Nepaprastai geras staipsnis, apie augalinės mitybos stebuklingas galias :
http://nutritionstud...-news-bad-news/
Sveikos..
Ar mane cia dar kas prisimena?
Koks Jusu santykis su pusfabrikaciais? Man kartais taip saldytos picos uzsinori, tai ir nusidedu
O vakar taip norejau picos su vistiena, bet issilaikiau nenusidejusi. Smalsu, ar ir jums paslydimu pasitaiko?
Ar mane cia dar kas prisimena?
Koks Jusu santykis su pusfabrikaciais? Man kartais taip saldytos picos uzsinori, tai ir nusidedu
O vakar taip norejau picos su vistiena, bet issilaikiau nenusidejusi. Smalsu, ar ir jums paslydimu pasitaiko?
QUOTE(Dottie @ 2015 09 12, 15:48)
Sveikos..
Ar mane cia dar kas prisimena?
Koks Jusu santykis su pusfabrikaciais? Man kartais taip saldytos picos uzsinori, tai ir nusidedu
O vakar taip norejau picos su vistiena, bet issilaikiau nenusidejusi. Smalsu, ar ir jums paslydimu pasitaiko?
Ar mane cia dar kas prisimena?
Koks Jusu santykis su pusfabrikaciais? Man kartais taip saldytos picos uzsinori, tai ir nusidedu
O vakar taip norejau picos su vistiena, bet issilaikiau nenusidejusi. Smalsu, ar ir jums paslydimu pasitaiko?
Prisimenam, musu cia gi tiek nedaug
Ai, man tai tokiu dalyku nesinori, jauciu didesne beda prisidarysiu su veganisku sviestu ir majonezu. Man sitie taip patiko, kad dabar daznai vartoju, gal net per daznai. O kokie dar koloringi
QUOTE(Dottie @ 2015 09 12, 16:48)
Sveikos..
Ar mane cia dar kas prisimena?
Koks Jusu santykis su pusfabrikaciais? Man kartais taip saldytos picos uzsinori, tai ir nusidedu
O vakar taip norejau picos su vistiena, bet issilaikiau nenusidejusi. Smalsu, ar ir jums paslydimu pasitaiko?
Ar mane cia dar kas prisimena?
Koks Jusu santykis su pusfabrikaciais? Man kartais taip saldytos picos uzsinori, tai ir nusidedu
O vakar taip norejau picos su vistiena, bet issilaikiau nenusidejusi. Smalsu, ar ir jums paslydimu pasitaiko?
Labas. Pamenam mano santykis toks kad ne su dziugavimu perku bet kartais tenka. Ypac kelionese nes reikia sociai, daug ir patogiai. Neisivaizduoju ka kito galeciau isidet. Tik aisku ne apie mesiska idara kalbu.
Del mesos tai man buna skaniai kvepia ji kepama, bet is esmes tai juk ne ji o tie visi prieskoniai mane sumasina, nes jei realiai pagalvoju apie mesa tai nupurto. As turiu per dideli santyki su gyvunais tiesiog, kad juos valgyciau. As net pro ozkas ar avis ramiai nepraeinu. Stoju ir raunu joms zoles, glostau. Man jos protingos, o ne durnos. Durnas tas kas jas durnina
Monteverte, tai ir man taip...
Jei randu suniuka prirista prie parduotuves, stoviu ir palaikau jam kompanija, kol seimininke ateis
Globoju katinelius. Va siandien viena atidaviau i naujus nuolatinius namus, ir ka, zliumbiu kruvinom asarom, nors zinau, kad ten ja myles ir rupinsis. Tiek prisirisau..
O siek tiek ne i tema, kas pas jus visada virtuves spintelese, saldytuvuose buna? Na prieskoniai, padazai ir pan?
Jei randu suniuka prirista prie parduotuves, stoviu ir palaikau jam kompanija, kol seimininke ateis
Globoju katinelius. Va siandien viena atidaviau i naujus nuolatinius namus, ir ka, zliumbiu kruvinom asarom, nors zinau, kad ten ja myles ir rupinsis. Tiek prisirisau..
