QUOTE(Monteverte @ 2015 08 04, 10:25)
Kad čia nieko nereikia žinoti, viskas taip paprasta, bent jau man
Valgai viską iš augalų ir derini juos taip, kaip mėgsti ir pagal logiškumo principus kas su kuo dera. Taip pat atsižvelgi į sezoniškumą, į kainas, jei nesinori bankrutuoti
Tarkime žiemą daugiau gaunasi ankštinių valgymas, o dabar labai cukinijos eina į trąsą, viskas su jomis.
Viena taisyklė, nors aišku daug kas jos ir nesilaiko - vaisiai geriausia tik su vaisiais. Išimtys kokie ledai, pyragai, kur jau visko pridedama. Nors iš pradžių, stengiantis prisipratinti visokius lapiokus, tai žmonės daro tuos žalius kokteilius, kur bananus, citrusus derina su žalia lapija, bet bent jau mano šeimoje tai praeitis. Jei kokteilis, tai tik vaisių, jei žali lapiokai, tai tik jie - šimtgramis šviežiai spausto "augalų kraujo"
Taip pat žiūriu į organizmo poreikį. Pvz. vakar taip man iš kaimynų pakvipo šviežios virtos bulvės, mmmm
tai ir reiškia, kad vakarienei ne kruopos su kažkuo, o bulvės su kažkuo, pvz. su soja
O kokią soją ruošiat? kokios "formos" ją perkat? Mačiau yra pridaryta visokių jos gabaliukų, faršo ir t t, bet ir atsiliepimų skaičiau kad modifikuota ji
QUOTE(Radmile @ 2015 08 04, 10:31)
Aš irgi nesu 100 proc. veganė
Bet dažniausiai maitinuosi veganiškai,taip jau 1,5 metų. Didžiausias perversmas mano galvoje įvyko po šios knygos perskaitymo
http://www.knyguklub...Mdc6RoC91fw_wcB
Ir žinau ne vieną žmogų, kurį ši knyga paveikė taip pat kaip mane Jeigu neskaitėt, rekomenduoju
Taip pat papildomai vengiu gliuteno, nes jis man sukelia daugybę sveikatos problemų
Vis planuoju celiakijos testą pasidaryti
O aplamai apie mitybą turiu savo teoriją, kuria vadovaujuosiu
Manau kad žmogus racioną 90 proc. turi sudaryti augalinis maistas, o guvūninio maisto gali būti max 10-15 proc. Čia ir dėl vitamino B12 (manau jeigu mums jo reikia, reiškia gamta taip sukūrė žmogų, kad jį gautų su maistu, o ne pappildų pavidalu, ir dėl dantų struktūros- pas žmogų iltinių dantų yra viso labo 4 iš 32
dėkoju už knygą, perskaitysiu
labai įdomi teorija, valgot mėsą? O vitamino b12 be mėsos iš kur dar galima būtų gauti reikiamą dienos normą? až žiūrėjau tokį
filmą, man baisi realybė
Sunkiausias sportinis pratimas yra paimti save į rankas. - V. Frinkas