Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(Monteverte @ 2015 09 20, 11:47)
Sveikutė, given444 ir visos kitos ne taip seniai girdėtos smile.gif

given444, džiugu, kad netapaiuser posted image drambliuku biggrin.gif  bigsmile.gif

Aš tai mėgstu aliejus. Man daržovės be gero aliejaus, ne daržovės. Bent vieną kartą dienoje man jo turi būti. O ir vyras koks mano būtų? Sudžiūtų tikriausiai, pareikštų, kad steroidų prie žalėsių reikia ar ką biggrin.gif  mirksiukas.gif

Slakelis alyvuogiu aliejaus ant pilno dubens salotu nieko tokio, bet kad cia kalba apie aliejuje plaukiancius salotos lapus, keptas bulves aliejuje.

O kazkur skaiciau, kad kabakinis maistas toks, kur Oliveriai ir panasus sefai gamina dar blogesni yra negu makconaldai, nes tie sefai bais riebiai gamina, tik moka pagaminti taip, kad tas riebalas nevarvetu, nepastebimas butu, bet is tiesu ne kas ne kas.
Atsakyti
Aciu, Monteverte, jog nepatingejei pagooglinti del vieno is induizmo dievu, kuriu beje yra 330 mln doh.gif ju religijoj...
mano visi draugai ten krikscionys, isskyrus viena - tai net religija mus vienijo smile.gif
O ko tu aleju taip isimylejus? tai vartok riebalus grynuoju pavidalu, nenori?
nes tas pilvas paskui ir lieka pazeidziamiausia sritis iki dienu galo.
ar visoms, net susilenkus, net sonu pasvirus - pilvukas nekaba?
ar visos cia esancios neturi poreikio kazkiek susimazinti apimtis - man siaip idomu...
vyrams tai visad reikia sociau - net psichologiskai...

norejau paklausit jusu apie garpuoti. biggrin.gif ar turite koki gera; jei taip - ar intensyviai ji naudojate? turbut niekad nesu virusi garuose. bandau isivaizduoti senovini metoda - ipili i puoda vandens, tuomet uzdedi ant puodo samti, imeti darzoviu, ir taip jas verti, bet tuomet nesvietiskai daug duju iseina?
ar be garpuodzio imanoma kazkaip dar kitaip isvirti darzoves?

taip pat dar vienas klausimelis: kas patars? galvoju vietoj savo dujines virykles statytis elektrine. kas turit tokia - ar daug iseina elektros? kazkaip kiek nuvaziuoju i vokietija, daugumoje namu ukiu ten jau nesuvokiamas gaminimas ant duju - nuodinga ir atgyvena. ka manote? keisti del saugumo, tarsos, bet jei ZYMIAI daugiau susinaudos elektros paemus - tai koks cia taupumas ir ekologija?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 09 21, 08:54)
Aciu, Monteverte, jog nepatingejei pagooglinti del vieno is induizmo dievu, kuriu beje yra 330 mln  doh.gif ju religijoj...
mano visi draugai ten krikscionys, isskyrus viena - tai net religija mus vienijo  smile.gif
ar visos cia esancios neturi poreikio kazkiek susimazinti apimtis - man siaip idomu...

norejau paklausit jusu apie garpuoti.  biggrin.gif ar turite koki gera; jei taip - ar intensyviai ji naudojate? turbut niekad nesu virusi garuose. bandau isivaizduoti senovini metoda - ipili i puoda vandens, tuomet uzdedi ant puodo samti, imeti darzoviu, ir taip jas verti, bet tuomet nesvietiskai daug duju iseina?

taip pat dar vienas klausimelis: kas patars? galvoju vietoj savo dujines virykles statytis elektrine. kas turit tokia - ar daug iseina elektros? kazkaip kiek nuvaziuoju i vokietija, daugumoje namu ukiu ten jau nesuvokiamas gaminimas ant duju - nuodinga ir atgyvena. ka manote? keisti del saugumo, tarsos, bet jei ZYMIAI daugiau susinaudos elektros paemus - tai koks cia taupumas ir ekologija?