O siek tiek ne i tema, kas pas jus visada virtuves spintelese, saldytuvuose buna? Na prieskoniai, padazai ir pan?
QUOTE(Dottie @ 2015 09 13, 16:28)
Monteverte, tai ir man taip...
Jei randu suniuka prirista prie parduotuves, stoviu ir palaikau jam kompanija, kol seimininke ateis
Globoju katinelius. Va siandien viena atidaviau i naujus nuolatinius namus, ir ka, zliumbiu kruvinom asarom, nors zinau, kad ten ja myles ir rupinsis. Tiek prisirisau..
O siek tiek ne i tema, kas pas jus visada virtuves spintelese, saldytuvuose buna? Na prieskoniai, padazai ir pan?
Jei randu suniuka prirista prie parduotuves, stoviu ir palaikau jam kompanija, kol seimininke ateis
Globoju katinelius. Va siandien viena atidaviau i naujus nuolatinius namus, ir ka, zliumbiu kruvinom asarom, nors zinau, kad ten ja myles ir rupinsis. Tiek prisirisau..
O siek tiek ne i tema, kas pas jus visada virtuves spintelese, saldytuvuose buna? Na prieskoniai, padazai ir pan?
Riešutų sviesto, augalinio pieno ir džiovintų vaisių visada yra Visokie padažai, kaip ir prieskoniai baiginėjasi momentaliai ir pastoviai trūksta.
Daug pas mane visko, aš mėgstu turėti. Man tada ramu, kad turėsiu iš ko pagaminti maistą. Nemėgstu iš kirvio sriubos virti. Mano mama taip mėgsta, jai peilis, kai visko pilna, bijo, kad suges, o man atvirkščiai, jei nieko nėra - stresas ką valgyti Dabar esu apsikrovusi cukinijom, patisonais ir pomidorais tikrąja to žodžio prasme. Kur pasisuksi, atsitrenksi ypač į pomidorus. Tai va, neerzinkit, kad neapmėtyčiau
Laba,
Šitas man patiko :
Šitas man patiko :
Sveikutes,
Sugrizau is Indijos sveika gyva ... ir priaugusi kokius keturis kilus jei ne daugiau. ten kitaip ir neimanoma. (Na, bet vis ne 10-11kg, kaip gavosi pirmakart ten nuvykus )
Planavau maitintis vien vaisiais, kurie draugo sode auga ir kuriu galima - mmmhmm- rasti turgeliuose ir ne is tolo neprimena maximiniu (isskyrus obuolius, kurie ziauriai Indijoj neskanus), bet..kur tau.
Mirtinai izeisi seimininkus, jei nevalgysi ju gaminiu.
Tie indai neivertina kiek daug turi - toookios pigios pas juos darzoves; ivairove - begaline; (vaisiai tai tikrai brangesni; indai ju neiperka; jiems buvo akys ispustos, kai savo vaikams ir sau pirkdavau bananu ir tt. KASDIEN), bet jau darzoves...! vien del ju norisi ten gyventi.
Taciau tai, ka indes daro su darzovem - staciai (man) neatleistina. suprantama, valgymo kultura - ten kita; jiems/joms - gaminti valgi tai kaip Oliveriui ir Beatai; sveikatos ziniu - nulis, noris viska daryt "lavishly": visko pilti, deti, dadeti ir tt. butinai viska aliejuj apvirs, istroskins iki negaliu, ir nepaisant, kad turi daug astriu prieskoniu, dar druskos uzvarys.
suprantu, jog ten karstis ir lauko ar kaviniu maistas turi buti padruskintas, bet nu...namuose - nieko panasaus, galima juk ir sveikiau maitintis.
Taigi aliejus druska, aliejus druska - ir kaip sakoma, neimanoma buvo islaikyti liniju ant pilvo, kuris pas mane pazeidziamiausia sritis
Ir nors mano draugu seimyna nevartoja cukraus (tipo, sveikai maitinasi), kas is to - druska ir aliejus eina i trasa kaip turi buti.
