niekaip nesuprantu kodel tikrai daug valgydama darzoviu ir grudiniu kulturu rurinciu gelezies organizmas praktiskai nieko neisisavindavo doh.gif pieno produktu as tiesa beveik nevalgau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 10 04, 00:28)
Merginos, o kaip jus susibalansuojat mityba pvz del gelezies? Niekada nebuvau mesos fane, noreciau isvis jos nevalgyti. Ana vasara apsinuodijau vista, pykindavo nuo bet kokios mesos, atsisakiau. Per 2 menesius hemoglobinas nuo 123 krito iki 89. Dar pora savaiciu buciau uztempus ir butu perpyle krauja. Bandziau valgyt spinatus ir daug visokiu augaliniu dalyku ir gerti gelezi. Nustojus vel krisdavo iki 100. Gydytoja primygtinai prase baigti vegatarystes nes nuo gelezies pykino. Pamazu vel ipratau, kraujas irgi beveik susitvarke, taip nebesvyruoja. Tai va niekaip nesuprantu kodel tikrai daug valgydama darzoviu ir grudiniu kulturu rurinciu gelezies organizmas praktiskai nieko neisisavindavo  doh.gif pieno produktu as tiesa beveik nevalgau  smile.gif

Viena is pagrindiniu gelezies neisisavinimo priezasciu gali buti glitimas. Mano hemoglobinas kai valgiau mesa budavo 110, dabar 120, kai nevalgau. Reiskia nereikia mesos, kad gauti gelezies wink.gif
O gydytoju klausyt tai doh.gif
Vakar mano mama su mano anyta susimoke biggrin.gif pasirodo , mama pasiguode anytai , kad as grieztai atsisakiau jos siulomos ekologiskos versienos. Anyta, pasake, atvaziuos pas mane, as jai kotletu prikepsiu smile.gif Bet pasikalbejau su anyta gan ilgai telefonu, ir kai atvaziavom i svecius prikepe bulviniu blynu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2015 10 04, 08:37)
Viena is pagrindiniu gelezies neisisavinimo priezasciu gali buti glitimas. Mano hemoglobinas kai valgiau mesa budavo 110, dabar 120, kai nevalgau. Reiskia nereikia mesos, kad gauti gelezies wink.gif
O gydytoju klausyt tai  doh.gif 
Vakar mano mama su mano anyta susimoke  biggrin.gif pasirodo , mama pasiguode anytai , kad as grieztai atsisakiau jos siulomos ekologiskos versienos. Anyta, pasake, atvaziuos pas mane, as jai kotletu prikepsiu smile.gif Bet pasikalbejau su anyta gan ilgai telefonu, ir kai atvaziavom i svecius prikepe bulviniu blynu  biggrin.gif

Negali buti. As tikrai nepiknaudziavau duona, batonais ar makaronais.
Tai vat man ir idomu kaip yra sureguliuota jusu mityba. Nes as ja kiek bereguliavau, naudos nebuvo.
Atsakyti