Geras, nežinojau. Youtubėj keli tie patys dievai smile.gif
Tai krikščioniškai tave ir vaišina biggrin.gif
Kaip suprasti grynu pavidalu riebalus? Bent kartą į dieną didelį daržovių, salotų bliūdą man privalu su aliejum suvalgyti. Kai kurias kruopas verdant, pvz. soras, kukurūzų košę pageidautinas sviestas. Tai ir taip aš aliejaus šlakiuką įpilu tik baigus virti ir gero aliejaus, o ne bet kokio. Kažkaip manęs sprangus maistas nevilioja g.gif
Nu ką darysi su tuo pilvu, koks yra toks yra, aš pavalgyti mėgstu, kai jau valgau - porcijos didelės.
Aš turiu garpuodį prie puodų rinkinio. Tai neišeina ilgai virti, normaliai kažkaip. Apačioje galima tarkime bulves ar kruopas virti, o viršuje kaip sakai "ant samčio" - daržoves.
Pas mane elektrinė viryklė jau daug metų, todėl net nesugebėsiu dabar su dujomis kainų palyginti. Šiaip nesiskundžiu, neatrodo kosminės sumos, nors ir paverdu juk. Pupelės tarkm, neišvirs juk per 10 min.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 09 21, 07:54)
Aciu, Monteverte, jog nepatingejei pagooglinti del vieno is induizmo dievu, kuriu beje yra 330 mln  doh.gif ju religijoj...
mano visi draugai ten krikscionys, isskyrus viena - tai net religija mus vienijo  smile.gif

norejau paklausit jusu apie garpuoti.  biggrin.gif ar turite koki gera; jei taip - ar intensyviai ji naudojate? turbut niekad nesu virusi garuose. bandau isivaizduoti senovini metoda - ipili i puoda vandens, tuomet uzdedi ant puodo samti, imeti darzoviu, ir taip jas verti, bet tuomet nesvietiskai daug duju iseina?

mes anskciau labai garpuodi naudojom, bet kad labai virtuve prigaruoja. O kai ismokau issivirt normaliai ryzius ant dujines, tai ir atsisakiau to garpuodzio, nes pagrinde tam naudojamas buvo. Darzones verdu, kepu ant vandens keptuveje. Tai ir nebelabai tapo reikalingas.

mes tai dujine vis dar turime, nemoku as su ta elektrine elgtis. tai pridega, tai neuzverda doh.gif ne man sitas daiktas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 21 rugsėjo 2015 - 09:57
QUOTE(miegapele @ 2015 09 21, 10:56)

mes tai dujine vis dar turime, nemoku as su ta elektrine elgtis. tai pridega, tai neuzverda  doh.gif ne man sitas daiktas smile.gif

thumbup.gif aš irgi nesuprantu elektrinių
Atsakyti
MB sako, kad elektrinė brangiau išeina
Atsakyti
mama turi dujine su elektrine orkaite, tai kepa tolygiau orkaiteje, geriau ivairus kepiniai, bet ji greitai atvesta. O as turiu isidejusi dvi plytas i savo dujine orkaite, tai man dar ir kitam valgymui maistas islieka siltas thumbup.gif
Atsakyti
Laba,
Given, Indija, kaip įdomu rolleyes.gif Norėčiau kada aplankyti šią šalį.
Įdomiai aprašei apie indų maisto gaminimą smile.gif O pieno jie daug naudoja ?

Beja apie aliejus. Aš pati jo naudoju, bes stengiuosi mažinti. Esu nusipirkusi šią receptų knygą http://www.charibde....e...tail&id=176 tai čia visi receptai be jokio aliejaus.Kai buvau Ann Wigmor konferencijoj, tai Dr. Esselstynas pasakojo, kad aliejus (ir visi riebalai) pažeidžia kraujagyslių epitelį, lygiai kaip ir gyvūniniai baltymai. Ir jei jau nustatyta rimta liga, reikia atsisakyti be viso gyv.maisto+ bet kokio aliejaus. Tai vat žinau, kad nėra gerai, bet visai nevartoti kažkaip nesigauna. Receptai tai faini toje knykoje, reikės daugiau įtraukti į meniu smile.gif
Beja, gal girdėjote ar šiemet bus Ann Wigmor knferencija, man labai patiko pernai, norėčiau ir šiemet sudalyvauti rolleyes.gif

Garpuodį turiu ir naudoju pakankamai dažnai, paprastas mano, iš puodų rinkinio. Man baklažanai garinti labai skanu, brokoliai , labai trumpai garinti, kol nepraranda skaisčiai žalios spalvos. O bulvės virtos ant garų pačios skaniausios bigsmile.gif