Ir kad ir kap jie teisinosi pries mane, kad jie to aliejaus ir druskos naudoja "a little bit", jie visi nuo siu dalyku ir yra " a little bit" fat.
gaila tu indziu, dievazi - plonos tik Bolyvude, o in real life - tie sariai ribu joms nenubrezia moraliskai; vos istekejusios ir isplateja iki negaliu
Tai cia tiek ziniu apie mityba - nes visa kita buvo kaaaifas. ir siaip ju patiekalai - ziauriai faini; bet savu dar geresniu prisigaminciau.
Jiems buvo sokas, kai daugeli ju "nevalgomu" darzoviu, valgiau raw - jie tik akis ispusdavo. o gaila, gaila. Savo viesnages pabaigoj isidrasinau paragaut, paskui kirtau isvien; net buvau pyktelejusi ant draugo, kuris "no no no - sita darzove yra impossible to eat raw" - buciau zinojus, kad jas galima valgyti zalias, buciau nuo pradziu kirtusi
Taigi, dabar ir dar pries Indija man galvoje sukosi mintis:
ar nepasidalintume maisto ruosimo budais.
Manau, tai labai aktualu. Kaip vartoti tas pacias darzoves, nes atsizvelgiant i tai, kaip jos gaminamos, gali tapti ir nesveikos, ir ziauriai nesveikos ir maziau sveikos.
Pvz, vakar uzlekiau pas drauge: nu negailu valgyti jos salotu. atseit zmones bando sveikai maitintis; salota - juk sveika; nu bet kas ant jos uzpilta - man marmalas ir tiek. alyvuogiu aliejaus nemazai, acto ir kazkokio balzamiko - ir atia salotos vertingumui. ta salota visa permirkus, perslapus plaukioja dubeny...
bent as taip, prisiskaiciusi Fukrmano, manau.
Kazkada buvau radusi/susidariusi sarasiuka, kaip geriausia vartoti darzoves. Isrikiuosiu darzoviu ruosimo budus sveikumo prasme:
1. Raw valgymas (nuplovus vandeniu, arba kam reikia dar pamirkius sodos tirpale del alergijos ar pesticidu) (cia negalioja pvz morkoms, pomidorams, kurias geriau valgyt pakepintas, nes tuomet geriau pasisavinamas karotinas)
2. Blansiravimas - darzoviu uzplikimas karstu vandeniu
3. Virimas garuose
4.Simmering - virimas labai/ypatingai mazam vandens kiekyje
5. Kepimas orkaiteje (be aliejaus, su prieskoniais)
6. Virimas vandeny - tradicinis
7. Kepimas keptuveje (su aliejum, be aliejaus)
(8. dar atsiminiau: tinkantis kosems variantas: "laikymas karstam vandeny" - is vakaro uzpili karstu vandeniu termose ar po pagalve, o ryte jau valgai kose.)
Kaip daznai ir ka naudojate?
As, pastebejau, jog labai buvau ipratus, pasikepinti bulves keptuveje ant..vandens. Man rodos, cia neaprasytas variantas, arba primena "simmering", bet vis tiek skiriasi. Is Fuhrmano peremiau ideja - ir tikrai; ant ciut vandens ir prieskoniu - labai skaniai kepuosi sau bulves; kai bekepant jos padziusta, vel ipilu slakeli vandens ir taip apvoliotas prieskoniuose kepu.)
Taip vienu momentu buvau atpratusi nuo aliejaus, jog draugei kepiau darzoves/bulves ant aliejaus ir sau isidejau, tai maniau, jog akmeni kuriam laikui prarijau.
Labai norisi alieju isboginti savo gyvenime..bet dabar vel ant jo "nusileidau" - blynu metas; kepu su cukinijom, obuoliais - per daug aplink visko
Sugrizau is Indijos sveika gyva ... ir priaugusi kokius keturis kilus jei ne daugiau. ten kitaip ir neimanoma. (Na, bet vis ne 10-11kg, kaip gavosi pirmakart ten nuvykus )
Planavau maitintis vien vaisiais, kurie draugo sode auga ir kuriu galima - mmmhmm- rasti turgeliuose ir ne is tolo neprimena maximiniu (isskyrus obuolius, kurie ziauriai Indijoj neskanus), bet..kur tau.
Mirtinai izeisi seimininkus, jei nevalgysi ju gaminiu.
Tie indai neivertina kiek daug turi - toookios pigios pas juos darzoves; ivairove - begaline; (vaisiai tai tikrai brangesni; indai ju neiperka; jiems buvo akys ispustos, kai savo vaikams ir sau pirkdavau bananu ir tt. KASDIEN), bet jau darzoves...! vien del ju norisi ten gyventi.
Taciau tai, ka indes daro su darzovem - staciai (man) neatleistina. suprantama, valgymo kultura - ten kita; jiems/joms - gaminti valgi tai kaip Oliveriui ir Beatai; sveikatos ziniu - nulis, noris viska daryt "lavishly": visko pilti, deti, dadeti ir tt. butinai viska aliejuj apvirs, istroskins iki negaliu, ir nepaisant, kad turi daug astriu prieskoniu, dar druskos uzvarys.
suprantu, jog ten karstis ir lauko ar kaviniu maistas turi buti padruskintas, bet nu...namuose - nieko panasaus, galima juk ir sveikiau maitintis.
Taigi aliejus druska, aliejus druska - ir kaip sakoma, neimanoma buvo islaikyti liniju ant pilvo, kuris pas mane pazeidziamiausia sritis
Ir nors mano draugu seimyna nevartoja cukraus (tipo, sveikai maitinasi), kas is to - druska ir aliejus eina i trasa kaip turi buti.
Ir kad ir kap jie teisinosi pries mane, kad jie to aliejaus ir druskos naudoja "a little bit", jie visi nuo siu dalyku ir yra " a little bit" fat.
gaila tu indziu, dievazi - plonos tik Bolyvude, o in real life - tie sariai ribu joms nenubrezia moraliskai; vos istekejusios ir isplateja iki negaliu
Tai cia tiek ziniu apie mityba - nes visa kita buvo kaaaifas. ir siaip ju patiekalai - ziauriai faini; bet savu dar geresniu prisigaminciau.
Jiems buvo sokas, kai daugeli ju "nevalgomu" darzoviu, valgiau raw - jie tik akis ispusdavo. o gaila, gaila. Savo viesnages pabaigoj isidrasinau paragaut, paskui kirtau isvien; net buvau pyktelejusi ant draugo, kuris "no no no - sita darzove yra impossible to eat raw" - buciau zinojus, kad jas galima valgyti zalias, buciau nuo pradziu kirtusi
Taigi, dabar ir dar pries Indija man galvoje sukosi mintis:
ar nepasidalintume maisto ruosimo budais.
Manau, tai labai aktualu. Kaip vartoti tas pacias darzoves, nes atsizvelgiant i tai, kaip jos gaminamos, gali tapti ir nesveikos, ir ziauriai nesveikos ir maziau sveikos.
Pvz, vakar uzlekiau pas drauge: nu negailu valgyti jos salotu. atseit zmones bando sveikai maitintis; salota - juk sveika; nu bet kas ant jos uzpilta - man marmalas ir tiek. alyvuogiu aliejaus nemazai, acto ir kazkokio balzamiko - ir atia salotos vertingumui. ta salota visa permirkus, perslapus plaukioja dubeny...
bent as taip, prisiskaiciusi Fukrmano, manau.