Dar man smalsu, ar jūs kartais dalinate(nors ir atsargiai)patarimus, ar pan. dėl maisto savo draugams. Tu riu aš tokią draugę, valgo atseit sveikai pakankamai (na ji tai mano), bet pienas į trasą visokiam pavidale, vaikams sūreliai kas dieną. Kai aš pasiūliau paskaityti Campbelą, tai man pasakė, kai vaikai užaugs, galės patys skaityti doh.gif Žinau, žinau, kad negali visi vienu metu taip imti ir persiorentuoti, nu bet bent pasidomėtų, akiračio praplėtimui bent kažką į tą pusė paskaitytų. Man kažkaip liūdna ir gaila, kai matau, kai aplinkui tiek visi serga, bet nieko absoliučiai nedaro schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 22 rugsėjo 2015 - 18:56
Mano aplinkoje daug silpnavalių. Jie mane gerbia, žavisi, bet patys nesugeba. Sako mums neskanu kaip tu valgai, reikia daug daug padažo, be mėsos svyruos lotuliukas.gif ir pan. Jie mano, kad aš nesvyruoju dėl placebo efekto bigsmile.gif dėl įsitikinimo, kad man taip tinka. O niekaip nepritaria, kad pas juos juk irgi įsitikinimas, ypač net nebandžius pabūti be mėsos smile.gif
Pamiršta, kad seneliai pasninkavo, sako, kads ai, neturėjo valgyti, karas buvo biggrin.gif Ir pan.
Bet man sako komplimentus, sako, kad jaunėju, nestorėju ir pan. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 22, 22:05)
Mano aplinkoje daug silpnavalių. Jie mane gerbia, žavisi, bet patys nesugeba. Sako mums neskanu kaip tu valgai, reikia daug daug padažo, be mėsos svyruos lotuliukas.gif ir pan. Jie mano, kad aš nesvyruoju dėl placebo efekto bigsmile.gif dėl įsitikinimo, kad man taip tinka. O niekaip nepritaria, kad pas juos juk irgi įsitikinimas, ypač net nebandžius pabūti be mėsos smile.gif
Pamiršta, kad seneliai pasninkavo, sako, kads ai, neturėjo valgyti, karas buvo biggrin.gif Ir pan.
Bet man sako komplimentus, sako, kad jaunėju, nestorėju ir pan. ax.gif

Kai sako apie skonį, geras pasakymas yra.

Bet lietuviškai man dar nepavyko išversti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domino.aura: 23 rugsėjo 2015 - 09:36
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 22, 21:05)
Mano aplinkoje daug silpnavalių.

Aš tai sakyčiau net ne silpnavalių. Tiesiog tokių, kurie nenori keisti savo įsitikinimų, nenori niekuo domėtis, gyvena pilni stereotipų. Kaip viena mano pažįstama sako : "taigi pienas visais laikais buvo sveika, o tai dabar jau nesvaika ?" Nu tai pasodomėtų, paskaitytų, ai ax.gif Arba "va vienas mano pažįstamas, -a gyveno labai sveikuoliškai, o vistiek susirgo, tai kam čia kažką keisti." Žmonių tamsumas mane kartais stebina, net ir tokių, kurie regis išsilavinę, ir šiaip nekvaili g.gif

QUOTE(Domino.aura @ 2015 09 23, 10:34)
Kai sako apie skonį, geras pasakymas yra.

Bet lietuviškai man dar nepavyko išversti. smile.gif

Gerai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 23 rugsėjo 2015 - 11:50
Arba man dar pasako: tu gi visada buvai sportininkė, tai todėl tu ir stipri, o vat tas vat kaip tu valgantis, tai blogai atrodo. O kad tas "kaip tu", neegzistuoja, tai jau nebeaiškinu, kiek gi galima doh.gif Nesuprantu, kodėl mus visus suvienodina? Jei jau kas sveikuolis, tai būtinai toks pats kaip ir sekantis sveikuolis. Juk tų būdų yra n. Ir galiausiai nebūtinai visi jie sveiki. Kiti gi perka viską vegan, vegetarian ir nė sudėčių neskaito.
Žodžiu, aš manau, kad kol pats nepasidomės žmogus, neišbandys tylutėliai sau, tol beprasmiška kažką perdaug aiškinti.
Geriausia kaip mano tėvukas savo laiku pasižiūrėjo į mamą, kad tai labai gerėja viskas pradėjus papildus vartoti, tai daabr jau daug metų tėvukui papildai kažkas tokio, skaičiuoja buteliukus, nervinasi, kad baiginėjasi, kai vėl gauna, tai laimyyyngas vaikšto wub.gif lotuliukas.gif
arba uošvis, tikriausiai prisižiūrėjo į sūnų, į mb, kaip tas gerai atrodo, jaučiasi ir kad pastoviai apie tą mitybą jam kala, tai kai mūsų nebuvo vasarą, kai užsienyje gyvenom, tai tas tuo metu ticharia su soda ir peroksidu gydėsi ir pats kažkaip susirado rusų kažkokį ten krūtą daktarą biggrin.gif
Atsakyti