Kazkada buvau radusi/susidariusi sarasiuka, kaip geriausia vartoti darzoves. Isrikiuosiu darzoviu ruosimo budus sveikumo prasme:
1. Raw valgymas (nuplovus vandeniu, arba kam reikia dar pamirkius sodos tirpale del alergijos ar pesticidu) (cia negalioja pvz morkoms, pomidorams, kurias geriau valgyt pakepintas, nes tuomet geriau pasisavinamas karotinas)
2. Blansiravimas - darzoviu uzplikimas karstu vandeniu
3. Virimas garuose
4.Simmering - virimas labai/ypatingai mazam vandens kiekyje
5. Kepimas orkaiteje (be aliejaus, su prieskoniais)
6. Virimas vandeny - tradicinis
7. Kepimas keptuveje (su aliejum, be aliejaus)
(8. dar atsiminiau: tinkantis kosems variantas: "laikymas karstam vandeny" - is vakaro uzpili karstu vandeniu termose ar po pagalve, o ryte jau valgai kose.)
Kaip daznai ir ka naudojate?
As, pastebejau, jog labai buvau ipratus, pasikepinti bulves keptuveje ant..vandens. Man rodos, cia neaprasytas variantas, arba primena "simmering", bet vis tiek skiriasi. Is Fuhrmano peremiau ideja - ir tikrai; ant ciut vandens ir prieskoniu - labai skaniai kepuosi sau bulves; kai bekepant jos padziusta, vel ipilu slakeli vandens ir taip apvoliotas prieskoniuose kepu.)
Taip vienu momentu buvau atpratusi nuo aliejaus, jog draugei kepiau darzoves/bulves ant aliejaus ir sau isidejau, tai maniau, jog akmeni kuriam laikui prarijau.
Labai norisi alieju isboginti savo gyvenime..bet dabar vel ant jo "nusileidau" - blynu metas; kepu su cukinijom, obuoliais - per daug aplink visko
QUOTE(given444 @ 2015 09 20, 07:57)
Sveikutes,
Sugrizau is Indijos sveika gyva ...
Kaip daznai ir ka naudojate?
As, pastebejau, jog labai buvau ipratus, pasikepinti bulves keptuveje ant..vandens. Man rodos, cia neaprasytas variantas, arba primena "simmering", bet vis tiek skiriasi. Is Fuhrmano peremiau ideja - ir tikrai; ant ciut vandens ir prieskoniu - labai skaniai kepuosi sau bulves; kai bekepant jos padziusta, vel ipilu slakeli vandens ir taip apvoliotas prieskoniuose kepu.)
Sugrizau is Indijos sveika gyva ...
Kaip daznai ir ka naudojate?
As, pastebejau, jog labai buvau ipratus, pasikepinti bulves keptuveje ant..vandens. Man rodos, cia neaprasytas variantas, arba primena "simmering", bet vis tiek skiriasi. Is Fuhrmano peremiau ideja - ir tikrai; ant ciut vandens ir prieskoniu - labai skaniai kepuosi sau bulves; kai bekepant jos padziusta, vel ipilu slakeli vandens ir taip apvoliotas prieskoniuose kepu.)
Sveika sugrizusi
as beveik visada bulves taip kepu, tik ne keptuveje (man nepatodu), o orkaiteje. Pripjaustau smulkiai i maza puoda, pridedu prieskoniu ir siek tiek vandens ipilu. Po 40min istraukiu is orkaites ir viskas, valgau. Nereikia nei vartyti, nei aliejaus naudot. Man tai superiskai skanu.
QUOTE(given444 @ 2015 09 20, 07:57)
Sveikutes,
Sugrizau is Indijos sveika gyva ... ir priaugusi kokius keturis kilus jei ne daugiau. ten kitaip ir neimanoma. (Na, bet vis ne 10-11kg, kaip gavosi pirmakart ten nuvykus )
Planavau maitintis vien vaisiais, kurie draugo sode auga ir kuriu galima - mmmhmm- rasti turgeliuose ir ne is tolo neprimena maximiniu (isskyrus obuolius, kurie ziauriai Indijoj neskanus), bet..kur tau.
Mirtinai izeisi seimininkus, jei nevalgysi ju gaminiu.
Tie indai neivertina kiek daug turi - toookios pigios pas juos darzoves; ivairove - begaline; (vaisiai tai tikrai brangesni; indai ju neiperka; jiems buvo akys ispustos, kai savo vaikams ir sau pirkdavau bananu ir tt. KASDIEN), bet jau darzoves...! vien del ju norisi ten gyventi.
Taciau tai, ka indes daro su darzovem - staciai (man) neatleistina. suprantama, valgymo kultura - ten kita; jiems/joms - gaminti valgi tai kaip Oliveriui ir Beatai; sveikatos ziniu - nulis, noris viska daryt "lavishly": visko pilti, deti, dadeti ir tt. butinai viska aliejuj apvirs, istroskins iki negaliu, ir nepaisant, kad turi daug astriu prieskoniu, dar druskos uzvarys.
suprantu, jog ten karstis ir lauko ar kaviniu maistas turi buti padruskintas, bet nu...namuose - nieko panasaus, galima juk ir sveikiau maitintis.
Taigi aliejus druska, aliejus druska - ir kaip sakoma, neimanoma buvo islaikyti liniju ant pilvo, kuris pas mane pazeidziamiausia sritis
Ir nors mano draugu seimyna nevartoja cukraus (tipo, sveikai maitinasi), kas is to - druska ir aliejus eina i trasa kaip turi buti.
Ir kad ir kap jie teisinosi pries mane, kad jie to aliejaus ir druskos naudoja "a little bit", jie visi nuo siu dalyku ir yra " a little bit" fat.
gaila tu indziu, dievazi - plonos tik Bolyvude, o in real life - tie sariai ribu joms nenubrezia moraliskai; vos istekejusios ir isplateja iki negaliu
Tai cia tiek ziniu apie mityba - nes visa kita buvo kaaaifas. ir siaip ju patiekalai - ziauriai faini; bet savu dar geresniu prisigaminciau.
Jiems buvo sokas, kai daugeli ju "nevalgomu" darzoviu, valgiau raw - jie tik akis ispusdavo. o gaila, gaila. Savo viesnages pabaigoj isidrasinau paragaut, paskui kirtau isvien; net buvau pyktelejusi ant draugo, kuris "no no no - sita darzove yra impossible to eat raw" - buciau zinojus, kad jas galima valgyti zalias, buciau nuo pradziu kirtusi
Taigi, dabar ir dar pries Indija man galvoje sukosi mintis:
ar nepasidalintume maisto ruosimo budais.
Manau, tai labai aktualu. Kaip vartoti tas pacias darzoves, nes atsizvelgiant i tai, kaip jos gaminamos, gali tapti ir nesveikos, ir ziauriai nesveikos ir maziau sveikos.
Pvz, vakar uzlekiau pas drauge: nu negailu valgyti jos salotu. atseit zmones bando sveikai maitintis; salota - juk sveika; nu bet kas ant jos uzpilta - man marmalas ir tiek. alyvuogiu aliejaus nemazai, acto ir kazkokio balzamiko - ir atia salotos vertingumui. ta salota visa permirkus, perslapus plaukioja dubeny...
bent as taip, prisiskaiciusi Fukrmano, manau.
Kazkada buvau radusi/susidariusi sarasiuka, kaip geriausia vartoti darzoves. Isrikiuosiu darzoviu ruosimo budus sveikumo prasme:
1. Raw valgymas (nuplovus vandeniu, arba kam reikia dar pamirkius sodos tirpale del alergijos ar pesticidu) (cia negalioja pvz morkoms, pomidorams, kurias geriau valgyt pakepintas, nes tuomet geriau pasisavinamas karotinas)
2. Blansiravimas - darzoviu uzplikimas karstu vandeniu
3. Virimas garuose
4.Simmering - virimas labai/ypatingai mazam vandens kiekyje
5. Kepimas orkaiteje (be aliejaus, su prieskoniais)
6. Virimas vandeny - tradicinis
7. Kepimas keptuveje (su aliejum, be aliejaus)
(8. dar atsiminiau: tinkantis kosems variantas: "laikymas karstam vandeny" - is vakaro uzpili karstu vandeniu termose ar po pagalve, o ryte jau valgai kose.)
Kaip daznai ir ka naudojate?
As, pastebejau, jog labai buvau ipratus, pasikepinti bulves keptuveje ant..vandens. Man rodos, cia neaprasytas variantas, arba primena "simmering", bet vis tiek skiriasi. Is Fuhrmano peremiau ideja - ir tikrai; ant ciut vandens ir prieskoniu - labai skaniai kepuosi sau bulves; kai bekepant jos padziusta, vel ipilu slakeli vandens ir taip apvoliotas prieskoniuose kepu.)
Taip vienu momentu buvau atpratusi nuo aliejaus, jog draugei kepiau darzoves/bulves ant aliejaus ir sau isidejau, tai maniau, jog akmeni kuriam laikui prarijau.
Labai norisi alieju isboginti savo gyvenime..bet dabar vel ant jo "nusileidau" - blynu metas; kepu su cukinijom, obuoliais - per daug aplink visko
Sugrizau is Indijos sveika gyva ... ir priaugusi kokius keturis kilus jei ne daugiau. ten kitaip ir neimanoma. (Na, bet vis ne 10-11kg, kaip gavosi pirmakart ten nuvykus )
Planavau maitintis vien vaisiais, kurie draugo sode auga ir kuriu galima - mmmhmm- rasti turgeliuose ir ne is tolo neprimena maximiniu (isskyrus obuolius, kurie ziauriai Indijoj neskanus), bet..kur tau.
Mirtinai izeisi seimininkus, jei nevalgysi ju gaminiu.
Tie indai neivertina kiek daug turi - toookios pigios pas juos darzoves; ivairove - begaline; (vaisiai tai tikrai brangesni; indai ju neiperka; jiems buvo akys ispustos, kai savo vaikams ir sau pirkdavau bananu ir tt. KASDIEN), bet jau darzoves...! vien del ju norisi ten gyventi.
Taciau tai, ka indes daro su darzovem - staciai (man) neatleistina. suprantama, valgymo kultura - ten kita; jiems/joms - gaminti valgi tai kaip Oliveriui ir Beatai; sveikatos ziniu - nulis, noris viska daryt "lavishly": visko pilti, deti, dadeti ir tt. butinai viska aliejuj apvirs, istroskins iki negaliu, ir nepaisant, kad turi daug astriu prieskoniu, dar druskos uzvarys.
suprantu, jog ten karstis ir lauko ar kaviniu maistas turi buti padruskintas, bet nu...namuose - nieko panasaus, galima juk ir sveikiau maitintis.
Taigi aliejus druska, aliejus druska - ir kaip sakoma, neimanoma buvo islaikyti liniju ant pilvo, kuris pas mane pazeidziamiausia sritis
Ir nors mano draugu seimyna nevartoja cukraus (tipo, sveikai maitinasi), kas is to - druska ir aliejus eina i trasa kaip turi buti.
Ir kad ir kap jie teisinosi pries mane, kad jie to aliejaus ir druskos naudoja "a little bit", jie visi nuo siu dalyku ir yra " a little bit" fat.
gaila tu indziu, dievazi - plonos tik Bolyvude, o in real life - tie sariai ribu joms nenubrezia moraliskai; vos istekejusios ir isplateja iki negaliu
Tai cia tiek ziniu apie mityba - nes visa kita buvo kaaaifas. ir siaip ju patiekalai - ziauriai faini; bet savu dar geresniu prisigaminciau.
Jiems buvo sokas, kai daugeli ju "nevalgomu" darzoviu, valgiau raw - jie tik akis ispusdavo. o gaila, gaila. Savo viesnages pabaigoj isidrasinau paragaut, paskui kirtau isvien; net buvau pyktelejusi ant draugo, kuris "no no no - sita darzove yra impossible to eat raw" - buciau zinojus, kad jas galima valgyti zalias, buciau nuo pradziu kirtusi
Taigi, dabar ir dar pries Indija man galvoje sukosi mintis:
ar nepasidalintume maisto ruosimo budais.
Manau, tai labai aktualu. Kaip vartoti tas pacias darzoves, nes atsizvelgiant i tai, kaip jos gaminamos, gali tapti ir nesveikos, ir ziauriai nesveikos ir maziau sveikos.
Pvz, vakar uzlekiau pas drauge: nu negailu valgyti jos salotu. atseit zmones bando sveikai maitintis; salota - juk sveika; nu bet kas ant jos uzpilta - man marmalas ir tiek. alyvuogiu aliejaus nemazai, acto ir kazkokio balzamiko - ir atia salotos vertingumui. ta salota visa permirkus, perslapus plaukioja dubeny...
bent as taip, prisiskaiciusi Fukrmano, manau.
Kazkada buvau radusi/susidariusi sarasiuka, kaip geriausia vartoti darzoves. Isrikiuosiu darzoviu ruosimo budus sveikumo prasme:
1. Raw valgymas (nuplovus vandeniu, arba kam reikia dar pamirkius sodos tirpale del alergijos ar pesticidu) (cia negalioja pvz morkoms, pomidorams, kurias geriau valgyt pakepintas, nes tuomet geriau pasisavinamas karotinas)
2. Blansiravimas - darzoviu uzplikimas karstu vandeniu
3. Virimas garuose
4.Simmering - virimas labai/ypatingai mazam vandens kiekyje
5. Kepimas orkaiteje (be aliejaus, su prieskoniais)
6. Virimas vandeny - tradicinis
7. Kepimas keptuveje (su aliejum, be aliejaus)
(8. dar atsiminiau: tinkantis kosems variantas: "laikymas karstam vandeny" - is vakaro uzpili karstu vandeniu termose ar po pagalve, o ryte jau valgai kose.)
Kaip daznai ir ka naudojate?
As, pastebejau, jog labai buvau ipratus, pasikepinti bulves keptuveje ant..vandens. Man rodos, cia neaprasytas variantas, arba primena "simmering", bet vis tiek skiriasi. Is Fuhrmano peremiau ideja - ir tikrai; ant ciut vandens ir prieskoniu - labai skaniai kepuosi sau bulves; kai bekepant jos padziusta, vel ipilu slakeli vandens ir taip apvoliotas prieskoniuose kepu.)
Taip vienu momentu buvau atpratusi nuo aliejaus, jog draugei kepiau darzoves/bulves ant aliejaus ir sau isidejau, tai maniau, jog akmeni kuriam laikui prarijau.
Labai norisi alieju isboginti savo gyvenime..bet dabar vel ant jo "nusileidau" - blynu metas; kepu su cukinijom, obuoliais - per daug aplink visko
kaip mane sudomino tas bulvių kepimas be aliejaus!!! Žinok aš jau aliejaus neperku virš pusmečio, nepriskiriu savęs nei prie veganų, nei prie vegetarų, esu kaip ir visavalgė bet po truputį atsisakau produktų kurie man nepatinka. Tas aliejus tai fehh negaliu, pastoviai skrandis sustoja ir bloga būtinai išmėginsiu tokį bulvių kepimą :
Sveikutė, given444 ir visos kitos ne taip seniai girdėtos
given444, džiugu, kad netapai drambliuku
Aš tai mėgstu aliejus. Man daržovės be gero aliejaus, ne daržovės. Bent vieną kartą dienoje man jo turi būti. O ir vyras koks mano būtų? Sudžiūtų tikriausiai, pareikštų, kad steroidų prie žalėsių reikia ar ką
given444, džiugu, kad netapai drambliuku
Aš tai mėgstu aliejus. Man daržovės be gero aliejaus, ne daržovės. Bent vieną kartą dienoje man jo turi būti. O ir vyras koks mano būtų? Sudžiūtų tikriausiai, pareikštų, kad steroidų prie žalėsių reikia ar ką